Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Földönfuto #16777. hozzászólásáraIgen, bár a zn-t lombrór jobb kiadni amúgy...
Biolchim phostart-ot használtam, vettem egy köbössel és 15l/ha dózissal raktam ki magáról a, azért látszik! Hidegek voltak, ami kapott az jobb színben, Vitálisabb állapotban van, még az is látszik ahol eldugult egy-egy cső a sornál.
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraVagy ha akarsz mégis valami olcsóbb megoldást akkor Epso Combitop 5-10kg/ha között.
7-8 leveles korában mehet neki,valami másik cinkes.
Válasz szanberg #16775. hozzászólásáraEzért egyszerűbb és százszor hatásosabb vetéssel egymenetben pl. Corn Starter,a Yarától többféle is van,és ezekhez hasonló műtrágyát kiadni és akkor nem kellene ilyen kényszermegoldásokat alkalmazni.
Válasz szanberg #16775. hozzászólásáraAgyalok rajta hogy megcsinálom a sávpermetezőt a kultira, talán nem is tartana olyan sokáig, úgyis most fogom felkészíteni nitrosolozásra.
Front tartályom van szivattyúval, nyomás szabályzóval stb. úgy hogy végülis csak a kulti részét kellene megcsinálni.
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraA levél felületet tekintve várni kellene viszont a növénynek most lenne rá nagyon szüksége. Ilyenkor jó a sorköz művelő ami sávpermetezővel van ellátva, csak olyan nemsok van a határban...
Azon gondolkodom hogy oké hogy június második felére bejönnek a tartós 30 fokok, de időben akkor is nagyon el lesznek maradva a kukoricák. Mikor lehet majd aratni? januárban!?!?
Válasz BBK #16757. hozzászólásáraRégebben én is kipróbáltam ezt azt,most már nem nagyon lombtrágyázok csak vészhelyzetben.Inkább adok vetéskor 8-24-24 Yarát,az el van látva rendesen mikroelemmel.Nem olcsó,de ha kétszeri lombtrágyázás árát beszámitom akkor már megéri.És ez szemmel is llátható hatást produkál.
Válasz ZZ #16755. hozzászólásáraNem is tudom mit várnál?
A mikroelemeket pótolásával termésnövekedést csak akkor érhetsz el,ha éppen hiány is van az adott területen,ha nincs akkor...
A növény "erösebb" és egészségesebb lesz. pl. kevesebb lesz a toxinos kukorica,esetleg üszög...
Betegségeket vagy bogár rágást,esetleg fagykárokat gyorsabban,könyebben átvészel,kihever.
Persze igazából a maga módján ez is egy pénzlehuzás.
Lombtrágyát otthon is készithetsz,csak ugye az nem olyan kényelmes.
Válasz ZZ #16755. hozzászólásáraHibátlan állománynál nem fogod észrevenni mert nem nagyon van mit javítani rajta, de ha stressz van hideg vegyszer műtrágya akármi miatt, akkor 1-2-napon belül megkell, hogy kezdjen lódulni! Színt felveszi, bujább lombosabb lesz aztán meg nő szépen.
Persze ha nulla víz van akkor semmi nem segít azon kívül hehe
Válasz szanberg #16754. hozzászólásáraGondolom nincs fènykèped a kezelt, kezeletlenről ?
Èn próbáltam yara, fitohorm, wuxal kuki lombtrágyákat. De semmi látható különbsèg nem volt
Válasz ZZ #16750. hozzászólásáraStresszes állományokra fújtam több évben is, ráadásul akkor még csak a sima fertiactyl starter volt, az allegro felvan cinkezve idén jött ez be.
Mégis a sima is nagyon meglökte az állományt pedig volt amelyik nagyon halálra volt már ítélve...
Válasz ZZ #16750. hozzászólásáraStresszes állományokra fújtam több évben is, ráadásul akkor még csak a sima fertiactyl starter volt, az allegro felvan cinkezve idén jött ez be.
