Válasz buzsér #12323. hozzászólásáraAz tuti ha Putyin megeszi Ukrajnát s nem lesz nagyon termelés náluk, az eu-ban meg lecsökkentik a termelést a gazdák lesz akkora élelmiszer hiány mint az állat! Most idén szopóágra vesznek mindenkit a termelés minimum feleződik nem lesz ennivaló lázadni fognak az éhes emberek az tuti!
Nem elég az ukrán gabona dömping…….jön az olcsó, gabonákból készült szesz is délről………megvették szarér-húgyér az ukrán gabonát, feldolgozták és most beöntik az uniós piacra…….sakk……….mattttt……..
Válasz buzsér #12323. hozzászólásáraEbben az országban bármi megengedhető! Nincs a gazdáknak érdekképviselete! A helyzet siralmas. Nem hiszem hogy nagy segítség a vehetünk fel hitelt uzsora kamatra!!
Válasz ..,-:) #12301. hozzászólásáraTévedsz! Vagonbanmegytovább!! 18 as uk kukoricátszáritanak környékemen!
Kamion jön megy!
Ha cégetirok beperelhetnek rágalmazásért!
Jön kuki megy kuki!
Válasz ..,-:) #12310. hozzászólásáraAz importálók meg tudjuk mennyiért adják. Jàr a taps.
Gvh, nébih ne tegyen semmit, csak a termelőt csessze meg mert drágán adta a sajtot
Válasz ..,-:) #12304. hozzászólásáraAz a tank nem biztos, hogy komoly kárt csinált az állományban. Meg lehet, hogy már bepenészedett a nagy része, és vágni sem érdemes, nem?
integrátori beszélgetés:ha nem volnánk beállva az input-terményért vonalra az idén nemigazán vásárolnánk kukoricát az ősszel...de a kisebb felvásárló telepek ahol nincs input kihelyezés meg fogják tenni..elhangzott 2023 február 6 reggelén...
Mézileg?
Már négy Klenáncz-mézet vontak ki idén a forgalomból és 25 millióra büntették őket. A hatóság honlapján egy „technikai probléma” miatt egy ideig nem tűntek fel a jogsértések. Klenáncz József négy különböző mézét hívta vissza idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – írja a 24.hu.2022. okt. 27.
Méhész haveroknál hordókbanállnak akácmézek!
Inport Behozatalra? Mitmondjak? Voltam tárolóban? Vagy láttam vasutivagont!
Oké toldki az országból mint régen átkosban! Régen ugytanultam,Japánután legszigorubb növényvédőszerengedéjezézés Nálunkvan! Nagyonfelhigult!
Cégek betároltak kicsi honositással!
Most basztatnak Bennünket Permetezésinaplóval!?
Igaz idén egy használhatatlan NEBIH-es felületen feltöltjük permetezésünket!
Felület használhatattlan!
Tőlünk megkövetelik a betertást közben nemtudjuk betartani az előirásokat?
NEBIH-esen nemláttam hovakell feltölteni talajmintát!
Visszaolvasva kukoricavetőmagot?
Tapasztalat ? néhányéve ugyanaz a vetőmag kb 500 méteres eltérésekkel!
4 parcella! Volt eső? Vagy nem!
Nyáron kapott özönvizet az első !120 mázsa többiek nagyoncsökkentek!
Indultam gumicsizsmában szétnézni! Utolsó semmiesőtnemkapott! Ott eléglettvolna papucs! Kb 2000 Méter eltérés! utolső kb 60 mázsa! Egynapvetve
Van viz van termés!
Válasz Lukács György #12289. hozzászólásáraAzért ne vegyél rá mérget hogy 20 éve az hibrid mag volt, amit visszavetettek. Itt is van Ns640et ki visszavet, de az nem hibrid, és ott is van 15-25%-ék terméskiesés.
Válasz szgyuri82 #12294. hozzászólásáraNemsokára kiderül, hogy nem is volt aszály… a nyár elején kiszáradt kukoricatáblák a nyár végére visszazöldültek, és minden képzeletet meghaladó termésátlaggal az ősz folyamán learatódtak.
