Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Berente Antal #13741. hozzászólására technologia nincs vagyis a vetés napja határoza meg az egészet . can ws-2350 meteorologiai automatám aminek archív adataiból számolók. vetéskor beöntöttem 110mm vizel ennyi kb 50 napja csapadék nem volt nagyon . japott egyszer amistárt meg egyszer analgerolt!
Mi 75cm 68e körül igy ha nagy aszály van 7t állat nem voltunk. Ha van csapadék akkor 10-12t átlag. De aki 78-82e vet aszályba 5t . Ha nincs csapadék nincs cső. Most néztem ahol kicsit hézagosabban van vetve vagy nem kelt ki rendesen 3csővet hoz. De ez csapadék függő. Megindult nálunk is a 2cső de ha nem lesz csapadék akkor örülök ha egy szép lesz. Reménykedek hogy hétvégén lesz valamennyi csapadék.
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13733. hozzászólásáraMindig tanul az ember, eddig azt gondoltam, hogy a magasabb tőszám növeli a vízigényt, ezért sokkal érzékenyebb az aszályra... És tessék, valaki az aszályra válaszul dupla tőszámmal tolja. wow.
Üdv mindenkinek! Elnézést, hogy ide írok!
5-10 fős csapatomnak ( szomszédok, volt kollegáink) .. keserek mezőgazdasági munkát! Bármilyen típusú munkát! !
Rólunk: megbízható, összeszokott, kulturált, nem italozó, munkát szerető csapat vagyunk! Hívjon bizalommal: 06-70-322-3086
Válasz Gatti #13718. hozzászólásáraFao szám is sokat számít.
Minél korábbi éréscsoportú annál alacsonyabb ha nincs csapadék. Melegben vegetál és ahogy lesz egy kiadós eső kicsit megugrik és címeresedik.
Pl nekünk ezek a fajták vannak. Vetés ápr 20 tol kezdtük. Juni 16 ig semmi esőt nem kapott. Előtte hóolvadástól 20mm volt vetésig. juni 16 án kapott 18mm majd egy héten át 35 fok masszívan.23án 40mm 30.áig még 20mm. És most 2m a Kukorica 3 levél van még a címerig. Csütörtökön bejárom a táblákat csinálok képet a fajtákról.
Olyan kérdésem lenne hogy a Pioneer kukoricák nem nőnek olyan magasra mint például más fajták?
Idén két Pioneer fajta van p9241 és p37n01, mellettük pedig Saaten union fajták de azok mindkét föld területen nagyobbak mint a pioneer. Igaz nem a szár mérete számít hanem a csövek de kíváncsi leszek.
Válasz Gege #13713. hozzászólásáraHa kézzel kellene törni, vagy csőtörővel, akkor idegesítő lenne.
ha kombájn aratja, akkor sok apró szem lesz, ami bekerül a szárítóba.
Felénk most kezd "babázni" a tengeri.
Ha most megázik, Isten sem ment meg bennünket a jó terméstől.
Válasz Gege #13713. hozzászólására Már többször láttam, hogy 4-5 csőkezdemény elvirágzott, de aztán 1, esetleg 2 csövet nevelt csak ki. Nincs ezzel semmi gond, örülj neki, hogy nem szenved a kukoricád
Válasz .Feco. #13582. hozzászólásáraKb. 1hónapja tettem fel képet az oldalhajtásos 5276 os dekalbról..
Ma így néz ki... két oldalhajtás kb. Mint a főhajtás, s csövet is hoz 1 -1 et, a főhajtás meg 2drbot.. erről még mindig pozitív a véleményetek?
Válasz blsjela #13699. hozzászólásáraCegléd környéken kb 50mm, két részletben, Szombat reggel 2-3 óra alatt kb: 20-22mm csendes.
Szombat estétől 5-6 óra alatt 28-32mm szintén csendes.
Válasz blsjela #13699. hozzászólásáraItt is lejött 27 mm, már nagyon kellett , most a kukorica újjáéledt :) Ma voltam kint és olyan haragos zöld lett meg a levelei is kinyíltak :)
Válasz erdozala #13693. hozzászólásáraHa lesz eső , lehet hattyúnyakas lesz a gyökér rehabilitálódik.
Ha 13 kg bent van nagy gond nem lehet.
Pár százalék veszteség azért lehet.
