Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rtamas1976 #14142. hozzászólásáraItt is próbálkoztak vele, de már jött is be a gyárba onnan. Hogy milyen, passz. Ők gondolom a toxin miatt, mert aratás kezdetén nem is nézték, az járt itt jól, aki gyorsan lecsapta, meg oda is adta.
Amúgy nem hiszem, hogy nyomna rajta valamit, ha a szeszgyártás technológiáját nézem, meg azt, hogy vég-melléktermék takarmány is toxinos, kár is energiát pocsékolni ezért a szárításra.
Válasz Gumóka #14138. hozzászólásáraNem tudom mennyire valós, de itt qz egyik takarmány utazó azt mondta a gyárban szárítják át a szárazat is, és megy még mellé valami, majd a darálóba takarmánynak.
Itt ugye az van, hogy a szeszgyártáshoz mindegy is lenne, csak mellette van takarmány is, olaj, nedves/száraz takarmány. Az meg toxinos.
Lehet vinni biogáz üzembe, aztán majd úgy lesz belőle meleg.
Tipp, üzletpolitika, a takarmányt hulladéknak eladni nagy bevételkiesés.
Másrészt keresett, mivel magas fehérjetartalmú, a szójánál olcsóbb takarmány.
"Pénz beszél."
Egyébként hallottam itt környékbeli felvásárlót, jó 7000, toxinos 3500. Aztán az is feldolgozóba/takarmányba köt ki.
Ők megoldják, csak olcsó legyen, neki legyen haszon. Aki meg éven át dolgozik vele, szenvedjen.
Válasz Gumóka #14132. hozzászólásáraAzt mondták a toxinos kukoricát el kell vinni az égetőbe. Miért nem a mellékterméket viszik oda?
Nem is akarnak a paraszton segíteni…
Válasz Gumóka #14132. hozzászólásáraNincs olyan nap hogy ne keresnének - kutatnának mennyiséget,bármilyet is,csakhogy nem tudtak a lengyel-cseh KO előtt összekapkodni annyit amennyi kellene. Keleten-délen meg a hőség miatt nincs,nyugat európában pedig már tavasszal és nyáron is voltak komoly kárt okozó időjárások.
Esze volt annak aki eltette.
Nem lenne egyébként a toxinnal baj, ha csak szeszt gyártana, oda mindegy, csak ugye van melléktermék, ami takarmánynak megy, az élelmiszerlánccal pedig eljut a dobozos tejig, meg a húspultba is.
Válasz rtamas1976 #14130. hozzászólásáraTudom, szomszédba lakik csak álmos vagyok megkeveredtem meg valami Hajas Péter Pálos talajreformos unalmat próbáltam nézni de off vagyok, tá tá
Válasz gergő07 #14124. hozzászólásáraEgyik tehenes ismerősömnek pár napja szóltak a tejgyárból, hogy valamit csináljon mert nem lesz jó a tej. Az a vicc az egészben, hogy az idei kukoricát és silót, még el sem kezdte etetni.
Válasz Soma123 #14119. hozzászólására"de most az Ukránoknál is aszály volt ráadásul a terményük 90% a megy a tengeri folyosón"
Csak működik a tengeri szállítási útvonal.
Ezt meg egy cikkből idézem mert nem lehet bemásolni. Amúgy is angol az eredeti
"21-22 millió tonna termést várnak amiből 5 millió tonna lesz a belső felhasználás a többi megy exporta: 15-17 millió. Összehasonlításképp a 23/24 évben 30 milliót tonnát exportáltak"
"A globális piacon nagy szükség mutatkozik az ukrán kukorica után, 222-224$ / tonnára nőttek az árak a múlt heti kezdő 215$hoz képest" (75-78k között mozog)
"Főként Spanyolo. és Portugália a felvevő piac"
"Feltehetően az árak tovább fognak nőni a szezon második felében"
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraMegneztem az aszálytérképet ukrainarol és aszály csak a dél keleti két megyében volt. Donbasz és Luhans. A többi része aszálymentes.