Mégis a sima is nagyon meglökte az állományt pedig volt amelyik nagyon halálra volt már ítélve...
24596 hozzászólás
Válasz wernerj #16795. hozzászólásáraSztem vesd újra. Egy ásoborona és mehet is a vetés.
Vagy akár talajmunka nélkül is, ha jó vetőgéped van!
Sziasztok!
Fórum témához kapcsolódóan: késő vetésű, sajnos haláleset miatt most tartottam mezei leltárt. Amit nem a víz vitt el, azt a varjak.
Válasz sörhas #16793. hozzászólásáraátmeneti foszfor hiány szokott lenni a probléma nagy többségében 1-2 héten belül általában túl jut ezen.
Szerintetek ez miért ilyen lila szinű?
Vagy ez ilyen fajta?
Válasz SCHLEPPER #16790. hozzászólásáravetéskor 150kg pétit, valamint 2 éve szervestrágyát :)
Válasz SCHLEPPER #16790. hozzászólásárameleget
Válasz Gatti #16788. hozzászólásáraMit kapott hogy ilyen szép zőőd nálunk inkább sárgás fehér
Válasz Gatti #16788. hozzászólásáraaz jó
itt fele akkora azaz most megy 7 levélbe de remélem beindul már
mai helyzetkép, most már remélem a melegbe megindul
Válasz Ferror #16781. hozzászólásáraErre nehéz mit mondani.Nagy területet érint?
Válasz Ferror #16781. hozzászólásáraBár már beszéltünk, de itt még csúnyább asztali gépen nézve vazzeg...
Válasz Ferror #16783. hozzászólásáraZilah volt hírekbe...
Válasz Ferror #16781. hozzászólásáraFuu bammeg. Kitartást
Before
Válasz Ferror #16781. hozzászólására
Részvétem és sok erőt, kitartást !!!
Válasz szanberg #16779. hozzászólásáraIgy van,csak az extrém időjárás miatt jelenleg nehéz jó megoldást találni.
Válasz Földönfuto #16777. hozzászólásáraIgen, bár a zn-t lombrór jobb kiadni amúgy...
Biolchim phostart-ot használtam, vettem egy köbössel és 15l/ha dózissal raktam ki magáról a, azért látszik! Hidegek voltak, ami kapott az jobb színben, Vitálisabb állapotban van, még az is látszik ahol eldugult egy-egy cső a sornál.
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraVagy ha akarsz mégis valami olcsóbb megoldást akkor Epso Combitop 5-10kg/ha között.
7-8 leveles korában mehet neki,valami másik cinkes.
Válasz szanberg #16775. hozzászólásáraEzért egyszerűbb és százszor hatásosabb vetéssel egymenetben pl. Corn Starter,a Yarától többféle is van,és ezekhez hasonló műtrágyát kiadni és akkor nem kellene ilyen kényszermegoldásokat alkalmazni.
Válasz szanberg #16775. hozzászólásáraAgyalok rajta hogy megcsinálom a sávpermetezőt a kultira, talán nem is tartana olyan sokáig, úgyis most fogom felkészíteni nitrosolozásra.
Front tartályom van szivattyúval, nyomás szabályzóval stb. úgy hogy végülis csak a kulti részét kellene megcsinálni.
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraA levél felületet tekintve várni kellene viszont a növénynek most lenne rá nagyon szüksége. Ilyenkor jó a sorköz művelő ami sávpermetezővel van ellátva, csak olyan nemsok van a határban...
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraPénzkidobás.Majd ha összezárnak a sorok.
Válasz Tom250 #16772. hozzászólásáraSzerintem ekkorában még nincs elég felület. Igaz kívánná az biztos
Szerintetek érdemes lenne ekkora levélfelület mellett lefújni Wuxal Cink-el?
Válasz Mtz 550E #16769. hozzászólásáraMikramid, keserűsó mehet. Folicare el talán 3 kg is elég ha a többi mellette van.
