Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jogos a felvetés, hiszen Te/Ön a másik oldalról figyelted azt a bolondok házát, ami tavaly történt a gabona árakkal.
Valamilyen szintű mazochizmus is kellett ahhoz , hogy ilyen árak mellett is tovább csináljátok az állattartást.
Le a kalappal előttetek!!!
Nagyon rájátszott a gazdák mohósága erre a folyamatra.
Mindenki várta 20.000 Ft-os búzát és kukoricát, meg a 40.000 Ft os napraforgót, amikor összeomlott a piacunk és most vakargatja a fejét.
Nekem tavaly nem fájt a fejem emiatt, mert nem termett semmim az aszály miatt.
De tudok olyat, aki nem adta el 26.000 Ft-os áron a napraforgóját és most a molyos, avas termékével nem tud mit csinálni, mert csak foglalja helyet.
Vagy a másik állattartó, aki bevásárolt tavaly ősszel a jó "minőségű Ukrán/USA" terményekből több kamionnal és az állatai olyan eredményeket produkáltak, hogy meg kellet semmisíteni az eredményt. Most megpróbálja tüzelésre használni a telepein a készleteit.
De hiú ábránd az, hogy a 50 Ft búzából készült kenyér majd újra 300 Ft lesz.
A takarmány keverők sem fogják levinni felére az árat.
A tápboltos sem nagyon akarja csökkenteni a 15.000 Ft búza, kukorica árat , pedig Ő 5.500 Ft-ért vette tőlem.
A közmondás szerint "Amíg lószar van , veréb is akad".
De megvigasztaltak, hogy menni fog ez még lejjebb is rövidesen.
Az ár alját még nem tudják csak az irányát.
Ami ennél az alacsony árnál bosszantóbb az a felvásárlók ügyeskedései.
A szemét levonás 3-5 % között. (az ellenőrzések szerin ez mindig 1 % alatt, volt 2-4 % ajándék nekik)
Tisztítási díjak: 250-400 Ft+ÁFA/q
Szárítási díjak: 150-500 Ft+ÁFA/ víz % (és a nagy többség 13 %-ig számol még a 14,2 % vizű kukoricánál is)
Na ezekkel az árakkal és levonásokkal lehet még sokat keresni.
Nem hiába, igaz az hogy egy "kis szárító annyi nyereséget hoz, mint 400 Ha" föld (de lehet, hogy 500 Ha)
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólásáraÉn ezt a másik oldalról nézem, a baromfi élőár erős csökkenése volt várható, mivel a tavalyi gabona árak(ami már vicc kategória volt)erősen oda...tak. Hát a gabona ára lent, csökkenő tendenciát jósolnak, a takarmány keverék viszont elfelejtette ezt lekövetni???? szóval ennyit az álmokról????
Válasz fannika0172 #13189. hozzászólásáraÁ dehogy nekünk a határon kell tüntetni az ukrán gazdák meg Brüsszel ellen. Pedig egyik sem hoz gabonát magyarországra csak a magyar kereskedő, az aki ennyit ad a magyar gabonáért. Mezőkövesden 42 vagon búzát vagoniroztak cél állomás Róma. Vajon az kinek a buzája volt.?
Válasz Koczka József #13188. hozzászólására Szégyen 15 éve töb volt nem most nekünk nem (kéne) kellene megnézni a minisztériumot belülről a bent lévőket meg ki tessékelni???
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólására Kutya egy cég lett a Trigó is. Az árpánál 700Ft/tonna telephelyen belüli anyagmozgatási díjat számoltak fel nekem. A tavalyi aszály után sajnos sokan kénytelenek voltak termelés-finanszírozást horror kamatok mellett is igénybe venni. És ezt az értékesítési kényszert ki is használja az összes termeltető cég. Itt délkelet csongrádban valahogyan nem akarnak jönni a 10+ tonnás kukorica termések. 4-6 tonnás kukoricák vannak. A csúcs eddig a 8 tonna volt. Nem lesz itt annyi kukorica mint amit várnak. Persze ettől még az ár csökkenhet is.
Dél-Békésben már csak 5.000+komp a kukorica ára. TRIGO
Ma arattam és 4. forduló után lett publikus az új ár ami 5.000 Ft+komp/q
De 11-ig még 5.200 Ft volt.
