Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mtz 550E #15093. hozzászólásáraHello.Ilyen kis mennyiséggel mi a tapasztalat,látszik valami eredmény?Mert ez 2.5kg N/ha ami nem egy nagy mennyiség.
Válasz Földönfuto #15087. hozzászólásáraAzt látom jelenleg,ha jól megnézem a valamirevaló előrejelzéseket,hogy 3 nap alatt(Vasárnap estétől kezdve) akár 30 mm is lesz nálatok(De a 10 mindenképpen kinéz),feltéve ha a Nyíregyháza -Debrecen vonaltól északkeletre vagytok!
Válasz spali #15086. hozzászólásáraHát igen ilyen a természet,tavaly mi menetrend szerint kaptuk a csapadékot,most meg ha jönne 10mm az is életmentő lenne.A tiétekbe már tényleg benne van a 10t feletti eredmény.
Válasz Földönfuto #15084. hozzászólásáraNálunk a tavaly le nem esett pótlódott végre.(Tavalyi év összesen 360 mm volt)Na nem is volt címerrel sem 2 méter a kukorica.)
Válasz spali #15076. hozzászólásáraIgy már érthető a 200cm-es magasság,nálunk ápr. elején volt 4+2 mm,egy hónappal ezelőtt négy nap alatt 32mm.Ezzel olyan 100-120cm magasságig jutottunk.
Válasz spali #15076. hozzászólásáraIgy már érthető a 200cm-es magasság,nálunk ápr. elején volt 4+2 mm,egy hónappal ezelőtt négy nap alatt 32mm.Ezzel olyan 100-120cm magasságig jutottunk.
Válasz szanberg #15082. hozzászólásáraTe legaláb töbet tudsz teni a vadkár ellen mint aki nem vadász. Ha bizonyos parcelákra kiültök nap mint nap, meg tudjátok változtatni a vad "mozgási körzetét". Aki meg nem vadász az lesheti a károkat, füleg Szlovákiában...
Ja és ami lemaradt, a kukoricás témakörhöz kapcsolódóan, hogy komoly szarvas veszély áll fenn tengerinél is keléstől aratásig végig, van olyan táblám amit nullára rágott a szarvas, kihúzgálja a közepét egyszerűen nem bír megnőni, igaz ez a föld ilyen céllal is lett oda vetve de azért bíztam benne, hogy tudnék aratni róla valamit, hát nem...
Válasz ermike #15062. hozzászólásáraMindenhol hallod, itt Szendrőben is sokszorosa mint valamikor volt, azt gondoltam apasztást fogok kérni hatóságtól, megkértük engedélyt tavalyi nőivarú borjúra is azóta alig látni belőlük így még nem is tudtunk lőni, viszont számtalan barkás bika van itt de tényleg, télen is vadásztunk, egyik kolléga, apa meg én, egy időben 3 különböző területrészen egyszerre több mint 100 bikát számoltunk, ki 30-at ki 40-et és akkor még csak 3 lesről beszélek, ez nem természetes, fent ez már régebben így van tudom jól de mostmár Szendrő ugyan az mint a tornai rész hallod.
Földtulajdonosok vádolják a vadászokat, mert hogy nem lövik ki a szarvast, inkább ülnek a kocsmába meg ilyen dumákkal jönnek ami nem igaz, de amúgy tényleg, mit tudsz kezdeni főleg a bika állománnyal? Kaptunk 6-ot tavaly most kértünk 10-et, megadták de 50-at úgysem ad a hatóság, nem mellékesen annyit meglőni szakszerűen selejtezve nem is lenne kis piskóta érted, de ez lenne csak megoldás és mindezt több éven keresztül.
Válasz spali #15073. hozzászólásáraEzek szerint az enyém 2/3 a tiednek. De én direkt alacsony növésüt választotam, viharos időkben kevésbé kell tartanom, hogy lefekszik.
Magra hajtok, nem silóra
Válasz spali #15076. hozzászólásáraAz igen!De itt a PK nem kapott esőt mióta kikelt csak egyszer 9mm-t!Ha van eső,akkor mi is tudunk termelni,még a 6-8 Ak-n is!
