Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zscsizmadia #14343. hozzászólásáraHa a már teljesen szárazat érte az eső- ha sok is - az már nem nedvesedik jelentősen vissza, a felületi vize meg hamar elmegy, ha napos, szeles idő lesz. Ami még nedves, az nyilván nem szárad tovább...
Válasz zscsizmadia #14343. hozzászólásáraHa a már teljesen szárazat érte az eső- ha sok is - az már nem nedvesedik jelentősen vissza, a felületi vize meg hamar elmegy, ha napos, szeles idő lesz. Ami még nedves, az nyilván nem szárad tovább...
Felénk már páran elkezdték 20-70q-ig vegyes a mennyiség.Hallottam 12-14-as vizeket is.Na most már 40mm után nem lesz ilyen.Kombájn alól 37-38-ér mehetne sertés telepre.Száritott 41-43 ilyeneket emlegetnek egyenlöre.Kevés terméssel és ha száritani kell pláne sok vizet elvonni elég vékonyka lesz a bevétel.
Válasz zeli39 #14333. hozzászólásáraBcs hozzád képest másik oldalán a dkc 5143 eső előtt még 19-es vízzel van. Mondjuk az elég magas fao. 04.01-ei vetés. A kombájnosom szerint majd egy hónap múlva, addig nyugi.
Válasz medikus #14338. hozzászólásáraMérni nem mértem, mert ha nem szakad az eső, akor legaláb szemetel, és nincsen nagy kedvem a táblán belül vizes növények közöt sárban futkosni, hogy töb helyről vegyek mintát az átlag nedveség megállapításához. 8 fajta talaj van egy parcelán belül, ezért nálam nem elég 2-3 cső átlagát mérni.
Válasz Sk Laci #14334. hozzászólásáraKinemas amit csinál normális, ez a csőállása miatt s félig felnyíló csuhély okán nem ázik be és szellőzik is ,jobb érettebb levéllel vágni.300-as helyett lett aratva/09.01/ ez a 360-as, 3 héttel korábban mint tavaly.szép lapos szemű-kedvelt.
Válasz Sk Laci #14334. hozzászólásáraZöld száron érő hibridek tipikus jelensége ez szerintem. Letudta tenyészidejét amit ha kiszámolsz ki is jön, hogy valóban, valamint a növények is megérzik ha változik az idő, jön az ősz, ezt pl szóján minden évben látom, a haragos zöld mellkasig érő szója az első híves 5fok körüli hajnal után augusztus vége felé hirtelen beérik, ennyi.
de amúgy örülj neki, hogy magától érik mert ha pl megfagyott volna akkor már nem ért volna tovább, így a nehezén túl vagy
Kinek volt KWS Kinemas vetve? Normális az a jelenség enél a kukoricafajtánál, hogy a csuhélevél sárga, esetleg száraz, a növény zöld, és eben az esős időben 1 hét alat besárgul és leszárad?
Ugyan ezt kezdi csinálni a Kapitolis is, da amint nézem ot 10-14 nap lesz az hogy leszáradjon.
Ha meleg száraz időben ilyet csinál a kukorica, megértem. De hogy minden nap szakad az eső, és ilyenkor érik a legjoban, nekem ez furcsa.
Békéscsaba környéke péntek óta vágják a kukoricákat az eredmények eddig elég gyengék 30-40-50% a visszaesés a múlt évhez képest 13-17% vizet hallani és 50q-80q termést .Persze a hosszabb tenyészidejű vagy később vetett fajták jobbak lesznek az a kérdés mennyivel ,,,
Válasz cross #14328. hozzászólásáraAkkor minden közre játszott a gyors éréshez, de sztem az idei viszonyokat nézve nem rossz termés ez, kiegyeznék én is ezzel az eredménnyel, csak az ár lenne magasabb...
Válasz laci92627 #14310. hozzászólására9911 lett a szebb! Egy parcella, elővetemény árpa, majd takarónövények, majd vetés forgatás nélkül..
Ez lett a legjobb, többi jóval szarabb..
Lett 2T/ha is..
Hiába jó földek 40 fok csapadék nélkül nem tud semmit..
Válasz Vinkó75 #14300. hozzászólásáraBaromság!mit kell még a kombájnnak csinálni?Nem elég hogy 100q szállít,még vontatni is kell neki!Ezért törik el a váza!
Válasz Vinkó75 #14297. hozzászólásáraSzerintem ez totál baromság, kétszer pakoltatni az anyagot érted.
