Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD397.3 FtCHF442.87 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz krokodil007 #15743. hozzászólásáraNekem még most bújkálnak a csövek , még jól jött rá az eső a multhéten. Csak az a baj hogy nem jött korábban így nem tudott megnőni, itt megáll olyan 1,5m körül még a nagyobb is.
1 tonna azért nem
9241 55k
f73 meg 23-25k
számoljunk durván 6 mázsával kel többet adni a drágábbnak
de f73 410fao azért az is tudd sokat kicsit nagyobb vízzel talán
homokon néztem itt most faternak úgy tartja magát mint a szar 3m magas + a címer
fejek nem annyira hosszúak mint a 9241-nek de sorok száma is 17-18 az is jó lesz neki
Válasz krokodil007 #15741. hozzászólásáraViszont neked legalább 1 tonnával többet kell termelned hektáronként és akkor vagytok egálba, ha a vetőmag árát nézzük. Én ezért nem szeretek nagyon drágát vetni mert eső nélkül egyik se tud semmit ha meg sok eső van akkor a gyengébb is megközelíti a drágábbat.
Tavaly is azért vetettem p9241 mert majdnem féláron hozzá jutottam előző évről kimaradt vetőmaghoz :)
Válasz Gatti #15738. hozzászólásáraaz faternak is van vagy 3m magas szintén homokon egyik földbe kakukk neki
másikba meg se rekken(pedig nem vannak messze egymástól a földek( persze fejek nem akkorák mint a 9241-en
Válasz krokodil007 #15736. hozzászólásárapr37f73 van de ahoz képest milyen kevés eső volt jól tartja magát most 1 hét alatt sokszor megázott csak már későn jött sok helyen csak 1 méter körüli bár cső lesz rajta még most növekszik rajta cső van ahol most dobja a címert.
Válasz krokodil007 #15733. hozzászólásáranekem nagyon gyenge volt tavaly de itt a környéken mindenkinek gyenge kukoricája volt. Én olyan 30-35q/ha vágtam de volt aki csak 5-6q/ha vágott szóval durva volt a helyzet. Idén egy fokkal jobb de nem sokkal
Amúgy ahol jobb volt a föld és több esőt kapott ott voltak szép csövek de összességében az olcsó saatenes sufavor jobban birta a nagy aszályt és rávert, igaz ha lett volna rendesen eső valszeg a 9241 lett volna jobb :)
Válasz Gatti #15732. hozzászólásárahát itt homokon foltokba már megadta magát lognak a fejek
ahol jobb a föld ott totál zöld
agyagos vályog földbe meg se rekken ott tartja magát mnéhol baszott nagy fejekkel(homokon is vannak nagy fejek)
de itt homokon is ahol jó a föld ott is kurva jó fejek vannak ahol gyengébb a talaj ott közepes a fejméret meg a szemsor
de hát esőket kapott meg talaj függő ahol tényleg valami oknál fogva jobb homokon a föld ott még alsó levelek se száradtak el
de hát nem vágom ma végig mentem valahol fütyültek neki mellette lévő sor meg zöldül dobján pl tottál zöld
tavaly neked termésbe jót adott?
jobb fajta van e nála? 410es 0023-as? azt is halottam hogy valakinek elsőként megfeküdt
de hát a ez a 9241-es már azért érésének a vége felé járhat talán vagy fasz tudja kötött földön akkor miért nem jár :) na mind1 nem vágom
Válasz krokodil007 #15729. hozzászólásáratavaly nekem az adta meg elsőnek magát az aszályban, de lehet hogy ha kap megfelelő csapadékot akkor jó hibrid, eddig hogy muzsikál?:D
Válasz krokodil007 #15721. hozzászólásáraKözépkötött 30 Aranykoronás földbe, kb.120mm esővel Ápr. 16-i vetés. 450 kg péti magágyba dolgozva.
Kb. 2-2,5 méter magasra nőtt. Átlagba 18 centi körüli fejek vannak, a szára nem túl vastag(volt már vastagabb szárú kukoricám) de vékonynak se mondanám. A képen látható fejen 16 sort számoltam.
340 pioneer homokon
van olyan rész a földnek hála isten kevés :)
ahol már szétsült mellette lévő sornak meg még az alsó levele se száradt el
egész táblába 10%-a van ilyen sülős ott szerintem valami poszhomok van de jobb mint a sóder foltok
viszont érdekes a föld is
Szintén P9415.98mm csapadékkal kőzepesen kőtőtt talaj. És pár kép a homokosabb részről is. Mi ápr 22 vetettük. ami nincs eltőrve az a P0216. Viszont ugyan abban a táblában még szőld a kései fao miatt. A 9415 már érésben van.