Amúgy ha a faszi kap mondjuk 200 ft jutalékot akkor az osztráknak 8200 be jönne ki a kukorica de kizártnak tartom, hogy itt ennyiért valaki adna neki.
A spekuláció jövőre a 9-10 irányába megy a nem toxinossal.
Gondold végig fél termés és még annak a fele is toxinos.
Mennyiségben ugyanott vagyunk mint 22-ben de most az Ukránoknál is aszály volt ráadásul a terményük 90% a megy a tengeri folyosón.
Válasz termelo #14114. hozzászólásáraIgy van osztrákokkal szerződsz. Egy illető utána nézett az mondta hogy a fickónak 4-5 cég van a nevén de mind felszámolás alatt..
Illetve amit megadott osztrák cég címén egy hotel van csak.
Válasz termelo #14105. hozzászólásáraAza hirdetés szerintem csalás, mert a hirdető cégei felszámolás alatt vannak illetve az Ausztriai felvásárló cég nem is létezik.
Válasz szeszko #14104. hozzászólásáraÉn nem értelek benneteket, ezen az oldalon amire írkáltok 8000 ft ért veszik a kukoricát.
Odamész a szárítóba ahova bevitted kifizeted a 140 ft-ot a ki be tárra és eladod másnak.
Magyarul 7860-ért veszik a kukoricát az országba bárhol, bárkitől.
Válasz Ohaza63 #14094. hozzászólásáraNagyon igaz, nemm tom igaz-é, de ezzel valszeg eljutottunk a pöcegödör aljára, van hely ahol pár száz forintos UV lámpával mérik a toxint, méghozzá mikrogrammos pontossággal, és ja.Bár most már tudjuk, mindig von lejjebb.
Válasz Agrokópé #14097. hozzászólásáraAmíg a termelőnél van az árú addig problémák lehetnek a minőségével,(toxin,hektó litersúly,stb....),és láss csodát ,ahogy a kereskedőhöz kerül attól a pillanattól (a raktárban állástól is )minőségbeli javulás történik ,kiváló árualap képződik.Itt kezdődik a szakértelem nem ott aki saját földjén munkával élelmiszert vagy alapanyagát termeli meg.Akár a bankok ,neked kell hálásnak lenni ,hogy a pénzedhez fizetség ellenében hozzáférj.Viszont ez amióta világ a világ így volt és így is marad.
Majd februárban jó lesz minden. Toxin ide - oda. Minden évben ez van. Aratás elején semmi sem jó, semmilyen terményből, telik múlik az idő, és szállítható lesz minden.
14495 hozzászólás
Szabolcs Szatmár Bereg megye 7200
Válasz Bekre Pál #14140. hozzászólásáraHa az idei évet vesszük alapul, kevés az a 7E nettó.
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Tavaly elment egy ezressrl többért a jó, az idén meg rosszból sincs annyi...
Persze, magam ellen is beszélek, ha azt mondom, hogy 2 éve a 14E is irreális volt, de most ott tartunk, hogy nincs meg az arany középút.
Mi, gazdák mindig a ceruza rossz végén vagyunk
Válasz rtamas1976 #14142. hozzászólásáraItt is próbálkoztak vele, de már jött is be a gyárba onnan. Hogy milyen, passz. Ők gondolom a toxin miatt, mert aratás kezdetén nem is nézték, az járt itt jól, aki gyorsan lecsapta, meg oda is adta.
Amúgy nem hiszem, hogy nyomna rajta valamit, ha a szeszgyártás technológiáját nézem, meg azt, hogy vég-melléktermék takarmány is toxinos, kár is energiát pocsékolni ezért a szárításra.
Válasz mtz1221 #14141. hozzászólásáraAzért szárítják mert lehet sokáig fogják tárolni.
Így csirátlanítják. Nem indul be tavasszal.
