Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ketyege #14743. hozzászólásáraSzomszéd faluban lakik az illető,aki elköveti ezeket a gaztetteket. Néha elkotyog ezt azt, hogy milyen szemétségeket csinál, de bizonyítani nem lehet mig nincs tettenérés. Ráadásul ő is gazdálkodó!
Búzába rakott ki már rugókapa tagot vékony karrókra kötözve, hogy biztosan felvegye a vágóasztal. Nekem pár éve biciklit evett be a kombájn a tábla közepén, de volt hogy 4 külön táblán gyulladt meg a kazal egy este, vagy a lucernabálákról lemeteli a madzagot stb......
Egyébként a videón nem vascső van, hanem betonacél, de ez részletkérdés.
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraPontosan egy hónapja vágtuk, pedig magas fao-s volt . Kb 2 hete az összes felszántva a búza szépen kikelve. Azon agyalunk hogy még a rossz idők előtt el kellene simítani a szántásokat, de itt már van aki azzal is végzett.Traktort csak elvétve látsz a határba lassan mindenki végez, kukoricáknak nyoma sincs. A helyi tsz is már régen eltette a szárítót télire. Ilyen korán még talán sosem volt év vége!
Ja Délkelet!
Válasz zeli39 #14734. hozzászólásáraAzért árnyaltabb a kép.
Szabadegyháza 1,2 millió tonna, Dunaföldvár közel 1 millió tonna. Tiszapüspöki meg főként a környékről (max. 50 - 100 kilométer) vásárol, de állítólag 350 - 400 ezer tonnát már felvásároltak/betároltak.
Ezen felül a nagyobb kereskedőknek már megvan jövő év február - márciusig a készletük.
Persze ebből még akármi is lehet tavaszra...
Válasz Bárány #14732. hozzászólásáraTrigo élből a legnagyobb kukorica kereskedő cég és,hogy átadták Tiszapüspökibe a kukorica feldolgozót ami a Trigo tulajdonosához köthető 500 ezer tonna kukoricát dolgoz fel évente lehet tavasszal nem lesz olcsó a kukorica
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraSzinte kisöpörtek mindent a kereskedők, különösen a Trigo igyekezett. Csak az ilyen-olyan okból kifejezetten jövő évre szánt mennyiség maradt bent, pedig azt is vinnék.
Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára.
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraBékéscsaba környékén nem látok kukoricát a Kétsopronyi Tigo telepen egy szem kukorica sincs .Nekem már a kukorica helyén a búzám is kikelt vagy 2 hete ,,,,némi szántás van és erre az évre ennyi.
Válasz Berente Antal #14726. hozzászólásáraNapraforgó....100-szor különb a homokba, mint bármely kukorica...Idén ebben az azsályban a Neostar 30 mázsát adott ott, ahol a kukorica átlagos évben kisül júliusban!
Válasz Bocsopeti #14725. hozzászólásáraNyomasd bele a szerves trágyát, amennyit csak bírsz szórj rá, nem fog érte haragudni a kukorica.
Van olyan 4ak vakolóhomokunk ami minden 2.-3. évben kap 600q trágyát és elég jók szoktak lenni a kukoricák benne.
Válasz Földönfuto #14720. hozzászólásáraNekem ma vágták a kukit és a gazdának a traktorosával beszélgettem, ő mondta, hogy vetettek 2 hekit, hogy majd meghagyják jövőre vetőmagnak. Leadták és a traktoros elmondása szerint legalább 100 mázsa minuszt könyvelhettek el a 2 hektáron. Minden negyedik-ötödik tövön volt normális cső. Pedig az öregnek van vagy 200 hektár földje és üzemi szinten is bőven 100 mázsa felett van a kuki átlag minden évben. Holnap majd felhívom
Válasz Drisa #14710. hozzászólásáraMost néztem a honlapjukat,itt van egy térkép ami szerint több mint 100 településen vetettek ebből a PK001-ből.Ennyi emberből már tényleg mondhatott volna véleményt valaki.Most már én is ott tartok,hogy tavasszal vetek egy ha-t,meglátjuk 500kg műtrágyával mire jut.