Ez azért elég szomorú tendencia
2023.07.31 - 6 200 Ft
2023.08.08 - 5 700 Ft
2023.08.15 - 5 500 Ft
2023.09.04 - 5 200 Ft
2023.09.20 - 5 000 Ft
Tippelés a következő fejleményekre:
2023.10.05 - 3 500 Ft ?????
2023.11.10 - 1 500 Ft ?????
2023.11.20 - 0 Ft ?????
2023.12.15 - TE FIZETSZ MÁZSÁNKÉNT 2 000 Ft-ot HOGY ÁTVEGYÉK????????
Ma megnéztük mi is, 11% a vize összesültek a szemek. A kukoricaszárnak már csak a fele van meg a csőtől felfele szinte hiányzik az egész. 4-5 tonnánál több biztos nem lesz.
Épp most kerestem vissza a tavalyi dolgokat! Szeptember 26-án komplett vetőmag árlistát kaptam! Idén még nagy a csönd, kiváncsian várom mivel rukkolnak elő ilyen felvásárlási árak mellett....
Válasz lala #13162. hozzászólására183 hektáron átlagban 9,2 tonna
12.9-13,6 vízzel, 1,9 toxinnal
320-360 mm esővel
Kités fajták plusz 10 ha Kws. 58000/tonna áron levonások nélkül eladva.
A környékbe amiket vágunk bérmunkákat 6-8 tonna között de ahogy olyan táblákra jutunk ahol csak 280-300 mm eső jutott ott 4-5 tonna az átlag.
A nagy probléma hogy nem nagyon kell senkinek kukorica,nem is veszik a kereskedők amelyik meg veszi nyomott áron.Van amelyiknél már 4-essel kezdődik..
A másik baj hogy nem nagyon lehet már most 1 hét után bevinni sehova mert nincs neki raktárkapacitás.Ahova meg lehet ott 3 óra egy kanyar mert annyian állnak előtted és ott is csak szerdáig veszik be és bezár a "kapu".
Kemény helyzet és javulásra még esély sincs csak rosszabb lesz. Békés v.m.
Válasz lala #13162. hozzászólásáraNálunk meg a környéken(Békéscsaba Orosháza) kezdik csipegetni.amit halottam 5-6 t a java,
én ma mérettem 13 a vize úgyhogy vágatni kellene!
Válasz mtz1221 #13158
Nem hiszek a tv,sajtó,internet félelem keltő nem is tudom minek nevezem világának.
Jól mondod pár tank ,pár repcsi,pár bomba.
De hogy ezeket ki lővi ki dobja na az a nagy kérdés.
Szerintem a nagy őslakos kinyíró ámerika a bűn hazája.
De nem is akarom én ezt a topicot szét cseszni.
Bocs mindenkinek
Béke legyen veletek
Válasz mtz1221 #13158. hozzászólásáraAnnyira kamu, mint a délszláv háborúk voltak. Semennyire. Hihetetlen hogy most amikor az információ ilyen könnyen elérhető, emberekben egyáltalán felmerul és le is írják, hogy nincs is háború egy adott országban. Oké hogy van aminek nem tudsz utánajarni hogy tényleg igaz-e, van ilyen, de az hogy Oroszország és Ukrajna háborúzik az nem kérdés.
Válasz csabahegeszt #13150. hozzászólásáraEgyre több helyről hallani, ezt hogy kamu. Jobban belegondolva a mai technikával, meg pár öreg tank feláldozásával, tényleg megtudnák az egész világot etetni.
Válasz csabahegeszt #13156. hozzászólásáraNézd, az orosz-ukrán háború letezo dolog. Ezt letagadni, azt mondani rá hogy kamu, mint amit te írtál, az konkrétan a valóság tagadása.
Válasz Rabó001 #13155. hozzászólásáraHát kinek higyek?
Pedig én úgy élek hogy azt hiszem amit látok.
De ezen én nem fogok vitázni veled.
Inkább iszok egy stampót az egészségedre is.
14453 hozzászólás
Válasz istvan.nagy822 #13198. hozzászólásáraKedves István!
