Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Persze azt sem kell elfelejteni hogy még messze a májusi morzsolt Gondolom azért van készlet melyen ülnek. Most pedig megpróbálják ki ugrasztani a nyuszit.Ennek is betudható lehet a mostani diagram.
viszont akkora búzából lesz kevesebb az ukránoknak.
az nekünk jó lenne.
de az oroszoknak meg több lesz az exportjuk belőle.
a fene meg tudja ezt eldönteni, h mi lesz a tuti a jövőben
Az USA középtávú prognózisa szerint a kukorica a következő 10 évben az egyik legjövedelmezőbb növény lesz.Olvasom egyébként,hogy az idén az EU 27-ek is hét százalékkal növelik a vetésterületet.
nem szeretjük a kötözgetést de 4500-al egy kicsit lehet lekötünk idén még vetések előtt, mert ha kiderül hogy mennyi lett vetve mindenki befog xarni aztán majd lejjebb viszik. Ha aztán feljebbmegy akkor majd értékesítjük ügyesen.
Csak a JóIsten segítsen meg egy normális szélsőségektől mentes esztendővel mert erre van legjobban szükségünk most!
Ilyen áron 60-70mázsás átlag normál vízek mellett már kifizetődő és megéri csinálni!
de majd jönnek mindjárt a kapzsik akiknek tizentonnák teremnek és semmisem elég majd lehurrognak hehe
Lehetne több is!Inkább bukjak 500ft mint 2000-ret. Ezt kb 1éve is leírtam,nincs raktáram így nagyját leszerződöm ilyenkor még viszonylag elfogadható az ár. Tavaly is kötöttem 4500-ra 60q/ha, ősszel pár nap vették 4700-ér,utána lassan lement 3800ig.Ennyit leszerződök,úgy érzem meg is tudom termelni,ezzel rá nem fizetek,a plusz termés pedig megy ide-oda.Letudnám kötni máshová is,kicsit többér de akkor jön tárolás,rakodás,stb semmivel nem vagyok előrébb.
Válasz #2153. hozzászólásra
Szeretném azt hinni.. Ha már ennyit vártam..De érdekes ez a világ válság..5 hónapja nem volt ilyen erös a forint..És e közben emelkedik az üzem anyagok ára!!
14453 hozzászólás
mi mostanában az ÚJ termés ára?
Válasz #2201. hozzászólásra
Köszi.
trigofix-ár 4200 tegnapi de a mezitlábas árak 5300-5400
Aktuális árat tud valaki?
Válasz #2198. hozzászólásra
majd fotózd le, mert még olyat nem láttam
Válasz #2197. hozzászólásra
Igazad van egyébként!De attól tartok,hogy felénk lesz belvíz.
Válasz #2196. hozzászólásra
Majd ha kiengedett a föld mind a 25-30 cm mélyen, és utána 1 héttel is áll, akkor fogják belvíznek hívni! Az addig csak összefolyt hólé...
Válasz #2195. hozzászólásra
Felénk én már ma láttam belvízes foltot!
Válasz #2194. hozzászólásra
hát én is aszályt várok. de olyan kegyetlen legyen
Válasz #2193. hozzászólásra
Utolsó emlékeim szerint, határozottan állíthatom, hogy nem........
Válasz #2191. hozzászólásra
Mé?Nem vagyunk homokosok!
Válasz #2191. hozzászólásra
mert aki rosszat akar ott leszakad az ég
Válasz #2190. hozzászólásra
Ezzel a kijelentéssel itt csak óvatosan !!!!
Válasz #2189. hozzászólásra
Aszály volna jó!Nekünk erre az kéne!Réti földek,víztartók errefelé.
Válasz #2188. hozzászólásra
Kukxi 3600aszály 4800
Válasz #2187. hozzászólásra
NOrmális időjárás esetén te mennyire saccolod az őszi árakat Szabi?
Na azért ebbe a kukxi árban még elég sok mindenki bele tud köpni aratásig...........akár még Obama is ha "bekopog" Iránba..........
Válasz #2185. hozzászólásra
15-22ft T/km ha jól tudom
mennyibe kerül kb. 1t kukorica fuvaroztatása km-ként?
Persze azt sem kell elfelejteni hogy még messze a májusi morzsolt Gondolom azért van készlet melyen ülnek. Most pedig megpróbálják ki ugrasztani a nyuszit.Ennek is betudható lehet a mostani diagram.
Válasz #2172. hozzászólásra
Ezek szerint nem hoztam rossz döntést,hogy lekötöttem.Így megy lefele lassan 3-al kezdődik.
Válasz #2180. hozzászólásra Remélem a szója árát kicsit kibillenti a + iránybamivel mondhatni kicsit be van fagyva már egy ideje !
