Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.03 FtUSD394.79 FtCHF445.04 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Tom250 #16093. hozzászólásáraTegnap ilyet vágtam, hullott a száraz levele. A gazda 13,5-nek mérte előtte, kimorzsolva. Aratás után beszállítva meg 18 volt. A csutkák meg olyanok mint egy fonnyadt sárgarépa. Az igaz h határ legkevésbé kukoricára alkalmas helyén volt.
Homokon regota ilyen vabbak szep fejek kivancsi leszek
Itt iden apr 20vetes kapott 7mm esot majd 1hibapig semmi viszont talaj tele volt vizzel igy megnott mint allat utaba a 60mm lejott es basszott nagy utembe hozta a fejeket meg eso eso hatan es igy hamarabb beeret nem a meleg miatt hanem mert jok. Oltak a korulmebyek ezt gobdoltam en
Azt agroinform egyik cikkjebe is ez volt persze szebb fogalmazassal de. jozan paraszti keves eszem rajott
Válasz Földönfuto #16085. hozzászólására70 ezerrel számoltam, de ha még a becsléshez képest egy 10-15%-kal alacsonyabb termés is lesz, akkor sem leszek szomorú.
Ma én is kimentem, törtem jó pár csövet a nagyobb táblákból, lemorzsolgattam azokat, mértem pár nedvességet, átlagoltam, és elég biztatónak ígérkezik a kukorica. Jó lenne, ha aratásig a vizek is lemennének 14-15%-ra.
P9903 13%-os vízre számolva 135 q/ha (ápr. 22. vetés, most 21% a víz)
P9486 13%-os vízre számolva 137 q/ha (ápr. 21. vetés, most 23% a víz)
PR37N01 13%-os vízre számolva 127 q/ha (ápr. 21. vetés, most 21,5% a víz)
Biztosan nem ennyi lesz, meg azért nem is pontos a mintavételezés, pedig igyekeztem több helyről törni, meg nem is a legnagyobbakat, de azért 10+ hektáros tábla esetében nem egyszerű.
Válasz _NB_ #16075. hozzászólásáraKétségtelen,hogy van veszteség de az nem olyan nagy tétel manapság.Nekem JD vágja nagy probléma nincs.Inkább akkor van gond ha sok a kis cső,azokról inkább leveri szemet a törőláncnál.De ez ha-onként 2-3% szerintem.
Válasz medikus #16076. hozzászólásáraTudom, tudom, nem ismertem írni, mert az egy több tényezős dolog, a szára is megadhatta magát és megroggyant, lehet az a potyogósabb fajta, szél megfektette... és persze a vak, süket, komb... várj kopogtatnak
-Szia, ki vagy ?
Medikus
-Miért van nálad sörétes ?
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraNem számoltam utána, de kihagytad azt a tényezőt pl. amikor az ismerőseim egy hétig jártak meló után pár órát bengézni és 150zsák kukoricát szedtek össze egy 10 hektáros földről.
Nos ha már ennyire nekiálltunk számolni mennyi lesz az annyi.
Csinálja valaki ezt a módszert, hogy bemegy a táblába mintát szed több meghatározott helyről majd leméri a kukoricát ekkor megtudni 1m mennyi kg termés jut, utána 1 m² mennyi sor van és akkor már megkapjuk a termést amit aztán 1ha átszámolunk? És itt most nem az 1000ha területre gondolok.
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraMert az ember hajlamos egy szép “átlagos” csövet levenni.
Ami ugye inkább szebb kint az átlag.
Vegyen le 10 egymás utani csövet.. Persze ebből 2-n lehet nem is lesz csak pár szem, mert később kelt ki, satöbbi
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraEzért is írtam a kollegának, hogy valami nem stimmel, mert ilyen termés eredmény a világon nincs. Lehet csak a számot ütötte el, mikor a hozzászólását írta...
Válasz TYLLA46 #16056. hozzászólásáraA számolás helyes de a 220q még az amerikai termésversenyben is az elején végezne.Még 50000-es termőtőszámmal is 160q lenne.Én is szoktam ilyen számitásokat csinálni,de a valóságban mindig jóval kevesebb.Most a Batangából levettem egy csövet a legaszályosabb részről,csőhossz 15cm,lemorzsolva 174gr.Ebből lekapok 15%-ot,akkor marad 150gr,ez 60000-es tőszámmal 9t környéke.És ez a tábla gyengébb része.Mégis kizártnak tartom,hogy 6-7t fölött lesz a termésátlagom egy ilyen aszály után.