Válasz Pubi0308 #12292. hozzászólásáraElnézést a offért. Egyébként az árakrol annyit hogy szerintem mindenki vár , hogy a zunió okosai mit döntenek majd az ukrán /50 százalékos vegyszerhasználattal/ termelt kukorica sorsáról.
Az a helyzet én kísérleti fajtasorban teszteltem a visszavetett hibrid magot, mit mutat.
Jó évben amikor 12-16tonnáig adott a fajtasor, a "górés morzsolt" mag valami 8,x tonnát tudott. Nyilván nem versenyképes. Viszont nem az van, hogy ezt ő mindig tudja, száraz gyenge szezonban meg jóformán alig hozott valami termést, nem is nagyon volt mérhető...
Vadföldbe jó vissza vetni, arra luxus a 95 ezres mag de gazdasági potenciál nincsen benne.
Válasz Lukács György #12289. hozzászólásáraAzt a kurv@ !!! Félre informalsz embereket a szerinted 10-20 százalék különbséggel. Miért baj ha ez nekem nem tetszik ,ha talán 40-60 százalék terméskiesést írsz akkor nem kérdeztem volna ilyet. Nem a körmöm akartam akasztani mint te . Ha tíz százalék lenne a különbség akkor nem vennénk 80 000 Ft ért meg egy zsák kukoricát. Én kérek elnézést
Válasz R Sándor #12288. hozzászólásáraKedves Sándor! Tudod e értelmezni azt amit olvasol? Az volt a kérdés van e valakinek tapasztalata hibrid visszavetésben.Erre válaszoltam és leírtam egy 20 évvel ezelőtti történetet. Én nem vetek morzsolt kukoricát és nem is biztatok erre senkit. Harminc éve gazdálkodom, összegyűlt némi tapasztalat, jó is, rossz is. Ha valaki kérdez, szivesen válaszolok. Ha kötekedni és személyeskedni van kedved menj kocsmába, majdcsak valaki jól pofánvág.
????Az infláció letörése ellen hathat a gabonaimport esetleges lassítása
Magyarországnak havi 200 ezer tonna kukoricára van szüksége, és amennyiben ennek bejövetelét megakasztja bármi, az még nehezebb helyzetbe hozza az állattenyésztőket, ellehetetleníti a feldolgozók termelését, végső soron pedig az infláció csökkenése ellen hat – állítja a gabonakereskedőket és -feldolgozókat tömörítő szakmai szervezet.
Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) főtitkára, reagált az Agrárminisztérium azon bejelentésére, miszerint nagyon szigorú minőség-ellenőrzést rendelnek el az Ukrajnából Magyarországra érkező gabonák esetén.
A teljes cikket itt tudod elolvasni:
https://www.vg.hu/agrar/2023/02/az-inflacio-letorese-ellen-hathat-a-gabonaimport-esetleges-lassitasa
Forrás: vg.hu
Válasz jozsef.bencze #12282. hozzászólásáraSimán lehet hibridet visszavetni. Tsz.-ek régen rendszeresen csinálták. Mi is csináltuk régen, 9-10 t is terem ha jó az idő. Nyilván van benne 10-20% mínusz a fémzárolt vetőmaghoz képest és a csírázás sem lessz ugyanaz, tehát emelni kell a tőszámot. Egészséges, nagy csöveket válogass, ne legyen egér rágott és kíméletesen kell morzsolni(mi kézzel csináltuk). Cső két végén lévő szemeket nem, csak a közepén lévő szemeket használd. Csávázás nem árt neki azért.
Ellenpélda: Bácsi előttem morzsolta le morzsolóval, kiszelete, de csak azért, mert a nélkül nem voltam hajlandó beletenni a vetőgépbe (akkor még SPC-vel vetettünk), csávázva nem volt, műtrágya talán 2q pétisó.Én arattam 7 t nettó volt rajta.
14532 hozzászólás
Válasz kolbász #12330. hozzászólásáraNehogy utána meg mégis megegye valami, egy másik kontinensen
Válasz jambo #12326. hozzászólására9200.... Más tud Zalai árat?