60c⁰ kell neki.
Válasz Gumóka #14138. hozzászólásáraNem tudom mennyire valós, de itt qz egyik takarmány utazó azt mondta a gyárban szárítják át a szárazat is, és megy még mellé valami, majd a darálóba takarmánynak.
Válasz Gumóka #14139. hozzászólásáraKöszi, én is ebben bízok, hogy a jót eccer végre megfizetik!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Bekre Pál #14137. hozzászólásáraIgen.
Itt nem csak a gyár, de felvásárlók is küldik vissza.
Na de szerintem 3-4 hónap, aztán az is elkél.
De egyébként jön be 2 éves kukorica is, látszik, porol, mintha a pápát választanák...
Aki esetleg ki tudta tartani tavaly óta 1 évet, még járhat jól is.
Válasz termelo #14136. hozzászólásáraHmmm.
2 éve is eltűnt a toxinos cucc, nem hiszem meleg lett belőle.
Itt ugye az van, hogy a szeszgyártáshoz mindegy is lenne, csak mellette van takarmány is, olaj, nedves/száraz takarmány. Az meg toxinos.
Lehet vinni biogáz üzembe, aztán majd úgy lesz belőle meleg.
Tipp, üzletpolitika, a takarmányt hulladéknak eladni nagy bevételkiesés.
Másrészt keresett, mivel magas fehérjetartalmú, a szójánál olcsóbb takarmány.
"Pénz beszél."
Egyébként hallottam itt környékbeli felvásárlót, jó 7000, toxinos 3500. Aztán az is feldolgozóba/takarmányba köt ki.
Ők megoldják, csak olcsó legyen, neki legyen haszon. Aki meg éven át dolgozik vele, szenvedjen.
Válasz Gumóka #14135. hozzászólásáraMit jelent az, hogy "forgatják vissza"? Visszaküldik oda, ahonnan jött?
Válasz Gumóka #14132. hozzászólásáraAzt mondták a toxinos kukoricát el kell vinni az égetőbe. Miért nem a mellékterméket viszik oda?
Nem is akarnak a paraszton segíteni…
Válasz Mötözö #14134. hozzászólásáraEmber...
Tudom én is, de nem vagyok szárító/raktártulajdonos, kereskedő/felvásárló, gyárigazgató sem.
Mindenhol forgatják vissza a rosszat a környéken.
Válasz Gumóka #14132. hozzászólásáraember..a toxinmeg(le)kötők már vagy 30-40 éve ismert termékek
Válasz Gumóka #14132. hozzászólásáraNincs olyan nap hogy ne keresnének - kutatnának mennyiséget,bármilyet is,csakhogy nem tudtak a lengyel-cseh KO előtt összekapkodni annyit amennyi kellene. Keleten-délen meg a hőség miatt nincs,nyugat európában pedig már tavasszal és nyáron is voltak komoly kárt okozó időjárások.
Esze volt annak aki eltette.
Válasz gergő07 #14124. hozzászólásáraNem hiszem, 2 évvel ezelőtt sem állt meg, de hoztak külföldről is, amire addig nem volt példa.
Nem lenne egyébként a toxinnal baj, ha csak szeszt gyártana, oda mindegy, csak ugye van melléktermék, ami takarmánynak megy, az élelmiszerlánccal pedig eljut a dobozos tejig, meg a húspultba is.
Válasz rtamas1976 #14130. hozzászólásáraTudom, szomszédba lakik csak álmos vagyok megkeveredtem meg valami Hajas Péter Pálos talajreformos unalmat próbáltam nézni de off vagyok, tá tá
Válasz termelo #14129. hozzászólásáraHatárintúli magyar!
Belgrádiaknak kell párizsi!
Válasz mtz1221 #14126. hozzászólásáraNem biztos h genyóság, lehet már látja a labor h egyes mintákban emelkednek a toxin értékek.