Válasz gyorfy10 #15719. hozzászólásáraszép
milyen földbe van?
esőt ha tudsz mondani hogy mennyit kapott kb?
tőszám?
szemsor?
trágya adagok?
átlagba ilyenek a csővek? vagy vannak kisebbek is?
mekkorára nőtt?
szára erős?
aszályt meleget hogy bírja?
sok kérdés
azért kérdem mert én is ki akarom idén prószálni ezt az új fajtát
R5 stádiumba van a kukorica
képeken is jól látszik meg enyémen is kis horpadás van szóval abba van
itt a stresszhatások már a kisebb méretű szemtömeget eredményezz
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraElőfordult ez már sajnos sokszor! Sebaj Gusztus 20-án már okosabbak leszünk, meg lehet hogy szegényebbek is pár millióval!
Válasz Johny B. #15708. hozzászólásáraSok képzelőerő nem kell hozzá, hogy ha még 2-3 ilyen forró hét lesz eső nélkül akkor sok tábla le fog térdelni, maradnak a jó AK-jú jó vízgazdálkodású területek amin lehetnek/lesznek jó termések! A többiek meg ezután még jobban kerüli fogják majd a kukoricát, mint macska a tábortüzet!
Válasz Földönfuto #15705. hozzászólásáraMég azt sem.Augusztus eleje van kérlek benneteket.12 ben ilyenkor menetem nyaralni.Mikor elmentem félméteres szép csövek voltak,3 hét múlva mikor jöttem lehetett aratni 2-3 tonnás/H pattogatni kukorica méretűre összesült csöveket.
Nálunk nincs baj, semmi sem szomjazik, tiszta zöld minden az aljáig. Lokálisan szinte ideális volt az idő itt nálunk. 10-20km-re tőlem meg sok helyen sülnek a növények.
Olcsó pio a24 -en ilyen csövek vannak:
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMost még csak azt lehet megbecsülni,hogy nagyjából jó lesz -e a kukorica,vagy nem.Először is számold meg néhány helyen,hogy 13.2 m-en hány ütőképes cső vagy fej vagy akármi van.Ebből már jobban el lehet indulni.Pl. ha 60 db körül van az már 15 deka átlagsúllyal 9t környékén van.
Azert aki mar csinalt 100mazsat annak kb tudni kel
Buzat szepen eltalaltam mivel tavalyhoz volt viszonyitasi alapom
Csak tavaly. Kuki fos foldbe volt hol volt fej hol nem meg ido ganye volt
Mtz mit erdekel a korom?
Nhm reg kezdtem a kulturakat
Eddig burgonyaztam az a 3xmost
Iden 1napra
2x kukorica homokon nekem legszebb meg kotott foldbe is
2x buza szinte vertem a tobbi farmert vagy aki mar 10eve csinalja egyezzo termes volt
24596 hozzászólás
Válasz Gatti #15745. hozzászólásárajúnius végén ilyen volt, ahhoz képest szépen kikupálódott, nem gondoltam volna.
Válasz krokodil007 #15743. hozzászólásáraNekem még most bújkálnak a csövek , még jól jött rá az eső a multhéten. Csak az a baj hogy nem jött korábban így nem tudott megnőni, itt megáll olyan 1,5m körül még a nagyobb is.
Válasz krokodil007 #15743. hozzászólásáraDrukkolok hogy szép eredményed legyen , most volt eső felétek , most vagy soha :)
1 tonna azért nem
9241 55k
f73 meg 23-25k
számoljunk durván 6 mázsával kel többet adni a drágábbnak
de f73 410fao azért az is tudd sokat kicsit nagyobb vízzel talán
homokon néztem itt most faternak úgy tartja magát mint a szar 3m magas + a címer
fejek nem annyira hosszúak mint a 9241-nek de sorok száma is 17-18 az is jó lesz neki
Válasz krokodil007 #15741. hozzászólásáraViszont neked legalább 1 tonnával többet kell termelned hektáronként és akkor vagytok egálba, ha a vetőmag árát nézzük. Én ezért nem szeretek nagyon drágát vetni mert eső nélkül egyik se tud semmit ha meg sok eső van akkor a gyengébb is megközelíti a drágábbat.
Tavaly is azért vetettem p9241 mert majdnem féláron hozzá jutottam előző évről kimaradt vetőmaghoz :)
Válasz Gatti #15738. hozzászólásáraaz faternak is van vagy 3m magas szintén homokon egyik földbe kakukk neki
másikba meg se rekken(pedig nem vannak messze egymástól a földek( persze fejek nem akkorák mint a 9241-en
Válasz medikus #15739. hozzászólásáramármint?