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáraAmikor a kuki még nem volt ilyen nagy, és a traki elment nagyjából felette, számított volna e ha egy egyenes késes lazítóval minimum 40cm mélyen a sorközöket átlazítottad volna, és a tetejét visszazárni valami hengerrel, hogy a gyökerek mélyebbre tudtak volna menni.
2-3 soron vagy 20 méteren még lehet most is kipróbálnám kíváncsiságból, sokat nem veszt az ember, csak mi a manó tudná azt megcsinálni valami drótköteles erdészeti csörlő és a késnek valami taligát csinálni.
Ezt még vetés előtt csinálták, de ha bizonyos ideig az ember utána csinálná amíg a gyökerek jól nőnek kíváncsi lennék az eredményre.
Válasz Mf-es? #16060. hozzászólására2* volt gyomirtva, 1* huzatva. Kuki nem nőtt meg az aszály miatt de a gyom jött mint az állat a szervestragyas földbe :(
Válasz ZZ #16046. hozzászólásáraValami nem stimmel... 14%-ra vissza számolva 16.4%-ot veszt, vagyis kb. 6 dkg-ot. Így kb. 32 dkg, májusi morzsoltban, és ha mondjuk 70.000-el vetetted, akkor az adataid alapján több mint 220 q/ha termésed lesz....
Hát urak. Holnap végzünk a silózással és elszomorít a már látható eredmény. 10ha átlagában 1000q mínusz. Hihetetlen becsapós tud lenni egy szépnek tűnő tábla. Szemesre már nem is merek rá nézni sem.
24596 hozzászólás
Válasz Tom250 #16093. hozzászólásáraTegnap ilyet vágtam, hullott a száraz levele. A gazda 13,5-nek mérte előtte, kimorzsolva. Aratás után beszállítva meg 18 volt. A csutkák meg olyanok mint egy fonnyadt sárgarépa. Az igaz h határ legkevésbé kukoricára alkalmas helyén volt.
Válasz krokodil007 #16094. hozzászólásáraFEJ!!!!
Homokon regota ilyen vabbak szep fejek kivancsi leszek
Itt iden apr 20vetes kapott 7mm esot majd 1hibapig semmi viszont talaj tele volt vizzel igy megnott mint allat utaba a 60mm lejott es basszott nagy utembe hozta a fejeket meg eso eso hatan es igy hamarabb beeret nem a meleg miatt hanem mert jok. Oltak a korulmebyek ezt gobdoltam en
Azt agroinform egyik cikkjebe is ez volt persze szebb fogalmazassal de. jozan paraszti keves eszem rajott
Ma voltam megnézni a kukoricát
Két hete még így nézett ki.
FAO390
ilyet se pipáltam még augusztus végén..
19-es a vize
Itt is elkezdték vágni.100 mázsát hallottam.
Válasz GREVEN #16087. hozzászólásáraSzep grat
Csovek milyen hosszuak voltak?hany sorosak?vagy kep van rola
Válasz GREVEN #16087. hozzászólásáraCsakadék mennyiség?
Válasz GREVEN #16087. hozzászólásáraez szép, gratula!
és legyen 50 fölött az ára!
Válasz GREVEN #16087. hozzászólására
Ma belekóstoltunk a kukoricába. Dkc4025
16-17-es víz. 12-13ak homok. 9,2t/ha visszaszámolva szárazra.
Homokon közel se volt még ilyen jó kukoricánk.
Adapter uj késekkel prima tarlot hagy.
Válasz Földönfuto #16085. hozzászólására70 ezerrel számoltam, de ha még a becsléshez képest egy 10-15%-kal alacsonyabb termés is lesz, akkor sem leszek szomorú.
Válasz laikus87 #16084. hozzászólásáraSzerintem legjobban a termőtőszám becslésnél csúszik el a legjobban az egész számitás.