Más különben tuti kinyírja a kombájn hajtását, a nagy lexikonok amúgy is főzik a váltó olajat, 580-nál kifejezetten visszatérő szezonális problémát jelentett ez mindig is, annyira, hogy a váltón a hidromotor orrából kiolvad a tömszelence és elfolyik az olaj meg ilyenek.
24596 hozzászólás
Ma voltam határszemlén.Elég jó a P0412 ahhoz képes hogy 200mm alig értük el .
Felénk már páran elkezdték 20-70q-ig vegyes a mennyiség.Hallottam 12-14-as vizeket is.Na most már 40mm után nem lesz ilyen.Kombájn alól 37-38-ér mehetne sertés telepre.Száritott 41-43 ilyeneket emlegetnek egyenlöre.Kevés terméssel és ha száritani kell pláne sok vizet elvonni elég vékonyka lesz a bevétel.
Kiváncsi lennék akinek a kukoricája esők előtt 20% lehetett a nedvessége annak esők után hány % lesz?
Válasz zeli39 #14333. hozzászólásáraBcs hozzád képest másik oldalán a dkc 5143 eső előtt még 19-es vízzel van. Mondjuk az elég magas fao. 04.01-ei vetés. A kombájnosom szerint majd egy hónap múlva, addig nyugi.
Válasz sanyi1965 #14337. hozzászólásáraKöszönöm a hozászóllásod.
Válasz medikus #14338. hozzászólásáraMérni nem mértem, mert ha nem szakad az eső, akor legaláb szemetel, és nincsen nagy kedvem a táblán belül vizes növények közöt sárban futkosni, hogy töb helyről vegyek mintát az átlag nedveség megállapításához. 8 fajta talaj van egy parcelán belül, ezért nálam nem elég 2-3 cső átlagát mérni.
Válasz Sk Laci #14334. hozzászólásáraMennyi a vize annak az érett kukinak?
Válasz Sk Laci #14334. hozzászólásáraKinemas amit csinál normális, ez a csőállása miatt s félig felnyíló csuhély okán nem ázik be és szellőzik is ,jobb érettebb levéllel vágni.300-as helyett lett aratva/09.01/ ez a 360-as, 3 héttel korábban mint tavaly.szép lapos szemű-kedvelt.
Válasz szanberg #14335. hozzászólásáraKöszi a választ
Válasz Sk Laci #14334. hozzászólásáraZöld száron érő hibridek tipikus jelensége ez szerintem. Letudta tenyészidejét amit ha kiszámolsz ki is jön, hogy valóban, valamint a növények is megérzik ha változik az idő, jön az ősz, ezt pl szóján minden évben látom, a haragos zöld mellkasig érő szója az első híves 5fok körüli hajnal után augusztus vége felé hirtelen beérik, ennyi.
de amúgy örülj neki, hogy magától érik mert ha pl megfagyott volna akkor már nem ért volna tovább, így a nehezén túl vagy
Kinek volt KWS Kinemas vetve? Normális az a jelenség enél a kukoricafajtánál, hogy a csuhélevél sárga, esetleg száraz, a növény zöld, és eben az esős időben 1 hét alat besárgul és leszárad?
Ugyan ezt kezdi csinálni a Kapitolis is, da amint nézem ot 10-14 nap lesz az hogy leszáradjon.
Ha meleg száraz időben ilyet csinál a kukorica, megértem. De hogy minden nap szakad az eső, és ilyenkor érik a legjoban, nekem ez furcsa.
Békéscsaba környéke péntek óta vágják a kukoricákat az eredmények eddig elég gyengék 30-40-50% a visszaesés a múlt évhez képest 13-17% vizet hallani és 50q-80q termést .Persze a hosszabb tenyészidejű vagy később vetett fajták jobbak lesznek az a kérdés mennyivel ,,,
Válasz cross #14326. hozzászólásáraAz azért nem olyan rossz, tavalyelött 30 mázsát kapartam össze 4 hekiröl.
Válasz Gatti #14327. hozzászólására13 víz nem ritka főleg ha már július végén lesült
Válasz flowersada #14319. hozzászólásáraNem szűnt meg a cég?
Válasz cross #14328. hozzászólásáraAkkor minden közre játszott a gyors éréshez, de sztem az idei viszonyokat nézve nem rossz termés ez, kiegyeznék én is ezzel az eredménnyel, csak az ár lenne magasabb...
