Egyrészt, másrészt meg a megosztott erők amúgy is csődöt mondtak volna, északon Leningrád, középen Moszkva, délen a kaukázusi gabonamezők, na ez így együtt már sok volt és Kurksznál volt nagy kipics....
Üdvözletem! Kis-, és középtermelő illetve kereskedő felhasználókat keresünk a nemrég indított ingyenes portálunkra, amivel
szeretnénk segíteni a jövőben az egymással történő kapcsolattartásban és értékesítésben. www.napijaras.hu
2012. szeptember 22., szombat 07:40
Ukrán kukoricaimport enyhítheti a rossz termés hatását, az első szállítmányok már két hét múlva megérkezhetnek Magyarországra – írta a Magyar Hírlap.
A lap szombati számában Kócza Zsolt, a Cargill Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy bár a termés a belső szükségleteket fedezhetné, a határmenti, általában 300-500 ezer tonnás exportot mindenképpen behozatallal kell majd ellensúlyozni.
Az első ukrán importszállítmányok azonban szerinte csak próba jellegűek lesznek, akkor jöhet majd több szállítmány, ha bebizonyosodik, hogy az importkukorica minősége megfelelő.
Az import Ukrajnából azért lenne kedvező, mert ott most a kukorica ára tonnánként 59 ezer forint körül van, míg a magyar árutőzsdén meghaladja a 70 ezer forintot, ami még akkor is legalább 5 ezer forinttal több, ha minden szállítási költséget hozzászámolunk az import árához.
INDUL A HÜ..ÍTÉS
Még ukrajnából behozva is 65000 Ft. Úgy adják elő mintha mennyivel olcsóbb lenne.
A héten találkoztam pont egy ukrán termelőkből álló csoporttal akik tanulmányúton voltak itt. Azt mondták, hogy igen száraz időjárás volt ott is. Öntözve csináltak 8 t/ha-os kukoricát. Mondjuk ennek a fazonnak 2000 ha öntözött területe van és van 16000 ha szójája.
Amúgy az import megérne majd egy GMO vizsgálatot. Hiszen itthon 0,1%-os szennyezésért már silózni kellett. Valahogy az az érzésem, hogy most biztosan rendben fogják találni a behozott tételeket........
Az is a javító 6200ért lett ma eladva...aratáskor el tudtuk volna 6400ért, aztán itt a fórumon olyan árakat beszéltek hogy....nálunk 6400tól nem is volt több. Aztán lehet két hét múlva 7000 lesz, nemtudni..."vásár után okos a paraszt"..
Üdv!
Miskolc térségében megindult lefele a kukorica ára, a 6500ft/q ról már 6300 és további csökkenés lesz azt mondják. Azzal indokolják hogy Szabadegyháza betlet nem kell neki több kukorica,van érleme kivárunk decemberig a jobb ár reményébe? mert az ára úgy néz ki idén nem kell.
Lengyelország nem kimondottan a kukorica exportjáról híres, a maga 300 ezer hektáros takarmánykukorica területével. Egyszerűen csak az elmúlr hónapban csúcson volt a kukorica ára itt a betakarítás ezért csökken.
Az fog legjobban járni akinek van nagy tőkéje nemkell a gyors pénz őszi munkákra inputokra rezsire, és van hatalmas tároló kapacitása.
Kereskedői dumát hallottam mámma, aztmondják hogy rengeteg a kukorica sokkal több mint tavaly volt (igaz ez inkább siralmas mint nevetséges)
Közben a kétharmad kukorica már le van aratva és bizony harmat a termés.
Nembeszélve arról, hogy az ország kukorica termésének mintegy 40%-a tovább van kötve külföldre ugye, tehát januárban már nem lesz itthon tengeri 6000-ért én ebben biztos vagyok
Felénk még a gázcsapokat is lehegesztettékA vállalkozo száritosok beseengedik a vizest nemhogy száritaniMindig összekell beszélni csak akkor lehet nyomatni lefelé ha jo a portéka
Friss infó, az árletörés végett a bioetanol üzemeknek megengedik ,hogy Brazil génmanipulált kukoricát importálhatnak,ennyi, nagyívben lesz@rják a mezőgazdaságot
Felhívom a figyelmeteket,hogy a nemzetközi tőzsdéken a szója,kukorica és búza ára napok óta süllyed.Tőzsdei szakértők szerint hamarosan meg fog állapodni egy ponton és egy jó darabig ott is marad.
Mindenre meg van a megfelelő ember,ezt a sógor és a fia csinálja.És mindenkinek meg van a saját két gépje amit üzemeltet,és csak nagyon ritkán ülünk a másik gépébe ,az enyém a valtra és a rába és így tovább.
14524 hozzászólás
Válasz #2662. hozzászólásra

