Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD395.1 FtCHF446.43 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz sanyi1965 #16033. hozzászólásáraTele van vízzel minden szem, nagyobb már nem lehet és akkor is 20-30 százalékkal kevesebb lesz hektáronként?Volt már aki elbaxta ezzel?
Arról meg nem is beszélve, hogy nem hiányzik a plusz taposás amit a bálázás utáni szalmalehordással okoznak.... itt nem néznek se embert se istent.. mennek összevissza...utánna milyen jó ezeket a kivágott nyomokat, tömörödéseket eldolgozni
Válasz ZZ #16038. hozzászólásáraItt egy ezrest adnak egy báláért. Úgy renden. Így sem értem miért éri meg odaadni. Persze alig volt bála is, hiszen búza se volt
Válasz ZZ #16036. hozzászólásáraHa pár napon belül lesz jelentösebb csapadék még akár lehet is belöle termés.
Silónak már most sem lenne elhanyagolható!
Van ott cso
Meg meg nem is szarad csak furulyazik no para foleg masodvetes
Reggel biztos szebben nezzki kap esot jo lesz
Borso utan volt a kuki ha jol tudom
De nem volt gyomirtozva igaz ZZ?
Válasz blsjela #16032. hozzászólásáraHa megnézed ott vannak a csövek, a szár felénél. Egyiken még a "baba" is látszik.
De nem olyan rossz ez a kukorica.
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáranem a borsón múlt!
de azt azért tudni kell hogy a kukorica nagyon vízigényes növény!
A kezdeti fejlődésében, ha van vízfogyasztásban versenytársa akkor azt megsínyli.
Ez a takarónövényes mutatvány sztem akkor lehet jó amikor a kukorica már nem küzd a vízért !!!
Válasz Bán Zsolt #16024. hozzászólásáraÉn is probáltam lazitani de olyan kemény a talaj hogy ha beleengedem megáll a traki. Igy inkább várok majd ősszel ha lessz rendes csapadék mert jővőre kukorica lesz igy jó lenne kicsit megszaggatni 50cm körül.
Válasz ddadda #16023. hozzászólásáraPioneer p9903
Holnap vagy holnap után még mérek rajta egy vizet, kíváncsi vagyok hogy mennyire megy le még a hétvégi esők előtt.
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraeljött megnézni egy fórumtárs a földet aki már jártas a köztes növényekben hogy érdemes-e ezekben a homokokban ilyennel próbálkozni. Ő hozott műszert amivel nagyon durva eketalpat talált 26-28 körül és javasolta annak áttörését ill ha olyan henger van a lazítón akkor abba lehetne is vetni direktvetővel.
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraEz most így van!A 16dkg súly 12 sorról jött le!És tiszta súly!De van 16 soros is.Változó.Sőt sok dupla is van,igaz ott a 2. kisebb cső!65000-el vetve!A végére én is kíváncsi vagyok!
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraHello.24cm-es csőhossznál a 16dkg súly kicsit kevésnek tűnik,viszont ha augusztusban ez 15-ös vizzel van ez mindent megver.
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraCsak matek kérdése. Tudok olyan embert, aki szerint a hídmérlegen egy mérés 20 000Ft. Egy termény víz bemérés kb ugyan ennyi. ÖNKÖLTSÉGI ÁRON !!!!!
Lassan kezdi megadni magát az F73 is, már 4 hete semmi eső és 30 fok fölötti maximumok.
A nagyobbig kb 200cm es szárról a másik olyan 150 cm es szárról való. A nagyobbiknak még teljesen zöld volt a fosztása.
Válasz Ares 826 #15995. hozzászólásáraNem ez a fajta volt!Furio.Az nem hozta a számítást!Ezt a Pk-t most vetettem próbára,mert mindenki csak fikázta,de vetni nem mert belőle!Egyenlőre jónak tűnik,de a mázsa és víz tartalom aratáskor megmondja!
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólásáraPedig tavaly meg volt lazítva és mégis ilyen lett, ráadásul a gyomírtás sem sikerült tökéletesre(de a környéken szinte senkinek)
Az aszály ellenére nálam így néz ki a kuki. Mit lehet tőle várni? 70.000-rel volt vetve, átlag minden száron 1-1 ilyen cső van, néhol még egy kicsi, de azzal ne számoljunk. Április végi vetés még zöld a szára, lehet ha még hétvégén megázna érhetne valamit?
24596 hozzászólás
Lemorzsolva 380 gr. Viz: 30,4
Egy 14-es vizre száradásnál a súly mennyire menne le, kb ?
