Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A silózást ők fizetik? ha 70q-nak néz ki, akkor silóként olyan 300-350-et adhat, ha azt felszorzod, akkor kijön, hogy 192.000 bevétel tisztán. Ha ebből még leveszik a 40.000-et silózásra, meg akár a szállítási ktg-t is, akkor már nem marad 140.000 sem.
Ha meghagyod, akkor a 70q x 4.500 ft = 315.000 ft.
ebből lejön:
aratás 20.000 Ft
szállítás: 5.000 Ft
tisztítás: 7.000 Ft
ki- és bertárolás 7.000 Ft
szárítás mondjuk 20-as vízzel: 23.100 Ft
marad: 253.000 Ft
viszont: ha lejebb megy az ár mondjuk 4.000 ft alá, akkor már elvesződik az előny. És ha silózzák, akkor egy hét múlva már művelheted a földed, egyébként csak október végén, novemberben. Ha viszont szóját akarsz bele tenni, akkor nem kell kapkodni.
de ha még ráalkudsz mondjuk 100-120 Ft-ot a silóra, akkor már nem vagy megbántva.
(amúgy csinálj termésbecslést, mert ha nem 300, hanem 500q-t ad silóként - ami a tőszám miatt benne van azért -, akkor már azzal is ott vagy, mintha szemesként arattad volna!
Adjon valaki tanácsot abban,hogy mit kezdjek a 4 hektár kukoricámmal! Korán lett vetve ápr.13.án középérésű szegedi TC367 Stira.A bal... traktoros belevetett 90edb-t hektáronként.Nagyon pipa voltam! Most úgy néz ki,hogy a sok csapadék hatására egész jó (kinézek belőle 60-70q/ha.-t)lesz!Most ajánlották,hogy 500ft/q-ért megveszik silónak! Vasárnap kell választ adnom,hogy siló lesz-e belőle vagy kukoricának adom el.(szárítási díj 55ft/vízfok/q.)Árat felénk(Pápa és környéke) senki nem mond !Sietnem nem kell,mert tavaszi(szója) lesz a helyén!Siló vagy kukorica???
6200-at adnak a mostani száraz kukoricáért,csak még nincs...Így a száraz ár tudatában könnyebb kiszámolni melyik a jóbb ,most kb 32 35 vízek vannak a kukoricában...
Minnél szárazabb a kukorica,annálltöbbvan a kocsin! Vizesnek kicsi a hektója, de ha 30 as viznél adnakérte 16% levonással kombájnalól 3956meg cullangot--kitudja lehet megéri! 2010-ben 4200+ ér végtuk ugyanazt de ez vizlevonásnélkülvolt!
A 30%-os vizzel a kukorica még nem érett, ha levonja a 16%-ot (14-ig) akkor még a fajsúlyveszteség is jelentős lesz, hiszen a 30-as kukinak még nem alakult ki rendesen a keményítőtartalma, és az komoly fajsúlyveszteséget jelent és 1x már jártam így kénytelen voltam aratni 26-28-as vízzel és a vízlevonás után nem volt "súly a kocsin" mert nem volt még érett a kuki, úgy hogy én akkor megfogadtam hogy 20 körülinél vizesebbet nem szedek le.
Úgy úgy ellenben kombájn alól 30%(!) víz alatt lehet bevinni hozzájuk, persze a vizet visszaszámolják. Nem tudom már mennyi szemét levonás. Kíváncsi vagyok ebből mi lesz.
Van, aki csak a tonnát kérdezi, de ész nélkül kötni nem érdemes, előbb-utóbb lukra futsz. Mondjuk most is tudok olyat, aki 8 tonna körül bekötötte a kukoricát, pedig nem szokott sokkal többje lenni annál... Bátor
Na megmértem,mert mindig van kéznél szója csak szólj a,de nem volt más itthon mint colás üveg és mire telenyomkodtam bele a szóját akkor olvasom rajta,hogy fél liter ajándék- így jár az aki colát iszik...Gondoltam,hogy bele rakom egy borosüvegbe ,de ahhoz ki kellene "ürítenem" poharam helyett most üvegem,csak féltem attól,hogy megszívja magát egy kis bor gőzzel(na nem één )a szója és bele dagad ...Pontosan 700gr egy liter súlya...Ez 100000Ft/t,de 210 dollárral számolva,mert nem is olyan rég még annyi volt az bizony közel 120000-es ááár...De ezek komolyan gondolják,hogy ha egyszer megegyeznék velük akkor "ki vékáznám" nekik??...Régen nálunk is vékáztak még anno,de gondolom mert nem volt mindekinél mérleg ,csak "krilgli"...Nem normálisak ezek ,ki váncsi lennék azt a nagy kukorica hegyet a bioüzemek mellet mid vékázák??? Mert megérdemelnék
14494 hozzászólás
Válasz #1242. hozzászólásra
A silózást ők fizetik? ha 70q-nak néz ki, akkor silóként olyan 300-350-et adhat, ha azt felszorzod, akkor kijön, hogy 192.000 bevétel tisztán. Ha ebből még leveszik a 40.000-et silózásra, meg akár a szállítási ktg-t is, akkor már nem marad 140.000 sem.