Válasz #2177. hozzászólásra
lesz ott napraforgó is minden bizonnyal.
Túl nagy terméseket nem takarítana be se kegyetlen sok hektárjuk van ezért meghatározó a piacuk.
Szerintem meg ha túlsok lesz a kukorica akkor nyomni fog az áron. Ezért normál év kell nekünk nem kirobbanó hagy legyünk stabilak!!!
Válasz #2179. hozzászólásra
viszont akkora búzából lesz kevesebb az ukránoknak.
az nekünk jó lenne.
de az oroszoknak meg több lesz az exportjuk belőle.
a fene meg tudja ezt eldönteni, h mi lesz a tuti a jövőben
Válasz #2177. hozzászólásra Akkor lesz a piacon kukorica
Válasz #2173. hozzászólásra
Most ennyire kötnek:4500+ áfa?
Válasz #2175. hozzászólásra
az a 2millió ha kukorica lesz? akkor ez is lehet egy ok, h kialakúlt szinte hiány a vetőmagból? azért oda elég sok mag kell
Válasz #2174. hozzászólásra
Az USA középtávú prognózisa szerint a kukorica a következő 10 évben az egyik legjövedelmezőbb növény lesz.Olvasom egyébként,hogy az idén az EU 27-ek is hét százalékkal növelik a vetésterületet.
Ukrajna az őszi időjárásnak köszönhetően 2 millió hektárt kell újra vetni
Válasz #2173. hozzászólásra
Ha lehet hinni az adatoknak akkor a kukorica termelés (mindenhol) erősödik. A szója pedig visszább esik még Braziliában és Argentínában is.
nem szeretjük a kötözgetést de 4500-al egy kicsit lehet lekötünk idén még vetések előtt, mert ha kiderül hogy mennyi lett vetve mindenki befog xarni aztán majd lejjebb viszik. Ha aztán feljebbmegy akkor majd értékesítjük ügyesen.
Csak a JóIsten segítsen meg egy normális szélsőségektől mentes esztendővel mert erre van legjobban szükségünk most!
Új termésre,4100+ cargill.
Itt van fenn az oldalon a terményárak ablakban.A tervezet államokra lebontva.
Egy biztos:jelenleg a világ kukoricakészletei nagyon minimálisak.Egyesek szerint:"aggasztóan alacsonyak".
Válasz #2167. hozzászólásra
mert? soklesz a tavaszi vetésük?
Válasz #2167. hozzászólásra
Mesélj csak
Pont most néztem a termény árakat,előre jelzéseket ! Az Oroszok idén belehúznak rendesen
Ilyen áron 60-70mázsás átlag normál vízek mellett már kifizetődő és megéri csinálni!
de majd jönnek mindjárt a kapzsik akiknek tizentonnák teremnek és semmisem elég majd lehurrognak hehe
Válasz #2164. hozzászólásra
Én kiegyeznék egy stabil hosszabbtávú ilyen árban!
Válasz #2162. hozzászólásra
Aztnem értem kell ennél több valakinek??
itt hajduban trigo ár 4500+fa de mezitláb 5400 kézzel lábbal megy a felhajtása csak adja valaki
Válasz #2160. hozzászólásra
Lehetne több is!Inkább bukjak 500ft mint 2000-ret. Ezt kb 1éve is leírtam,nincs raktáram így nagyját leszerződöm ilyenkor még viszonylag elfogadható az ár. Tavaly is kötöttem 4500-ra 60q/ha, ősszel pár nap vették 4700-ér,utána lassan lement 3800ig.Ennyit leszerződök,úgy érzem meg is tudom termelni,ezzel rá nem fizetek,a plusz termés pedig megy ide-oda.Letudnám kötni máshová is,kicsit többér de akkor jön tárolás,rakodás,stb semmivel nem vagyok előrébb.
Válasz #2149. hozzászólásra
Nem kevés az egy kicsit!? tőzsdén 5100, egy hónapja még 4800 volt erre felé is az ára.
Vagy én vagyok lemaradva?
Válasz #2157. hozzászólásra
Kisebb helyi cég,de ők szert. Cargill-hoz kötik tovább.Trigóhoz nem kötök 95-óta.
Válasz #2156. hozzászólásra
Trigóóóóóóó????????
Válasz #2156. hozzászólásra
Cargill?
Válasz #2155. hozzászólásra
Felénk igen ,45000+ de megy le 42-43-ra,ezt mondták.
Új termésre kötnek valahol?
Válasz #2153. hozzászólásra
Szeretném azt hinni.. Ha már ennyit vártam..De érdekes ez a világ válság..5 hónapja nem volt ilyen erös a forint..És e közben emelkedik az üzem anyagok ára!!