Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nagyobb kukoricaimportra szorul az Európai Unió
2010.11.26., 18:02
Növekedhet az Európai Unió kukoricaimportja jövőre, miután az idei betakarítás a végső összegzéskor valószínűleg kisebb lesz a tavalyinál.
A Toepfer International vezető német kereskedőtársaság pénteken ismertetett adatai szerint 54,4 millió tonna lehet az idei kukoricatermés a huszonheteknél a tavalyi 56,6 millió tonna után.
Az unió idei kukoricatermését hőség és nagy esőzés egyaránt tizedelte, aminek következtében a legnagyobb termelő országban, Franciaországban 14,04 millió tonnára csökken a betakarítás a tavalyi 15,2 millióról.
A második legnagyobb termelővé Románia léphet elő az idén, miután kukoricatermése 9 millió tonna körül lesz, míg tavaly 7,9 millió tonnát gyűjtöttek be.
Olaszországban 8,85 millió tonna, Magyarországon 7 millió tonna, Németországban 4,1 millió tonna várható, mindhárom országban valamivel kevesebb a tavalyinál.
Mindezek fényében elemzők szerint az unió 2010/11-es importja elérheti az 5 millió tonnát az előző idény 2,9 milliós importjával szemben.
Ugyanakkor néhány százezer tonnás export is elképzelhető jövőre, elsősorban a kelet-európai országokból.
Hirdetések között találtam !!!!!! Felhívom minden vevő figyelmét, hogy aki az Újszentiváni kukoricát hírdeti, pénzlenyúlásra hajt!!!! A mai napon odaálltunk kamionokkal, előleget kértek 4,5 MFT ot anélkül,hogy akár az árut,akár a telephelyet láthattuk volna.Szerencsénkre bár átadtuk az átaluk kért előleget nem engedtük az embert kiszállni az autónkból úgy hogy nála maradjon a pénz. Ezután felszívódtak, de van arcuk a hírdetésüket újból frissíteni!Utánuk érdeklődtünk:a környékbeli gazdák szerint mi lettünk volna a 6. áldozat, mivel ezeknek nem hogy kukoricájuk, még telephelyük sincs.MINDENKI KERÜLJE EL EZT A CSALÓ BANDÁT!!!!!
Válasz #959. hozzászólásra
Érdemes figyelni a Ft/CHF-et is. Kiváncsi vagyok, hogy az aktuális december elejei lizing fizetésre hogyan alakul. A szeptemberinél csúcson volt.
Hát akkor idén a péti jobban bejött volna, egyébként hiába teszi a lenti koma a megfelelő mennyiségű nitrogént alá, ha nincs meg hozzá a megfelelő mennyiségű káli, és foszfor...
Hy 45% körül de 1% sem kombájolt csőtörőztünk pár hektárt a többi még a jövő titka hogy mi lesz vele de akinek vittem fuvarba kombájnoltat 21-23 volt a vízszázalék!!!
52% de most jön még a neheze, már 35mm esett , száradásrol csak annyit, hogy 3 hete kezdtük a kukoricát 22-es vízzel , hétfőn meg 21 es volt úgyhogy aki 2Oalá várja .....hmmmmm. nem tom de hiú ábrándnak tünik
0%-át!!!Vizes is volt(PRN01) meg hát nálunk is szar idő van, és ami a legnyomósabb ok 15 hekink van, és a f...om akar ezeknek a burzsujoknak 25ös vízért fizetni!!!!
14472 hozzászólás
Válasz #971. hozzászólásra
igen
érdeklődnék aktuális kukorica ár felől?
szerintetek várható drágulás?
Válasz #969. hozzászólásra
A németek csak 4.1?
Nagyobb kukoricaimportra szorul az Európai Unió
2010.11.26., 18:02
Növekedhet az Európai Unió kukoricaimportja jövőre, miután az idei betakarítás a végső összegzéskor valószínűleg kisebb lesz a tavalyinál.
A Toepfer International vezető német kereskedőtársaság pénteken ismertetett adatai szerint 54,4 millió tonna lehet az idei kukoricatermés a huszonheteknél a tavalyi 56,6 millió tonna után.
Az unió idei kukoricatermését hőség és nagy esőzés egyaránt tizedelte, aminek következtében a legnagyobb termelő országban, Franciaországban 14,04 millió tonnára csökken a betakarítás a tavalyi 15,2 millióról.
A második legnagyobb termelővé Románia léphet elő az idén, miután kukoricatermése 9 millió tonna körül lesz, míg tavaly 7,9 millió tonnát gyűjtöttek be.
Olaszországban 8,85 millió tonna, Magyarországon 7 millió tonna, Németországban 4,1 millió tonna várható, mindhárom országban valamivel kevesebb a tavalyinál.
Mindezek fényében elemzők szerint az unió 2010/11-es importja elérheti az 5 millió tonnát az előző idény 2,9 milliós importjával szemben.
Ugyanakkor néhány százezer tonnás export is elképzelhető jövőre, elsősorban a kelet-európai országokból.
Válasz #967. hozzászólásra
Hol van a Dunántúlon mekkora mennyiség elvileg belefér ha a közelemben van .Egy normálisabb tétel esetén.
48000?
Mondana valaki kukorica árat a dunántúlra... megköszönném...
Helló! Szeretnék érdeklődni hogy Pest megyében milyen áron megy a kukorica?
