Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A tkuk1211 a novemberi kötésre szóló ár, a tkuk1212 a decemberi kötésre szóló ár, ami azt jelenti, hogy abban a hónapban kell teljesíteni az erre vonatkozó kötéseket.
Szerintem kb.10 nap és elfogy a határból a kukorica, majd ezután kezdenek kialakulni az árak.Most mesterségesen tartják alacsonyan az árakat, aki tudja az tárolja egy hónapot, most átvevötöl függöen 205-220€
kinálnak
Köszönöm a segítséget
megnyitottam a hat 121008 doksit
ott a TKUK1211 és a TKUK1212 nem a nov-re és dec-re jósolt árat jelenti?
vagy nagyon - nagy hülyeséget írok?
mit jelentenek ezek a számok, m már máshol is láttam őket?
a 65 500 Ft-os ár a jó és jelenlegi ár?
Ha valóban az a neve a szerződésnek, hogy "termeltetési szerződés". Akkor sokkal nagyobb a mozgástered. A termény értékesítési szerződést kötöttél akkor gyakorlatilag csak a jóindulatukon múlik.
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud rá válaszolni?
Kukorica termeltetési szerződésnél idén a nem teljesítéskör,az integrátor kérhet-e kötbér vagy az aszálykár miatt ezt nem teheti?
63 ezer szem/ha évek óta. Ha jó az idő rá, akkor vannak jobb termések a mienknél, ahol 80 ezerrel vetnek... de mikor ilyen akkor már máskor is látszott, hogy a kevesebb tőszám jobb. De nem irigyeljük azt a plusz 10-15 mázsát másoktól. Inkább vetjük kevesebbel és egy fokkal stabilabb a termés.
Most lehetne beszélgetni a tőszámról a rekordos csávó amit emlitettek előttem az körülbelül ha jól emlékszem 96.5 ezer mag/ha hát én nem tudom. Amúgy ti mennyivel vetettetek?
Én 80at vetettem 40 Ak földbe és67q lett kombájn tisztán 13-14 vízzel 57 ha átlagában ki volt nyalva a se... is.Eső májustól semmi.62 Ft kínálnak érte, Trigo.
Vannak akik így is jól jártak sőt nagyon is jól.
Örüljünk az ő örömüknek.
Reméljük okosan költik el azt a hektáronkénti 3-400 ezres hasznot ami az idén megfog maradni nekik és boldoggá teszi őket ez a hatalmas profit
Erre pedig vannak jó földek, de termés az...
Itt viccesen válaszolnám, ha nem volna szívszomorító, amit kihagytál..hány hektáron a 200g...Voltak másfél hektárokon 6-8g, meg van akinek semmi.
Mindenki jobban járt volna, ha nem ezek az árak, hanem 4-4.5 körüli meg több termés... de itt sajnos még emelkedni fog, ezzel együtt minden emelkedik majd.
Valóban jön be (jönne be) olcsó kuki Szlovákiából,és Lengyelországból,csak annyi a szépséghibája,h. nem idei,és úgy néz ki,mint a mosott szar(már elnézést a kifejezésért,de legalább érthető).Persze ezt a média nem reklámozza.Lényeg,h.aki ezt meglátta,eddig nem vett belőle.Ami egy kicsit esetleg visszább vetette az árat,az az,h. a Román vásárlók közül néhányan a mienk helyett ezt választották.
Igazad van a 7-es szerintem már egy tiszteséges és elfogadható ár és nem igen hiszem,hogy ez még feljebb fog menni.Én szept 5-én szinte első voltam aki vágta ezen a környéken a kukoricát.A tözsdei ár 71.500 volt sokat gondolkodtam,hogy van-e értelme betárolni.Ugy gondoltam ha a kereskedővel megegyezek 70.000-be + kompenzációs felár eladom.Szerintem jól döntöttem,eladtam.Sokat gondolkodtam,hogy várjak-e vele esetleg még 1-2 hónapot,de egyszer már ezen sokat veszítettem és ezért azt tartom magam előtt""mindig az első gondolat a jó gondolat""!!!!!
14472 hozzászólás
Ti, hogy látjátok, milyen lesz a kukorica ára?