16000 ha szoja??????????????
Éppen ezért nem hoznak be sokat,meg úgysem kapnának... a Franciák már borogatnák a kamionokat,de ti parasztok semmit nem mertek...már
Válasz #2658. hozzászólásra
az aszályhoz
az talán még elfogadható,ehezz
azért a vég nem volt egyértelmű...mármint az orosz fronton.
Válasz #2669. hozzászólásra

Egyrészt, másrészt meg a megosztott erők amúgy is csődöt mondtak volna, északon Leningrád, középen Moszkva, délen a kaukázusi gabonamezők, na ez így együtt már sok volt és Kurksznál volt nagy kipics....
Válasz #2668. hozzászólásra
csak a derék wehrmachtos legények belefagytak a tigrisekbe
Válasz #2663. hozzászólásra
Volt 1 ember olyan kicsi bajusza vót neki, na ő is oda vágyott az ukrán gabona mezőkre vajon miért is???????
Üdvözletem! Kis-, és középtermelő illetve kereskedő felhasználókat keresünk a nemrég indított ingyenes portálunkra, amivel
szeretnénk segíteni a jövőben az egymással történő kapcsolattartásban és értékesítésben. www.napijaras.hu
somogy 43ha 1,8t/ha, sajnos
Válasz #2655. hozzászólásra
61 Forintért kaptam ajánlatot 30sikerű búzára, lehet eladok néhány szerelvénnyel aztán a kukoricát meg tartom jövő évig
Ezek csak ár leverő hírek.
GMO-meg valóban ottvan keményen, roundup ready szója az egész, és akkor kukoricában sincsen másképpen
arra vannak területek
pár éve volt az axial oldalán hogy egy cégnek eladták a századik 930-as Fendtet. hány 10ezer hekijük lehet?
Ukrán kukoricát kap a magyar disznó

MTI
2012. szeptember 22., szombat 07:40
Ukrán kukoricaimport enyhítheti a rossz termés hatását, az első szállítmányok már két hét múlva megérkezhetnek Magyarországra – írta a Magyar Hírlap.
A lap szombati számában Kócza Zsolt, a Cargill Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy bár a termés a belső szükségleteket fedezhetné, a határmenti, általában 300-500 ezer tonnás exportot mindenképpen behozatallal kell majd ellensúlyozni.
Az első ukrán importszállítmányok azonban szerinte csak próba jellegűek lesznek, akkor jöhet majd több szállítmány, ha bebizonyosodik, hogy az importkukorica minősége megfelelő.
Az import Ukrajnából azért lenne kedvező, mert ott most a kukorica ára tonnánként 59 ezer forint körül van, míg a magyar árutőzsdén meghaladja a 70 ezer forintot, ami még akkor is legalább 5 ezer forinttal több, ha minden szállítási költséget hozzászámolunk az import árához.
INDUL A HÜ..ÍTÉS
Még ukrajnából behozva is 65000 Ft. Úgy adják elő mintha mennyivel olcsóbb lenne.
A héten találkoztam pont egy ukrán termelőkből álló csoporttal akik tanulmányúton voltak itt. Azt mondták, hogy igen száraz időjárás volt ott is. Öntözve csináltak 8 t/ha-os kukoricát. Mondjuk ennek a fazonnak 2000 ha öntözött területe van és van 16000 ha szójája.
Amúgy az import megérne majd egy GMO vizsgálatot. Hiszen itthon 0,1%-os szennyezésért már silózni kellett. Valahogy az az érzésem, hogy most biztosan rendben fogják találni a behozott tételeket........
Válasz #2659. hozzászólásra
Üdv. Merre gazdálodsz bács kiskunban ?
Válasz #2653. hozzászólásra
Ahhoz képest itt(szabolcs) az újságba féloldalas hirdetésben nyomatja hetente kétszer, hogy vásárol "prémium" áron nyerset is meg szárazat is.
de sokan nem adják. mindenkinek raktárba
bács kiskun dél

kedden 7000+ ment el a kuki
Baranyában 10 napon belül teljesen kész az aratás...
szabadegyháza nincs telve. ma szerződtünk 66-ra
Válasz #2654. hozzászólásra
Az is a javító 6200ért lett ma eladva...aratáskor el tudtuk volna 6400ért, aztán itt a fórumon olyan árakat beszéltek hogy....nálunk 6400tól nem is volt több. Aztán lehet két hét múlva 7000 lesz, nemtudni..."vásár után okos a paraszt"..