Válasz spali #15077. hozzászólásárafaternak van olyan hogy 50mázsa mészkőpor + komplex ősszel
tavasszal 40t trágya 5mázsa 27% nitrogén
jó homok föld majdnem vályog homok vagy mi :)
és vetés óta faluba
máj.1 7.50mm
meg 5 napja 6mm
(amit lejjebb írtam az 3km messzebb van de jelentős különbségek vannak sajnos csapadékintezitás között
és sokkal jobbak mint ott ahol több esőt kapott meg meg lett locsolva
lehet gyökere miatt mivel homokokon gyorsabban megy le
és agyagos vályogon meg kicsit lassabban
de hát a.vályogon azért termésbe is többet tud ha minden igaz majd kiderül
Válasz krokodil007 #15075. hozzászólásáraRengeteg ez a műtrágya,aszályos időben alátesz a kukoricának,nagyon nem szereti,legalábbis mifelénk.
Mi 75 kg dap -ot,és 75 kg pétit nyomtunk ki a legtöbb kukira most kultivátorozáskor,a gyenge földekre pedig vetés előtt közvetlenül még ugyanennyit.
Válasz medikus #15074. hozzászólásáraElmúlt 2 hétben,amióta megjött a korai Medárd, 107 mm ,előtte pedig januártól május 20 ig 252 mm.
A tavaly 40- 50 mázsák voltak maximum,idén 110 alattin nagyon csodálkoznék.
én nem tudom mi van ott vagy kamu e
vályog talajba van a kukim apr 22 vetés
100mázsa mészkő alászántva komplex 4mázsa 5mázsa nitrogén 27% vetés előtt
szomszéd földbe van egy nagy cég
természetes eső:május1 7mm
május 20 8mm
május 21 16mm
junius 3 6mm
junius 7 10mm
jun8 : meg ami most esik
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
3x volt locsolva a szomszéd nagycégé
első locsolás 25mm volt amiről tudok
többi 2 is annyi lehetet
szóval ezt össze vetettem/vetittek hány mm volt ahova belocsolt rendesen a dob
akkor kurva sok és kurvára nincs ilyen a kukoricám
ui: 50ezres pioneer aquamax-os kukorica
tehát ti vagy 6-7ph földbe vagytok
vagy l csináljátok
vagy kamuztok
Válasz Gepi #15072. hozzászólásáraNálunk ez már az alsó harmadban lenne a magassága szerint,ugyanis mtz 82- ben ülve már nem látni át a legtöbb kukorica fölött (200cm + ),és még általában 2-3 levél van a címerhányásig!Amúgy mikori vetésű ez?
Nekünk április 24 i vetés a 2 méter jelenleg.
Nekünk a telephelyen 20mm jött össze 12-részletben március vége óta mostanáig, maival 21, a Garadnában meg alig több mint 10mm hullott, azon látszik is sajnos...
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15040. hozzászólásáraNálunk van jégelhárító . Itt nem is volt gond viszont az eső is kevesebb. 10mm volt ahol jég ott meg 32mm de inkább a 10mm.hát meggy és attol nagyobb átmérőjű jég volt.
24597 hozzászólás
Válasz Mtz 550E #15093. hozzászólásáraHello.Ilyen kis mennyiséggel mi a tapasztalat,látszik valami eredmény?Mert ez 2.5kg N/ha ami nem egy nagy mennyiség.
Felénk marha szépek a kukik eddig, bár a búza is és a repce is szép volt aztán... napra talán már kimegy majd a kukit majd a július eldönti...
Válasz csoppika #15094. hozzászólásáraAzt is kapott már! Ezt lombtrágyának akarnám!
Válasz Mtz 550E #15093. hozzászólásáraMiért nem műtrágya sor mellé?
Hali!
1hete fújtam a kukoricát mikramid és keserűsóval 5-5kg/ha 300l vízben!
Menyivel lehet esetleg emelni a dozist most majdnem derékig ér hogy ne perzseljen ? Most egyszer még lefújnám!
Válasz Lada2105 #15091. hozzászólásáraHa a szárcsomónál nincs elpattanva akkor gondolom igen
Sziasztok. Szerintetek ez még feláll?
Válasz Földönfuto #15087. hozzászólásáraAugusztus még előttünk van,ami vihet mindent.
Válasz Földönfuto #15087. hozzászólásáraAzt látom jelenleg,ha jól megnézem a valamirevaló előrejelzéseket,hogy 3 nap alatt(Vasárnap estétől kezdve) akár 30 mm is lesz nálatok(De a 10 mindenképpen kinéz),feltéve ha a Nyíregyháza -Debrecen vonaltól északkeletre vagytok!
Válasz spali #15086. hozzászólásáraHát igen ilyen a természet,tavaly mi menetrend szerint kaptuk a csapadékot,most meg ha jönne 10mm az is életmentő lenne.A tiétekbe már tényleg benne van a 10t feletti eredmény.