24596 hozzászólás
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13737. hozzászólásáraTegyél már fel képet, nincs facebookom
Válasz Berente Antal #13741. hozzászólására technologia nincs vagyis a vetés napja határoza meg az egészet . can ws-2350 meteorologiai automatám aminek archív adataiból számolók. vetéskor beöntöttem 110mm vizel ennyi kb 50 napja csapadék nem volt nagyon . japott egyszer amistárt meg egyszer analgerolt!
Ha a nyul nemcsak lesz hanem le is hu talán kikelt volna ezis.
Mi 75cm 68e körül igy ha nagy aszály van 7t állat nem voltunk. Ha van csapadék akkor 10-12t átlag. De aki 78-82e vet aszályba 5t . Ha nincs csapadék nincs cső. Most néztem ahol kicsit hézagosabban van vetve vagy nem kelt ki rendesen 3csővet hoz. De ez csapadék függő. Megindult nálunk is a 2cső de ha nem lesz csapadék akkor örülök ha egy szép lesz. Reménykedek hogy hétvégén lesz valamennyi csapadék.
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13736. hozzászólásáraAkkor ez 200q/ha fölött van???
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13740. hozzászólásáraLeírnád a technológiát? elővetemény? Öntözéssel együtt mennyi csapadék volt az idén nálatok?
Válasz Berente Antal #13738. hozzászólására vetés után szoktam közvetlen belocsolni
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13737. hozzászólásáraérdekes, pedig én is úgy tudtam hogy aszályos évben a magas tőszám besül. Mindenesetre szép ez a kukorica :)
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13736. hozzászólásáraÖntözött?
https://www.facebook.com/tomkapal/posts/1494199117290170?notif_t=like¬if_id=1499335693707990
Válasz Földönfuto #13735. hozzászólására 2 db cső van átlag
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13731. hozzászólásáraÉs csövet is hoz?
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13733. hozzászólásáraMindig tanul az ember, eddig azt gondoltam, hogy a magasabb tőszám növeli a vízigényt, ezért sokkal érzékenyebb az aszályra... És tessék, valaki az aszályra válaszul dupla tőszámmal tolja. wow.
Válasz Bigyófelügyelő #13732. hozzászólására hol számoltál aszályra késuültem az idén és bejőtt!
Válasz Tomka Pál(tompika100) #13731. hozzászólására60 cm és 11 cm...ha egy kicsit számolgatok ez 150.000 mag /heki? jól számoltam vagy elcsesztem valamit?
Csanádapáca , Békés megye DK4590 sortáv:60cm, tőtáv: 11cm magasság kb 260cm . lesz kép is majd!
Válasz agnes_papp #13728. hozzászólásáraMelyik megye?
Válasz Sz_Pisti #13727. hozzászólásáraSomogy megye Buzsák. egyszer kaptunk nagyobb mennyiségű csapadékot 23 án volt 40mm.
Üdv mindenkinek! Elnézést, hogy ide írok!
5-10 fős csapatomnak ( szomszédok, volt kollegáink) .. keserek mezőgazdasági munkát! Bármilyen típusú munkát! !
Rólunk: megbízható, összeszokott, kulturált, nem italozó, munkát szerető csapat vagyunk! Hívjon bizalommal: 06-70-322-3086
Válasz blsjela #13725. hozzászólásáraSzia!
Merre van ez?
Válasz blsjela #13725. hozzászólásáragyönyörű.. felénk sok a 40cm-s szétégve... majd teszek én is fel képeket ...
milyen csapi nélkül
Ma volt egy kis határ szemle. Melege van a kukoricának de jól tartja magát.
Válasz blsjela #13723. hozzászólásáraKöszöntem az infót
Válasz bobo77 #13722. hozzászólásáraP0412
P0216
ezek még az igazi homokban is jól bírták csapadék nélkül. Most elég jól megindult.
Válasz blsjela #13721. hozzászólásáraMelyik bírja legjobban? Szemre...
Válasz Gatti #13718. hozzászólásáraFao szám is sokat számít.
Minél korábbi éréscsoportú annál alacsonyabb ha nincs csapadék. Melegben vegetál és ahogy lesz egy kiadós eső kicsit megugrik és címeresedik.
Pl nekünk ezek a fajták vannak. Vetés ápr 20 tol kezdtük. Juni 16 ig semmi esőt nem kapott. Előtte hóolvadástól 20mm volt vetésig. juni 16 án kapott 18mm majd egy héten át 35 fok masszívan.23án 40mm 30.áig még 20mm. És most 2m a Kukorica 3 levél van még a címerig. Csütörtökön bejárom a táblákat csinálok képet a fajtákról.
