Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Büresz #19094. hozzászólásáraHa nagyon sok levél veszett oda, akkor keservesebb szárasásra számíts.
Ha több lesz a pebészes szem, akkor "bátrabban" kell rostálni, és érdemes kicsit nedvesebben szedni, és komolyabban szárítani.
Válasz Bárány #19082. hozzászólásáraMeg mondható fotó alapján is! A széle csúnyább az biztos, ahonnan kapta... Belül valószínűleg nem ennyire vészes a helyzet... Sokszor a jégvert kukorica semmivel sem rosszabb a másiknál, főleg ha aszályos idő jön utána, mert .... Másrészt attól függ mikor kapja és mennyire! A tejes gyenge kukorica ha komoly jeget kap, csuhén keresztül megsérti a szemet... lehet hogy rothadni kezd...
Válasz laszlopal #19076. hozzászólásáraMég valami: én 81 000 szem/ha-al vetem a silót. A szemes sose fog annyit tudni amit leírtam max 350-450 mázsát hektáronként.
Lehet hogy tudok a silóról hasznos infót adni. Mi Nógrád megyében termelünk egy nagyobb tejtermelőgazdaságnak silót (is).
Mi átlag 740Ft/mázsa áron adjuk úgy hogy nem mi aratjuk és nem mi szállítjuk. Idén is van 161 ha.
Pioneer P0725 a hibrid ami használunk. Jó évben 450-550 mázsa/ha amit ad 400kg 27es nitrogénnel és 200kg 8-24-24el trágyázva.Gyengébb évben 300-450 között aratunk.
2 éve hagytam fent szemesnek is, 10.5 tonnát adott hektáronként, október végén arattam.
Hozzà kell tenni, a siló ott éri meg, ahol 20kmen belül állattartónak el lehet adni.
Válasz bandigh #19073. hozzászólásáraez igaz, de egyébként ha van rá kereset és silónak valót vet valaki ami ugye nagyobb szártömeget ad, akkor sztem megéri. De felénk már nincs kereset siló kukoricára.
Válasz Gatti #19072. hozzászólásáraOtt érdemes megcsinálni ahol későn tudtak elvetni, és még ősszel is marha vizes lenne, a szárítás többe kerülne mint amit a tengeri ér
Válasz fattyú #19071. hozzászólásáraviszont azt is bele lehet számolni hogy egy aratás után rengeteg szármaradvány marad a kukorica után ami beforgatva további tápanyagot biztosít a talajnak míg ha silózod akkor az is elvész. És ugye a sok szármaradvány növeli a talaj humusztartalmát is, mert komposztálódik.
Válasz Bigyófelügyelő #19070. hozzászólásáraHa az aratást és a hozzá kapcsolódó költségeket is számolod (szárítás, tisztítás, szállítás) akkor talán 7-7,5 tonna körül áll meg. Persze az egész a szemes felvásárlási árának függvénye.
Válasz fattyú #19069. hozzászólásáraHát ez nem igazán mozgatta meg a fantáziámat..ez semmi... nagyon sovány... az egy 6 tonnás szemesnek felel meg kb...
Válasz Bigyófelügyelő #19056. hozzászólásáraTavaly volt olyan kukoricám, amit silóztatnom kellett. 428 mázsát adott hektáronként. 550 Ft/q áron adtam el lábon, az aratást és a szállítást a vevő intézte.
Ez az egy homokosabb földünk van, szépen fejlődik.
Csak az erdő felől vagy fél hektárt leradíroztak a vadak, először fácán ( de még a kis kukorica alól is kikaparta a magot) majd később az őz is leette ami ott megmaradt. ezen a részen a gyom is feljött, majd kap egy tárcsát, de beljebb szerencsére szép tiszta.
Válasz blsjela #19063. hozzászólásáraSokszor még az adott táblát is megosztja. Nekem is volt idén hogy egyik felénk nagy zuhi jéggel, a másik felén pedig pár szem.
Nekem van mérő itthon és kint a kísérletnél is. Van amikor ugyan az de volt olyan hogy 5 vagy 10-15 mm különbség volt . Pedig kb 3km van a kisérlet a háztól.
Válasz Gatti #19055. hozzászólásáraNem tudom összesen mennyi esett csak itthon tudom mérni, a határban nem. Ha az Időkép térképére hagyatkozok, akkor csak az utóbbi egy hónapban 100 mm körüli esett, de nem ez volt a legcsapadékosabb időszak. Az tény, hogy idén nem volt belőle hiány...Gumi csizmában voltam benne mikor fényképeztem, és bele is ragadtam... A csapadékon biztos, hogy nem múlik...
Segítsetek már egy kérdésben! Mostani körülmények között mit tud silózásban egy hektár kukorica? És kb mi szokott lenni az ára? Megéri e a szemeshez képest...? Elkezdte bsztatni a vaddisznó meg a szarvas...
Válasz TYLLA46 #19053. hozzászólásárahihetetlen mennyire előre van a kukoricád, felénk még most kezdték tolni a csöveket a 350 faosok. Igaz nálunk nem nagyon fejlődtek sehova májusba, júniusba tudtak beindulni az esők hatására, addig csak vegetáltak.