Válasz krokodil007 #15736. hozzászólásáraÉs még mi lesz?
Válasz krokodil007 #15736. hozzászólásárapr37f73 van de ahoz képest milyen kevés eső volt jól tartja magát most 1 hét alatt sokszor megázott csak már későn jött sok helyen csak 1 méter körüli bár cső lesz rajta még most növekszik rajta cső van ahol most dobja a címert.
na tavaly volt kutya idő
mtz csőőőőőőőőőőőő
Válasz Gatti #15735. hozzászólásáraidén van pioneered? ha igen milyen?
idén itt is kutya idő volt
Válasz krokodil007 #15733. hozzászólásáranekem nagyon gyenge volt tavaly de itt a környéken mindenkinek gyenge kukoricája volt. Én olyan 30-35q/ha vágtam de volt aki csak 5-6q/ha vágott szóval durva volt a helyzet. Idén egy fokkal jobb de nem sokkal
Amúgy ahol jobb volt a föld és több esőt kapott ott voltak szép csövek de összességében az olcsó saatenes sufavor jobban birta a nagy aszályt és rávert, igaz ha lett volna rendesen eső valszeg a 9241 lett volna jobb :)
Válasz krokodil007 #15733. hozzászólására
Válasz Gatti #15732. hozzászólásárahát itt homokon foltokba már megadta magát lognak a fejek
ahol jobb a föld ott totál zöld
agyagos vályog földbe meg se rekken ott tartja magát mnéhol baszott nagy fejekkel(homokon is vannak nagy fejek)
de itt homokon is ahol jó a föld ott is kurva jó fejek vannak ahol gyengébb a talaj ott közepes a fejméret meg a szemsor
de hát esőket kapott meg talaj függő ahol tényleg valami oknál fogva jobb homokon a föld ott még alsó levelek se száradtak el
de hát nem vágom ma végig mentem valahol fütyültek neki mellette lévő sor meg zöldül dobján pl tottál zöld
tavaly neked termésbe jót adott?
jobb fajta van e nála? 410es 0023-as? azt is halottam hogy valakinek elsőként megfeküdt
de hát a ez a 9241-es már azért érésének a vége felé járhat talán vagy fasz tudja kötött földön akkor miért nem jár :) na mind1 nem vágom
Válasz krokodil007 #15729. hozzászólásáratavaly nekem az adta meg elsőnek magát az aszályban, de lehet hogy ha kap megfelelő csapadékot akkor jó hibrid, eddig hogy muzsikál?:D
P9903
Válasz gyorfy10 #15728. hozzászólásáraköszi
jó sűrűre volt vetve akkor
Válasz Gatti #15726. hozzászólásárajaja nekem az van
Válasz gyorfy10 #15727. hozzászólására76 ezerrel volt vetve, meleget egyenlőre elég jól tűri. még teljesen zöld az egész növény :)
Válasz krokodil007 #15721. hozzászólásáraKözépkötött 30 Aranykoronás földbe, kb.120mm esővel Ápr. 16-i vetés. 450 kg péti magágyba dolgozva.
Kb. 2-2,5 méter magasra nőtt. Átlagba 18 centi körüli fejek vannak, a szára nem túl vastag(volt már vastagabb szárú kukoricám) de vékonynak se mondanám. A képen látható fejen 16 sort számoltam.
Válasz krokodil007 #15725. hozzászólásárap9241?
340 pioneer homokon
van olyan rész a földnek hála isten kevés :)
ahol már szétsült mellette lévő sornak meg még az alsó levele se száradt el
egész táblába 10%-a van ilyen sülős ott szerintem valami poszhomok van de jobb mint a sóder foltok
viszont érdekes a föld is
Válasz mocsencsi1 #15723. hozzászólásáraIgen . a nagyon karai fajták kényszer érettek lesznek. Nálunk zőme 400 végi azok jól tartják magukat.
Itt két-három hét múlva nem a "pluszról" hanem a mínuszról folyik majd beszélgetés /-2;-4/
Szintén P9415.98mm csapadékkal kőzepesen kőtőtt talaj. És pár kép a homokosabb részről is. Mi ápr 22 vetettük. ami nincs eltőrve az a P0216. Viszont ugyan abban a táblában még szőld a kései fao miatt. A 9415 már érésben van.
Válasz gyorfy10 #15719. hozzászólásáraszép
milyen földbe van?
esőt ha tudsz mondani hogy mennyit kapott kb?
tőszám?
szemsor?
trágya adagok?