Jogos a felvetés, hiszen Te/Ön a másik oldalról figyelted azt a bolondok házát, ami tavaly történt a gabona árakkal.
Valamilyen szintű mazochizmus is kellett ahhoz , hogy ilyen árak mellett is tovább csináljátok az állattartást.
Le a kalappal előttetek!!!
Nagyon rájátszott a gazdák mohósága erre a folyamatra.
Mindenki várta 20.000 Ft-os búzát és kukoricát, meg a 40.000 Ft os napraforgót, amikor összeomlott a piacunk és most vakargatja a fejét.
Nekem tavaly nem fájt a fejem emiatt, mert nem termett semmim az aszály miatt.
De tudok olyat, aki nem adta el 26.000 Ft-os áron a napraforgóját és most a molyos, avas termékével nem tud mit csinálni, mert csak foglalja helyet.
Vagy a másik állattartó, aki bevásárolt tavaly ősszel a jó "minőségű Ukrán/USA" terményekből több kamionnal és az állatai olyan eredményeket produkáltak, hogy meg kellet semmisíteni az eredményt. Most megpróbálja tüzelésre használni a telepein a készleteit.
De hiú ábránd az, hogy a 50 Ft búzából készült kenyér majd újra 300 Ft lesz.
A takarmány keverők sem fogják levinni felére az árat.
A tápboltos sem nagyon akarja csökkenteni a 15.000 Ft búza, kukorica árat , pedig Ő 5.500 Ft-ért vette tőlem.
A közmondás szerint "Amíg lószar van , veréb is akad".
Válasz Ohaza63 #13201. hozzászólásáraPontosan jól írod. Régen is huncudkodtak de nem ennyire.
Válasz Koczka József #13188. hozzászólásáraAkkor arra sem jobb a helyzet, mint felénk.
De megvigasztaltak, hogy menni fog ez még lejjebb is rövidesen.
Az ár alját még nem tudják csak az irányát.
Ami ennél az alacsony árnál bosszantóbb az a felvásárlók ügyeskedései.
A szemét levonás 3-5 % között. (az ellenőrzések szerin ez mindig 1 % alatt, volt 2-4 % ajándék nekik)
Tisztítási díjak: 250-400 Ft+ÁFA/q
Szárítási díjak: 150-500 Ft+ÁFA/ víz % (és a nagy többség 13 %-ig számol még a 14,2 % vizű kukoricánál is)
Na ezekkel az árakkal és levonásokkal lehet még sokat keresni.
Nem hiába, igaz az hogy egy "kis szárító annyi nyereséget hoz, mint 400 Ha" föld (de lehet, hogy 500 Ha)
Válasz gjoni #13197. hozzászólásáraÚgy igen!
Válasz istvan.nagy822 #13198. hozzászólásáraAz a sok kérdőjel csak anomália
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólásáraÉn ezt a másik oldalról nézem, a baromfi élőár erős csökkenése volt várható, mivel a tavalyi gabona árak(ami már vicc kategória volt)erősen oda...tak. Hát a gabona ára lent, csökkenő tendenciát jósolnak, a takarmány keverék viszont elfelejtette ezt lekövetni???? szóval ennyit az álmokról????
Válasz Balázs. #13196. hozzászólásáraFával csinálok parazsat és ég ,mint a szén utána .Egész télen ponyva alól tűzeltem ,mi párás volt az.
Válasz gjoni #13194. hozzászólásáraÉn már próbáltam tüzeni, ha nem Góréban száradt, nem is olyan jó
Én ma néztem a vizet 16-24 minden van hány nap míg leadja? Gondolom függ milyen napos az idő
Válasz Koczka József #13188. hozzászólásáraAkkor mindegy .ha tűzelem ,az akác kugli is annyi .
Válasz Koczka József #13192. hozzászólásáraIntegrálhat
Válasz gazsi 1 #13191. hozzászólásáraSzabad tudni a vevő nevét?
Halason 5800ft nettó, de csak 13-as víztől veszik.