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
A végén bezár a tejüzem is
Igazából még az se gáz csak legyen párizsi a pestieknek különben bediliznek
Válasz rtamas1976 #14127. hozzászólásáraŐ is ettől fél.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz mtz1221 #14126. hozzászólásáraValmivel lekell nyomni ezt a rettenetes magas tej árakat!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Mocskos zsidók.
Válasz gergő07 #14124. hozzászólásáraEgyik tehenes ismerősömnek pár napja szóltak a tejgyárból, hogy valamit csináljon mert nem lesz jó a tej. Az a vicc az egészben, hogy az idei kukoricát és silót, még el sem kezdte etetni.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz gergő07 #14124. hozzászólásárapersze 2 hétre még összeomlik a piac![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Gumóka #14106. hozzászólásáraOlyat hallottam ma hogy bezár a gyár, mert nincs toxin mentes kuk. Igaz lehet?
Válasz termelo #14122. hozzászólásáraaugusztus:![aszály2](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240920220335_asz_ly2.jpg)
Válasz termelo #14121. hozzászólásáraBaszki miért rakta fel ennyiszer?
Nem lehet letörölni?
Válasz Soma123 #14119. hozzászólásáraMelyik hónapot nézted?
![aszály](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240920215712_asz_ly.jpg)
![aszály](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20240920215712_asz_ly.jpg)
Hazudnak reggel délben meg este!
Július:
Válasz Soma123 #14119. hozzászólására"de most az Ukránoknál is aszály volt ráadásul a terményük 90% a megy a tengeri folyosón"
Csak működik a tengeri szállítási útvonal.
Ezt meg egy cikkből idézem mert nem lehet bemásolni. Amúgy is angol az eredeti
"21-22 millió tonna termést várnak amiből 5 millió tonna lesz a belső felhasználás a többi megy exporta: 15-17 millió. Összehasonlításképp a 23/24 évben 30 milliót tonnát exportáltak"
"A globális piacon nagy szükség mutatkozik az ukrán kukorica után, 222-224$ / tonnára nőttek az árak a múlt heti kezdő 215$hoz képest" (75-78k között mozog)
"Főként Spanyolo. és Portugália a felvevő piac"
"Feltehetően az árak tovább fognak nőni a szezon második felében"
Erederi cikk:
https://www.hellenicshippingnews.com/ukraine-2024-25-corn-exportable-surplus-seen-falling-to-15-17-mln-t-producers-say/
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraMegneztem az aszálytérképet ukrainarol és aszály csak a dél keleti két megyében volt. Donbasz és Luhans. A többi része aszálymentes.
Válasz termelo #14117. hozzászólásáraSzia. Vagy 3 éve már nem az.
Válasz kiskertész #14115. hozzászólásáraEzt nem tudtam, mióta nics Ekáer?
Amúgy ha a faszi kap mondjuk 200 ft jutalékot akkor az osztráknak 8200 be jönne ki a kukorica de kizártnak tartom, hogy itt ennyiért valaki adna neki.
A spekuláció jövőre a 9-10 irányába megy a nem toxinossal.
Gondold végig fél termés és még annak a fele is toxinos.
Mennyiségben ugyanott vagyunk mint 22-ben de most az Ukránoknál is aszály volt ráadásul a terményük 90% a megy a tengeri folyosón.
Válasz termelo #14114. hozzászólásáraIgy van osztrákokkal szerződsz. Egy illető utána nézett az mondta hogy a fickónak 4-5 cég van a nevén de mind felszámolás alatt..
Illetve amit megadott osztrák cég címén egy hotel van csak.
Válasz termelo #14114. hozzászólásáraGabona már nem ekaer köteles.
Ha az osztráknak komoly mennyiség kell, nem egy nepperrel fog bohóckodni.
Válasz Csabesz555 #14113. hozzászólásáraTe beszéltél vele?
Én az egyik kereskedőtől azt halottam, hogy a fickó egy nepper és nem ővele szerződsz hanem az osztrákokkal, azoktól kap jutalékot.