Válasz ME109G14 #12329. hozzászólásáraBiztos a távhőnek
Trigó toxinos kukoricát keresett 60000ft ért. Nem tudom mi a felhasználási céL ????
Válasz buzsér #12323. hozzászólásáraAz tuti ha Putyin megeszi Ukrajnát s nem lesz nagyon termelés náluk, az eu-ban meg lecsökkentik a termelést a gazdák lesz akkora élelmiszer hiány mint az állat! Most idén szopóágra vesznek mindenkit a termelés minimum feleződik nem lesz ennivaló lázadni fognak az éhes emberek az tuti!
Válasz buzsér #12323. hozzászólásáraKi volt az a genyó aki ilyen árat mondott neked??? Nem verted azonnal hátba a vaslapátoddal???
Sziasztok! Tudtok Zalai árat?
Nem elég az ukrán gabona dömping…….jön az olcsó, gabonákból készült szesz is délről………megvették szarér-húgyér az ukrán gabonát, feldolgozták és most beöntik az uniós piacra…….sakk……….mattttt……..
Válasz buzsér #12323. hozzászólásáraEbben az országban bármi megengedhető! Nincs a gazdáknak érdekképviselete! A helyzet siralmas. Nem hiszem hogy nagy segítség a vehetünk fel hitelt uzsora kamatra!!
Nettó 75000 Ft/tonna árajánlatot kaptam ma a 2022 termésre. 1tonna/ha átlagterméssel számolva a vetőmag árát sem futja. PR 37 N01 140 kg/ha !!!!!
Válasz Bigyófelügyelő #12319. hozzászólásáraEz lemaradt: A KÉP CSAK ILLUSZTRÁCIÓ!
Dél-Békés mai ár .
2022. évi termény ára: 8.500 Ft/q (nettó)
Előkötési ár még nincs 2023. évi terményre
Válasz Bigyófelügyelő #12319. hozzászólására Bezzeg a magyar kukorica nem ilyen menő.... az nem kell senkinek.. ..
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-02-28 08:52:29
Válasz ..,-:) #12301. hozzászólásáraTévedsz! Vagonbanmegytovább!! 18 as uk kukoricátszáritanak környékemen!
Kamion jön megy!
Ha cégetirok beperelhetnek rágalmazásért!
Jön kuki megy kuki!
Válasz Mötözö #12303. hozzászólásáraInputért? Nálunk váltótállitanakki!
Lógsz Nekünk ennyivel!
Válasz ..,-:) #12304. hozzászólására5-6 tonna/ha..ennyit hallottunk
Válasz beni77121 #12305. hozzászólására97
Válasz ..,-:) #12304. hozzászólásáraAz 45.74 euró, valami nem ok.
Válasz ..,-:) #12310. hozzászólásáraAz importálók meg tudjuk mennyiért adják. Jàr a taps.
Gvh, nébih ne tegyen semmit, csak a termelőt csessze meg mert drágán adta a sajtot
Válasz Praetor #12309. hozzászólásáraAz a lényeg(nekem), hogy milyen bőtermő…….
Válasz #bandi #12307. hozzászólásáraX 10 HUF….
Válasz ..,-:) #12304. hozzászólásáraAz a tank nem biztos, hogy komoly kárt csinált az állományban.
Meg lehet, hogy már bepenészedett a nagy része, és vágni sem érdemes, nem?
Válasz beni77121 #12305. hozzászólásáraMa úgy néz ki minden emelkedik egy kicsit de ezt úgysem reagálják le rögtön a kereskedők
Válasz ..,-:) #12304. hozzászólásáraAz mennyi?
Kérdezett valaki friss árat kukoricára? Elvileg emelkedik, 297euro körül jár
Válasz Mötözö #12302. hozzászólásáraHát ha olyan, mint itt a napra(végig kell nézni és figyelni)…..….:

https://twitter.com/GraphicW5/status/1624869561425182725?s=20&t=nBzD5CddI7YyWohW0dLp5g
Ja, és kint ennyi a kuki….:
integrátori beszélgetés:ha nem volnánk beállva az input-terményért vonalra az idén nemigazán vásárolnánk kukoricát az ősszel...de a kisebb felvásárló telepek ahol nincs input kihelyezés meg fogják tenni..elhangzott 2023 február 6 reggelén...