Tanacsot kernek!
Semmitmondo homokos foldem van, milyen kukoricat kene bele tennem, hogy legyen is belole aratas?
Mennyi mutragyat es milyet hozza?
Koszonom elore hozzaertok valaszat.
Vagyunk a fórumon elég sokan, mindenki szokott néha kísérletezni, és senkiben nem merült fel hogy kipróbálja? Egy hektárt én is bevetnék, legalább tisztánlátás végett.
Válasz fabubalazs #14688. hozzászólására Ezen a képen erősen látszik, hogy a tőszám nagyon kevés itt ott van egy cső. Aki látott már 12-tonnás kukit szerintem nem ilyen volt.
Érdekes ez a pk001 kukorica...lehet h az én hibám, de itt vagyok pátrohától kb 10 km-re és nem is hallottam róla...másrészt ha vethető a saját termése utána mi a biznisz benne? ...15 tonna?...van feltéve egy tavalyi videó a betakarításról, hát tavaly minden adott volt a rekordhoz, de amit a kombájn vág....az egy közepes...na de tudja a fene...még tavaszig meggondolom és egy darabot beszórunk vele
24598 hozzászólás
Válasz Bandita29 #14747. hozzászólásáraHát minden esetre rettenetesen g.ci
Válasz Tomi81 #14746. hozzászólására77 éves. Majd a természet megoldja. Nem akar ülni miatta senki.
Válasz Bandita29 #14745. hozzászólásáraOkosba nem tudjátok megoldani, hogy ne legyen kedve többet ilyet csinálni?
Válasz Ketyege #14743. hozzászólásáraSzomszéd faluban lakik az illető,aki elköveti ezeket a gaztetteket. Néha elkotyog ezt azt, hogy milyen szemétségeket csinál, de bizonyítani nem lehet mig nincs tettenérés. Ráadásul ő is gazdálkodó!
Búzába rakott ki már rugókapa tagot vékony karrókra kötözve, hogy biztosan felvegye a vágóasztal. Nekem pár éve biciklit evett be a kombájn a tábla közepén, de volt hogy 4 külön táblán gyulladt meg a kazal egy este, vagy a lucernabálákról lemeteli a madzagot stb......
Egyébként a videón nem vascső van, hanem betonacél, de ez részletkérdés.
Bocsi a
Kedden learattuk a kukoricákat.
1. tábla P0017
bruttó 48 q/ha(víznyomásos és vadkáros)25-ös víz
kukorica elővetemény, 1,5 q 3,5-10-20 műtrágya ősszel, 3,5 q péti vetéssel, lazító,tárcsa,ásóborona műveléssel, principal gold plusz gyomírtás
2. tábla P9549
bruttó 137,5 q/ha 20-as víz
zab elővetemény,
250 q szervestrágya 3,5 q péti vetéssel, lazító,tárcsa,ásóborona műveléssel, principal gold plusz gyomírtás
3. tábla P9903
bruttó 167,5 q/ha 22-es víz
napraforgó elővetemény, 1,5 q 3,5-10-20 műtrágya ősszel, 250 q szervestrágya 3,5 q péti vetéssel, lazító,tárcsa,ásóborona műveléssel, principal gold plusz gyomírtás
SZ-SZ-B megye és mindig időben kapott csapadékot, sőt párszor túl sok is volt belőle.
https://tenyek.hu/belfold/247868_vascsovel-okoznak-millios-karokat.html
Válasz Tobszi #14740. hozzászólásárama kezdem vágni a 390-est,talán féltermés ha lesz rajta.megeszik a bocik,JNSZ megye.
Válasz Sk Laci #14739. hozzászólásáraIgen. Ha van eső majdnem mindegy milyen a fajta.
