Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #15193. hozzászólásáraMennyi a valós tőszámod állományban,mert ugye van vetett és van tényleges tőszám,amiben lehetnek kisebb nagyobb eltérések egyéb okok miatt.
Ha a tényleges 80.000 ezred megvan az szuper intenzív agrotechnikát igényel ,lényegében ha minden okés elérhető a 20 tonna.
Ismerősnek 73.000 állomány mifelénk 17.4 tonnánál megállt tavaly.
Válasz Tom250 #15194. hozzászólásáraNem feltétlenül bírja rosszabbul az aszályt a sűrített tőszám. Jópár éve mikor a monosemet megvettük, sikerült olyan 70párezerrel elvetni egy sy alap kukit (talán olympic volt). Kicsit sűrűre sikerült, de akkor már mindegy volt. Nagyon korai vetés volt, március végi jó melegben. Ápris 10 körül kapott jó esőket, utána meg jött a szeles forróság. A későbbi vetések mind megsültek, de ez addigra úgy felszaladt hogy hűvöst tartott maga alatt. A szélei körbe mindenhol ennek is megégett. Az elsőtől a 4.-5. sorig fokozatosan magasodott az állomány. Végül 7T vágtuk, az akkor nagyon jónak számított.
Válasz Tom250 #15191. hozzászólásáraJó talajon kitűnően reagálnak a besűrítésre, én 81.000-rel vetem. Természetesen nem hasraütésre, hanem saját kísérletek alapján, amik nem mellesleg egybevágtak a fajtatulajdonos ajánlásaival. (DKC fajták.)
Válasz Tom250 #15191. hozzászólásáraEgyetértek, nagyon nagy költség a vetőmag, de ha nem jó már az sem, akkor sok mindent nem lehet a mérlegelésnél várni.
Válasz krisz19 #15190. hozzászólásáraÉn 65.000-el vetettem, korábban 75,000-el vetettem mindig, de úgy gondolom hogy ezek a komolyabb hibridek alacsonyabb tőszámmal is tudnak nagyon jól teljesíteni.
Meg ugye az áruk miatt sem mindegy, ha 75ezer helyett 65ezerrel vetem, veszek rá plusz egy q/ha NPK-t és költségben kb ugyanott vagyok.
70.000 lett vetve. Minden évben nagy dilemma ez a tőszám kérdése, most az utóbbi években azt gondolom 80.000-et is elbírna, de 75-öt mindenképp, de az aszály miatt nem mertem most sem bevállalni.
A Tied mennyivel lett vetve?
Egyébként én is gondolkoztam, hogy kipróbálom a P9903-at kisebb területen, de végül már nem sikerült venni. Majd aratáskor kíváncsi leszek, hogy melyik mit tud. Azt gondolom mindkettő a 2 legnagyobb nemesítő ház csúcshibridje.
Válasz atisgyulai #15140. hozzászólásáraTegnap csak úgy kutyafuttában, az útról trakiból láttam a kukoricám, már vannak címerek. Meg ma a naprában is láttam kósza virágzó fejeket.
Válasz bandigh #15153. hozzászólásáraHát felfelé nem nagyon szerintem arra kicsi az esély! Ahhoz kell még vagy kettő 100-120 Km szél hogy több térségben lefeküdjenek a növények. A sok esőre hivatkozva majd mennek az árak lefelé sajna, úgy mint 2010 és 2016-ban is!
Válasz borda77 (Joe) #15150. hozzászólásáraNagyon szép! Volt már máskor is ilyen hibrided vagy most van először? Majd kíváncsi lennék, hogy termésben mit tud, tavasszal én is gondolkoztam rajta kipróbálás céljából, de 4943-as mellett döntöttem, eddig az sem néz ki rosszul!
Illetve, ha nem titok elárulhatnád mennyi műkakit kapott.
Nálunk múlt héten 10mm kedden 14mm csütörtök kőzben 30-34 fok. Tegnap volt 23 mm ma 8mm. Vetés óta 60mm esett eddig ami nem sok. De solat számit a fao a koraiak nálunk is 160-180cm a későbbi faos 150cm . Holnap rakok fel képet
Amúgy érdekes hogy mindig "sírtál" hogy nincs eső meg mekkora szárazság van felétek közbe mekkora a kukorica , nálunk még mindig olyan 20-50cm körül vannak mert nincs csapadék.
Válasz medikus #15155. hozzászólásáraelvileg én sem de volt már sajna nem eccer hogy a növény csoda aztán a porzáskor szarrá égett na ekkor fejeztem be pl az N01-et!
Válasz B.laca #15144. hozzászólásáraErről az jut eszembe, hogy a farkat is csak makkig mérik há'hol a szár magasság? Egyébként nagyon szép, mennyi csapadék volt arra??
