Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #16542. hozzászólására17-ről 13,5 re mennyiért szárítasz, és mennyi sulyt vonsz le? Ez itt a zsebben marad.
Semi extra meló nincs vele, csak a plc vezérelt szellőztető rendszert kell idónként bekapcsolni(hőmérőzni, inasozni igy is ugy is kell)
Válasz kiskertész #16527. hozzászólásáraÉn meg leszárítom egy PLC vezérelt automata rendszerű szárítóval a terményt megfelelő nedvességre, amit vissza is hűt szakszerűen és jövő nyárig ha rá sem nézek akkor sincsen gond, nemhogy egész télen keccsolni vele, fújatni pakolgatni inasozgatni…
Válasz Pont #16528. hozzászólásáraJóska bácsi behozza a 18-as kukoricáját, levonsz és kifizettetsz vele mindent a 13,5-re szárításra, közbe te csak 17-re szárítod......
Ha van takarmánykeverőd, vagy a vevődnek van, semmi gond a 17%-al, azt a daráló még simán ledarálja...
Válasz Dns8 #16526. hozzászólásáraDrága, de ezekkel lehet.
Raktár mérettől függően kiszámított szellőző alagutak,befúvó ventillátorok, és a tetőre elszívó ventillátorok.
Folyamatos terményhő ellenőrzés, melegedéskor átfuvatni (csak száraz időben), illetve időnként át inasozni, ne álljon össze a teteje.
5 méter magasan , 16-17-es vizzel betárolt kuki áprilisban még 2-5 fokos volt.
Válasz Dns8 #16516. hozzászólására17-es vizzel is el lehet tárolni, 5 méter magasan is, akár köv. nyárig is, ha van megfelelő technika (ebben is van tapasztalatom), csak legyen rá piac, aki szabvány feletti vizzel megveszi (Augusztusra 14.5-15 re leszárad)
Válasz kiskertész #16513. hozzászólásáraSzakaszos szárítóval elég macerás a 16 ost száríta i főleg 30 fokban mert nem tudod visszahűteni 40 alá és azt se mondja senki hogy a 40 fokos kikoricát jó tárolni 6 méteren. Mi már 1 hete befejteztük a betakarítást a nagy részét akkor vágtam amikor 30 fok volt kint.
Válasz kiskertész #16513. hozzászólásáraTudom és nem akarlak meggyőzni.Arrol volt szó hogy páran 14 est is szárítani akarják erre én kiderítettem hogy 15.5 amin még tartani lehet . Nekem nem sok van ami 16 os 2 m en semmi baja nem szokott lenni tavaszig.
Válasz kiskertész #16507. hozzászólásáraNem csökkent de amig nem melegszik addig nincs vele gond. 6 méteren nem lehet 16 ost tárolni de 2 őn igen persze nem augusztusig.
Válasz krokodil007 #16490. hozzászólásáraPontosan nem tudom megmondani de 61 nél jóval több. Vetés utáni nap kapott 10-15 körül (nem emlékszem pontosan már) májusba 40 et. A többire nem emlékszem. Tudott volna többet is csak 1/4 e vízállásos volt sajnos :/
Válasz bandigh #16498. hozzászólásáraLassan már rakják el a kombájnokat... beszéltem egy emberkével, aki szerint jövöhétvége körül fejezi be, utánna levágná nekem, van szük 2 hét, bizom benne hogy addigmegy le a víze..
75 ezerrel lett vetve 04.27.-én, volt benne hiány(kb egy 85-90%-os tőszám lett a betakarításkori) mert túlszáradt a talaj es 5 hétig mem volt eső a tavasszal.
Válasz határjáró #16502. hozzászólásáraNitrosolt kapott vetés előtt bedolgozva meg sor mellé injektálva állományban, összesen 300 litert, az épen 120kg hatóanyag tájékán van.
Válasz t.peti #16496. hozzászólásáraSzia! Milyen tőszámmal lett vetve? Nálunk is ilyen jól adott kicsit jobban, de a csövek nem voltak ilyen szépek 76 ezres vetés.
Válasz ZZ #16487. hozzászólásáraVárni kell, mert ha beugrik a kombájnos, meg fog lepődni és örökre emlegetni fog. Berakodik a trutymótól a rosta meg a felhordók, magemelők rozsdálni fognak a ragacs alatt.
24596 hozzászólás
Válasz szanberg #16542. hozzászólására17-ről 13,5 re mennyiért szárítasz, és mennyi sulyt vonsz le? Ez itt a zsebben marad.