Ma én is kimentem, törtem jó pár csövet a nagyobb táblákból, lemorzsolgattam azokat, mértem pár nedvességet, átlagoltam, és elég biztatónak ígérkezik a kukorica. Jó lenne, ha aratásig a vizek is lemennének 14-15%-ra.
P9903 13%-os vízre számolva 135 q/ha (ápr. 22. vetés, most 21% a víz)
P9486 13%-os vízre számolva 137 q/ha (ápr. 21. vetés, most 23% a víz)
PR37N01 13%-os vízre számolva 127 q/ha (ápr. 21. vetés, most 21,5% a víz)
Biztosan nem ennyi lesz, meg azért nem is pontos a mintavételezés, pedig igyekeztem több helyről törni, meg nem is a legnagyobbakat, de azért 10+ hektáros tábla esetében nem egyszerű.
Válasz _NB_ #16075. hozzászólásáraKétségtelen,hogy van veszteség de az nem olyan nagy tétel manapság.Nekem JD vágja nagy probléma nincs.Inkább akkor van gond ha sok a kis cső,azokról inkább leveri szemet a törőláncnál.De ez ha-onként 2-3% szerintem.
Válasz bandigh #16073. hozzászólásáraEbbe van valami,ami igaz az igaz.
Válasz bandigh #16080. hozzászólásáraAhhoz vetni is tudni kellene!!!
Válasz medikus #16078. hozzászólásáraHát ne érjen hozzá, csak már mikor a törőhengernél van
Válasz medikus #16076. hozzászólásáraTudom, tudom, nem ismertem írni, mert az egy több tényezős dolog, a szára is megadhatta magát és megroggyant, lehet az a potyogósabb fajta, szél megfektette... és persze a vak, süket, komb... várj kopogtatnak
-Szia, ki vagy ?
Medikus
-Miért van nálad sörétes ?
Válasz bandigh #16077. hozzászólásáraVannak olyan fajták,amik nem igazán kombájnolható fajták!Van hogy a csőr hozzáér,is kiesik a hajából!
Válasz medikus #16076. hozzászólásáraJaja, aratás előtt már le volt törve és ledobálva a földre..
Válasz _NB_ #16075. hozzászólásáraAmi nem feltétlenül a kombájnos hibája!
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraNem számoltam utána, de kihagytad azt a tényezőt pl. amikor az ismerőseim egy hétig jártak meló után pár órát bengézni és 150zsák kukoricát szedtek össze egy 10 hektáros földről.
Nos ha már ennyire nekiálltunk számolni mennyi lesz az annyi.
Csinálja valaki ezt a módszert, hogy bemegy a táblába mintát szed több meghatározott helyről majd leméri a kukoricát ekkor megtudni 1m mennyi kg termés jut, utána 1 m² mennyi sor van és akkor már megkapjuk a termést amit aztán 1ha átszámolunk? És itt most nem az 1000ha területre gondolok.
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraMert az ember hajlamos egy szép “átlagos” csövet levenni.
Ami ugye inkább szebb kint az átlag.
Vegyen le 10 egymás utani csövet.. Persze ebből 2-n lehet nem is lesz csak pár szem, mert később kelt ki, satöbbi
Válasz medikus #16071. hozzászólásáraIgen,azután már nincs mit számolgatni.
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraKb jól számolsz,de a mázsa még jobban!
Válasz Földönfuto #16069. hozzászólásáraEzért is írtam a kollegának, hogy valami nem stimmel, mert ilyen termés eredmény a világon nincs. Lehet csak a számot ütötte el, mikor a hozzászólását írta...
Válasz TYLLA46 #16056. hozzászólásáraA számolás helyes de a 220q még az amerikai termésversenyben is az elején végezne.Még 50000-es termőtőszámmal is 160q lenne.Én is szoktam ilyen számitásokat csinálni,de a valóságban mindig jóval kevesebb.Most a Batangából levettem egy csövet a legaszályosabb részről,csőhossz 15cm,lemorzsolva 174gr.Ebből lekapok 15%-ot,akkor marad 150gr,ez 60000-es tőszámmal 9t környéke.És ez a tábla gyengébb része.Mégis kizártnak tartom,hogy 6-7t fölött lesz a termésátlagom egy ilyen aszály után.