Válasz Földönfuto #16768. hozzászólásáraAz ápr. 11 vetés se nagyobb..
Üdv!
Folicare 19/11/24/Zn
Mikramid
Keserűsó
Ez a 3 lombtrágya fejenként 5kg/ha dózisban mehet így?
Kukorica illetve Búzára!
Most a későbbi vetés se jött be.10-12 napra jött ki,nagyon lassan fejlődik azóta is.Április 24-i vetés.
Szépen pusztulnak a gyomok :)
Válasz Tom250 #16765. hozzászólásáraAugusztusban!!!
Válasz J.D. Borda #16764. hozzászólásáraMikori vetés?
Azon gondolkodom hogy oké hogy június második felére bejönnek a tartós 30 fokok, de időben akkor is nagyon el lesznek maradva a kukoricák. Mikor lehet majd aratni? januárban!?!?
Válasz Tom250 #16760. hozzászólásáraFelénk még ennél is kissssebbbbek.
Válasz cyclo-400 #16762. hozzászólásáraAmi az előrejelzések szerint megint csak nem mostanában lesz..
Válasz Tom250 #16760. hozzászólásáraA homerseklet ingadozas illetve,a hideg,ha 1 hetes meleg lenne,nem
Ismerne ra.
Válasz Tom250 #16760. hozzászólásáraVíz hiány van!Meg meleg!
Ma voltam határszemlén, nem tudom hogy mi a fene van, de nálunk mint ha meg áltak volna a kukoricák..
április másodikai vetés:
Telekszomszédé, ő kb április közepén vetette magas tőszámmal, gondolom műtrágyával is megkínálta.
Válasz BBK #16757. hozzászólásáraRégebben én is kipróbáltam ezt azt,most már nem nagyon lombtrágyázok csak vészhelyzetben.Inkább adok vetéskor 8-24-24 Yarát,az el van látva rendesen mikroelemmel.Nem olcsó,de ha kétszeri lombtrágyázás árát beszámitom akkor már megéri.És ez szemmel is llátható hatást produkál.
Sy Zephir
Válasz ZZ #16755. hozzászólásáraNem is tudom mit várnál?
A mikroelemeket pótolásával termésnövekedést csak akkor érhetsz el,ha éppen hiány is van az adott területen,ha nincs akkor...
A növény "erösebb" és egészségesebb lesz. pl. kevesebb lesz a toxinos kukorica,esetleg üszög...
Betegségeket vagy bogár rágást,esetleg fagykárokat gyorsabban,könyebben átvészel,kihever.
Persze igazából a maga módján ez is egy pénzlehuzás.
Lombtrágyát otthon is készithetsz,csak ugye az nem olyan kényelmes.
Válasz ZZ #16755. hozzászólásáraHibátlan állománynál nem fogod észrevenni mert nem nagyon van mit javítani rajta, de ha stressz van hideg vegyszer műtrágya akármi miatt, akkor 1-2-napon belül megkell, hogy kezdjen lódulni! Színt felveszi, bujább lombosabb lesz aztán meg nő szépen.
Persze ha nulla víz van akkor semmi nem segít azon kívül hehe
Válasz szanberg #16754. hozzászólásáraGondolom nincs fènykèped a kezelt, kezeletlenről ?
Èn próbáltam yara, fitohorm, wuxal kuki lombtrágyákat. De semmi látható különbsèg nem volt
Válasz szanberg #16749. hozzászólásáraLátható különbség van a kontroll mellett?
Válasz drifter24 #16747. hozzászólásáraTimac Fertiactyl Allegro!
ha profi vagy
Válasz drifter24 #16747. hozzászólásáraSzia,
Próbáld ki a Fitohorm kukoricát
üdv! kukoricára ki milyen lombtrágyát használ?
wuxal cink?
lat supremo L 599 Zn+N?
vagy esetleg van vmi jobb?