Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
válasz #2589 hozzászólásra ť | dobó+ küldte be 2012-09-13 23:30:25-kor
Válasz #2588. hozzászólásra
Ez szomorú nagyon!
A kereskedők kihasználják azt hogy a gazdák nem tudják betárolni a kukit.
Nem egy esetről tudok ahol kamionnal a gazda elviteti a terményt és oda adja ahol jobb az ár!
Ráadásul itt szabolcsban trükköznek 3% törtszem és szemét levonás van de nem mérlegelik a valós tisztaságát a terménynek.
Egyszerűen 3% levonás és kész!
A nedvességmérő beállításáról meg ne is beszéljünk!
2-3 fokot csalnak általában sajnos.
Olvasgattam, hát Szabolcsban felénk legalábbis nem nagyon látni még kukoricát vágni, de nagy csalok vannak errefelé a nedvességgel kapcsolatban. 2-3 %-ot is csalnak, pl. a Sz..ó Trade.-nél lopnak mint a szarka ! !!!!Kevesebbet is fizetnek mint máhol, csak visszaélnek azzal, hogy közel van sok termelőnek.
Hát igen amit a dunántúlon meg az alföld nyugati szélén mondanak az nekünk keletieknek sose lesz meg.... búzánál is 6200 volt a max, itt a fórumon olvastam 6800 is.
Kukorica is a héten még 5össel kezdődött , tegnap már 6100-6500 között mozogtak 3 átvevőnél
Ez szomorú nagyon!
Nem egy esetről tudok ahol kamionnal a gazda elviteti a terményt és oda adja ahol jobb az ár!
Ráadásul itt szabolcsban trükköznek 3% törtszem és szemét levonás van de nem mérlegelik a valós tisztaságát a terménynek.
Le kéne szállnunk a magas lóról...
Szabolcsban a realitás 6500 körül van most, és szépen telnek a placcok a szárítóknál, asszondják vigyük oda,ha akarjuk, ahol 7500 a realitás...
merre vagy helyileg?
még kell neki venni 100q de csak a közelből veszi és 18 viz alatt
felénk akit kérdeztem és van neki aratni való és van is rajta az 9000 10000 alatt nem hajlandó eladni inkább tárolja akár a Pótokon is
Válasz #2553. hozzászólásra
Nem volt hiányos, csak 55ezerrel lett vetve és még így is csak ennyi lett rajta.
3km-rel arrébb DK440-es 60ezerrel vetve ilyen lett:
Ez még tűrhető a mostani szárazsághoz mérten.
Nem homok, fekete föld.
Ha van elég csapadék akkor nagyon jó, de most csak ezt tudta.
Minden szár hozott csövet, csak kicsiket.Olyan száraz volt, hogy amint hozzáértünk már esett is le a földre.
Ha ennyi lett volna akkor nem zúzzuk le de itt még csövet sem hozott, de ugyanezt tudta az egyik top hibridje a kékeknek. Nem kell a hibridre fogni , ami rosszkor volt rosz helyen annak annyi , de ez sok mindenen múlt,(vetésidő kezdeti fejlődés,elővetemény és nem utolsó sorba a föld ).A legegyszerübb ráfogni hogy szar a pió vagy a dekalb vagy bármelyik.
Én arattam egy kék hibridet 5q val és 53 al is , 1km re voltak egymástol, csak a vetésidő volt a különbség(10 nap pal lett később vetve az53 q-ás).Az 5q-ás az nagyon szépen fejlődött az elején az 53 meg vontatottabban , de a jul. elejei forróság agyonbaxta a szebbet és csak 5q lett rajta.Én is átkoztam a hibridet,de a fajtasoromban a második lett 5.3 t-val .
14453 hozzászólás
Válasz #2602. hozzászólásra
az jó ammenos lesz akkor----------------
Válasz #2599. hozzászólásra
Sajnos csökkent,5-ről 4,6 ra.Még van 16 ha vágatlan,de az se lesz jobb.Napra előveteménybe aszálylovag.
válasz #2589 hozzászólásra ť | dobó+ küldte be 2012-09-13 23:30:25-kor
Ez szomorú nagyon!
Manda-bokorra gondolsz?
Olvasgattam, hát Szabolcsban felénk legalábbis nem nagyon látni még kukoricát vágni, de nagy csalok vannak errefelé a nedvességgel kapcsolatban. 2-3 %-ot is csalnak, pl. a Sz..ó Trade.-nél lopnak mint a szarka ! !!!!Kevesebbet is fizetnek mint máhol, csak visszaélnek azzal, hogy közel van sok termelőnek.
Válasz #2598. hozzászólásra
hogy nő a mennyiség
lehet meglesz a 5mázsa is per hektó............
Sziasztok! Hogy értsem, ezt ?
Alakul már,52ha/240 mázsa.
Válasz #2596. hozzászólásra
Alakul már,52ha/240 mázsa.
Válasz #2594. hozzászólásra
A xentségit !!! Ilyen lesz bőven nálam is ahogy belekóstoltunk. Sok helyet nem fog elfoglalni.........
Válasz #2594. hozzászólásra
Válasz #2589. hozzászólásra
Én betudom tárolni,majd november közepén lesz eladó.Idáig 43 ha/220 mázsa.
Hát igen amit a dunántúlon meg az alföld nyugati szélén mondanak az nekünk keletieknek sose lesz meg.... búzánál is 6200 volt a max, itt a fórumon olvastam 6800 is.