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraPontosan egy hónapja vágtuk, pedig magas fao-s volt . Kb 2 hete az összes felszántva a búza szépen kikelve. Azon agyalunk hogy még a rossz idők előtt el kellene simítani a szántásokat, de itt már van aki azzal is végzett.Traktort csak elvétve látsz a határba lassan mindenki végez, kukoricáknak nyoma sincs. A helyi tsz is már régen eltette a szárítót télire. Ilyen korán még talán sosem volt év vége!
Ja Délkelet!
Válasz Attikaa #14737. hozzászólásáraSzép termés. Nem hiányzot a nedveség.
Válasz Berente Antal #14726. hozzászólásáraIgen igen
Jovore locsolom.
Huzok bele csopogtetot, had menjen.
Csak keresem a leheto legjobbat ami birja a homokot.
Az enyém tegnap levágva. PR38A24 bruttó 140q\ha.
Válasz broll79 #14723. hozzászólásáraHát ez nem valami biztató.Ennyit bármelyik visszavetett hibrid is tud.
Válasz zeli39 #14734. hozzászólásáraAzért árnyaltabb a kép.
Szabadegyháza 1,2 millió tonna, Dunaföldvár közel 1 millió tonna. Tiszapüspöki meg főként a környékről (max. 50 - 100 kilométer) vásárol, de állítólag 350 - 400 ezer tonnát már felvásároltak/betároltak.
Ezen felül a nagyobb kereskedőknek már megvan jövő év február - márciusig a készletük.
Persze ebből még akármi is lehet tavaszra...
Válasz Bárány #14732. hozzászólásáraTrigo élből a legnagyobb kukorica kereskedő cég és,hogy átadták Tiszapüspökibe a kukorica feldolgozót ami a Trigo tulajdonosához köthető 500 ezer tonna kukoricát dolgoz fel évente lehet tavasszal nem lesz olcsó a kukorica
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraTele...
Jó az idő lehetne vágni, de nincs hová vinni.
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraSzinte kisöpörtek mindent a kereskedők, különösen a Trigo igyekezett. Csak az ilyen-olyan okból kifejezetten jövő évre szánt mennyiség maradt bent, pedig azt is vinnék.
Nem is tudom, mikor volt ilyen utoljára.
Válasz Gepi #14730. hozzászólásáraBékéscsaba környékén nem látok kukoricát a Kétsopronyi Tigo telepen egy szem kukorica sincs .Nekem már a kukorica helyén a búzám is kikelt vagy 2 hete ,,,,némi szántás van és erre az évre ennyi.
Máshol is tele vannak a szárítók? Pedig még annyi aratatlan van felénk.
Válasz Agronomus #14728. hozzászólásáraKukorica fajtákra gondoltam
Válasz Berente Antal #14726. hozzászólásáraNapraforgó....100-szor különb a homokba, mint bármely kukorica...Idén ebben az azsályban a Neostar 30 mázsát adott ott, ahol a kukorica átlagos évben kisül júliusban!
Válasz Bocsopeti #14725. hozzászólásáraNyomasd bele a szerves trágyát, amennyit csak bírsz szórj rá, nem fog érte haragudni a kukorica.
Van olyan 4ak vakolóhomokunk ami minden 2.-3. évben kap 600q trágyát és elég jók szoktak lenni a kukoricák benne.
Válasz Bocsopeti #14725. hozzászólásáraSilány homokba vethetsz bármit. Ha nem locsolod, bukta lesz (lehet, úgy is).
Mongyuk inkabb a tapasztalat kene mint a bolti leirasa, mert az mindnek eleg jo.
Ez a 3213 jonak tunik tobben dicsertek mar.
Martonvasarhelyit probalta mar valaki?
Azt mondjak az is jo a silany homokba.
