Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vén cigány #13890. hozzászólásáraJa értem! 75 ezerrel lett vetve! mindenre gondoltam csak erre nem!:D a forgóban kicsit ritkább mert rögösebb lett, sajnos tavaszi szántás volt, tipikus száraz rögös, bár sikerült azért elmunkálni, de simító csak kihúzgálta a forgóba a rögöket és ott nem kelt szépen van ami ki is dőlt a laza rögös talajszerkezet miatt!
Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraMennyit mertek kérni ezért a szar magért zsákonként 40.000-50.000 ft ?????? egyre többet látni ilyet a határban másfelé is!
Felén a nagy átlagok normál időjárásnál 8t\ha volt.A leg rosszabb átlaunk 6,8t\ha volt de másnak 3-5 t \ha volt.
De pl 2007 ben mi 7,2t zártunk amikor máshol 2-3t jöttek le hektáronként. De sok hibridet kipróbáltunk. melyik földben melyik a jó. Mikor mit adjunk nekik.
csak Abban reménykedem hogy idén is lesz olyan ár mint 2007 ben.
Válasz Muskátliszájú #13861. hozzászólásáraAszály kár az fizet! De ha volt 10ha 7 tonnás búzád és van 2ha 0 tonnás kukoricád akkor nem biztos! és ez nagyban is így műxik! nem a kukoricádat nézi, hanem egyben az egész idényedet!
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraÜdv!
Úgy képzeld el ,hogy ez a katasztrófa súlytotta régió" nem fog ám aszálykárt kapni...miért?azért mert túl sok embernek van ilyen vagy ennél rosszabb kinézetű táblája..meg az " a-száj-kár" sem jár mindenkinek itt Hungarikumban..
Ilyenkor mindig nagyon gyorsan kiürül az a pézeszsák..meg elfogy a keret túligénylés miatt, nincs meg a kárszázalék...stb..miegymás..
Bocs a negatív hangvételért csak annyira mérgesít, hogy évről-évre ugyanaz a forgatókönyv az aszálykár fizetéssel kapcsolatban.+Azt nem tudom aki nagyba csinálja az hogy tudja az ilyen éveket kisakkozni?
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraFigyuzzá... ha a 7 tonna aszály, akkor nekünk a falu valamelyik részén minden évben aszály lenne, mert kb egy jókor jövő eső dönti el a 7 v a 9 tonnát...
Válasz borda77 (Joe) #13854. hozzászólásáraIgen, láttam ott, már 10 napjai is ilyen borzalmakat. Esô nélkül ez van.
Kicsit nagyobbakat is látok, azok most zölden száradnak meg.
24596 hozzászólás
Válasz ewtoto #13895. hozzászólásáraRád is vonatkozik, csak eddig nem vetted észre a díbolást .
Válasz Földönfuto #13894. hozzászólásáraAz nem én vagyok az a DA SONKA kukoricája:D
Válasz ewtoto #13891. hozzászólásáraInkább valami vad dolgozott itt.
Válasz vén cigány #13890. hozzászólásáraSzerintem 70 éves kor felett
Ez a helyzet...
Válasz vén cigány #13890. hozzászólásáraJa értem! 75 ezerrel lett vetve! mindenre gondoltam csak erre nem!:D a forgóban kicsit ritkább mert rögösebb lett, sajnos tavaszi szántás volt, tipikus száraz rögös, bár sikerült azért elmunkálni, de simító csak kihúzgálta a forgóba a rögöket és ott nem kelt szépen van ami ki is dőlt a laza rögös talajszerkezet miatt!
Válasz ewtoto #13889. hozzászólásáratőszám?
Válasz mtz1221 #13888. hozzászólásárahogy értve 70 felett? Magasság? én eddig mindig ráfaragtam a kukoricával, napraforgót stabilabbnak érzem:D
Válasz ewtoto #13887. hozzászólásáraHa már 70 fölött van akkor nem olyan nagy gond az.
Válasz bendix #13885. hozzászólásáraA kép nem adja vissza, de olyan löttyedt, és már lóg szinte!
Válasz bendix #13885. hozzászólásáraRitka és csak egy fejet hoz, de az nagyon nagy.
Válasz ewtoto #13884. hozzászólásáraMire érted hogy "furcsa"?
úgy látom javarészt 1 csövet hoz...
De furcsa is ez a DKC4025, lehet nem volt jó választás
Válasz medikus #13881. hozzászólására Ja, zabálják is, elég nehéz megtermelni, mert azonnal kikaparják a varjak a földből, már követik a traktort.
Válasz Ares 826 #13880. hozzászólására Nem kérnek annyit, szokásos a vetőmagár, csak másfél kétszer annyit adnak a terményért.
Válasz Netparaszt #13878. hozzászólásáraLátszik rajta hogy madár eleség!!!!
Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraMennyit mertek kérni ezért a szar magért zsákonként 40.000-50.000 ft ?????? egyre többet látni ilyet a határban másfelé is!
Válasz czferi #13874. hozzászólásáraElég ha egy cső van rajta, de az cső legyen.
