Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Esetleg valaki tudja 100màzsás kukoricanal atlagban milyen hosszuak a fejek meg hany sorosba vannak a szemek?
Nekem ez a 2 kuki szezonom tavalyi szar evhez nehezen tudok viszonyitani higy iden mennyi lesz
Válasz lemken #15686. hozzászólásáraHomokba csúcsgenetikát?
Eleve a kukorica is hazárdjáték nemhogy az egyik legdrágább mag vetése....
De mindenki a sajátját kockáztatja..
A jobb részeken ilyen az F73 de van olyan rész ahol nem nagyon tudott megnőni a csapadék hiány miatt ott alig éri el a 100cm. De ott is hoz csövet, sok kicsi is jobb a semminél. Későn jött ez az eső de talán pár tonna még lesz rajta.
Válasz medikus #15662. hozzászólásáraFaternak ugyan annyit kapott mint enyem tapanyagba
Csak fater dobott ala 40tha szerveskakit.
Meg 50mazsaha meszkot.
En kakit nem csak 100mazsa/ha meszkovet
200m van a fold tolem
Neki elovetemeny buza
Nekem kukorica
Faternak olcso pio. Nekem draga pio es hat draga pio kicsit oda ver neki hiaba ott a kaki meg 2,50-3m a kukoricaja
Nekem meg kisebb de csövek azok sokkal hosszabbak meg vastagabbak .
A faj súly a lényeg pl poinál nagyon nagy eltérés van. Pl a 80e zsák fajtánkén is változik volt amelyik 21kg volt 18 volt 32 kg is. Nálunk idén a komokosabb 5ak területeken van a 0023. 9903. 9911. Meg az új kisérlet nedvesebb kőtőttebben a 0216 .
Válasz medikus #15660. hozzászólásáraHiába nézel tápanyagot,teszem fel ha a másik pl 200kg pétivel többet is kapott mint a csodakukorica (nem tudjuk mennyit kaptak) szerinted ki jár jobban?? Kb 20%-al kevesebb szem van a pk-n ami egy 10tonnás kukoricánál nem kis eltérés.
A bal oldali cső Pineer P9903 a jobb oldali PK001.
A Pioneer 18 soros egy sorban 42 szem van. A PK001 14 soros szintén 42 szem. A PK001 a szomszédé, így nem tudom hogy valójában mennyit fog adni. Jövőre mellé vetek a Pioneernak, hogy kiderüljön az igazság.
Válasz ..MZ/X.. #15650. hozzászólásáraBarátom majd silózza!Akkor majd arról is lesz infóm!Az tett alá 1200q trágyát!4méter körüli!Csövet még nem bontottam ki,csak amit megfőztem,nem vastag a csutka.Szára vastag,még ahol dupla a sor ott is közel 3cm körüli...
Válasz medikus #15649. hozzászólásáraA Pk hány levél emeletes nálad? Szára milyen vastag? Csövek mérete mekkora, csutka mennyire vastag?
Csak azért kérdem, mert jövőre akarok egy siló fajtasort csinálni aztán érdemes e berakni.
Válasz ZZ #15647. hozzászólásáraNagyon is jól néz ki. Ha nekem lenne állattenyésztésem, akor én is bevállaltam volna a másodvetést anak ellenére, hogy nagyon is északon vagyok.
24596 hozzászólás
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMicsoda fejetlenség...
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáranem feltétlenül a hosszúság számít, de az nem árt, ha 18 sort tudsz megszámolni egy kettétört csövön
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMinél több fej,annál nagyobb súly!
Esetleg valaki tudja 100màzsás kukoricanal atlagban milyen hosszuak a fejek meg hany sorosba vannak a szemek?
Nekem ez a 2 kuki szezonom tavalyi szar evhez nehezen tudok viszonyitani higy iden mennyi lesz
Válasz blsjela #15684. hozzászólásáraDKC 4351
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraIgen a helyes megközelités homokba az egyik legnagyobb vizigényű kulturat soha. Én mar megtanultam...
Válasz lemken #15689. hozzászólásárahát igen
tavalyhoz képest itt 1000x jobb a helyzet
most az dől el melyik kuki bírja a meleget szemkitelítődésbe
Válasz kovacsmihaly0905 #15688. hozzászólásáraMég 1-2 hét ilyen meleg idő és sajnos sok ilyen fotót fogunk még látni!
Válasz lemken #15686. hozzászólásáraHomokba csúcsgenetikát?
Eleve a kukorica is hazárdjáték nemhogy az egyik legdrágább mag vetése....
De mindenki a sajátját kockáztatja..
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraez durva
gondolom nem sok termés lesz igaz?
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraAz pedig csúcs genetika csúcs áron!
Ezek után közelítsük meg a másik oldalról is a dolgokat
dekalb 4943 , vetés Április 19, a talaj az homok olyan amilyen látható.
Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraMilyen fajta?
A jobb részeken ilyen az F73 de van olyan rész ahol nem nagyon tudott megnőni a csapadék hiány miatt ott alig éri el a 100cm. De ott is hoz csövet, sok kicsi is jobb a semminél. Későn jött ez az eső de talán pár tonna még lesz rajta.