Válasz Földönfuto #14720. hozzászólásáraNekem ma vágták a kukit és a gazdának a traktorosával beszélgettem, ő mondta, hogy vetettek 2 hekit, hogy majd meghagyják jövőre vetőmagnak. Leadták és a traktoros elmondása szerint legalább 100 mázsa minuszt könyvelhettek el a 2 hektáron. Minden negyedik-ötödik tövön volt normális cső. Pedig az öregnek van vagy 200 hektár földje és üzemi szinten is bőven 100 mázsa felett van a kuki átlag minden évben. Holnap majd felhívom
Válasz mocsencsi1 #14721. hozzászólásáraVan valami tapasztalat??
Válasz Bocsopeti #14715. hozzászólásáraPróbálj meg egy szegedi 3213-t korán elvetve 25
0 kg ammonnitráttal hátha...
Válasz Drisa #14710. hozzászólásáraMost néztem a honlapjukat,itt van egy térkép ami szerint több mint 100 településen vetettek ebből a PK001-ből.Ennyi emberből már tényleg mondhatott volna véleményt valaki.Most már én is ott tartok,hogy tavasszal vetek egy ha-t,meglátjuk 500kg műtrágyával mire jut.
Válasz Bocsopeti #14715. hozzászólásáraPioneer 0017,250kg npk 500 kg 27%-os..
sorvezetőt milyen tanácsolnátok?? centerline 220-am van most de venni akarok újat
Válasz sanyi1965 #14712. hozzászólásáraVárjuk mielőtt berendelnénk:)
Válasz Bocsopeti #14715. hozzászólásáraAkkor kukit ne!!!!
Udv
Tanacsot kernek!
Semmitmondo homokos foldem van, milyen kukoricat kene bele tennem, hogy legyen is belole aratas?
Mennyi mutragyat es milyet hozza?
Koszonom elore hozzaertok valaszat.
Válasz borda77 (Joe) #14713. hozzászólásáraKössz..
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14708. hozzászólásáraGyönyörű anyaggratula!!!
Válasz Drisa #14710. hozzászólásáraitt visszamondta egy kolléga,a másik vetett borsó után JÁSZKARAJENŐ községben ,majd leírom a tapasztalatait.
Válasz bendix #14709. hozzászólásáraP0216
Vagyunk a fórumon elég sokan, mindenki szokott néha kísérletezni, és senkiben nem merült fel hogy kipróbálja? Egy hektárt én is bevetnék, legalább tisztánlátás végett.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #14708. hozzászólásáraMilyen hibrid?
Válasz rsandor #14702. hozzászólásáraEz volt idèn max 13t/ha
Válasz medikus #14705. hozzászólásáraMeg pótkocsival, traktorral!
Válasz .Szabi. #14704. hozzászólásáraAz 50q a kert sarkában termett, ekkora termésátlagnál .
Válasz Bárány #14703. hozzászólásáraSzárral együtt a súly!!!!!
Válasz Zoli 63 #14695. hozzászólásáraMost kell bevásárolni,árul kukoricát( gondolom pk 001 termése). 45ft/kg,így sokkal gazdaságosabb
Válasz rsandor #14702. hozzászólására8 AK-s föld, 2 mázsa műtrágya, 12 tonnás termés?
Hááát... ezek így együtt elég furán hangzanak...
Válasz fabubalazs #14688. hozzászólására Ezen a képen erősen látszik, hogy a tőszám nagyon kevés itt ott van egy cső. Aki látott már 12-tonnás kukit szerintem nem ilyen volt.
P betűvel kezdődik, mint a pívíz ! Ez is olyan jó lehet! :)
Válasz Bigyófelügyelő #14699. hozzászólásáraOlyan vastag a szára ennek a kukoricának ölni lehetne vele :-)Én azért maradok a dkc 5276-nál
Érdekes ez a pk001 kukorica...lehet h az én hibám, de itt vagyok pátrohától kb 10 km-re és nem is hallottam róla...másrészt ha vethető a saját termése utána mi a biznisz benne? ...15 tonna?...van feltéve egy tavalyi videó a betakarításról, hát tavaly minden adott volt a rekordhoz, de amit a kombájn vág....az egy közepes...na de tudja a fene...még tavaszig meggondolom és egy darabot beszórunk vele