P0023
P9911
P0216
P0412
Válasz F-A-R-M-E-R \ #13719. hozzászólásáraNálunk is.
Válasz Gatti #13718. hozzászólására
Nálunk 1-1.5m magasan kihozta címért,betettneki a nagy száraz meleg idő.
Olyan kérdésem lenne hogy a Pioneer kukoricák nem nőnek olyan magasra mint például más fajták?
Idén két Pioneer fajta van p9241 és p37n01, mellettük pedig Saaten union fajták de azok mindkét föld területen nagyobbak mint a pioneer. Igaz nem a szár mérete számít hanem a csövek de kíváncsi leszek.
Válasz Radocz #13716. hozzászólásáraDe,meg tud menteni. Nem kell beszarni! Van olyan! Csak senki meg ne làssa.
Válasz Gege #13713. hozzászólásáraHa kézzel kellene törni, vagy csőtörővel, akkor idegesítő lenne.
ha kombájn aratja, akkor sok apró szem lesz, ami bekerül a szárítóba.
Felénk most kezd "babázni" a tengeri.
Ha most megázik, Isten sem ment meg bennünket a jó terméstől.
Válasz Gege #13713. hozzászólására Már többször láttam, hogy 4-5 csőkezdemény elvirágzott, de aztán 1, esetleg 2 csövet nevelt csak ki. Nincs ezzel semmi gond, örülj neki, hogy nem szenved a kukoricád
Válasz .Norbert #13711. hozzászólásáraEz engem is érdekelne hogy honnan lehet venni ilyen tartályt
Válasz .Feco. #13582. hozzászólásáraKb. 1hónapja tettem fel képet az oldalhajtásos 5276 os dekalbról..
Ma így néz ki... két oldalhajtás kb. Mint a főhajtás, s csövet is hoz 1 -1 et, a főhajtás meg 2drbot.. erről még mindig pozitív a véleményetek?
Válasz .Norbert #13711. hozzászólásárakjanos08@freemail.hu
Válasz Gergő_53838 #13710. hozzászólásáraLégyszi írj egy mailt vagy csörgess meg
Válasz .Norbert #13686. hozzászólásáraHali érdekelne hol lehet ilyen tartályt beszerezni ?
Válasz B.laca #13708. hozzászólásáraÁprilis 20-án lett vetve!
Válasz erdozala #13693. hozzászólásáraMikor vetetted el a kukoricát?
Igen igaz...
A Delant használtad már?Megpróbálnánk jővőre
Válasz Pilátus #13705. hozzászólásáraRovarölő szerrel volt szó. A gyomirto szereket akkor nevezhetjuk hatékonynak ha legalább 90-95% a hatékonyságuk.
Válasz kukaccsosz #13702. hozzászólásáraA Delannak sincs közel százszázaléka??Elvileg gázosodik és minden csírát megöl.
Ez most csak gyomírtási kérdés lenne
Válasz csferri #13703. hozzászólásáraigen voltak benne lukas részek, itt is voltak 4km-n belül 10-15mm eltérések!
Válasz ewtoto #13701. hozzászólásáraEhhez képest nálunk kb 20km-el odébb csak bő 10-15mm 2 részben.
Válasz erdozala #13693. hozzászólásáraSemminek sincs 100%-os hatása!
Amúgy nem gázosodik, kontakt hatású.
Válasz blsjela #13699. hozzászólásáraCegléd környéken kb 50mm, két részletben, Szombat reggel 2-3 óra alatt kb: 20-22mm csendes.
Szombat estétől 5-6 óra alatt 28-32mm szintén csendes.
Válasz blsjela #13699. hozzászólásáraItt is lejött 27 mm, már nagyon kellett , most a kukorica újjáéledt :) Ma voltam kint és olyan haragos zöld lett meg a levelei is kinyíltak :)
Nálunk tegnap két részletben esett 40mm. Máshol milyen a helyzet?
Válasz erdozala #13693. hozzászólásáraHa lesz eső , lehet hattyúnyakas lesz a gyökér rehabilitálódik.
Ha 13 kg bent van nagy gond nem lehet.
Pár százalék veszteség azért lehet.
Válasz T.Márton #13694. hozzászólásáraA Kentaur csak napraforgóhoz jó, a kukorica bogár ellen hatástalan....