Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Bárány #15142. hozzászólásáraCsak az a nem mindegy, hogy melyik-melyik!!!
Tudod, van aki azt mondja hogy akkor jó, ha már porhANYÓS!
Mint a jó kukoricaföld (nehogy off miatt még kikapjak itt)
Válasz Földönfuto #15135. hozzászólásáraEz is csak május 20.-a körül jutott vízhez. Akkor egy 4-5 nap alatt 43mm jött.
Majd egy 21mm-ből kimaradt szegény, azon a részen nem esett. Majd újra egy 20-as. Azóta ennyiből él.
Már most elkelne egy kicsi.
Most van először nekem is. Eddig jól alakul, de nem akarom elkiabálni.
Válasz Mf-es? #15136. hozzászólásáraEn mar nem tudok beleme menni pedig vasarnap terveztem de nehol mar baszott nagy es torne
Pedig 10 napja kapta meg a 2lombkakit akkor meg jo volt de itt ott mar nagy volt. Most meg mar sajnos 3 nem tudtam neki megadni
Válasz Földönfuto #15127. hozzászólásáraLentebb az a szimós kép is Batanga mellett készült. Kíváncsi leszek mit tud.
Tegnap volt kinn az öregem megnézni.
Belement. Azt mondta, csak az eget látta belőle.
Válasz Bfrenky91 #15125. hozzászólásáraAz idén SY Batanga van meg 1ha-on MV343,hogy egy magyar fajtát is kipróbáljak.Megmondom őszintén,hogy a kedvező ár miatt választottam ezt.Tavaly a Dkc4025-öst br 28-ért kaptam,az idén 35-ért adták volna.Ősszel ezekről tudok véleményt mondani.
Válasz atisgyulai #15121. hozzászólásáraÉn felajánlok egy lehel fagyasztóládát ingyé ha valami hasonlóval fényképezkedsz a kuki mellett. Persze szimo maradjon a közlekedőedény.
Válasz blsjela #15118. hozzászólásáraNa így már lehet szelektálni, hogy mi az ami jöhet és mit kell hanyagolni. Kedvező időjárás esetén ami 8-9t alatt marad az menjen a fenébe.
Válasz Bárány #15026. hozzászólásáraEste kb. újra határszemle. Fotózással!
Mit vigyek "mércének", mid van még eladó a sufni mélyén?
Hűtőszekrény? Babakocsi? Anyós?
Én pios voltam eer évig... de pár éve lassan áttértem full a dkc-ra. A pio jó ha van csapi de ha nincsen a dkc nálam jobb. Ha pedig mindegyik 10+-os akkor a dkc 1-2 fokkal jobb vizben. Idén már csak dkc vetettem 5068 és 4943-at.
Mi lassan 20 éve csak piot vetünk. A legnagyobb aszályban 6t\ha volt az átlag N01. De 2010 ben amikor volt a nagy eső 10-11 tonnánál nem tudott többet. Abban az évben teszteltük tőbb új fajtát és mind jól teljesített. Hiába szerettük az N01 et Rákellet jönnünk hogy váltani kell kővetkező években 8 fajtát vetettünk 6 ot egy 15ha táblába és abból nemztük meg melyik a jobb az adott területen. Maggal sosem volt gond.400 fos felettieknél maradtunk. Pl kiteszteltük hogy a vizesebb kötött talajnál. Jób a késői fao mert a kkorait megfogta a talajban lévő magas talaj víz ezért Pr 0216 vetunk az ilyen területekre mert az kb Júniusban kezd el igazán megindulni, amikor a meleg miatta a talajvíz mér lejjebb húzódott. És átláttunk az egy-táblán belül több fajta vetésre hogy a porzási időt kitoljuk így ha egy bizonyos fajta porzásakor nagy a lékkőri aszály a többi fajta betud majd porozni. A kukorica pl ha száraz a föld nem kel ki
Válasz Bfrenky91 #15116. hozzászólásáraTavaly nekem volt,a 10 t megvolt olyan táblán is aminek a hamada igencsak homok.Viszont tavaly a csapadékkal nem volt gond.Októberben 17-18-as vizzel vágtuk.Nincs olyan nagy szármaradvány mint általában a többi fajta után.
