Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy korrekt nagy volumenű kereskedő ismerős szavait idézve:
Jelenleg a kukorica túl olcsó lenne ahhoz hogy a legtöbben eladják és túl drága ahhoz hogy a kereskedő megvegye és keresni is tudjon rajta
és ezzel igaza is van. Lennének külföldre is jó áron kötési lehetőségek, de ha a fuvart meg a hasznot levonjuk belőle akkor már nem adja oda a paraszt.
Az lenne a jó ha egyből oda tudnám adni annak akinek a kupec viszi és akkor már nem lenne túl olcsó ahhoz hogy eladjam, és nem lenne túl drága ahhoz hogy beinduljon a keresleti oldal.
Itt mifelénk sem volt rossz a kuki,soha nem látott mennyiség van betárolva a volt tsz telepen még tsz időben sem volt ennyi,Debrecen H bösz környékén verik a 100q-át,és még mindig vágják.
Ez félig igaz. Mármint hogy nem húszmázsásak.
de körülöttünk már mindenki befejezte csak nekem van még kint a java. Viszont azoknak meg nincsen elvetve a búzájuk, a minek pedig már kivan kelve szépen. Én így gondoltam idén is, hogy elvetjük a búzát addig közben tökölünk a kisebb táblákkal meg szárítgatunk majd utána beindulunk a nagytáblákon és ledaráljuk. Napokban ez meg is fog történni.
Viszont túl sok kukorica már nincsen kint! Sőt! szerintem a 90%-a levan aratva az országnak.
és az árak is lesznek aratás eleji szinten még de várni kell szépen. Ha most nem tudták volna letörni kereskedők az árat akkor soha. Túl-túl magasra meg nemszabad engedni, kordában kell tartani.
A tkuk1211 a novemberi kötésre szóló ár, a tkuk1212 a decemberi kötésre szóló ár, ami azt jelenti, hogy abban a hónapban kell teljesíteni az erre vonatkozó kötéseket.
Szerintem kb.10 nap és elfogy a határból a kukorica, majd ezután kezdenek kialakulni az árak.Most mesterségesen tartják alacsonyan az árakat, aki tudja az tárolja egy hónapot, most átvevötöl függöen 205-220€
kinálnak
Köszönöm a segítséget
megnyitottam a hat 121008 doksit
ott a TKUK1211 és a TKUK1212 nem a nov-re és dec-re jósolt árat jelenti?
vagy nagyon - nagy hülyeséget írok?
mit jelentenek ezek a számok, m már máshol is láttam őket?
a 65 500 Ft-os ár a jó és jelenlegi ár?
Ha valóban az a neve a szerződésnek, hogy "termeltetési szerződés". Akkor sokkal nagyobb a mozgástered. A termény értékesítési szerződést kötöttél akkor gyakorlatilag csak a jóindulatukon múlik.
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud rá válaszolni?
Kukorica termeltetési szerződésnél idén a nem teljesítéskör,az integrátor kérhet-e kötbér vagy az aszálykár miatt ezt nem teheti?
63 ezer szem/ha évek óta. Ha jó az idő rá, akkor vannak jobb termések a mienknél, ahol 80 ezerrel vetnek... de mikor ilyen akkor már máskor is látszott, hogy a kevesebb tőszám jobb. De nem irigyeljük azt a plusz 10-15 mázsát másoktól. Inkább vetjük kevesebbel és egy fokkal stabilabb a termés.
Most lehetne beszélgetni a tőszámról a rekordos csávó amit emlitettek előttem az körülbelül ha jól emlékszem 96.5 ezer mag/ha hát én nem tudom. Amúgy ti mennyivel vetettetek?
Én 80at vetettem 40 Ak földbe és67q lett kombájn tisztán 13-14 vízzel 57 ha átlagában ki volt nyalva a se... is.Eső májustól semmi.62 Ft kínálnak érte, Trigo.
14491 hozzászólás
Tényleges hiány is kialakulhat a kukorica picon.
itt a link: Megpattant a kukorica és a búza a gyenge készletadatokra
Köszönöm a segítséget! Sikerült megegyeznem velük.