24596 hozzászólás
Válasz Bárány #15193. hozzászólásáraMennyi a valós tőszámod állományban,mert ugye van vetett és van tényleges tőszám,amiben lehetnek kisebb nagyobb eltérések egyéb okok miatt.
Ha a tényleges 80.000 ezred megvan az szuper intenzív agrotechnikát igényel ,lényegében ha minden okés elérhető a 20 tonna.
Ismerősnek 73.000 állomány mifelénk 17.4 tonnánál megállt tavaly.
Válasz Tom250 #15194. hozzászólásáraNem feltétlenül bírja rosszabbul az aszályt a sűrített tőszám. Jópár éve mikor a monosemet megvettük, sikerült olyan 70párezerrel elvetni egy sy alap kukit (talán olympic volt). Kicsit sűrűre sikerült, de akkor már mindegy volt. Nagyon korai vetés volt, március végi jó melegben. Ápris 10 körül kapott jó esőket, utána meg jött a szeles forróság. A későbbi vetések mind megsültek, de ez addigra úgy felszaladt hogy hűvöst tartott maga alatt. A szélei körbe mindenhol ennek is megégett. Az elsőtől a 4.-5. sorig fokozatosan magasodott az állomány. Végül 7T vágtuk, az akkor nagyon jónak számított.
Válasz Bárány #15193. hozzászólásáraÉn ezt nem is kétlem, de ahhoz sok csapadék is kell ami mostanság sajnos nagyon kétesélyes.
Válasz Tom250 #15191. hozzászólásáraJó talajon kitűnően reagálnak a besűrítésre, én 81.000-rel vetem. Természetesen nem hasraütésre, hanem saját kísérletek alapján, amik nem mellesleg egybevágtak a fajtatulajdonos ajánlásaival. (DKC fajták.)
Válasz Tom250 #15191. hozzászólásáraEgyetértek, nagyon nagy költség a vetőmag, de ha nem jó már az sem, akkor sok mindent nem lehet a mérlegelésnél várni.
Válasz krisz19 #15190. hozzászólásáraÉn 65.000-el vetettem, korábban 75,000-el vetettem mindig, de úgy gondolom hogy ezek a komolyabb hibridek alacsonyabb tőszámmal is tudnak nagyon jól teljesíteni.
Meg ugye az áruk miatt sem mindegy, ha 75ezer helyett 65ezerrel vetem, veszek rá plusz egy q/ha NPK-t és költségben kb ugyanott vagyok.
Válasz Tom250 #15188. hozzászólásáraAz enyém is április 13.
70.000 lett vetve. Minden évben nagy dilemma ez a tőszám kérdése, most az utóbbi években azt gondolom 80.000-et is elbírna, de 75-öt mindenképp, de az aszály miatt nem mertem most sem bevállalni.
A Tied mennyivel lett vetve?
Egyébként én is gondolkoztam, hogy kipróbálom a P9903-at kisebb területen, de végül már nem sikerült venni. Majd aratáskor kíváncsi leszek, hogy melyik mit tud. Azt gondolom mindkettő a 2 legnagyobb nemesítő ház csúcshibridje.
Válasz borda77 (Joe) #15187. hozzászólásáraÉs az egyik legdrágább is a pio-nál
Válasz krisz19 #15186. hozzászólásáraÁprilis 13.
A tiéd is nagyon szép! Jövőre én is ki akarom próbálni a 4943-st pio mellé, aztán amelyik jobb lesz az marad!
Egyébként mennyivel vetetted?
Válasz Tom250 #15185. hozzászólásáraEz az 1 kukija a pionak ami ér valamit...
Válasz Tom250 #15185. hozzászólásáraNagyon szép! Mikor lett vetve?
Pioneer 9903 hogy akkor már én se maradjak ki
Válasz medikus #15183. hozzászólására
Válasz pangi #15175. hozzászólásáraA PK-n ott lesz az első cső,ahol a fejed van!
Válasz pangi #15176. hozzászólásáraEz biztos márciusi vetés!
Válasz krisz19 #15179. hozzászólásáraBocsi az elforgatott képekért, máshogy nem sikerült feltölteni, nem értem miért forgatja el.
Válasz kockaspaplan #15178. hozzászólására193 cm vagyok.
Tegnapi határszemle... DKC4943; ez is bőven 2 m felett van.
Válasz pangi #15176. hozzászólásáraTuti összeszeditek a környékről a törpéket...
Válasz buszsofőr #15173. hozzászólásáraIdén minden kuki 2métertől indul....