Válasz borda77 (Joe) #15680. hozzászólásáraHát, azért azt nem mondanám...
Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraNem fér a bőrébe
Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraBrutál
Válasz uff #15677. hozzászólására45
Válasz blsjela #15673. hozzászólásáraHányas a bocskor?
Válasz krokodil007 #15675. hozzászólásáraIgen. Most már elkezdett érni szépen a szem végek is szépen horpadnak
Válasz krokodil007 #15674. hozzászólásáraszép
most jönnek a melegek amelyik fajta bírja a szemtelítődés szakaszában a nagy hőt az most előnybe van
Válasz blsjela #15673. hozzászólásáraidén lesz akkor 100-120 is
98mm csapadék 6ak homok.most ilyen csőveket szettem. Pio 0216. Tavaly 6t/ha volt az átlag. Ebben a táblában.
fej vagy gyomor?
inkább csőőőőőőőőőőőőő
Válasz 5465 #15669. hozzászólásáraCső cső cső' a kukorica cső..... tènyleg jobb mint a fej fej fej'a kukorica fej.....
Válasz 5465 #15669. hozzászólásáraNem írta ő azt el. Lehet GMO-s kukoricája van és azok fejesednek!
Válasz krokodil007 #15666. hozzászólásárakönyörgöm, csőőőőő nem fej...
Válasz Kisvuk #15664. hozzászólásáraMég akkor is ott van a víz!A vége lesz(lehet)érdekes!Hiába van +20%,ha azt odaadod a szárítósnak.
Válasz Kisvuk #15664. hozzászólásáraMi ezzel már faragtunk rá, a mienken 18 sor a szomszédén 14 sor és mégis 2 tonnát ránk vert
Válasz medikus #15662. hozzászólásáraFaternak ugyan annyit kapott mint enyem tapanyagba
Csak fater dobott ala 40tha szerveskakit.
Meg 50mazsaha meszkot.
En kakit nem csak 100mazsa/ha meszkovet
200m van a fold tolem
Neki elovetemeny buza
Nekem kukorica
Faternak olcso pio. Nekem draga pio es hat draga pio kicsit oda ver neki hiaba ott a kaki meg 2,50-3m a kukoricaja
Nekem meg kisebb de csövek azok sokkal hosszabbak meg vastagabbak .
Moderátor által módosítva: 2018-07-27 12:35:21
A faj súly a lényeg pl poinál nagyon nagy eltérés van. Pl a 80e zsák fajtánkén is változik volt amelyik 21kg volt 18 volt 32 kg is. Nálunk idén a komokosabb 5ak területeken van a 0023. 9903. 9911. Meg az új kisérlet nedvesebb kőtőttebben a 0216 .
Válasz medikus #15660. hozzászólásáraHiába nézel tápanyagot,teszem fel ha a másik pl 200kg pétivel többet is kapott mint a csodakukorica (nem tudjuk mennyit kaptak) szerinted ki jár jobban?? Kb 20%-al kevesebb szem van a pk-n ami egy 10tonnás kukoricánál nem kis eltérés.
Nem tudom megmérni, mert délelőtt szedtem és eldobtam. Szomszéd nem tudom mennyi tápanyagot adott.
Válasz krokodil007 #15661. hozzászólásáraAkkor meg felesleges!
Válasz medikus #15660. hozzászólásáraJol vn na azt most nem nezzuk
Válasz krokodil007 #15658. hozzászólásáraA tápanyagot is!
Válasz B.laca #15655. hozzászólásáraCsőhossz? Atmero? Merd le lecives koszi
Hat ja meg melyik mennyit fog nyomni majd jelezzd koszi
A bal oldali cső Pineer P9903 a jobb oldali PK001.
A Pioneer 18 soros egy sorban 42 szem van. A PK001 14 soros szintén 42 szem. A PK001 a szomszédé, így nem tudom hogy valójában mennyit fog adni. Jövőre mellé vetek a Pioneernak, hogy kiderüljön az igazság.
Válasz BBK #15653. hozzászólásáraValószinű,reméljük!
Válasz medikus #15652. hozzászólásáraOtt,akkor lesz anyag dögivel!
Válasz ..MZ/X.. #15650. hozzászólásáraBarátom majd silózza!Akkor majd arról is lesz infóm!Az tett alá 1200q trágyát!4méter körüli!Csövet még nem bontottam ki,csak amit megfőztem,nem vastag a csutka.Szára vastag,még ahol dupla a sor ott is közel 3cm körüli...
Válasz ZZ #15647. hozzászólásáraNagyon jó,már csak meg kellene kapálni!
Válasz medikus #15649. hozzászólásáraA Pk hány levél emeletes nálad? Szára milyen vastag? Csövek mérete mekkora, csutka mennyire vastag?
Csak azért kérdem, mert jövőre akarok egy siló fajtasort csinálni aztán érdemes e berakni.
Válasz Sk Laci #15648. hozzászólásáraÁll még benne a víz!Nyugtával!
Válasz ZZ #15647. hozzászólásáraNagyon is jól néz ki. Ha nekem lenne állattenyésztésem, akor én is bevállaltam volna a másodvetést anak ellenére, hogy nagyon is északon vagyok.
6 hó 24-én borsó helyére vetett kuki