Válasz sanyi1965 #16033. hozzászólásáraTele van vízzel minden szem, nagyobb már nem lehet és akkor is 20-30 százalékkal kevesebb lesz hektáronként?Volt már aki elbaxta ezzel?
Válasz Tom250 #16025. hozzászólásáraMa néztem a vizet, 27-es.
Több csövet is lemorzsoltam, 280-330g volt rajtuk átlagban.
Kíváncsi vagyok hogy a mázsa mit fog mutatni a legvégén.
Válasz ZZ #16041. hozzászólásáraCellulóz betegség!!!!!!!
Válasz ZZ #16041. hozzászólásáraMegértelek
Válasz BBK #16040. hozzászólásáraSonkan semmibe nézik a szalmát.. de nekem ez is picit besegít a szervesanyag pótlásra
Arról meg nem is beszélve, hogy nem hiányzik a plusz taposás amit a bálázás utáni szalmalehordással okoznak.... itt nem néznek se embert se istent.. mennek összevissza...utánna milyen jó ezeket a kivágott nyomokat, tömörödéseket eldolgozni
Válasz ZZ #16038. hozzászólásáraNállunk ilyen nincs!
Fizettek volna a szalmáért és te nem adtad oda?
Biztos nagyon feljavitja a talajt
A szalma az csak szalma marad...persze tápanyag visszapótlás,na igen.
Válasz ZZ #16038. hozzászólásáraItt egy ezrest adnak egy báláért. Úgy renden. Így sem értem miért éri meg odaadni. Persze alig volt bála is, hiszen búza se volt
Válasz BBK #16037. hozzászólásáraNem lesz siló belöle.... nagytárcsa, és marad a földön szervesanyag lesz belöle
A buza szalmarendért is ajánlottak 30 ezret hektáronként.. azért megköszöntem, és szétfujtuk
Válasz ZZ #16036. hozzászólásáraHa pár napon belül lesz jelentösebb csapadék még akár lehet is belöle termés.
Silónak már most sem lenne elhanyagolható!
Válasz blsjela #16032. hozzászólásáraHozott csövet...de a kép is elárulja, hogy abból igy semmi sem lesz
2 napja jelzi ide azesöt, de semmi...
Van ott cso
Meg meg nem is szarad csak furulyazik no para foleg masodvetes
Reggel biztos szebben nezzki kap esot jo lesz
Borso utan volt a kuki ha jol tudom
De nem volt gyomirtozva igaz ZZ?
Válasz blsjela #16032. hozzászólásáraHa megnézed ott vannak a csövek, a szár felénél. Egyiken még a "baba" is látszik.
De nem olyan rossz ez a kukorica.
Válasz Pilátus #16030. hozzászólásáraigen.
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáraSemmi csővet nem hozott? Még kép alapján elég jól tartja magát hátha lesz csapadék és lesz rajt valamennyit
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáraKicsit csapadékosabb évben be is jött volna. Bár mond neki tartson ki a hétvégéig
A borsó vagy akukorica vagy akár a szója ha 40-45 víznél van glifozátozva azt megsínyli a terméstömeg"?
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáranem a borsón múlt!
de azt azért tudni kell hogy a kukorica nagyon vízigényes növény!
A kezdeti fejlődésében, ha van vízfogyasztásban versenytársa akkor azt megsínyli.
Ez a takarónövényes mutatvány sztem akkor lehet jó amikor a kukorica már nem küzd a vízért !!!
A borsós kuki
A borsó java kiszáradt, foltokban még él és hozott termést.. igaz olyan hüvelyek hogy 1-2 szem borsó van csak benne
Ahogy nézem, a kuki is kiszárad napokon belül....
Sztem majd letárcsázom, és másnem termeltem egy kis szerves anyagot ..
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólására40-60 eft/ha???????ezt komolyan mondod??60-ért lehet,hogy elmennék meglazítanám az összes területed.
Válasz Bán Zsolt #16024. hozzászólásáraÉn is probáltam lazitani de olyan kemény a talaj hogy ha beleengedem megáll a traki. Igy inkább várok majd ősszel ha lessz rendes csapadék mert jővőre kukorica lesz igy jó lenne kicsit megszaggatni 50cm körül.
Válasz ddadda #16023. hozzászólásáraPioneer p9903
Holnap vagy holnap után még mérek rajta egy vizet, kíváncsi vagyok hogy mennyire megy le még a hétvégi esők előtt.
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraeljött megnézni egy fórumtárs a földet aki már jártas a köztes növényekben hogy érdemes-e ezekben a homokokban ilyennel próbálkozni. Ő hozott műszert amivel nagyon durva eketalpat talált 26-28 körül és javasolta annak áttörését ill ha olyan henger van a lazítón akkor abba lehetne is vetni direktvetővel.