Válasz Földönfuto #15084. hozzászólásáraNálunk a tavaly le nem esett pótlódott végre.(Tavalyi év összesen 360 mm volt)Na nem is volt címerrel sem 2 méter a kukorica.)
Válasz szanberg #15082. hozzászólásáraTe legaláb töbet tudsz teni a vadkár ellen mint aki nem vadász. Ha bizonyos parcelákra kiültök nap mint nap, meg tudjátok változtatni a vad "mozgási körzetét". Aki meg nem vadász az lesheti a károkat, füleg Szlovákiában...
Ja és ami lemaradt, a kukoricás témakörhöz kapcsolódóan, hogy komoly szarvas veszély áll fenn tengerinél is keléstől aratásig végig, van olyan táblám amit nullára rágott a szarvas, kihúzgálja a közepét egyszerűen nem bír megnőni, igaz ez a föld ilyen céllal is lett oda vetve de azért bíztam benne, hogy tudnék aratni róla valamit, hát nem...
Válasz ermike #15062. hozzászólásáraMindenhol hallod, itt Szendrőben is sokszorosa mint valamikor volt, azt gondoltam apasztást fogok kérni hatóságtól, megkértük engedélyt tavalyi nőivarú borjúra is azóta alig látni belőlük így még nem is tudtunk lőni, viszont számtalan barkás bika van itt de tényleg, télen is vadásztunk, egyik kolléga, apa meg én, egy időben 3 különböző területrészen egyszerre több mint 100 bikát számoltunk, ki 30-at ki 40-et és akkor még csak 3 lesről beszélek, ez nem természetes, fent ez már régebben így van tudom jól de mostmár Szendrő ugyan az mint a tornai rész hallod.
Földtulajdonosok vádolják a vadászokat, mert hogy nem lövik ki a szarvast, inkább ülnek a kocsmába meg ilyen dumákkal jönnek ami nem igaz, de amúgy tényleg, mit tudsz kezdeni főleg a bika állománnyal? Kaptunk 6-ot tavaly most kértünk 10-et, megadták de 50-at úgysem ad a hatóság, nem mellékesen annyit meglőni szakszerűen selejtezve nem is lenne kis piskóta érted, de ez lenne csak megoldás és mindezt több éven keresztül.
Válasz spali #15073. hozzászólásáraEzek szerint az enyém 2/3 a tiednek. De én direkt alacsony növésüt választotam, viharos időkben kevésbé kell tartanom, hogy lefekszik.
Magra hajtok, nem silóra
Válasz spali #15076. hozzászólásáraAz igen!De itt a PK nem kapott esőt mióta kikelt csak egyszer 9mm-t!Ha van eső,akkor mi is tudunk termelni,még a 6-8 Ak-n is!
Válasz spali #15077. hozzászólásárafaternak van olyan hogy 50mázsa mészkőpor + komplex ősszel
tavasszal 40t trágya 5mázsa 27% nitrogén
jó homok föld majdnem vályog homok vagy mi :)
és vetés óta faluba
máj.1 7.50mm
meg 5 napja 6mm
(amit lejjebb írtam az 3km messzebb van de jelentős különbségek vannak sajnos csapadékintezitás között
és sokkal jobbak mint ott ahol több esőt kapott meg meg lett locsolva
lehet gyökere miatt mivel homokokon gyorsabban megy le
és agyagos vályogon meg kicsit lassabban
de hát a.vályogon azért termésbe is többet tud ha minden igaz majd kiderül
Válasz krokodil007 #15075. hozzászólásáraRengeteg ez a műtrágya,aszályos időben alátesz a kukoricának,nagyon nem szereti,legalábbis mifelénk.
Mi 75 kg dap -ot,és 75 kg pétit nyomtunk ki a legtöbb kukira most kultivátorozáskor,a gyenge földekre pedig vetés előtt közvetlenül még ugyanennyit.
Válasz medikus #15074. hozzászólásáraElmúlt 2 hétben,amióta megjött a korai Medárd, 107 mm ,előtte pedig januártól május 20 ig 252 mm.
A tavaly 40- 50 mázsák voltak maximum,idén 110 alattin nagyon csodálkoznék.