Válasz Gatti #14327. hozzászólásáraKorai vetés, gyors föld, 350-380 fao, Dél-Alföld, ja és mindez minimális csapadékkal. Voila! :)
Válasz cross #14326. hozzászólásárailyen korán beérett?:) a 13-14 es víz szeptember közepén nagyon jó.
Eddig 50-55q/ha átlag, 13-14-es vízzel.
Csodás egy év, de legalább lett rajta valami.
Válasz Mf-es? #14324. hozzászólásáraNálunk kifele nem is rostálnak!És jön a csutkavég is!!
Válasz medikus #14322. hozzászólásáraVan ahol visszaadnak 1% tört szemet.De ott,drágább a tisztítás.
Válasz medikus #14322. hozzászólásáraSanszos, hogy a helyi VT már lecsapott rá...és nem ingyen...
Válasz Mf-es? #14321. hozzászólásáraMond neki,hogy szükséged van a 3%-ra,mert vannak állataid!!Adja vissza!!!!
4200+,3% levonás.
Szabadegyháza 41-42 okt-november
Szarvas Tamix 4200 Ft+kompi 4% levonás
Árakról valaki halott konkrétumot? Felénk (Dunántúl) 41-43 között jelenleg.
Válasz mtz1221 #14316. hozzászólásáraMás fajták. Syngenta, AS, BC..
Válasz Gege #14314. hozzászólásáraVolt 9911-ed szántottban is,vagy a rosszabbak más fajták ??
kombájnolást vállalok szabolcs megye, ibrány és környéke ha valakit érdekel!
Válasz kis Zombi #14313. hozzászólásáraIgen a direktvetett! S az lett a dobogós 7t/ha.. dekalb 2. Helyezett, többi mind szarabb..
Válasz Gege #14311. hozzászólásáraEz a direkt vetett tábláról van ?
Válasz Gege #14311. hozzászólásáraMostan akkor menyit termet a 9911? Mert nagyon szép kifejlet csöveket hozott.
Válasz laci92627 #14310. hozzászólására9911 lett a szebb! Egy parcella, elővetemény árpa, majd takarónövények, majd vetés forgatás nélkül..
Ez lett a legjobb, többi jóval szarabb..
Lett 2T/ha is..
Hiába jó földek 40 fok csapadék nélkül nem tud semmit..
Válasz Gege #14309. hozzászólásáraMelyik melyik?
Válasz szanberg #14289. hozzászólásáraPioneerben egyetértek veled.
Ma, egy tábla felezve pio9911 vs 5276..
( tudom hogy nem csőtörőzésre valóak...)
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #14306. hozzászólására
Ma hoztam be a DK3705-ből,egy cső lemorzsolva 22dkg,viz 24-es.Maga az állomány még nagyrészt zöld pedig 7AK-s homok talaj.
Válasz Bárány #14302. hozzászólásáraHa szántani nem is, de a 8 soros asztal után pont passzolna egy Tiger 6MT
Válasz cimbike. #14304. hozzászólásáraHa jól megnézed,az ürítő csigán nyomja a kocsi elején levő fogadó garatba!
Válasz Vinkó75 #14297. hozzászólásáraDe hogyan jut az anyag a kombájn mögöttibe?
Válasz .Feco. #14295. hozzászólásárana de ő caterossal példálózott
Válasz medikus #14301. hozzászólásáraEsetleg még fel is szánthatna maga mögött...
Válasz Vinkó75 #14300. hozzászólásáraBaromság!mit kell még a kombájnnak csinálni?Nem elég hogy 100q szállít,még vontatni is kell neki!Ezért törik el a váza!
Válasz szanberg #14299. hozzászólásáraAz ! De látványos.
Válasz Vinkó75 #14297. hozzászólásáraSzerintem ez totál baromság, kétszer pakoltatni az anyagot érted.
Más különben tuti kinyírja a kombájn hajtását, a nagy lexikonok amúgy is főzik a váltó olajat, 580-nál kifejezetten visszatérő szezonális problémát jelentett ez mindig is, annyira, hogy a váltón a hidromotor orrából kiolvad a tömszelence és elfolyik az olaj meg ilyenek.
Válasz Rudolfpapi #14293. hozzászólásáraszerintem ahogy érik ez a szemtípus leadja és könnyen aratható de nem törődik,ideális fajtát választottál.
https://www.youtube.com/watch?v=PNlum2fyfZk