Válasz pangi #15175. hozzászólására
Válasz medikus #15172. hozzászólásáraEz nem pk001
Válasz medikus #15172. hozzászólásáraNa és a tiedről kép? Milyen amúgy?
Válasz medikus #15172. hozzászólásáraHisszük ha lássuk!
A PK 001 2méteres!
Válasz Földönfuto #15169. hozzászólásáraBatangát dicserik hogy jo...jövőre tervezem hogy kipróbálom
Az első kép MV 343
Sajnos most is csak 16mm-t kaptunk.A második képen Sy Batanga.
Válasz atisgyulai #15140. hozzászólásáraTegnap csak úgy kutyafuttában, az útról trakiból láttam a kukoricám, már vannak címerek. Meg ma a naprában is láttam kósza virágzó fejeket.
Válasz borda77 (Joe) #15165. hozzászólására4943 itt is brutál! Még homokban is bírta két hónap aszályt (nyilván ott nem rekordtermés lesz persze )
Válasz bandigh #15153. hozzászólásáraHát felfelé nem nagyon szerintem arra kicsi az esély! Ahhoz kell még vagy kettő 100-120 Km szél hogy több térségben lefeküdjenek a növények. A sok esőre hivatkozva majd mennek az árak lefelé sajna, úgy mint 2010 és 2016-ban is!
Válasz krisz19 #15164. hozzászólásáraNe is váltsd le max mellé tedd 4943 stabilan a legjobb hibrid szerintem a piacon!
Válasz borda77 (Joe) #15161. hozzászólásáraMost is nagyon szép!
Jövőre lehet én is kipróbálom az 5068-ast, eddig annyira meg voltam elégedve a 4943-assal, hogy csak nem "mertem" leváltani.
Válasz borda77 (Joe) #15158. hozzászólására
Válasz krisz19 #15160. hozzászólására3q 8:24:24 vetéskor, magágyba bedolgozva 2,5q MAS és kapáláskor 3 q mas.
Válasz krisz19 #15160. hozzászólásáratavaly kipróbáltam és nagyon szép volt DE van fele 4943is az is szép 50-50 %-ba csak ezt a kettőt vetettem!
Válasz borda77 (Joe) #15150. hozzászólásáraNagyon szép! Volt már máskor is ilyen hibrided vagy most van először? Majd kíváncsi lennék, hogy termésben mit tud, tavasszal én is gondolkoztam rajta kipróbálás céljából, de 4943-as mellett döntöttem, eddig az sem néz ki rosszul!
Illetve, ha nem titok elárulhatnád mennyi műkakit kapott.
Nálunk múlt héten 10mm kedden 14mm csütörtök kőzben 30-34 fok. Tegnap volt 23 mm ma 8mm. Vetés óta 60mm esett eddig ami nem sok. De solat számit a fao a koraiak nálunk is 160-180cm a későbbi faos 150cm . Holnap rakok fel képet
Válasz Gatti #15157. hozzászólásáramély föld mélylazító zöldtrágya ...azért ott mindig jobbak homokban már nem teszek kukit meg közepesbe sem.
Válasz borda77 (Joe) #15150. hozzászólásáraSzép nagyon!
Amúgy érdekes hogy mindig "sírtál" hogy nincs eső meg mekkora szárazság van felétek közbe mekkora a kukorica , nálunk még mindig olyan 20-50cm körül vannak mert nincs csapadék.
Válasz medikus #15155. hozzászólásáraelvileg én sem de volt már sajna nem eccer hogy a növény csoda aztán a porzáskor szarrá égett na ekkor fejeztem be pl az N01-et!
Válasz borda77 (Joe) #15150. hozzászólásáraMi nem a szárra megyünk!
Válasz bandigh #15153. hozzászólásáramár amerre volt sok eső :D itt az elmúlt 2 hétbe volt 25mm abból 15 az este
Válasz borda77 (Joe) #15150. hozzászólásáraEttől a csomó esőtől lesznek azért jó tengerik.. Ára nemtudom merre mozdul majd...
Válasz spali #15151. hozzászólásárajaja térdelek... Még szép aztán majd amikor címer lesz kérdés mi lesz akkor... eddig zöldtrágyának jó lesz :)
Válasz borda77 (Joe) #15149. hozzászólásáraÉs végülis mit hagytál el a kukoricában ,hogy térdelsz benne?
Mai fotó 182 cm magas vagyok fejem búbja látszik... DKC 5068
Válasz B.laca #15144. hozzászólásáraErről az jut eszembe, hogy a farkat is csak makkig mérik há'hol a szár magasság? Egyébként nagyon szép, mennyi csapadék volt arra??
Válasz B.laca #15146. hozzászólásáracsak az első méter hiányzik a mérőszalagból
Viccet mellőzve szép anyag