Válasz Apáé #12273. hozzászólásárabiztosan hallottad hogy 2 millio hektár lábon van még..erre várnak az eu-ban mennyit lehet belopni belőle
Válasz szgyuri82 #12294. hozzászólásáraEz tény…..és kamionba megy tovább……kifelé……kifelé gabonázókra most jó világ van…..
Kukorica minőségellenőrzésre? Mitvárhatunk Méhész miniszterünktől?
Mézileg?
Már négy Klenáncz-mézet vontak ki idén a forgalomból és 25 millióra büntették őket. A hatóság honlapján egy „technikai probléma” miatt egy ideig nem tűntek fel a jogsértések. Klenáncz József négy különböző mézét hívta vissza idén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – írja a 24.hu.2022. okt. 27.
Méhész haveroknál hordókbanállnak akácmézek!
Inport Behozatalra? Mitmondjak? Voltam tárolóban? Vagy láttam vasutivagont!
Oké toldki az országból mint régen átkosban! Régen ugytanultam,Japánután legszigorubb növényvédőszerengedéjezézés Nálunkvan! Nagyonfelhigult!
Cégek betároltak kicsi honositással!
Most basztatnak Bennünket Permetezésinaplóval!?
Igaz idén egy használhatatlan NEBIH-es felületen feltöltjük permetezésünket!
Felület használhatattlan!
Tőlünk megkövetelik a betertást közben nemtudjuk betartani az előirásokat?
NEBIH-esen nemláttam hovakell feltölteni talajmintát!
Válasz szgyuri82 #12294. hozzászólásáraPont ? Nálad! Egyszerüsitett honositástkapott!
Kurvajóbuli nagyoknak!
Valahogy falhozálitanám aki átvette! Előtte meg nemálitottaki magyarról tanusitványt
Visszaolvasva kukoricavetőmagot?
Tapasztalat ? néhányéve ugyanaz a vetőmag kb 500 méteres eltérésekkel!
4 parcella! Volt eső? Vagy nem!
Nyáron kapott özönvizet az első !120 mázsa többiek nagyoncsökkentek!
Indultam gumicsizsmában szétnézni! Utolsó semmiesőtnemkapott! Ott eléglettvolna papucs! Kb 2000 Méter eltérés! utolső kb 60 mázsa! Egynapvetve
Van viz van termés!
Válasz t.romsics #12295. hozzászólásáraIgen. Mindenütt 20 tonna fölött termett...
Válasz Lukács György #12289. hozzászólásáraAzért ne vegyél rá mérget hogy 20 éve az hibrid mag volt, amit visszavetettek. Itt is van Ns640et ki visszavet, de az nem hibrid, és ott is van 15-25%-ék terméskiesés.
Válasz szgyuri82 #12294. hozzászólásáraNemsokára kiderül, hogy nem is volt aszály… a nyár elején kiszáradt kukoricatáblák a nyár végére visszazöldültek, és minden képzeletet meghaladó termésátlaggal az ősz folyamán learatódtak.
Válasz R Sándor #12293. hozzászólásáraAz az ukrán kukorica szerintem már rég magyar papírokkal rendelkezik sajnos....
Válasz Pubi0308 #12292. hozzászólásáraElnézést a offért. Egyébként az árakrol annyit hogy szerintem mindenki vár , hogy a zunió okosai mit döntenek majd az ukrán /50 százalékos vegyszerhasználattal
/ termelt kukorica sorsáról.
Jól elkanyarodott az áraktól a téma.
Az a helyzet én kísérleti fajtasorban teszteltem a visszavetett hibrid magot, mit mutat.