Szép kukorica nagyon, de az látszik hogy most is be van áztatva a talaj, legalábbis a képeken. Mennyi esőnél jártok a tenyészidő alatt? mi vetés óta olyan 140 mm körül.
24598 hozzászólás
Válasz Büresz #19091. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/gazdasag/a-magyar-gazdaknak-valsag-idejen-is-lesz-hova-eladniuk-a-kukoricat-44774-002
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Piaca lesz, csak az ár kérdéses.
Ahol 100 q/ha feletti termés lesz ők nyerhetnek. A többi az ......
Válasz gcastle #19087. hozzászólásáraFőleg hogy alul biztosított.![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Válasz Bárány #19090. hozzászólásáraAz a helyzet, hogy szerintem ugyanúgy le fogja kombájnolni mint te vagy én...
Válasz Büresz #19094. hozzászólásáraHa nagyon sok levél veszett oda, akkor keservesebb szárasásra számíts.
Ha több lesz a pebészes szem, akkor "bátrabban" kell rostálni, és érdemes kicsit nedvesebben szedni, és komolyabban szárítani.
Válasz Bárány #19092. hozzászólásáraLehet hogy 1 hét múlva semmit nem lehet látni rajt...
Válasz Bárány #19092. hozzászólásáraA közel 30 év alatt nekem is volt már ilyen. Sőt, talán rosszabb is.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Büresz #19091. hozzászólásáraA kilukorica qva szívós, sok mindent kibír.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
2 éven kihagytam a kukoricát hát most meg eladhatatlan lesz.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz Bigyófelügyelő #19084. hozzászólásáraIgen. Ezek az általánosságok. És akkor mi újság Büresznél?
Válasz gcastle #19088. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200724192231_c9e9cde8_5136_46c2_8381_b9545fb325e9.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200724192528_cca90e8b_917c_4a2b_97d2_21979893f3c2.jpg)
Válasz Büresz #19078. hozzászólásáraKérdés ahogy előttem írták, hogy a gomba mit fog vele művelni, ha serültek a csövek...
Válasz Büresz #19078. hozzászólásáraBiztosítós kiszámolja...
Válasz Büresz #19085. hozzászólására11éve jun 16.án volt hasonló jég.
Holnap jobban belemegyek megnézem, sor irányból kapta úgy talán jobban védte. Ez nagyon hianyzott.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Bárány #19082. hozzászólásáraMeg mondható fotó alapján is! A széle csúnyább az biztos, ahonnan kapta... Belül valószínűleg nem ennyire vészes a helyzet... Sokszor a jégvert kukorica semmivel sem rosszabb a másiknál, főleg ha aszályos idő jön utána, mert .... Másrészt attól függ mikor kapja és mennyire! A tejes gyenge kukorica ha komoly jeget kap, csuhén keresztül megsérti a szemet... lehet hogy rothadni kezd...
Válasz Büresz #19078. hozzászólásáraAttól függ, mennyire ütődtek meg a csövek. Ha látszanak rajtuk az ütődés nyomok, nem sok jóra lehet számítani.
Válasz Büresz #19078. hozzászólásáraEzt egy fotó alapján nincs ember, aki megmondaná.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Minenesetre: AZTAQRVA!!!
Válasz laszlopal #19076. hozzászólásáraKöszönöm az infót!
Válasz Gatti #19079. hozzászólásáraIgen.30 mili eső kissebb cseresznye jéggel, nagyon nagy szellel.
Válasz Büresz #19078. hozzászólására
ezt most intézte el?
Válasz laszlopal #19076. hozzászólásáraMég valami: én 81 000 szem/ha-al vetem a silót. A szemes sose fog annyit tudni amit leírtam max 350-450 mázsát hektáronként.
Válasz Bigyófelügyelő #19070. hozzászólásáraSzervusztok,
Lehet hogy tudok a silóról hasznos infót adni. Mi Nógrád megyében termelünk egy nagyobb tejtermelőgazdaságnak silót (is).
Mi átlag 740Ft/mázsa áron adjuk úgy hogy nem mi aratjuk és nem mi szállítjuk. Idén is van 161 ha.
Pioneer P0725 a hibrid ami használunk. Jó évben 450-550 mázsa/ha amit ad 400kg 27es nitrogénnel és 200kg 8-24-24el trágyázva.Gyengébb évben 300-450 között aratunk.
2 éve hagytam fent szemesnek is, 10.5 tonnát adott hektáronként, október végén arattam.
Hozzà kell tenni, a siló ott éri meg, ahol 20kmen belül állattartónak el lehet adni.
Válasz bandigh #19073. hozzászólásáraez igaz, de egyébként ha van rá kereset és silónak valót vet valaki ami ugye nagyobb szártömeget ad, akkor sztem megéri. De felénk már nincs kereset siló kukoricára.