Ha meghagyod, akkor a 70q x 4.500 ft = 315.000 ft.
ebből lejön:
aratás 20.000 Ft
szállítás: 5.000 Ft
tisztítás: 7.000 Ft
ki- és bertárolás 7.000 Ft
szárítás mondjuk 20-as vízzel: 23.100 Ft
marad: 253.000 Ft
viszont: ha lejebb megy az ár mondjuk 4.000 ft alá, akkor már elvesződik az előny. És ha silózzák, akkor egy hét múlva már művelheted a földed, egyébként csak október végén, novemberben. Ha viszont szóját akarsz bele tenni, akkor nem kell kapkodni.
de ha még ráalkudsz mondjuk 100-120 Ft-ot a silóra, akkor már nem vagy megbántva.
(amúgy csinálj termésbecslést, mert ha nem 300, hanem 500q-t ad silóként - ami a tőszám miatt benne van azért -, akkor már azzal is ott vagy, mintha szemesként arattad volna!
Az 500 egy kicsit karcsú...........
Adjon valaki tanácsot abban,hogy mit kezdjek a 4 hektár kukoricámmal! Korán lett vetve ápr.13.án középérésű szegedi TC367 Stira.A bal... traktoros belevetett 90edb-t hektáronként.Nagyon pipa voltam! Most úgy néz ki,hogy a sok csapadék hatására egész jó (kinézek belőle 60-70q/ha.-t)lesz!Most ajánlották,hogy 500ft/q-ért megveszik silónak! Vasárnap kell választ adnom,hogy siló lesz-e belőle vagy kukoricának adom el.(szárítási díj 55ft/vízfok/q.)Árat felénk(Pápa és környéke) senki nem mond !Sietnem nem kell,mert tavaszi(szója) lesz a helyén!Siló vagy kukorica???
6200-at adnak a mostani száraz kukoricáért,csak még nincs...Így a száraz ár tudatában könnyebb kiszámolni melyik a jóbb ,most kb 32 35 vízek vannak a kukoricában...
Válasz #1237. hozzászólásra
26-28-as víznél már kész a kukorica. Olyankor már kialakult a fekete réteg. Ott már csak a vizet adja le.
Merre mennyiert szaritanak mostansag?
Válasz #1237. hozzászólásra
Minnél szárazabb a kukorica,annálltöbbvan a kocsin! Vizesnek kicsi a hektója, de ha 30 as viznél adnakérte 16% levonással kombájnalól 3956meg cullangot--kitudja lehet megéri! 2010-ben 4200+ ér végtuk ugyanazt de ez vizlevonásnélkülvolt!
Válasz #1236. hozzászólásra
A 30%-os vizzel a kukorica még nem érett, ha levonja a 16%-ot (14-ig) akkor még a fajsúlyveszteség is jelentős lesz, hiszen a 30-as kukinak még nem alakult ki rendesen a keményítőtartalma, és az komoly fajsúlyveszteséget jelent és 1x már jártam így kénytelen voltam aratni 26-28-as vízzel és a vízlevonás után nem volt "súly a kocsin" mert nem volt még érett a kuki, úgy hogy én akkor megfogadtam hogy 20 körülinél vizesebbet nem szedek le.
Válasz #1235. hozzászólásra
Úgy úgy ellenben kombájn alól 30%(!) víz alatt lehet bevinni hozzájuk, persze a vizet visszaszámolják. Nem tudom már mennyi szemét levonás. Kíváncsi vagyok ebből mi lesz.
Válasz #1234. hozzászólásra
Válasz #1233. hozzászólásra
Trigo-fix tegnap 4600 netto.
Sziasztok!
Tud valaki aktuális árakat?
Válasz #1230. hozzászólásra
Ha esik az ár aratáskor,nemhinném,hogy követelnék a magasan lekötöttet.