Hirdetések között találtam !!!!!! Felhívom minden vevő figyelmét, hogy aki az Újszentiváni kukoricát hírdeti, pénzlenyúlásra hajt!!!! A mai napon odaálltunk kamionokkal, előleget kértek 4,5 MFT ot anélkül,hogy akár az árut,akár a telephelyet láthattuk volna.Szerencsénkre bár átadtuk az átaluk kért előleget nem engedtük az embert kiszállni az autónkból úgy hogy nála maradjon a pénz. Ezután felszívódtak, de van arcuk a hírdetésüket újból frissíteni!Utánuk érdeklődtünk:a környékbeli gazdák szerint mi lettünk volna a 6. áldozat, mivel ezeknek nem hogy kukoricájuk, még telephelyük sincs.MINDENKI KERÜLJE EL EZT A CSALÓ BANDÁT!!!!!
Válasz #959. hozzászólásra
Érdemes figyelni a Ft/CHF-et is. Kiváncsi vagyok, hogy az aktuális december elejei lizing fizetésre hogyan alakul. A szeptemberinél csúcson volt.
Válasz #961. hozzászólásra
Hát akkor idén a péti jobban bejött volna, egyébként hiába teszi a lenti koma a megfelelő mennyiségű nitrogént alá, ha nincs meg hozzá a megfelelő mennyiségű káli, és foszfor...
Válasz #958. hozzászólásra
alapból pétisó 1-2 q a 34 viszont gyorsqbban oldódik száraz évjáratba jobb lehet abból 1 q
Válasz #957. hozzászólásra
A magas euro cégeket, embereket tehet tönkre, szerintem ezt a politika nem engedi.
Válasz #957. hozzászólásra
Megy a hülyítés ezerrel
Ekkor három év múlva egy jövőjét éppen felélő, lassú gazdaság közepén találjuk magunkat, ahol akár 350 forint körül is lehet az euró.
Ha a sajátos magyar út sikeres lesz, stabil, 260-280 forintos euróról beszélhetünk a következő három évben. Nagy a tét, ne rontsuk el!
Ebböl mit lehet érteni?? vagy felmegy vagy lemegy vagy ennyi marad
Válasz #953. hozzászólásra
Akkor most 27%-os péti vagy 34%os ammonia melyiket és mennyit?? Na meg fekete kötöttebb vagy inkább homokon??
Válasz #956. hozzászólásra
350 forint lesz az euró?
Válasz #955. hozzászólásra
Főleg amit ma olvastam......túrok 1-et
Válasz #954. hozzászólásra
most minden részvénynek esik az ára, lehet ez rángatja ezt is
én még nem pánikolok(nák) be, de ki tudja
Ennyi volt ?????
Válasz #951. hozzászólásra
péti só 27% vagy 34%
Mi nagyából semmit, de mi lenne a baj?
Káli foszfor rendben volt?
Sziasztok! Kérdésem lenne mit szoktatok adni a kukoricának,naprának kultivátorozáskor?
Válasz #947. hozzászólásra
érdekelne engem is, ha nem titok
érdekelne engem is, ha nem titok
Az nagyon jó. Adsz tel számot?
Tulajdonképpen a mázsán füzetve.
Válasz #945. hozzászólásra
Ez telephelyi ár?
Mai ár: 3600 ft 25% vizzel számolva
Fejér megye
Friss árakat tud valaki??????felénk 4350+kom. okosba 4800Ft
Mf-es küldtem eneked emilt!
Ki mire tippeli a 2011-es kuki árat?
Válasz #919. hozzászólásra
Hy 45% körül de 1% sem kombájolt csőtörőztünk pár hektárt a többi még a jövő titka hogy mi lesz vele de akinek vittem fuvarba kombájnoltat 21-23 volt a vízszázalék!!!
Válasz #939. hozzászólásra
igen ,olvastam Ű tudja .... a lényeg ,hogy nyugodtan tudjon aludnién biztos nem tudnék
deleted=totális inkognító
Válasz #938. hozzászólásra
Szoktál olvasni mást is ?????????
Amúgy mi ez a deleted ??????????
Válasz #937. hozzászólásra
jó de asszem kell rá vegyek hátra 2 új gummát, mert anélkül nem lessz szántás
tegnap kérdeztem a Goodyear 62Oe. nettó
Válasz #935. hozzászólásra
a tiéd még jó?
Válasz #935. hozzászólásra
konrád modi?
Válasz #933. hozzászólásra
há ki vónék Grűn bácsi
Válasz #933. hozzászólásra
tudsz valahol?
Válasz #932. hozzászólásra
te ki vagy?
Válasz #931. hozzászólásra
voltál 8 ezreest nézni?????????
Válasz #930. hozzászólásra
ha egy kicsit körbeírnád a helyzetet sokkal könnyebb lenne.
Köszönöm
Válasz #928. hozzászólásra
az elég sok mindentől függ,de kb.10eft-tól a csillagos égig.
Hello !
Azt szeretném megtudni mennyit ér egy AK ?
aranykorona?
52% de most jön még a neheze, már 35mm esett , száradásrol csak annyit, hogy 3 hete kezdtük a kukoricát 22-es vízzel , hétfőn meg 21 es volt úgyhogy aki 2Oalá várja .....hmmmmm. nem tom de hiú ábrándnak tünik
Válasz #925. hozzászólásra
Én nem várok,a hörcsög megjelent,és hordja szépen csomókba.Nameg a belvíz is megjön.
0,5%,hagy száradjon!!
0%-át!!!Vizes is volt(PRN01) meg hát nálunk is szar idő van, és ami a legnyomósabb ok 15 hekink van, és a f...om akar ezeknek a burzsujoknak 25ös vízért fizetni!!!!
Válasz #920. hozzászólásra
Mi kb. 25%,de búza nincs még vetve.Magágy kész,mag csávázatlan.