27 mm kapott nagyon kellett az f 73 pio nak kezdek bizakodni BÁCS -észak
Válasz Gatti #19072. hozzászólásáraOtt érdemes megcsinálni ahol későn tudtak elvetni, és még ősszel is marha vizes lenne, a szárítás többe kerülne mint amit a tengeri ér![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz fattyú #19071. hozzászólásáraviszont azt is bele lehet számolni hogy egy aratás után rengeteg szármaradvány marad a kukorica után ami beforgatva további tápanyagot biztosít a talajnak míg ha silózod akkor az is elvész. És ugye a sok szármaradvány növeli a talaj humusztartalmát is, mert komposztálódik.
Válasz Bigyófelügyelő #19070. hozzászólásáraHa az aratást és a hozzá kapcsolódó költségeket is számolod (szárítás, tisztítás, szállítás) akkor talán 7-7,5 tonna körül áll meg. Persze az egész a szemes felvásárlási árának függvénye.
Válasz fattyú #19069. hozzászólásáraHát ez nem igazán mozgatta meg a fantáziámat..ez semmi... nagyon sovány... az egy 6 tonnás szemesnek felel meg kb...
Válasz Bigyófelügyelő #19056. hozzászólásáraTavaly volt olyan kukoricám, amit silóztatnom kellett. 428 mázsát adott hektáronként. 550 Ft/q áron adtam el lábon, az aratást és a szállítást a vevő intézte.
Batanga
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200723110834_img_20200723_100647.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200723110845_img_20200723_100332.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200723110858_img_20200723_100341.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200723111141_img_20200723_100212.jpg)
Ez az egy homokosabb földünk van, szépen fejlődik.
Csak az erdő felől vagy fél hektárt leradíroztak a vadak, először fácán ( de még a kis kukorica alól is kikaparta a magot) majd később az őz is leette ami ott megmaradt. ezen a részen a gyom is feljött, majd kap egy tárcsát, de beljebb szerencsére szép tiszta.
Válasz Apáé #19065. hozzászólásárafelénk tavaly is jó volt, pedig sokkal szárazabb volt a nyár.
Válasz apuci #19046. hozzászólásáraRohanok is, megnézem az enyémet, van e ilyen szép!![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Gatti #19058. hozzászólásáraPersze,hogy jók! Hiszem,ha esik az esö,akkor mindegyik jó! Ugye hogy ugye?!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz blsjela #19063. hozzászólásáraSokszor még az adott táblát is megosztja. Nekem is volt idén hogy egyik felénk nagy zuhi jéggel, a másik felén pedig pár szem.
Nekem van mérő itthon és kint a kísérletnél is. Van amikor ugyan az de volt olyan hogy 5 vagy 10-15 mm különbség volt . Pedig kb 3km van a kisérlet a háztól.
Válasz Gatti #19058. hozzászólásáraUgye-ugye!:))))Ezt mondom én is, de sokan nem hiszik...
Válasz Gatti #19059. hozzászólásáraIgen, az utóbbi 90 napra 250 mm körülit ír, ami teljesen reális
Válasz TYLLA46 #19053. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz TYLLA46 #19057. hozzászólásáraItt elég jó adatok vannak, sokszor pontosabb is mint az időkép
Link csapadék
Válasz TYLLA46 #19057. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Jók ezek a syngentas kukoricàk
Válasz Gatti #19055. hozzászólásáraNem tudom összesen mennyi esett csak itthon tudom mérni, a határban nem. Ha az Időkép térképére hagyatkozok, akkor csak az utóbbi egy hónapban 100 mm körüli esett, de nem ez volt a legcsapadékosabb időszak. Az tény, hogy idén nem volt belőle hiány...Gumi csizmában voltam benne mikor fényképeztem, és bele is ragadtam... A csapadékon biztos, hogy nem múlik...
Segítsetek már egy kérdésben! Mostani körülmények között mit tud silózásban egy hektár kukorica? És kb mi szokott lenni az ára? Megéri e a szemeshez képest...? Elkezdte bsztatni a vaddisznó meg a szarvas...
Válasz TYLLA46 #19053. hozzászólásárahihetetlen mennyire előre van a kukoricád, felénk még most kezdték tolni a csöveket a 350 faosok. Igaz nálunk nem nagyon fejlődtek sehova májusba, júniusba tudtak beindulni az esők hatására, addig csak vegetáltak.
Szép kukorica nagyon, de az látszik hogy most is be van áztatva a talaj, legalábbis a képeken. Mennyi esőnél jártok a tenyészidő alatt? mi vetés óta olyan 140 mm körül.
Válasz TYLLA46 #19053. hozzászólásáraEbből már lesz valami!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz endypapa_20120 #19050. hozzászólásáraMég véletlenül sem a széle...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200722200320_kukorica_2020.10.20._2_.jpg)
Válasz Bigyófelügyelő #19051. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz endypapa_20120 #19050. hozzászólásáraHát azért most a tábla közepén is akad rendesen belőle, nem csak a széleken....
Válasz TYLLA46 #19042. hozzászólásáraA széleken lévők mindig ilyenek. Sora?
Válasz lac* #19045. hozzászólására"10t fölöttre várom" Melyiket?![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)