Válasz #1230. hozzászólásra
ha drágán köti az ember, akkor nincs gond a mennyiséggel. sajna ez csak utólag derül ki
Van, aki csak a tonnát kérdezi, de ész nélkül kötni nem érdemes, előbb-utóbb lukra futsz. Mondjuk most is tudok olyat, aki 8 tonna körül bekötötte a kukoricát, pedig nem szokott sokkal többje lenni annál... Bátor
Ezen az oldalon a kukorica tőzsdei ára igencsdak magasan van, kb 63 ezer Ft/t.
http://www.stromexport.com/
bocsi 46000+fa áron!!!!
56000+fa áron még megy!
Válasz #1225. hozzászólásra
én is csak agyalok rajta, mert tavalyi belvizes területen van kukim, amit idén is lehet elvisz a belvíz így nem merek még kötni!
Én azért óvatosan kötöttem!
Válasz #1222. hozzászólásra
Ahol én kötöttem ott legtöbb 60 mázsát lehet kötni hektáronként.
Válasz #1222. hozzászólásra
terület*q
Sziasztok!
Kukoricára Q-ra vagy területre lehet szerződést kötni vagy ez cége válogatja?
4500 ft Trigó
Válasz #1214. hozzászólásra
hát ha valaki nekem ma ennyit ajánlana egyből kezet ráznék!
Válasz #1218. hozzászólásra
Alkudjatok meg!Pl az említett cégnek van rendes kamion flottája!
Válasz #1217. hozzászólásra
Azt gondoltam,de mi 220 ra vagyunk,ezt levonja.
Válasz #1215. hozzászólásra
Ezek telephelyi árak,30-40 kmre vagyunk kikötőktől,berakótól!
Válasz #1215. hozzászólásra
Tényleg jó lenne,ha mindenki telephelyi árakat írna.
Válasz #1214. hozzászólásra
Régebben beszéltem velük,a gond az,levonja a fuvart.Akkormeg alatta a cargillnak.
Válasz #1213. hozzászólásra
Héten 46 a SYGNUS-nál!
Válasz #1212. hozzászólásra
45,2/tonna,cargill.
ki tud riss árakat?
Válasz #1210. hozzászólásra
Melyik cég ad érte ennyit?
Tegnap 46.
huzza e az emelkedő búza ára a kukoricát?
mit kinálnak érte most?
Válasz #1207. hozzászólásra
sajnos ez a furulyázás befolyásolja a legkevésbé a kukorica árát
amúgy itt is
de ettöl még nem lesz magasabb az ára
Észak somogyban furályznak a kukoricák...lesz még itt kukorica eldási harc.....50e alatt ne adjuk!!!!
Válasz #1205. hozzászólásra
Ez elég sovány,mondjuk nekik adnám utoljára...
Válasz #1204. hozzászólásra
42000 cargill
Valaki tud friss infót a mostani kukorica kötésekről.
Illetve szerintetek lefele megy még az ár, vagy van esélye az újbóli emelkedésnek?
Amerikai és Európai tőzsdéken május közepe óta folyamatosan emelkedik a kukorica ára 63,8-ról 6,93-ra drágult a decemberi ár!!!
70.000-ért vásárolnának kukoricát,ha volna/mezitláb/.
Válasz #1181. hozzászólásra
Szerintünk is. Ezért ülünk nyugodtan a seggünkön még. Messze van még ide szeptember.
Válasz #1182. hozzászólásra
Aszály,sajnos
Na megmértem,mert mindig van kéznél szója csak szólj a,de nem volt más itthon mint colás üveg és mire telenyomkodtam bele a szóját akkor olvasom rajta,hogy fél liter ajándék- így jár az aki colát iszik...Gondoltam,hogy bele rakom egy borosüvegbe ,de ahhoz ki kellene "ürítenem" poharam helyett most üvegem,csak féltem attól,hogy megszívja magát egy kis bor gőzzel(na nem één )a szója és bele dagad ...Pontosan 700gr egy liter súlya...Ez 100000Ft/t,de 210 dollárral számolva,mert nem is olyan rég még annyi volt az bizony közel 120000-es ááár...De ezek komolyan gondolják,hogy ha egyszer megegyeznék velük akkor "ki vékáznám" nekik??...Régen nálunk is vékáztak még anno,de gondolom mert nem volt mindekinél mérleg ,csak "krilgli"...Nem normálisak ezek ,ki váncsi lennék azt a nagy kukorica hegyet a bioüzemek mellet mid vékázák??? Mert megérdemelnék
Válasz #1197. hozzászólásra
akkor,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ha fekete lesz a búza szalma...
Válasz #1195. hozzászólásra
70q meglsz minyimum
Válasz #1195. hozzászólásra
Jó válasz!!! De meglátom topikot nem merek kötni!!
Válasz #1194. hozzászólásra
ahoz a gyenge terméshez nem lesz az kevés?