Válasz fannika0172 #13189. hozzászólásáraÁ dehogy nekünk a határon kell tüntetni az ukrán gazdák meg Brüsszel ellen. Pedig egyik sem hoz gabonát magyarországra csak a magyar kereskedő, az aki ennyit ad a magyar gabonáért. Mezőkövesden 42 vagon búzát vagoniroztak cél állomás Róma. Vajon az kinek a buzája volt.?
Válasz Koczka József #13188. hozzászólására Szégyen 15 éve töb volt nem most nekünk nem (kéne) kellene megnézni a minisztériumot belülről a bent lévőket meg ki tessékelni???
BAZ megye 5000ft/q
Válasz skorgamor #13186. hozzászólására"Kutya egy cég lett a Trigó is"
Mikor nem volt az? :)
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólására Kutya egy cég lett a Trigó is. Az árpánál 700Ft/tonna telephelyen belüli anyagmozgatási díjat számoltak fel nekem. A tavalyi aszály után sajnos sokan kénytelenek voltak termelés-finanszírozást horror kamatok mellett is igénybe venni. És ezt az értékesítési kényszert ki is használja az összes termeltető cég. Itt délkelet csongrádban valahogyan nem akarnak jönni a 10+ tonnás kukorica termések. 4-6 tonnás kukoricák vannak. A csúcs eddig a 8 tonna volt. Nem lesz itt annyi kukorica mint amit várnak. Persze ettől még az ár csökkenhet is.
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólására2023.12.25 ........5000 Ft / t szankció, ha nem viszed el, hogy fizess érte 2000 Ft-ot..
Válasz ..,-:) #13183. hozzászólásáraJaja, de senki nem mondta, hogy nem lehet egy darab ajró 700 HUF akár rövid távon...
Válasz Bekre Pál #13182. hozzászólásáraEgy idős bácsika erre felénk ezt mondaná: “ Gyerek, gyerek, meg fogsz te még elleni kissebb tőggyel is !”……..
Válasz Ohaza63 #13178. hozzászólásáraÜzenem a sok pesszimista parasztnak, EU intervenciós ár kuk.: 100 EUR/t, szóval van védőháló :-)))))
Ja, 7e alatt nem eladó.
Nálunk meg mára feljebb ment 3%-ot az ára. 30%-al már ki is lennék békülve.
Válasz Bigyófelügyelő #13177. hozzászólásáraA tavalyi Szeptember 26 komplett vetőmag árlistát át tudnád küldeni privátba?
Másfelé milyen árak vannak kukoricára????
Dél-Békésben már csak 5.000+komp a kukorica ára. TRIGO
Ma arattam és 4. forduló után lett publikus az új ár ami 5.000 Ft+komp/q
De 11-ig még 5.200 Ft volt.
Ez azért elég szomorú tendencia
2023.07.31 - 6 200 Ft
2023.08.08 - 5 700 Ft
2023.08.15 - 5 500 Ft
2023.09.04 - 5 200 Ft
2023.09.20 - 5 000 Ft
Tippelés a következő fejleményekre:
2023.10.05 - 3 500 Ft ?????
2023.11.10 - 1 500 Ft ?????
2023.11.20 - 0 Ft ?????
2023.12.15 - TE FIZETSZ MÁZSÁNKÉNT 2 000 Ft-ot HOGY ÁTVEGYÉK????????
Válasz Gepi #13176. hozzászólásáraMire gondolsz? Nem értem....
Válasz Bigyófelügyelő #13174. hozzászólásáraMennyi volt az ár akkor bruttóba? Kérlek írd már meg. Az idei remélem eléri a nettó 142ft
Ma megnéztük mi is, 11% a vize összesültek a szemek. A kukoricaszárnak már csak a fele van meg a csőtől felfele szinte hiányzik az egész. 4-5 tonnánál több biztos nem lesz.
Épp most kerestem vissza a tavalyi dolgokat! Szeptember 26-án komplett vetőmag árlistát kaptam! Idén még nagy a csönd, kiváncsian várom mivel rukkolnak elő ilyen felvásárlási árak mellett....
Válasz zeli39 #13170. hozzászólásáraKecskemét
Válasz barazdabetyar. #13168. hozzászólásáraKeleti részen. Mivel vannak itt érdekes arcok így pontosabban nem mondom.