átlagba ilyenek a csővek? vagy vannak kisebbek is?
mekkorára nőtt?
szára erős?
aszályt meleget hogy bírja?
sok kérdés
azért kérdem mert én is ki akarom idén prószálni ezt az új fajtát
Válasz 5465 #15716. hozzászólásáraSziámik!
Pioneer P9415
homokon néztem pioneert
1 eső nem ártana neki meg tűnne el a meleg
ameddig szem van a csővőn átlagban 20cm és 17-18 sorba
sokat megnéztem ez az átlag
Válasz cross #15706. hozzászólásáraNekem tavaly az az olcsó a24 rekordokat döntött
Válasz cross #15706. hozzászólásáraVegák a macskáid???
Válasz TYLLA46 #15712. hozzászólásáraMelyik cégre gondoltál?
Az a nem mindegy hogy mihez képest plusz 1 tonna!
R5 stádiumba van a kukorica
képeken is jól látszik meg enyémen is kis horpadás van szóval abba van
itt a stresszhatások már a kisebb méretű szemtömeget eredményezz
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraElőfordult ez már sajnos sokszor! Sebaj Gusztus 20-án már okosabbak leszünk, meg lehet hogy szegényebbek is pár millióval!
Lesznek fajta ajánlások, amivel megvalósítható a + 1 tonnás növekmény
Válasz lemken #15710. hozzászólásáraMiközben épp most hangzott el a Krónikában, hogy növelni kell a kukorica termőterületét.
Válasz Johny B. #15708. hozzászólásáraSok képzelőerő nem kell hozzá, hogy ha még 2-3 ilyen forró hét lesz eső nélkül akkor sok tábla le fog térdelni, maradnak a jó AK-jú jó vízgazdálkodású területek amin lehetnek/lesznek jó termések! A többiek meg ezután még jobban kerüli fogják majd a kukoricát, mint macska a tábortüzet!
Nálunk a homokosabb területeken lassan megadja magát. 4 nap 33 felett.
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraAzert bár ez látszi most is ne vizionaljunk ilyet...
Válasz Földönfuto #15705. hozzászólásáraMég azt sem.Augusztus eleje van kérlek benneteket.12 ben ilyenkor menetem nyaralni.Mikor elmentem félméteres szép csövek voltak,3 hét múlva mikor jöttem lehetett aratni 2-3 tonnás/H pattogatni kukorica méretűre összesült csöveket.
Nálunk nincs baj, semmi sem szomjazik, tiszta zöld minden az aljáig. Lokálisan szinte ideális volt az idő itt nálunk. 10-20km-re tőlem meg sok helyen sülnek a növények.
Olcsó pio a24 -en ilyen csövek vannak:
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMost még csak azt lehet megbecsülni,hogy nagyjából jó lesz -e a kukorica,vagy nem.Először is számold meg néhány helyen,hogy 13.2 m-en hány ütőképes cső vagy fej vagy akármi van.Ebből már jobban el lehet indulni.Pl. ha 60 db körül van az már 15 deka átlagsúllyal 9t környékén van.
Válasz krokodil007 #15698. hozzászólásáraFajtánkènt mutathat mást pl csőhossz vagy szemméret és mégis lehet egyforma a termès.
Rakj fel kèpet 2-3 csőről meg félbetőrtről számold le 1 mèteren àtlag mennyi van és az alapján lesz termésbecslêsed
Válasz krokodil007 #15701. hozzászólásáraLehet, de akkor irtad volna neki, hogy szopogasson kavicsot
Azért a tőszám sem teljesen mindegy.....
Válasz JD 4630 #15699. hozzászólására ne bassz fel :D
másik csávó itt meg idegesítette az hogy cső
akkor mondom most leírom hogy fej erre ez se jó
Egy 16soros 35 rendes szemes cső ismétlem cső. Az az én tapasztalaim alapján 7-8t kőzőtt van.
Válasz krokodil007 #15698. hozzászólásáraFeje a káposztának van, a kukorica csövet hoz.
Azert aki mar csinalt 100mazsat annak kb tudni kel
Buzat szepen eltalaltam mivel tavalyhoz volt viszonyitasi alapom
Csak tavaly. Kuki fos foldbe volt hol volt fej hol nem meg ido ganye volt
Mtz mit erdekel a korom?
Nhm reg kezdtem a kulturakat
Eddig burgonyaztam az a 3xmost
Iden 1napra
2x kukorica homokon nekem legszebb meg kotott foldbe is
2x buza szinte vertem a tobbi farmert vagy aki mar 10eve csinalja egyezzo termes volt
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraTe hány éves vagy ??