Válasz #2876. hozzászólásra
felénk is 63 kuki 66 búza és hallottam eladásokat
Válasz #2886. hozzászólásra
De csak azért mert van aki megveszi töllük!!!
Válasz #2885. hozzászólásra
Én nem veszek,, megtermelem mindig ami kell ha 1000q van az jó de a 200q-t is betudom osztani.
Itt továbbra is 5700ft/q...még a fekete sereg is 5500ért adja mázsáját a morzsoltnak, 30 zsákos tételbe árulják.....
Válasz #2883. hozzászólásra
Ez pedig egy állattartó mondókája hogy letörje az árakat hogy ócsóbban tudjon venni kukuricát a marhának hehe
Egy korrekt nagy volumenű kereskedő ismerős szavait idézve:
Jelenleg a kukorica túl olcsó lenne ahhoz hogy a legtöbben eladják és túl drága ahhoz hogy a kereskedő megvegye és keresni is tudjon rajta
és ezzel igaza is van. Lennének külföldre is jó áron kötési lehetőségek, de ha a fuvart meg a hasznot levonjuk belőle akkor már nem adja oda a paraszt.
Az lenne a jó ha egyből oda tudnám adni annak akinek a kupec viszi és akkor már nem lenne túl olcsó ahhoz hogy eladjam, és nem lenne túl drága ahhoz hogy beinduljon a keresleti oldal.
Válasz #2880. hozzászólásra
Itt mifelénk sem volt rossz a kuki,soha nem látott mennyiség van betárolva a volt tsz telepen még tsz időben sem volt ennyi,Debrecen H bösz környékén verik a 100q-át,és még mindig vágják.
Válasz #2879. hozzászólásra
Inkább remélem
Válasz #2880. hozzászólásra
Ez félig igaz. Mármint hogy nem húszmázsásak.
de körülöttünk már mindenki befejezte csak nekem van még kint a java. Viszont azoknak meg nincsen elvetve a búzájuk, a minek pedig már kivan kelve szépen. Én így gondoltam idén is, hogy elvetjük a búzát addig közben tökölünk a kisebb táblákkal meg szárítgatunk majd utána beindulunk a nagytáblákon és ledaráljuk. Napokban ez meg is fog történni.
Viszont túl sok kukorica már nincsen kint! Sőt! szerintem a 90%-a levan aratva az országnak.
és az árak is lesznek aratás eleji szinten még de várni kell szépen. Ha most nem tudták volna letörni kereskedők az árat akkor soha. Túl-túl magasra meg nemszabad engedni, kordában kell tartani.
Válasz #2879. hozzászólásra
Szanberg félék most kezdik az aratást,és nem húszmázsáznak
Válasz #2878. hozzászólásra
Gondolod ???
Válasz #2877. hozzászólásra
Akkor várj tavaszig
Én azért töbet is el tudnék képzelni..Válasz #2875. hozzászólásra
Válasz #2875. hozzászólásra
63,5Holnap még nyúzzuk egymást egy kicsit és még adok el......búza 66,5
Válasz #2874. hozzászólásra
61-62
Válasz #2873. hozzászólásra
És mik a feltételek ????
Válasz #2872. hozzászólásra
Már hívogatnak a kereskedők, ez jó jel!
Ti, hogy látjátok, milyen lesz a kukorica ára?
Mindenki hallgat, nem szóltok hozzá, pedig több mint 80 százaléka le van vágva.
Válasz #2868. hozzászólásra
A tkuk1211 a novemberi kötésre szóló ár, a tkuk1212 a decemberi kötésre szóló ár, ami azt jelenti, hogy abban a hónapban kell teljesíteni az erre vonatkozó kötéseket.
Szerintem kb.10 nap és elfogy a határból a kukorica, majd ezután kezdenek kialakulni az árak.Most mesterségesen tartják alacsonyan az árakat, aki tudja az tárolja egy hónapot, most átvevötöl függöen 205-220€
kinálnak
Válasz #2866. hozzászólásra
Ezt én is köszönöm szépen
Válasz #2866. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget
megnyitottam a hat 121008 doksit
ott a TKUK1211 és a TKUK1212 nem a nov-re és dec-re jósolt árat jelenti?
vagy nagyon - nagy hülyeséget írok?
mit jelentenek ezek a számok, m már máshol is láttam őket?
a 65 500 Ft-os ár a jó és jelenlegi ár?