Válasz Bán Zsolt #13169. hozzászólásáraHomokon 3 tonna, kötött földön 6-7 tonna. 13-14-es vízzel jön minden fajta eddig 290-360 FAOig.
Válasz Bán Zsolt #13169. hozzászólásáraAlföld melyik része ahol ilyen gyengék a kukoricák ?
Válasz lala #13162. hozzászólására2 és 5 t között akivel beszéltem.
Válasz Nagy Péter 40 #13167. hozzászólásáraBékésbe merre?
Válasz lala #13162. hozzászólására183 hektáron átlagban 9,2 tonna
12.9-13,6 vízzel, 1,9 toxinnal
320-360 mm esővel
Kités fajták plusz 10 ha Kws. 58000/tonna áron levonások nélkül eladva.
A környékbe amiket vágunk bérmunkákat 6-8 tonna között de ahogy olyan táblákra jutunk ahol csak 280-300 mm eső jutott ott 4-5 tonna az átlag.
A nagy probléma hogy nem nagyon kell senkinek kukorica,nem is veszik a kereskedők amelyik meg veszi nyomott áron.Van amelyiknél már 4-essel kezdődik..
A másik baj hogy nem nagyon lehet már most 1 hét után bevinni sehova mert nincs neki raktárkapacitás.Ahova meg lehet ott 3 óra egy kanyar mert annyian állnak előtted és ott is csak szerdáig veszik be és bezár a "kapu".
Kemény helyzet és javulásra még esély sincs csak rosszabb lesz. Békés v.m.
Válasz boldizsár1988 #13164. hozzászólásáraIgen, de ezt is csak azért vette, hogy benne legyél a 10 tonnás értékesítésben, a támogatás miatt. Amúgy nem kell.
Válasz lala #13162. hozzászólásáraNálunk meg a környéken(Békéscsaba Orosháza) kezdik csipegetni.amit halottam 5-6 t a java,
én ma mérettem 13 a vize úgyhogy vágatni kellene!
Válasz tanker #13153. hozzászólásáraEz tavalyi kukoricàra az ár?
Ez nem bizonyít semmit egyben mindent bizonyít (?) ... Nem a háborúról hanem a médiáról.
Alföldön hogy áll az aratás ,milyen átlagok vannak?
Jó És A Kukorica ára?
Válasz mtz1221 #13158
Nem hiszek a tv,sajtó,internet félelem keltő nem is tudom minek nevezem világának.
Jól mondod pár tank ,pár repcsi,pár bomba.
De hogy ezeket ki lővi ki dobja na az a nagy kérdés.
Szerintem a nagy őslakos kinyíró ámerika a bűn hazája.
De nem is akarom én ezt a topicot szét cseszni.
Bocs mindenkinek
Béke legyen veletek
Válasz mtz1221 #13158. hozzászólásáraAnnyira kamu, mint a délszláv háborúk voltak. Semennyire. Hihetetlen hogy most amikor az információ ilyen könnyen elérhető, emberekben egyáltalán felmerul és le is írják, hogy nincs is háború egy adott országban. Oké hogy van aminek nem tudsz utánajarni hogy tényleg igaz-e, van ilyen, de az hogy Oroszország és Ukrajna háborúzik az nem kérdés.
Válasz csabahegeszt #13150. hozzászólásáraEgyre több helyről hallani, ezt hogy kamu. Jobban belegondolva a mai technikával, meg pár öreg tank feláldozásával, tényleg megtudnák az egész világot etetni.
Válasz csabahegeszt #13156. hozzászólásáraNézd, az orosz-ukrán háború letezo dolog. Ezt letagadni, azt mondani rá hogy kamu, mint amit te írtál, az konkrétan a valóság tagadása.
Válasz Rabó001 #13155. hozzászólásáraHát kinek higyek?
Pedig én úgy élek hogy azt hiszem amit látok.
De ezen én nem fogok vitázni veled.
Inkább iszok egy stampót az egészségedre is.
Válasz csabahegeszt #13154. hozzászólásáraHa te csak azt hiszed el amit saját magad latdt, az régen rossz.
Válasz Rabó001 #13152. hozzászólásáraHa te mondod.
Miért te voltál ott?
Vagy csak a tvben látod?