Jó évben amikor 12-16tonnáig adott a fajtasor, a "górés morzsolt" mag valami 8,x tonnát tudott. Nyilván nem versenyképes. Viszont nem az van, hogy ezt ő mindig tudja, száraz gyenge szezonban meg jóformán alig hozott valami termést, nem is nagyon volt mérhető...
Vadföldbe jó vissza vetni, arra luxus a 95 ezres mag de gazdasági potenciál nincsen benne.
Válasz Lukács György #12289. hozzászólásáraAzt a kurv@ !!! Félre informalsz embereket a szerinted 10-20 százalék különbséggel. Miért baj ha ez nekem nem tetszik ,ha talán 40-60 százalék terméskiesést írsz akkor nem kérdeztem volna ilyet. Nem a körmöm akartam akasztani mint te . Ha tíz százalék lenne a különbség akkor nem vennénk 80 000 Ft ért meg egy zsák kukoricát. Én kérek elnézést
Válasz R Sándor #12288. hozzászólásáraKedves Sándor! Tudod e értelmezni azt amit olvasol? Az volt a kérdés van e valakinek tapasztalata hibrid visszavetésben.Erre válaszoltam és leírtam egy 20 évvel ezelőtti történetet. Én nem vetek morzsolt kukoricát és nem is biztatok erre senkit. Harminc éve gazdálkodom, összegyűlt némi tapasztalat, jó is, rossz is. Ha valaki kérdez, szivesen válaszolok. Ha kötekedni és személyeskedni van kedved menj kocsmába, majdcsak valaki jól pofánvág.
Válasz Lukács György #12285. hozzászólásáraMár bocsi, te hány hektár saját kukoricát szoktál bevetni morzsolt kukoricával???
Válasz CirokMan #12286. hozzászólásáraEz jott szembe a Facebookon velem a draga jo Hungrana jovoltabol. Nem vettek meg eleg szar toxinos ukrant???
????Az infláció letörése ellen hathat a gabonaimport esetleges lassítása
Magyarországnak havi 200 ezer tonna kukoricára van szüksége, és amennyiben ennek bejövetelét megakasztja bármi, az még nehezebb helyzetbe hozza az állattenyésztőket, ellehetetleníti a feldolgozók termelését, végső soron pedig az infláció csökkenése ellen hat – állítja a gabonakereskedőket és -feldolgozókat tömörítő szakmai szervezet.
Pótsa Zsófia, a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) főtitkára, reagált az Agrárminisztérium azon bejelentésére, miszerint nagyon szigorú minőség-ellenőrzést rendelnek el az Ukrajnából Magyarországra érkező gabonák esetén.
A teljes cikket itt tudod elolvasni:
https://www.vg.hu/agrar/2023/02/az-inflacio-letorese-ellen-hathat-a-gabonaimport-esetleges-lassitasa
Forrás: vg.hu
#hungrana #bioeconomycompany #termeszetesenkukoricabol #szabadegyhaza
Válasz jozsef.bencze #12282. hozzászólásáraSimán lehet hibridet visszavetni. Tsz.-ek régen rendszeresen csinálták. Mi is csináltuk régen, 9-10 t is terem ha jó az idő. Nyilván van benne 10-20% mínusz a fémzárolt vetőmaghoz képest és a csírázás sem lessz ugyanaz, tehát emelni kell a tőszámot. Egészséges, nagy csöveket válogass, ne legyen egér rágott és kíméletesen kell morzsolni(mi kézzel csináltuk). Cső két végén lévő szemeket nem, csak a közepén lévő szemeket használd. Csávázás nem árt neki azért.
Ellenpélda: Bácsi előttem morzsolta le morzsolóval, kiszelete, de csak azért, mert a nélkül nem voltam hajlandó beletenni a vetőgépbe (akkor még SPC-vel vetettünk), csávázva nem volt, műtrágya talán 2q pétisó.Én arattam 7 t nettó volt rajta.
Válasz jozsef.bencze #12282. hozzászólásáraSemmilyen kukoricát nem szabad vissza vetni !!!! Tuti bukta.
Válasz jozsef.bencze #12282. hozzászólásáraViccnek is rossz... Hibridet nem szabad visszavetni... Árban sem éri meg.