Válasz zeli39 #13873. hozzászólására Ez aprószemű kukorica madáreleségnek, harmada biomasszája van, mint a többi kukoricának.
Válasz czferi #13876. hozzászólására 9911 elég sok három csöveset hozott, de ki tudja, hányat fog kinevelni.
Válasz .Richard. #13875. hozzászólásáraElvileg aszálytűrö p9915 lehet azért hoz egy csövet
Válasz czferi #13874. hozzászólásáraJa,rossz a mag. Nem bírja víz nèlkül. Mennyi legyen rajt? Ha most hozza,lehet,az is leszàrad.
Sziasztok! Az .mért van ,hogy egy száron csak egy cső van? Valohol látszik most indulna a második cső is. Rossz a mag??
Válasz Netparaszt #13872. hozzászólásáraEz valami nagyon komoly hibrid lehet :-)nem túl acélos ez a tábla
Nálunk már a címeren is kukorica nő, nem férnek a szárra a csövek!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #13868. hozzászólásáraBiztos jó zsizsikes lehet már!!!
Válasz Ares 826 #13867 hozzászólásár
Somogy megye.Buzsák
Átlag 15 ak
van ben 4ka.
Válasz blsjela #13866. hozzászólásáraOlyan ár jó lenne mint 2007-bentavalyi készleteimet máris kiüriteném
Válasz blsjela #13866. hozzászólásáraAkkor nálatok nem 10 AK földek vannak, honnét írsz Hajdúságból vagy a Dunán-túlról vagy Tápióságból??
Felén a nagy átlagok normál időjárásnál 8t\ha volt.A leg rosszabb átlaunk 6,8t\ha volt de másnak 3-5 t \ha volt.
De pl 2007 ben mi 7,2t zártunk amikor máshol 2-3t jöttek le hektáronként. De sok hibridet kipróbáltunk. melyik földben melyik a jó. Mikor mit adjunk nekik.
csak Abban reménykedem hogy idén is lesz olyan ár mint 2007 ben.
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraEz nagyon borzasztó ahogy kinéz az egész tábla!
Az a baj,h nemcsak a kukorica, hanem minden károsodott.
Kárenyhítés:
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1700016.TV×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraA pontos szöveg az akart lenni hogy a 7t / ha is lehet aszályos...
Válasz Muskátliszájú #13861. hozzászólásáraAszály kár az fizet! De ha volt 10ha 7 tonnás búzád és van 2ha 0 tonnás kukoricád akkor nem biztos! és ez nagyban is így műxik! nem a kukoricádat nézi, hanem egyben az egész idényedet!
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraÜdv!
Úgy képzeld el ,hogy ez a katasztrófa súlytotta régió" nem fog ám aszálykárt kapni...miért?azért mert túl sok embernek van ilyen vagy ennél rosszabb kinézetű táblája..meg az " a-száj-kár" sem jár mindenkinek itt Hungarikumban..
Ilyenkor mindig nagyon gyorsan kiürül az a pézeszsák..meg elfogy a keret túligénylés miatt, nincs meg a kárszázalék...stb..miegymás..
Bocs a negatív hangvételért csak annyira mérgesít, hogy évről-évre ugyanaz a forgatókönyv az aszálykár fizetéssel kapcsolatban.+Azt nem tudom aki nagyba csinálja az hogy tudja az ilyen éveket kisakkozni?
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraA "B" verzió, hogy te hozzá vagy szokva az általános 11-12 tonnához...
Válasz bobo77 #13857. hozzászólásáraFigyuzzá... ha a 7 tonna aszály, akkor nekünk a falu valamelyik részén minden évben aszály lenne, mert kb egy jókor jövő eső dönti el a 7 v a 9 tonnát...
Válasz bobo77 #13857. hozzászólására7 tonna az nem aszály!!!
Válasz Mf-es? #13856. hozzászólásáraA 7t/ ha az aszályos ez pedig katasztrófa súlytotta régió!!!
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraEzt nevezik aszálynak,nem ahol 7 tonnát aratnak.
Válasz borda77 (Joe) #13854. hozzászólásáraIgen, láttam ott, már 10 napjai is ilyen borzalmakat. Esô nélkül ez van.
Kicsit nagyobbakat is látok, azok most zölden száradnak meg.
Válasz Gox #13853. hozzászólásáraNA ez már ismerős ilyen nagyon sok GYMS-ben is...
K--E megyében sok az ilyen.
Válasz mtz1221 #13850. hozzászólásáraEz a 3 éve hogy kukorica van a táblában. Vetés előtt kapott a homokosabb rész 4ha 100kg NPK.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #13848. hozzászólására
Válasz blsjela #13839. hozzászólásáraŐsszel alap van ?Mi szokott lenni az elővetemény ?
Felénk jelenleg ilyen , ahol nagyobb a kukorica de ahol csak derékig érő ott még nagyon kezdetleges a cső.
Válasz gjoni #13847. hozzászólásáraNálunk is a fazèkban most..
Meg fő minden