Válasz Tanonc #15112. hozzászólásáraPioneer p9025 4 évig volt nálam utolsó évében adott 35 mázsát na akkor gondoltam, egyelőre hanyagolom. Dekalb 3705 bevált erre identől nem lehet kapni... Dkc4025 ajánlottak helyette 1 próba táblát csináltam nehogy beszívjam... Egyébként ismeritek a fajtát?
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraÉn nekem midén volt először pioneer kukoricám, de nyilván utoljára is mert nekem sem kelt ki, aki utánam vetett ugyanabba a dűlőbe annak is kikelt pedig.
Válasz medikus #15106. hozzászólásáraAkkor is magba lehetett gigszer
Mi a fold szelen kemeny volt a fold nem ment bele a csoroszlya. Agyagos valyog talaj. Par magon ali volt fold. Berugdaltam akkora mar kiszaradt nagy hontok voltak es csapi nelkul kikkelt. Csodalkoztam is de volt par mag beljebb ami bent volt a foldbe. Nedvesseg is. Volt es baazott kikkelni csak kesobb par db ilyen mag volt
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraHa az LG 30.369 a Limanova, az van nekem idén vetve. Igaz, hogy tavalyi megmaradt mag, de nincsen semilyen gond sem a kelésel. A KWS Kapitoliszhoz képest nagyon gyengécskén indult, mostanra úgy ahogy öszeszedte magát, de majd aratáskor meglátom mit produkál.
Üdv urak.
Limagrain kukoricát vetett-e valaki?? Én 7.éve vetem előbb a silónak való fajtákkal(bevált). Most szemessel próbálkozom 3 évig vetek 1 fajtát hogy legyen viszonyítási alap viszont idén nagyon rossz volt a kelés. Szem a földben, csapadékot megkapta mégsem mozdul semmit. Olyan ritka az állomány hogy, akár keresztbe is ékézhetnëm kifejezetten a lg30.369 fajtával van ilyen problémám. Valakinek valami ötlete??
24597 hozzászólás
Válasz B.laca #15146. hozzászólásáracsak az első méter hiányzik a mérőszalagból
Viccet mellőzve szép anyag
Válasz lemken #15145. hozzászólásáraNem. Ma esti eredeti felvétel.
Válasz B.laca #15144. hozzászólásáraPhotoshop?
DKC 4751
Válasz Bárány #15142. hozzászólásáraCsak az a nem mindegy, hogy melyik-melyik!!!
Tudod, van aki azt mondja hogy akkor jó, ha már porhANYÓS!
Mint a jó kukoricaföld (nehogy off miatt még kikapjak itt)
Válasz atisgyulai #15141. hozzászólásáraHát persze, mert az egyik munka, a másik meg szórakozás. (Gyá!!! )
Válasz Bárány #15139. hozzászólásáraTartálykocsi-----anyós.
Ez még csak nem is rímel.
Válasz Földönfuto #15135. hozzászólásáraEz is csak május 20.-a körül jutott vízhez. Akkor egy 4-5 nap alatt 43mm jött.
Majd egy 21mm-ből kimaradt szegény, azon a részen nem esett. Majd újra egy 20-as. Azóta ennyiből él.
Már most elkelne egy kicsi.
Most van először nekem is. Eddig jól alakul, de nem akarom elkiabálni.
Válasz atisgyulai #15138. hozzászólásáraUtána meg eladod a tartálykocsimat.
Válasz Bárány #15134. hozzászólásáraÉs hogy lesz ebből biznisz?
Válasz Mf-es? #15136. hozzászólásáraEn mar nem tudok beleme menni pedig vasarnap terveztem de nehol mar baszott nagy es torne
Pedig 10 napja kapta meg a 2lombkakit akkor meg jo volt de itt ott mar nagy volt. Most meg mar sajnos 3 nem tudtam neki megadni
Válasz atisgyulai #15128. hozzászólásáraA tiéd már nagyon szép,én még sok mindent látok az enyémből.Itt április óta 38mm volt.Volt már korábban is Batanga?
Válasz Bárány #15133. hozzászólásáraFelnyergeled, oszd gyá!!!