Válasz _NB_ #16067. hozzászólására
Válasz ZZ #16028. hozzászólásáraAmikor a kuki még nem volt ilyen nagy, és a traki elment nagyjából felette, számított volna e ha egy egyenes késes lazítóval minimum 40cm mélyen a sorközöket átlazítottad volna, és a tetejét visszazárni valami hengerrel, hogy a gyökerek mélyebbre tudtak volna menni.
2-3 soron vagy 20 méteren még lehet most is kipróbálnám kíváncsiságból, sokat nem veszt az ember, csak mi a manó tudná azt megcsinálni valami drótköteles erdészeti csörlő és a késnek valami taligát csinálni.
Ezt még vetés előtt csinálták, de ha bizonyos ideig az ember utána csinálná amíg a gyökerek jól nőnek kíváncsi lennék az eredményre.
Válasz Mf-es? #16064. hozzászólásáraDe mellette a napraforgómag meg gyönyörű tiszta
Válasz Mf-es? #16064. hozzászólásáraKis korában hormont majd később laudist. De bérbe csináltak mert nekünk rossz volt a permetező
Válasz Gatti #16062. hozzászólásáraJó gyomirtásnál,nem jön a gyom.
Mit kapott?
Válasz Gatti #16058. hozzászólásárasemmit
Válasz Mf-es? #16060. hozzászólására2* volt gyomirtva, 1* huzatva. Kuki nem nőtt meg az aszály miatt de a gyom jött mint az állat a szervestragyas földbe :(
Válasz medikus #16055. hozzászólásáraHalaknak. Nem a savazottat akarják etetni a föld alol, hanem ha van akkor frisset.
Válasz Gatti #16058. hozzászólásáraEgy jó gyomirtás,többet használt volna.
Szerintetek az ilyen kukinak használt meg valamit az eső? A fosztas meg van ahol teljesen zöld. Talán a szem hizlalasba.
[kep1]
Szerintetek az ilyen kukinak használt meg valamit az eső? A tisztás meg van ahol teljesen zöld. Talán a szem hizlalasba.
Válasz TYLLA46 #16056. hozzászólására"Lemorzsolva 380 gr. Viz: 30,4"
380g, 30,4 % víz >>> 14 % vízre számolva
380*0,304=115,52 g víz
380*(1-0,304)=264,48 g szárazanyag
14 % nedvesség esetén
86 g szárazanyag
14 g víz
86g+14g=100g
>>>
14/86=0,1628
>>>
0,1628+1=1,1628
>>>
86g*1,1628=100 g
380g vizes >>> 264,48g szárazanyag
>>>
264,48*1,1628=307,5373 g 14 % vízzel
Válasz ZZ #16046. hozzászólásáraValami nem stimmel... 14%-ra vissza számolva 16.4%-ot veszt, vagyis kb. 6 dkg-ot. Így kb. 32 dkg, májusi morzsoltban, és ha mondjuk 70.000-el vetetted, akkor az adataid alapján több mint 220 q/ha termésed lesz....
Válasz GREVEN #16052. hozzászólásárahova teszed a 21-es vízzel?
Válasz GREVEN #16052. hozzászólásáraMehetsz hosszú hétvégére, vasárnap is intézi a hét elei pihit .
Hát urak. Holnap végzünk a silózással és elszomorít a már látható eredmény. 10ha átlagában 1000q mínusz. Hihetetlen becsapós tud lenni egy szépnek tűnő tábla. Szemesre már nem is merek rá nézni sem.
Holnap menni akartunk kukoricát vágni.
Már nem kell. Ledobott a jó isten 45 mm-t a semmiből.
20-21-esek a vizei ahogy mértük.
Válasz ZZ #16050. hozzászólásáraAzt meg szorozd meg a tőszámoddal!
Válasz lemken #16048. hozzászólására
Válasz ZZ #16046. hozzászólására307,5 g lenne leszárítva az a cső...
Válasz ZZ #16046. hozzászólására307,5 gr
Válasz ZZ #16046. hozzászólására30,4 víz sztem 30,4g vizet jelent 100g terményben, de majd megerősítik/megcáfolják.
ha ezt akarod levinni 14re, akkor az eredetileg 100g terményed csak 83,6g-t fog nyomni. Mázsában, tonnában pont ugyan ez