én nem tudom mi van ott vagy kamu e
vályog talajba van a kukim apr 22 vetés
100mázsa mészkő alászántva komplex 4mázsa 5mázsa nitrogén 27% vetés előtt
szomszéd földbe van egy nagy cég
természetes eső:május1 7mm
május 20 8mm
május 21 16mm
junius 3 6mm
junius 7 10mm
jun8 : meg ami most esik
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
3x volt locsolva a szomszéd nagycégé
első locsolás 25mm volt amiről tudok
többi 2 is annyi lehetet
szóval ezt össze vetettem/vetittek hány mm volt ahova belocsolt rendesen a dob
akkor kurva sok és kurvára nincs ilyen a kukoricám
ui: 50ezres pioneer aquamax-os kukorica
tehát ti vagy 6-7ph földbe vagytok
vagy l csináljátok
vagy kamuztok
Válasz spali #15073. hozzászólásáraMikor látott esőt?
Válasz Gepi #15072. hozzászólásáraNálunk ez már az alsó harmadban lenne a magassága szerint,ugyanis mtz 82- ben ülve már nem látni át a legtöbb kukorica fölött (200cm + ),és még általában 2-3 levél van a címerhányásig!Amúgy mikori vetésű ez?
Nekünk április 24 i vetés a 2 méter jelenleg.
Válasz medikus #15071. hozzászólására
Az nem valami jó mert akkor ti valami hobbitok vagytok Izsákon
mert jobban teljesít a pk mint a többi tengeri
Válasz mtz1221 #15070. hozzászólására120cm!!!
Válasz medikus #15069. hozzászólásáraÉs a derék meddig ér ??
Válasz Gepi #15067. hozzászólásáraJó derékig ér!
Üdv!
1hete fújtam a kukoricát mikramid és keserűsóval 5-5kg/ha 300l vízben!
Menyivel lehet esetleg emelni a dozist most majdnem derékig ér hogy ne perzseljen ? Most egyszer még lefújnám!
Válasz medikus #14886. hozzászólására
facebookon már nyomják a reklámot nálad milyen?
Válasz medikus #15064. hozzászólásáraR.T.????
Válasz Peter05 #15060. hozzászólásáraszerintem 20 liter-t simán, csak ne forróságban nyomjad
Válasz ermike #15062. hozzászólásáraNémely autókereskedőnél rengeteg van!!
Válasz Peter05 #15060. hozzászólásáraCsináld a "csúrgatós" megoldást ha ér annyit, fúvókára tömlő és a sorok közé "belógatni".
Válasz szanberg #15055. hozzászólásáramost végeztem, azaz most értem haza a vadasztatasbol,
kurva sok a szarvas
Válasz Peter05 #15060. hozzászólásárasemenyit
Szervusztok!
Aki csinál/csinált már ilyet azoktól a kollégáktól kérdezném, hogy a kukorica levéltrágyaként kb. hány liter nitrosolt bír el perzselés nélkül?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15058. hozzászólásáraEzt kiheveri!!!!!
Válasz blsjela #15054. hozzászólásáraItt is volt jèg, 800 m-es tábla felèt elverte..
Válasz ermike #15049. hozzászólásáraMennyivel nyomjátok? Tesztek-e bele cink,magnézium,vagy valami más anyagot?
Válasz ermike #15049. hozzászólásáraJók azok a kukoricák, azért ott a múltkori nagy eső megnyomta keményen, 50mm az 50mm akárhonnan is nézzük.
Nekünk a telephelyen 20mm jött össze 12-részletben március vége óta mostanáig, maival 21, a Garadnában meg alig több mint 10mm hullott, azon látszik is sajnos...
Válasz ermike #15049. hozzászólásáraHa nem vadásztok!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #15040. hozzászólásáraNálunk van jégelhárító . Itt nem is volt gond viszont az eső is kevesebb. 10mm volt ahol jég ott meg 32mm de inkább a 10mm.hát meggy és attol nagyobb átmérőjű jég volt.
Válasz Földönfuto #15052. hozzászólásáraMost derékig ér!Vetés óta egyszer kapott esőt,9mm-t de bírja!
Válasz medikus #15050. hozzászólásáraPedig ezzel vakolhatnál.A tábla hátsó része már jobb.Amúgy ,hogy áll a PK001,hogy néz ki a többihez képest?
Válasz Földönfuto #15045. hozzászólásáraMert nem PK 001-et vetettél!
Válasz Földönfuto #15046. hozzászólásáraez nem homok!A homokban nem terem kukorica,max bógáncs!Azzal vakolunk!!!!
Kukorica nitrosolozasa elkezdődött, sajnos nagyon heterogén a határ, és minden eddiginél nagyobb a Vadkár!
Válasz pangi #15043. hozzászólásáraValòszinű'különben a fèl orszàg rongyokban lenne. Màs èvekhez viszonyitva. Talàn az esőmennyisèget is vàltoztatja?helyenkènt rendkìvül sok.