Mindenki hallgat, nem szóltok hozzá, pedig több mint 80 százaléka le van vágva.
Válasz #2868. hozzászólásra
A tkuk1211 a novemberi kötésre szóló ár, a tkuk1212 a decemberi kötésre szóló ár, ami azt jelenti, hogy abban a hónapban kell teljesíteni az erre vonatkozó kötéseket.
Szerintem kb.10 nap és elfogy a határból a kukorica, majd ezután kezdenek kialakulni az árak.Most mesterségesen tartják alacsonyan az árakat, aki tudja az tárolja egy hónapot, most átvevötöl függöen 205-220€
kinálnak
Válasz #2866. hozzászólásra
Ezt én is köszönöm szépen
Válasz #2866. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget
megnyitottam a hat 121008 doksit
ott a TKUK1211 és a TKUK1212 nem a nov-re és dec-re jósolt árat jelenti?
vagy nagyon - nagy hülyeséget írok?
mit jelentenek ezek a számok, m már máshol is láttam őket?
a 65 500 Ft-os ár a jó és jelenlegi ár?
Válasz #2864. hozzászólásra
Ha valóban az a neve a szerződésnek, hogy "termeltetési szerződés". Akkor sokkal nagyobb a mozgástered. A termény értékesítési szerződést kötöttél akkor gyakorlatilag csak a jóindulatukon múlik.
Válasz #2863. hozzászólásra
Szia, itt megtalálsz mindent.
http://bet.hu/magyar_egyeb/aruszekstat
Válasz #2864. hozzászólásra
kérhet meg fedzetvásárlást,meg mindent,pereskedik és nyer,mert ügyvédek irták a szerződést
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud rá válaszolni?
Kukorica termeltetési szerződésnél idén a nem teljesítéskör,az integrátor kérhet-e kötbér vagy az aszálykár miatt ezt nem teheti?
Elöre is kösz!
Hi! Milyen weboldalon tudom megnézni az aktuális kukorica árakat?
Válasz #2857. hozzászólásra
Nő már a fű?
Válasz #2854. hozzászólásra
1.4 ha-on nagyon szép átlag ez szép Milyen Pioneer kukorica?
Válasz #2859. hozzászólásra
Köszönöm!!
Válasz #2858. hozzászólásra
Trigónál 63 volt az utolsó infóm de az is lehet, hogy ez csütörtök volt.
Válasz #2857. hozzászólásra
nekem jó a pénteki ár is
Válasz #2856. hozzászólásra
Hétfőn még a fű sem nől.........esetleg délután.
friss árat valaki? szárított? szabadegyházi?
Válasz #2853. hozzászólásra
63 ezer szem/ha évek óta. Ha jó az idő rá, akkor vannak jobb termések a mienknél, ahol 80 ezerrel vetnek... de mikor ilyen akkor már máskor is látszott, hogy a kevesebb tőszám jobb. De nem irigyeljük azt a plusz 10-15 mázsát másoktól. Inkább vetjük kevesebbel és egy fokkal stabilabb a termés.
Válasz #2838. hozzászólásra
Heccikém 1,4hektáron 200mázsa pioneer kukorica
(nem kísérlet csak egy kis táblácska külön ennyi)
Most lehetne beszélgetni a tőszámról a rekordos csávó amit emlitettek előttem az körülbelül ha jól emlékszem 96.5 ezer mag/ha hát én nem tudom. Amúgy ti mennyivel vetettetek?
Válasz #2825. hozzászólásra
Kamu a hírdetés,a telefonszám nem hívható.Nomeg,ha a cargill veszi 62-ért,akkor miért nem veszi meg 55-ért?Józan paraszt ész.
Válasz #2850. hozzászólásra
Akkor jó csak ki kell írnod a kapura , oszt kisebb tételekbe elviszik.
nálunk a táposnál 12000ft
Válasz #2846. hozzászólásra
Leo sok sikert a kukorica eladáshoz 9000+komp jól megkéred , bár a táposnál is 100 forint 1 kiló.
Én 80at vetettem 40 Ak földbe és67q lett kombájn tisztán 13-14 vízzel 57 ha átlagában ki volt nyalva a se... is.Eső májustól semmi.62 Ft kínálnak érte, Trigo.