(Persze fotó az kell!)
Válasz atisgyulai #15121. hozzászólásáraVidd az anyósodat!
Válasz Bfrenky91 #15131. hozzászólásáraKiváncsi leszek rá,most még nem néz ki rosszul pedig 1 hónapja nem esett nálunk.
Válasz Földönfuto #15127. hozzászólásáraÓóo Martonvásárival volt egy laza semmit nem érő kapcsolatom. Felejthető volt
Válasz atisgyulai #15129. hozzászólásáraMár ki-lehel-te a lelkét. Kutyaólként viszont tökéletes.
Válasz ..MZ/X.. #15126. hozzászólásáraAkkor már az se mai gyerek, ha még lehel!
Válasz Földönfuto #15127. hozzászólásáraLentebb az a szimós kép is Batanga mellett készült. Kíváncsi leszek mit tud.
Tegnap volt kinn az öregem megnézni.
Belement. Azt mondta, csak az eget látta belőle.
Válasz Bfrenky91 #15125. hozzászólásáraAz idén SY Batanga van meg 1ha-on MV343,hogy egy magyar fajtát is kipróbáljak.Megmondom őszintén,hogy a kedvező ár miatt választottam ezt.Tavaly a Dkc4025-öst br 28-ért kaptam,az idén 35-ért adták volna.Ősszel ezekről tudok véleményt mondani.
Válasz atisgyulai #15121. hozzászólásáraÉn felajánlok egy lehel fagyasztóládát ingyé ha valami hasonlóval fényképezkedsz a kuki mellett. Persze szimo maradjon a közlekedőedény.
Válasz Földönfuto #15117. hozzászólásáraEsetleg fajtát mondanál? Jövőre kipróbálnàm?!
Válasz blsjela #15118. hozzászólásáraNa így már lehet szelektálni, hogy mi az ami jöhet és mit kell hanyagolni. Kedvező időjárás esetén ami 8-9t alatt marad az menjen a fenébe.
Válasz atisgyulai #15121. hozzászólásáraEzért szeretem az ilyen fórumokat!!
Válasz atisgyulai #15121. hozzászólásáraANYÓS!!!
Válasz Bárány #15026. hozzászólásáraEste kb. újra határszemle. Fotózással!
Mit vigyek "mércének", mid van még eladó a sufni mélyén?
Hűtőszekrény? Babakocsi? Anyós?
Én pios voltam eer évig... de pár éve lassan áttértem full a dkc-ra. A pio jó ha van csapi de ha nincsen a dkc nálam jobb. Ha pedig mindegyik 10+-os akkor a dkc 1-2 fokkal jobb vizben. Idén már csak dkc vetettem 5068 és 4943-at.
Válasz Bfrenky91 #15116. hozzászólásáraén most konkrétana pio 9025-el jártam meg. A DKC az jó lesz remélhetőleg, én is azt akartam ,csak emez előbb ideért.
Mi lassan 20 éve csak piot vetünk. A legnagyobb aszályban 6t\ha volt az átlag N01. De 2010 ben amikor volt a nagy eső 10-11 tonnánál nem tudott többet. Abban az évben teszteltük tőbb új fajtát és mind jól teljesített. Hiába szerettük az N01 et Rákellet jönnünk hogy váltani kell kővetkező években 8 fajtát vetettünk 6 ot egy 15ha táblába és abból nemztük meg melyik a jobb az adott területen. Maggal sosem volt gond.400 fos felettieknél maradtunk. Pl kiteszteltük hogy a vizesebb kötött talajnál. Jób a késői fao mert a kkorait megfogta a talajban lévő magas talaj víz ezért Pr 0216 vetunk az ilyen területekre mert az kb Júniusban kezd el igazán megindulni, amikor a meleg miatta a talajvíz mér lejjebb húzódott. És átláttunk az egy-táblán belül több fajta vetésre hogy a porzási időt kitoljuk így ha egy bizonyos fajta porzásakor nagy a lékkőri aszály a többi fajta betud majd porozni. A kukorica pl ha száraz a föld nem kel ki
Válasz Bfrenky91 #15116. hozzászólásáraTavaly nekem volt,a 10 t megvolt olyan táblán is aminek a hamada igencsak homok.Viszont tavaly a csapadékkal nem volt gond.Októberben 17-18-as vizzel vágtuk.Nincs olyan nagy szármaradvány mint általában a többi fajta után.