Én nem találtam felszámolás alatt lévő cégeit de tény a Propion kft 2014-ben megszűnt(hivatalból törölték)
Azért az EKR rendszer óta nem tudom ki merne csalással foglalkozni.
Elvileg csak működő cég kérhet EKR-t nem?
Válasz termelo #14105. hozzászólásáraAza hirdetés szerintem csalás, mert a hirdető cégei felszámolás alatt vannak illetve az Ausztriai felvásárló cég nem is létezik.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz V.L. #14111. hozzászólásáraBékés megyében, gk.-ra rakva, telephelyen értendő az ár? Köszi!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Agro forte 72 000, Pannonia 74 000 nettó Békés megye toxin mentes
Válasz Bazsi #14108. hozzászólásáraTrigo 7.300 + komp
Máshol 6800, 6900 Ft
Erre válaszoltam.
Jó is lenne ha így menne!
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Hétfőn 3 helyen is érdeklődtem 6300-6300-6500+komp. (Dél-Békés)
Válasz szeszko #14104. hozzászólásáraHajdú! Nálatok?
Válasz termelo #14105. hozzászólásáraAztán most ott tartunk nagyjából, hogy körbeért a toxinos kukker az országba...
Válasz szeszko #14104. hozzászólásáraÉn nem értelek benneteket, ezen az oldalon amire írkáltok 8000 ft ért veszik a kukoricát.
Odamész a szárítóba ahova bevitted kifizeted a 140 ft-ot a ki be tárra és eladod másnak.
Magyarul 7860-ért veszik a kukoricát az országba bárhol, bárkitől.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/termeny/szantofold-gabonafelek/kukoricat-veszek/h_7442826?ref=8c0f7fdc
Válasz Traktoros30 #14103. hozzászólásáraHol van az az itt?
Sziasztok!
Nálatok mennyit fizetnek a kukoricáért? Itt 7200-at ígérnek.
Válasz mocsencsi1 #14100. hozzászólásáraMegnézik uv fénnyel és ha látszik valami, akkor viszik mérni a toxint
Válasz mocsencsi1 #14100. hozzászólására
Üdv!
Mit ki nem találnak, még hogy UV lámpával mérik a toxint?
Ez már majdnem olyan , mint a kézrátételes gyógyítás.
Van aki abban is hitt.
Okos! - mondaná Kohn bácsi
Ma hallottam hogy Békésben csak 15-20 % a toxinos, Bácsban 50 % feletti az arány.
Válasz Ohaza63 #14094. hozzászólásáraNagyon igaz, nemm tom igaz-é, de ezzel valszeg eljutottunk a pöcegödör aljára, van hely ahol pár száz forintos UV lámpával mérik a toxint, méghozzá mikrogrammos pontossággal, és ja.Bár most már tudjuk, mindig von lejjebb.
Válasz Wilde #14098. hozzászólásáraÉn is mondtam az átvevőnél,hogy nem nagyon sajnálom őket meg a kereskedőket!
Válasz Agrokópé #14097. hozzászólásáraAmíg a termelőnél van az árú addig problémák lehetnek a minőségével,(toxin,hektó litersúly,stb....),és láss csodát ,ahogy a kereskedőhöz kerül attól a pillanattól (a raktárban állástól is )minőségbeli javulás történik ,kiváló árualap képződik.Itt kezdődik a szakértelem nem ott aki saját földjén munkával élelmiszert vagy alapanyagát termeli meg.Akár a bankok ,neked kell hálásnak lenni ,hogy a pénzedhez fizetség ellenében hozzáférj.Viszont ez amióta világ a világ így volt és így is marad.
Majd februárban jó lesz minden. Toxin ide - oda. Minden évben ez van. Aratás elején semmi sem jó, semmilyen terményből, telik múlik az idő, és szállítható lesz minden.
Válasz F. Bálint #14087. hozzászólásáraAlakul. :)