Kukorica is a héten még 5össel kezdődött , tegnap már 6100-6500 között mozogtak 3 átvevőnél
Hajdúban Nagisz Zrt. 6500 nettó
Kaba Táp 6500 nettó
Válasz #2590. hozzászólásra
A vezetője élete végéig minden második hét vasárnapján szüljön sünt , a többi meg minden héten.
Szabolcsban a Szuro trade kínálta eddig a legmagasabb árat, az is csak 6600ft
Ez szomorú nagyon!
Válasz #2587. hozzászólásra
Le kéne szállnunk a magas lóról...
Szabolcsban a realitás 6500 körül van most, és szépen telnek a placcok a szárítóknál, asszondják vigyük oda,ha akarjuk, ahol 7500 a realitás...
Válasz #2586. hozzászólásra
Mitől lenne ez kompfeláras?Ez a realitás...
Gondolom ezek a 7500ft/q körüli árak nem nettók,hanem kompfelások
Békés megyei árat tud valaki?
A nem túl sok ami volt 7000ért eladva Pest megye.
pff
200 km az nem lesz jó na most ért ide a kombi
Válasz #2577. hozzászólásra
Nyíregyháza mellett!
Válasz #2573. hozzászólásra
én ezt tudom azért nem értem ,hogy+áfa vagy csak megszokásból írja mindenki?
Válasz #2579. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #2578. hozzászólásra
Városföld
Válasz #2572. hozzászólásra
Ha megkérdezhetem hol van ez a keverő? Szabadegyháza mondott már a múlt héten 6600-ot utánna 2 nappal 6400-et
Válasz #2576. hozzászólásra
merre vagy helyileg?
még kell neki venni 100q de csak a közelből veszi és 18 viz alatt
felénk akit kérdeztem és van neki aratni való és van is rajta az 9000 10000 alatt nem hajlandó eladni inkább tárolja akár a Pótokon is
Válasz #2571. hozzászólásra
Annyiért odaadnám én is küldjed nálam is.
a nincset nem lehet sehova se vinni
max. itt sírni a forumon, de még azt is leszólja valaki, mint nemrég a drusza
Csak nem az ár leszorításán fáradozik valaki?
ma 11.40-kor:
Válasz #2570. hozzászólásra
fordított áfa van tehát nettót kapsz
ma keverős panaszkodott hogy 7500ért hirdet de még 1 azaz 1 ember nem vitte hozzá a kukoricáját
üdvözletem ma kombájn alól elviszik 8600 ft kp kb100 130q
2 ha
16 viz
Válasz #2568. hozzászólásra
+áfa?
Válasz #2568. hozzászólásra
hol annyi??
7500+áfa a kukorica lessz itt cudar világ
Válasz #2565. hozzászólásra
a levágott 50-ből 35
A gyenge kukoricatermés is elég lehet a hazai igényekhez
http://www.agroinform.com/aktualis/Agroinform-Hirszolgalat-A-gyenge-kukoricatermes-is-eleg-lehet-a-hazai-igenyekhez/20120911-19967/
Válasz #2564. hozzászólásra
Átlagod mennyi ?
Válasz #2555. hozzászólásra
nekem is volt f38 10 és 60 q között azonos vetésidőben. ahol valamiért lassan fejlődött ott volt a jobb
Üdv. Bács-kiskunban vaki olyan szerelöt aki akar dolgozni nem tudtok ? Kuki adapterben kellene töröhengert javitani..
Válasz #2561. hozzászólásra
Nem ugyananyi a két terület ugye? sok az eltérés ?
Nem volt hiányos, csak 55ezerrel lett vetve és még így is csak ennyi lett rajta.
3km-rel arrébb DK440-es 60ezerrel vetve ilyen lett:
Ez még tűrhető a mostani szárazsághoz mérten.
Válasz #2559. hozzászólásra
de a gabonákban is volt 1-1,5tonna külömbség napraföldön
Válasz #2556. hozzászólásra
Itt is a napra utáni a legszarabb. Gondolom tavaly kiszivta a föld vérét
Válasz #2550. hozzászólásra
Nem homok, fekete föld.
Ha van elég csapadék akkor nagyon jó, de most csak ezt tudta.
Minden szár hozott csövet, csak kicsiket.Olyan száraz volt, hogy amint hozzáértünk már esett is le a földre.
Válasz #2556. hozzászólásra
9578-at grátisba kaptam 5 zsákkal az is jó helyre került
Válasz #2554. hozzászólásra
épp most vág a gép egy 3 hekis f73-at 6-7t kinéz árokpart kuk elővetemény,legrosszabbak a napra utániak,g
Válasz #2549. hozzászólásra
Ha ennyi lett volna akkor nem zúzzuk le de itt még csövet sem hozott, de ugyanezt tudta az egyik top hibridje a kékeknek. Nem kell a hibridre fogni , ami rosszkor volt rosz helyen annak annyi , de ez sok mindenen múlt,(vetésidő kezdeti fejlődés,elővetemény és nem utolsó sorba a föld ).A legegyszerübb ráfogni hogy szar a pió vagy a dekalb vagy bármelyik.
Én arattam egy kék hibridet 5q val és 53 al is , 1km re voltak egymástol, csak a vetésidő volt a különbség(10 nap pal lett később vetve az53 q-ás).Az 5q-ás az nagyon szépen fejlődött az elején az 53 meg vontatottabban , de a jul. elejei forróság agyonbaxta a szebbet és csak 5q lett rajta.Én is átkoztam a hibridet,de a fajtasoromban a második lett 5.3 t-val .
A tičd f73 volt