Semi extra meló nincs vele, csak a plc vezérelt szellőztető rendszert kell idónként bekapcsolni(hőmérőzni, inasozni igy is ugy is kell)
Válasz Diesel Tibor #16544. hozzászólásáraTanultam egy új szót ma is.
Válasz mtz1221 #16543. hozzászólásáraÁtforgatni egy gyorsrakodóval.
Mi az az inasozgatni ??
Válasz kiskertész #16527. hozzászólásáraÉn meg leszárítom egy PLC vezérelt automata rendszerű szárítóval a terményt megfelelő nedvességre, amit vissza is hűt szakszerűen és jövő nyárig ha rá sem nézek akkor sincsen gond, nemhogy egész télen keccsolni vele, fújatni pakolgatni inasozgatni…
Semmi értelme, maradjunk annyiban...
Válasz Pilátus #16540. hozzászólásáraEz rossz fényt vetne rám,,,,,,,,,,,,(stüszi)vadász vagyok.
Válasz Diesel Tibor #16536. hozzászólásáraMármint disznókból!?
Szerintem is biztos marad de a kukoricából már nem soKK!
Válasz Diesel Tibor #16538. hozzászólásáraFőleg átmérőben!!
Válasz Bárány #16537. hozzászólásáraAz se rossz ,de nem is olyan jó.
Válasz Diesel Tibor #16536. hozzászólásáraNálunk az alma 22,5-ös!
Válasz *** HM *** #16530. hozzászólásáraAz enyém 22.5ös 40heki ,karácsonyra tervezem az aratást addig lövöldözöm a disznókat,csak marad belőle.
Válasz Attikaa #16534. hozzászólásáraBiztos 600FAO számmal,május 15 vetéssel!
Válasz *** HM *** #16530. hozzászólásáraVagy 20feletti vízzel?Itt volt akinek 19,5 lett a víz hiába írnak itt sokan 12-13at.
Válasz *** HM *** #16530. hozzászólásáraSőt, szinte csak 100 felettit.
Válasz *** HM *** #16530. hozzászólásáramax pofán
Válasz *** HM *** #16530. hozzászólásáraPersze!
4hektárról...
Vágtok 20 felettit vlk?
Válasz Pont #16528. hozzászólásáraJóska bácsi behozza a 18-as kukoricáját, levonsz és kifizettetsz vele mindent a 13,5-re szárításra, közbe te csak 17-re szárítod......
Ha van takarmánykeverőd, vagy a vevődnek van, semmi gond a 17%-al, azt a daráló még simán ledarálja...
Válasz kiskertész #16527. hozzászólásáraTehát semmivel sem olcsóbb mint a hagyományos szárítás, csak 13,5 feletti vevő híján eladhatatlan terméket készít...
Válasz Dns8 #16526. hozzászólásáraDrága, de ezekkel lehet.
Raktár mérettől függően kiszámított szellőző alagutak,befúvó ventillátorok, és a tetőre elszívó ventillátorok.
Folyamatos terményhő ellenőrzés, melegedéskor átfuvatni (csak száraz időben), illetve időnként át inasozni, ne álljon össze a teteje.
5 méter magasan , 16-17-es vizzel betárolt kuki áprilisban még 2-5 fokos volt.
Válasz Mf-es? #16525. hozzászólásáraEzek drága játékok.
Válasz Dns8 #16524. hozzászólásárahttps://seedimex.com/hu/termekeink/termenytarolas-berendezesei/termenykondicionalas-eszkozei/
Válasz kiskertész #16523. hozzászólásáraÉrdekelne a technika megosztanád a tapasztalatodat?
Válasz Dns8 #16516. hozzászólására17-es vizzel is el lehet tárolni, 5 méter magasan is, akár köv. nyárig is, ha van megfelelő technika (ebben is van tapasztalatom), csak legyen rá piac, aki szabvány feletti vizzel megveszi (Augusztusra 14.5-15 re leszárad)
Válasz istvanppp #16519. hozzászólásáradélben már megint 13-14%-os volt a reggeli 2-3 mm után
Válasz Dns8 #16520. hozzászólásáraAkkor kb 0.5%-al, tehát 2 nap múlva már érdemes lehet aratni?
Válasz istvanppp #16519. hozzászólására0.5 el
Üdv! Valaki megtudná mondani, hogy egy mai esős nap után kb 3mm, mennyivel változik a kukorica nedvessége?