Válasz #2864. hozzászólásra
Ha valóban az a neve a szerződésnek, hogy "termeltetési szerződés". Akkor sokkal nagyobb a mozgástered. A termény értékesítési szerződést kötöttél akkor gyakorlatilag csak a jóindulatukon múlik.
Válasz #2863. hozzászólásra
Szia, itt megtalálsz mindent.
http://bet.hu/magyar_egyeb/aruszekstat
Válasz #2864. hozzászólásra
kérhet meg fedzetvásárlást,meg mindent,pereskedik és nyer,mert ügyvédek irták a szerződést
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud rá válaszolni?
Kukorica termeltetési szerződésnél idén a nem teljesítéskör,az integrátor kérhet-e kötbér vagy az aszálykár miatt ezt nem teheti?
Elöre is kösz!
Hi! Milyen weboldalon tudom megnézni az aktuális kukorica árakat?
Válasz #2857. hozzászólásra
Nő már a fű?
Válasz #2854. hozzászólásra
1.4 ha-on nagyon szép átlag ez szép Milyen Pioneer kukorica?
Válasz #2859. hozzászólásra
Köszönöm!!
Válasz #2858. hozzászólásra
Trigónál 63 volt az utolsó infóm de az is lehet, hogy ez csütörtök volt.
Válasz #2857. hozzászólásra
nekem jó a pénteki ár is
Válasz #2856. hozzászólásra
Hétfőn még a fű sem nől.........esetleg délután.
friss árat valaki? szárított? szabadegyházi?
Válasz #2853. hozzászólásra
63 ezer szem/ha évek óta. Ha jó az idő rá, akkor vannak jobb termések a mienknél, ahol 80 ezerrel vetnek... de mikor ilyen akkor már máskor is látszott, hogy a kevesebb tőszám jobb. De nem irigyeljük azt a plusz 10-15 mázsát másoktól. Inkább vetjük kevesebbel és egy fokkal stabilabb a termés.
Válasz #2838. hozzászólásra
Heccikém 1,4hektáron 200mázsa pioneer kukorica
(nem kísérlet csak egy kis táblácska külön ennyi)
Most lehetne beszélgetni a tőszámról a rekordos csávó amit emlitettek előttem az körülbelül ha jól emlékszem 96.5 ezer mag/ha hát én nem tudom. Amúgy ti mennyivel vetettetek?
Válasz #2825. hozzászólásra
Kamu a hírdetés,a telefonszám nem hívható.Nomeg,ha a cargill veszi 62-ért,akkor miért nem veszi meg 55-ért?Józan paraszt ész.
Válasz #2850. hozzászólásra
Akkor jó csak ki kell írnod a kapura , oszt kisebb tételekbe elviszik.
nálunk a táposnál 12000ft
Válasz #2846. hozzászólásra
Leo sok sikert a kukorica eladáshoz 9000+komp jól megkéred , bár a táposnál is 100 forint 1 kiló.
Én 80at vetettem 40 Ak földbe és67q lett kombájn tisztán 13-14 vízzel 57 ha átlagában ki volt nyalva a se... is.Eső májustól semmi.62 Ft kínálnak érte, Trigo.
Válasz #2832. hozzászólásra
Sejtettem hogy kamu A Mirzsi Visko Tuskó vagy hogy hívják mehet a fenébe.
sziasztok
az ukrán kukorica bebizonyosodott hogy kamuhirdetés
egyébként kb 7800ft ra jönne ki ha ukrajnábol hoznának be.
Válasz #2841. hozzászólásra
majd beritkitunk jövőre hehe
multkori videón a rekordos figura mennyit 90et?
Válasz #2843. hozzászólásra
Még nem álmosodom, nem úgy mint az elmúlt napokban.
Válasz #2839. hozzászólásra
gramm SB nem mázsesz helóó
menjen alunni de izibe
Válasz #2838. hozzászólásra
Én 240 tudok!!!