Válasz Tanonc #15112. hozzászólásáraPioneer p9025 4 évig volt nálam utolsó évében adott 35 mázsát na akkor gondoltam, egyelőre hanyagolom. Dekalb 3705 bevált erre identől nem lehet kapni... Dkc4025 ajánlottak helyette 1 próba táblát csináltam nehogy beszívjam... Egyébként ismeritek a fajtát?
Válasz krokodil007 #15114. hozzászólásáranekem idén volt ujravetve f73
Válasz Tanonc #15112. hozzászólásáraNekunk 100eve piooner van sose volt baj a kelessel
Volt 25ezres meg 54ezres is semni baja nem volt
Válasz Tanonc #15112. hozzászólásáraNekunk 100eve piooner van sose volt baj a kelessel
Volt 25ezres meg 54ezres is semni baja nem volt
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraÉn nekem midén volt először pioneer kukoricám, de nyilván utoljára is mert nekem sem kelt ki, aki utánam vetett ugyanabba a dűlőbe annak is kikelt pedig.
Válasz Sk Laci #15102. hozzászólásáraAz az limanova... Tavaly előtt adott 95 mázsát tavaly 100 sikerült elérni idén lesz vagy 40
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy hibridkukoricából milyen áron szokták kivágni az apasorokat?
Válasz gjoni #15105. hozzászólásáraIlyen szempontból szerencsénk volt. Küldök felétek már mert 30ha szénám meg még kint várja a jó időt.
Válasz Földönfuto #15103. hozzászólásáraIgen néztem. Semmi csíra nem volt. Elvétve 1-2 talán, de semmi élet nem volt benne...
Válasz medikus #15106. hozzászólásáraAkkor is magba lehetett gigszer
Mi a fold szelen kemeny volt a fold nem ment bele a csoroszlya. Agyagos valyog talaj. Par magon ali volt fold. Berugdaltam akkora mar kiszaradt nagy hontok voltak es csapi nelkul kikkelt. Csodalkoztam is de volt par mag beljebb ami bent volt a foldbe. Nedvesseg is. Volt es baazott kikkelni csak kesobb par db ilyen mag volt
Válasz krokodil007 #15104. hozzászólásáraHogy ne!!Nekünk tavaly az Lg3350 kelt nagyon hiányosan!Felajánlottak helyette pár zsákkal ugyan abból!
Válasz Bfrenky91 #15101. hozzászólásáraÍgy könnyen nő,felénk eső sincs 4 hete.
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraErkedes kapott esot meg se kel ki
Azaz nem csirazott magba lehet valami gigszer
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraNézted a ki nem kelt szemeket?Ki se csiráztak?
Válasz Bfrenky91 #15100. hozzászólásáraHa az LG 30.369 a Limanova, az van nekem idén vetve. Igaz, hogy tavalyi megmaradt mag, de nincsen semilyen gond sem a kelésel. A KWS Kapitoliszhoz képest nagyon gyengécskén indult, mostanra úgy ahogy öszeszedte magát, de majd aratáskor meglátom mit produkál.
Viszont a 30.315 nem mutat rosszat.
Üdv urak.
Limagrain kukoricát vetett-e valaki?? Én 7.éve vetem előbb a silónak való fajtákkal(bevált). Most szemessel próbálkozom 3 évig vetek 1 fajtát hogy legyen viszonyítási alap viszont idén nagyon rossz volt a kelés. Szem a földben, csapadékot megkapta mégsem mozdul semmit. Olyan ritka az állomány hogy, akár keresztbe is ékézhetnëm kifejezetten a lg30.369 fajtával van ilyen problémám. Valakinek valami ötlete??
mondom ma kap egy kis lombkakit a kukori
de hát néhol már nem lehet bele menni
Válasz spali #15088. hozzászólásáraAttól valamivel lejjebb vagyunk de egy kicsit hátha kapunk.