Válasz #2832. hozzászólásra
Sejtettem hogy kamu A Mirzsi Visko Tuskó vagy hogy hívják mehet a fenébe.
sziasztok
az ukrán kukorica bebizonyosodott hogy kamuhirdetés
egyébként kb 7800ft ra jönne ki ha ukrajnábol hoznának be.
Válasz #2841. hozzászólásra
majd beritkitunk jövőre hehe
multkori videón a rekordos figura mennyit 90et?
Válasz #2843. hozzászólásra
Még nem álmosodom, nem úgy mint az elmúlt napokban.
Válasz #2839. hozzászólásra
gramm SB nem mázsesz helóó
menjen alunni de izibe
Én 240 tudok!!!
Itt is megvolt a 200g de csak ott ahol mertek 40-45 ezret vetni.
Válasz #2837. hozzászólásra
Vannak akik így is jól jártak sőt nagyon is jól.
Örüljünk az ő örömüknek.
Reméljük okosan költik el azt a hektáronkénti 3-400 ezres hasznot ami az idén megfog maradni nekik és boldoggá teszi őket ez a hatalmas profit
Erre pedig vannak jó földek, de termés az...
Itt viccesen válaszolnám, ha nem volna szívszomorító, amit kihagytál..hány hektáron a 200g...Voltak másfél hektárokon 6-8g, meg van akinek semmi.
jó főd idén is megadja a magáét
jó 200g ot
tehát akinek nincs jó 200 per kalász az beza gyenge földön vakerol ---
Válasz #2836. hozzászólásra
Mindenki jobban járt volna, ha nem ezek az árak, hanem 4-4.5 körüli meg több termés... de itt sajnos még emelkedni fog, ezzel együtt minden emelkedik majd.
Válasz #2834. hozzászólásra
Ja ez egy szlovák nepper ha beütöd a googleba az email címét kiadja a korábbi hirdetéseit.
Valóban jön be (jönne be) olcsó kuki Szlovákiából,és Lengyelországból,csak annyi a szépséghibája,h. nem idei,és úgy néz ki,mint a mosott szar(már elnézést a kifejezésért,de legalább érthető).Persze ezt a média nem reklámozza.Lényeg,h.aki ezt meglátta,eddig nem vett belőle.Ami egy kicsit esetleg visszább vetette az árat,az az,h. a Román vásárlók közül néhányan a mienk helyett ezt választották.
Válasz #2832. hozzászólásra
na ja a vám,de ez szlováknak tűnő hírdetés
Válasz #2823. hozzászólásra
Igazad van a 7-es szerintem már egy tiszteséges és elfogadható ár és nem igen hiszem,hogy ez még feljebb fog menni.Én szept 5-én szinte első voltam aki vágta ezen a környéken a kukoricát.A tözsdei ár 71.500 volt sokat gondolkodtam,hogy van-e értelme betárolni.Ugy gondoltam ha a kereskedővel megegyezek 70.000-be + kompenzációs felár eladom.Szerintem jól döntöttem,eladtam.Sokat gondolkodtam,hogy várjak-e vele esetleg még 1-2 hónapot,de egyszer már ezen sokat veszítettem és ezért azt tartom magam előtt""mindig az első gondolat a jó gondolat""!!!!!
Arra senki se gondol hogy kamu a hirdetés ? Amúgy most kell vámot fizetni vagy nem az ukrán kuki után ?
Azt nem értem miért nem töbért árulják??? Nekik már enyiért is megéri??
Válasz #2829. hozzászólásra
2-3 ilyen 380.000 tonnás tétel azért beleszólna az árak alakulásába
És ez tétel?
Ez a 73 as ár netto vagy kompos
10 vagonnal,egy másik gazda meg 8-cal
mennyit adtá el?
ugyi nem 500 kilót a faluban?
biztos?
Csévharaszti tápkeverőbe érkezett ukrán kuki magyarnak álcázva.
7 alatt senki ne adja oda,ma adtam el 73-ért.Kereskedő is mondta,h kevés a kuki és az ukrán kukorica csak duma volt.