Válasz Dns8 #16517. hozzászólásáraVissza tudod. Szellőzőpadozatos tároló silóban akár...
Válasz kiskertész #16513. hozzászólásáraSzakaszos szárítóval elég macerás a 16 ost száríta i főleg 30 fokban mert nem tudod visszahűteni 40 alá és azt se mondja senki hogy a 40 fokos kikoricát jó tárolni 6 méteren. Mi már 1 hete befejteztük a betakarítást a nagy részét akkor vágtam amikor 30 fok volt kint.
Válasz kiskertész #16513. hozzászólásáraTudom és nem akarlak meggyőzni.Arrol volt szó hogy páran 14 est is szárítani akarják erre én kiderítettem hogy 15.5 amin még tartani lehet . Nekem nem sok van ami 16 os 2 m en semmi baja nem szokott lenni tavaszig.
Válasz Rranbax #16514. hozzászólásáraIgen ezt csinálom van gabonainas azzal forgatom.Amugy 90%a 14 alatti kissebb tétel a 16 os.
Válasz Dns8 #16512. hozzászólásáraHa egyszer atszellozteted akkora csökken felet legalább. Van ilyen szárítási technológia
Válasz Dns8 #16512. hozzászólásáraEngem nem kell meggyőzni, van az ilyesmiben némi tapasztalatom...,
Válasz kiskertész #16507. hozzászólásáraNem csökkent de amig nem melegszik addig nincs vele gond. 6 méteren nem lehet 16 ost tárolni de 2 őn igen persze nem augusztusig.
Válasz t.peti #16496. hozzászólásáraSzep grat
Ranezesre 130at akartam irni utana lattam ott a termes szep csovek
Válasz ZZ #16508. hozzászólásáraHarkányban már egy hete végeztek a kukoricával és a nagy JD kombájn lemosva...
Válasz krokodil007 #16490. hozzászólásáraPontosan nem tudom megmondani de 61 nél jóval több. Vetés utáni nap kapott 10-15 körül (nem emlékszem pontosan már) májusba 40 et. A többire nem emlékszem. Tudott volna többet is csak 1/4 e vízállásos volt sajnos :/
Válasz bandigh #16498. hozzászólásáraLassan már rakják el a kombájnokat... beszéltem egy emberkével, aki szerint jövöhétvége körül fejezi be, utánna levágná nekem, van szük 2 hét, bizom benne hogy addigmegy le a víze..
Válasz Dns8 #16485. hozzászólásáraAha, és már a vize is csökkent legalább 1 %-ot.... Ezt szerintem hagyjuk
Válasz shazi #16499. hozzászólásáraSzia!
75 ezerrel lett vetve 04.27.-én, volt benne hiány(kb egy 85-90%-os tőszám lett a betakarításkori) mert túlszáradt a talaj es 5 hétig mem volt eső a tavasszal.
Jaa én meg ezt kb két hektáron tudom megtermelni
Válasz F-A-R-M-E-R \ #16492. hozzászólásáraGyÖNYÖR ŰŰ kép,gratulálok! Meg persze a 16 téhez" is de azért érdekelnének az apró részletek...
Válasz határjáró #16502. hozzászólásáraNitrosolt kapott vetés előtt bedolgozva meg sor mellé injektálva állományban, összesen 300 litert, az épen 120kg hatóanyag tájékán van.
Válasz szanberg #16500. hozzászólásáramennyi mütrágyával?
Válasz t.peti #16496. hozzászólásáraNagyon jók ezek az új hibridek, évek óta viszik a prímet.
Válasz határjáró #16495. hozzászólásáraP0023-as volt ez az anyag.
Tavaly 40mázsával többet adott ilyesmi földben
Válasz t.peti #16496. hozzászólásáraSzia! Milyen tőszámmal lett vetve? Nálunk is ilyen jól adott kicsit jobban, de a csövek nem voltak ilyen szépek 76 ezres vetés.
Válasz ZZ #16487. hozzászólásáraVárni kell, mert ha beugrik a kombájnos, meg fog lepődni és örökre emlegetni fog. Berakodik a trutymótól a rosta meg a felhordók, magemelők rozsdálni fognak a ragacs alatt.
Válasz ZZ #16487. hozzászólására30-ast már vágtam,már nem létező hibridet,2-3 nap jó időn kiterítve próbáltuk szárítgatni,4 nap múlva zöldült-erjedt.