Válasz Tom250 #15970. hozzászólására Nagyon szép a kukoricád ez milyen fajta?
Válasz Gatti #16018. hozzászólásáraA homok is be tud tömörödni rendesen
Nagyon szép a kukoricád ez milyen fajta??
Válasz medikus #16015. hozzászólásáraMorzsolva, közepes méretű csövekről.
Válasz Bán Zsolt #16017. hozzászólásáraNálad lehet nem is kellene lazítózni!A homokban elmegy a víz,Kínáig!
Válasz KLiFF #16011. hozzászólásáraa képeket látva ott volt eső bőven, nagyon zöld még az a kukorica :)
Válasz bandigh #16005. hozzászólásárahát itt nem kell bömböltetni
930-as leengedte az 5 késes jympát aztán csak szaladt vele.
47cm-re tudtam lenyomni a 8-as betonvasat
Válasz Bán Zsolt #16013. hozzászólásáraIngyen megmérik, pénzt nem kérnek érte, de a tulaj szereti hangoztatni
Válasz KLiFF #16011. hozzászólásáraA súly morzsolva,vagy egyben ennyi?
Válasz Földönfuto #16008. hozzászólásáraLehet nem jól értetted!Valószínű csalnak a méréssel,mázsára,és víz fokra is ennyit!
Válasz broll79 #16004. hozzászólásárapont múltkor mondta Zoli64 náluk is vmi hasonlóan drága lett a mérés
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraEz most így van!A 16dkg súly 12 sorról jött le!És tiszta súly!De van 16 soros is.Változó.Sőt sok dupla is van,igaz ott a 2. kisebb cső!65000-el vetve!A végére én is kíváncsi vagyok!
Dkc 4025, 15 víz, 145g/cső
Dkc 4717 , 38 víz, 291g/ cső
Ns 3022 seme , 28 víz, 175g/ cső
77e vetve.
Ősszel lazítva: 4717
Mai állapot.
Válasz Földönfuto #16009. hozzászólásáraazért lehet kevés mert 14 soros talán
de termésre kivi leszek
medikusnak a pk-jára
Válasz medikus #15977. hozzászólásáraHello.24cm-es csőhossznál a 16dkg súly kicsit kevésnek tűnik,viszont ha augusztusban ez 15-ös vizzel van ez mindent megver.
Válasz broll79 #16004. hozzászólásáraFurcsa egy hely lehet,nálunk ez ingyen van.
Válasz kovacsmihaly0905 #16000. hozzászólásáraKöszi, úgy legyen
Válasz bandigh #16005. hozzászólásáraAz mtz 892,2 elhúz 2 db kést kb 45-50 cm mélyen 70 cm távolságra.
1 ha 24000 ft
23-30 AK barna homokos föld.
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraAz említett 4,5-5 km/h-s bömböltetést ki mennyiért csinálná?
Válasz Bán Zsolt #16002. hozzászólásáraCsak matek kérdése. Tudok olyan embert, aki szerint a hídmérlegen egy mérés 20 000Ft. Egy termény víz bemérés kb ugyan ennyi. ÖNKÖLTSÉGI ÁRON !!!!!
Lassan kezdi megadni magát az F73 is, már 4 hete semmi eső és 30 fok fölötti maximumok.
A nagyobbig kb 200cm es szárról a másik olyan 150 cm es szárról való. A nagyobbiknak még teljesen zöld volt a fosztása.
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólására40-60? ez most komoly?
Válasz Ares 826 #15995. hozzászólásáraNem ez a fajta volt!Furio.Az nem hozta a számítást!Ezt a Pk-t most vetettem próbára,mert mindenki csak fikázta,de vetni nem mert belőle!Egyenlőre jónak tűnik,de a mázsa és víz tartalom aratáskor megmondja!
Válasz Attikaa #15997. hozzászólására10t
Válasz broll79 #15998. hozzászólásáraA gyomirtással nálunk is mindenütt baj van!
Válasz Ares 826 #15994. hozzászólásáraPedig tavaly meg volt lazítva és mégis ilyen lett, ráadásul a gyomírtás sem sikerült tökéletesre(de a környéken szinte senkinek)
Az aszály ellenére nálam így néz ki a kuki. Mit lehet tőle várni? 70.000-rel volt vetve, átlag minden száron 1-1 ilyen cső van, néhol még egy kicsi, de azzal ne számoljunk. Április végi vetés még zöld a szára, lehet ha még hétvégén megázna érhetne valamit?