Búzát sem hallok el kelni mostanság..
Üdv!
Miskolc térségében megindult lefele a kukorica ára, a 6500ft/q ról már 6300 és további csökkenés lesz azt mondják. Azzal indokolják hogy Szabadegyháza betlet nem kell neki több kukorica,van érleme kivárunk decemberig a jobb ár reményébe? mert az ára úgy néz ki idén nem kell.
Válasz #2638. hozzászólásra

Ezt meg honnét vetted???????
Válasz #2650. hozzászólásra

Kellet olyan sokat vetni, az enyém elfér a kocsiderékban a 7ha-ról !
Válasz #2643. hozzászólásra
nekem még nem lesz vége 10 nap múlva
Válasz #2646. hozzászólásra
Lengyelország nem kimondottan a kukorica exportjáról híres, a maga 300 ezer hektáros takarmánykukorica területével. Egyszerűen csak az elmúlr hónapban csúcson volt a kukorica ára itt a betakarítás ezért csökken.
Itt a novemberi szállítási árak:Párizsi tőzsde
Az biztos, hogy a spekuláció az megy ezerrel.

(igaz ez inkább siralmas mint nevetséges)
Az fog legjobban járni akinek van nagy tőkéje nemkell a gyors pénz őszi munkákra inputokra rezsire, és van hatalmas tároló kapacitása.
Kereskedői dumát hallottam mámma, aztmondják hogy rengeteg a kukorica sokkal több mint tavaly volt
Közben a kétharmad kukorica már le van aratva és bizony harmat a termés.
Nembeszélve arról, hogy az ország kukorica termésének mintegy 40%-a tovább van kötve külföldre ugye, tehát januárban már nem lesz itthon tengeri 6000-ért én ebben biztos vagyok
Van valakinek pioneer P9494 és milyen ?
Én azt hallottam a lengyelektől hoztak be nagyobb mennyiséget
Válasz #2642. hozzászólásra
Igaz ez is.
Válasz #2643. hozzászólásra

A vállalkozo száritosok beseengedik a vizest nemhogy száritani
Mindig összekell beszélni csak akkor lehet nyomatni lefelé ha jo a portéka
Felénk még a gázcsapokat is lehegesztették
Válasz #2642. hozzászólásra
10 nap múlva vége a betakarításnak és üresek maradnak a raktárak a szárítósok meg szívhatják a fogukat, mert már második évben maradtak munka nélkül.
Válasz #2641. hozzászólásra
azért csökkent, mert szezon van és aki nem tudja tárolni vagy kell neki a lé az odaadja még olcsóbban is
Válasz #2636. hozzászólásra
A Darázsnál a múlt pénteki 68 +-os ár csökkent 66 +-ra.
Most már biztos hogy viszonylag olcsón hoznak be.
tavaly meg le kellett zúzni az ezreléknyivel szennyezett magból levő kukoricát
Na jó de ettől nem lesz olcsóbb legfeljebb nem emelkedik többet ...egy ideig
Friss infó, az árletörés végett a bioetanol üzemeknek megengedik ,hogy Brazil génmanipulált kukoricát importálhatnak,ennyi, nagyívben lesz@rják a mezőgazdaságot

Válasz #2635. hozzászólásra
Annak még segít is valamit, de akik az egészet lekaszálták vagy zúzták annak a dupla ár se segítene.
Válasz #2635. hozzászólásra

tegnapi ajánlat 70500/t kezd alakulni
Válasz #2634. hozzászólásra

Szerintem meg 80.
Bár akinek 1-2 tonnás átlagai lesznek azon nem sokat segít az a + 10-20 rugó
Sztem 65 körül fog beálni a kukorica.
Válasz #2632. hozzászólásra
üdv,. Még az a szerencse hogy nem mindig úgy van ahogy a nagytudású tőzsdei szakemberek mondják
Felhívom a figyelmeteket,hogy a nemzetközi tőzsdéken a szója,kukorica és búza ára napok óta süllyed.Tőzsdei szakértők szerint hamarosan meg fog állapodni egy ponton és egy jó darabig ott is marad.
Válasz #2630. hozzászólásra

Az már elég jó!!
68 nettó az elég jó
Válasz #2628. hozzászólásra
én 68 nettóért adtam el.
A kukorica ára hol tart most? Ki mit tud, mi a jóslat?
Kifejezetten örülök a kamarai tagságnak ! ! Mi a jó francnak találnak ki ilyen pénzlehúzást, ja, PÉNZLEHÚZÁSNAK ! ! !
Hát a mezőgazdaság ilyen a pénzért meg kell dolgozni
Válasz #2624. hozzászólásra
ezt a sógor és a fia csinálja.És mindenkinek meg van a saját két gépje amit üzemeltet,és csak nagyon ritkán ülünk a másik gépébe ,az enyém a valtra és a rába és így tovább.
Mindenre meg van a megfelelő ember,