Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz vattac #13345. hozzászólásáraNagyon jó áraitok vannak a mienkhez "Szlovákiai" árhoz képest 110 euró, ami kb. 34000 Ft. Mifelénk elég sok kukoricát látni még a határban, valahogyan nem sietnek betakarítani.....
Válasz Ares 826 #13336. hozzászólásárakintre tudod közvetlenül eladni?vagy a papírt is meg lehet etetni a tyúkkal-disznóval felétek?itt tudatosan fékezi a jó idő miatt is az aratást mindenki hogy ne kelljen Jerikó falai alá billentgetni.tetszik-nem tetszik ez tőke a pénz meg csak pénz.
Válasz szanberg #13339. hozzászólásáraPl van egy lábon 17 es vizes kuki...esőbe elkezded a lucskos csuhéjjal vágni...mennyire megy a vize fel kb?
Jaaa meg kérdezem tőled h kis fao s 300 as körüli kukim van és ma elvágtam 3 szárat és zöld a szára..miért van ez?
Válasz Tree #13338. hozzászólásáraHa kell akkor vágom esőben is, de idénre már eleget dolgoztam lucsokban, víztől csöpögő csövekben, így bízom a hétre jósolt jóidőben.
Igen sok hektárt esőben vágtam idén is, hogy haladjon a sajátom mert tudtam ha jóidő lesz akkor mindenki egyszerre akar mindent és bedugulás lesz, még így is lett pedig mire mások elkezdtek esztergálni sajátomból esőközben levettem vagy 120-130hektárt már.
Válasz Tree #13332. hozzászólásáraörülj barátom hogy kint alszik,mikor az arany is bebukik mint most ez lesz a valuta nem más.a forint lassan csak festékes papír.
vághatnánk végülis, eddig mentünk ilyen esőben csak most bízunk a jövőheti jóidőben, hátha kellemesebb körülmények között is belehetne fejezni a vágást majd.
Most szántani sem lehet, annyira ragad mancsol minden...
Válasz dr.T #13325. hozzászólására
Látod-látod, én mindig mondom, a nagyobb terméssel midig csak a gond van:
- több tápanyagot vesz ki a talajból
- több a szállítandó tömeg
- több a telepi költség (tisztítás+szárítás)
- több utána az iparűzési adó
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásáraEnnek örülök, úgyis, hogy nem én állok vagy nem állok a főd szélén, de egyébként ennyin áll vagy bukik egy sikeres betakarítás sokesetben.
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásáraEnnek örülök, úgyis, hogy nem én állok vagy nem állok a főd szélén, de egyébként ennyin áll vagy bukik egy sikeres betakarítás sokesetben.
Válasz szanberg #13284. hozzászólásáraNem vagyunk nagyon, de szerintem alap, hogy megtisztelem a kombájnost azzal, hogy szervezek annyi szállítót, hogy ne emiatt álljon a kombájn. Ha nekünk nincs elég pótkocsi vagy messzebbre kell szállítani, akkor vagy a kombájnos vállalkozótól kérek még szállítókat vagy a más idegen bérszállítót intézünk.
Napraforgóban egy S670 jött el aratni hozzánk, és az sem állt egy percet sem, pedig 20-25 km távolságra hordtuk.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraA 106-ban 100ból kettőt sem találsz ami nem kávéfőző!!!!!!!!!Az eszed megeszi!Kezdő kombájnosnak nem való!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz kukaccsosz #13308. hozzászólásáraKöszönöm a kérdésed,sejtettem,hogy nem fogja mindenki kitörő lelkesedéssel fogadni az alábbi társalgást.
Ma voltam elszámolni. 15 hektárom volt,a szemét,és víz százalék levonás után maradt 132,3 t + ami itthon maradt kb 50tonna nyersen azt lesavaztuk. Várom a csipogást a számlára.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraA másik dolog ami mellette szól,hogy olcsó az alkatrész hozzá. Nem akarlak semmire rábeszélni...
Nyáron vettem egy ifa motort,igaz öntöző szivattyút hajt nálam,de ugyan ez van a kombájnban is. Erőgép szabályzós adagolóval kompletten 130 Mátyás volt.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraAttól,hogy egy kombájnban (vagy bármi másban) megfő a motor,arról még nem a gép tehet.Ott az ülésben volt a legnagyobb hiba. Nálunk is mig fater aratott,ha elment a víz,vagy rászállt a por a hűtőtakaróra,és felforrt,az 7szentség hogy csak akkor vette észre,mikor lefulladt a motor,hiába mutatott az óra bármit.(már lassan 10 éve,hogy nem engedem aratni az öreget) Kínomban nem tudtam jobbat kitalálni,minthogy tettem 95fokos vízgombát a motorba a műszerfalba pedig egy teherautó tolatócsipogóját. Ha nincs olajnyomás,vagy túl meleg a víz,akkor csipog,de hangosan.
Bocs az off-ért.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáranem kell tőle félni,ha baja is lesz valamikor nagyon olcsó relativ hozzá minden.
ismerős kicserélte 106-ra mondjuk olcsóra na aztán szopott vele több évig,cserélt benne motort stb.
leszakadt a szelep.tört mindent.
Válasz kori01 #13303. hozzászólásáraUgyanerre gondoltam..csak félek az 514 től...kis egyszerű gép..de félek..nem tudom miért a 106 os jobban tetszik csak kuuuvvaa drága..legalábbis nekem...az 514 esebe itt régebben volt h 2x főtt meg az ifa motor benne egy nyáron..gátrepedés,hajtókar kinézett a blokkon...
Válasz Tree #13292. hozzászólásáraPedig 514-est nézegess erősen, a többivel csak szopnál egy 106 is 4milla alatt nincs ami jó,persze van 2-3 milláért is de dupláját ráguritod.
Kisparcellákba az 514 tuti.
Válasz medikus #13299. hozzászólásáraNem én javasoltam,csak azt írtam a kollégának,hogy nekem az van. Tudom magamtól is,hogy a 14-es jóval egyszerűbb,ami nekem van csak az ellenségemnek kivánnám,attól független,hogy 1 csapágyhibával meglett az egész szezon amit arattam idén.
24598 hozzászólás
Válasz vattac #13345. hozzászólásáraNagyon jó áraitok vannak a mienkhez "Szlovákiai" árhoz képest 110 euró, ami kb. 34000 Ft. Mifelénk elég sok kukoricát látni még a határban, valahogyan nem sietnek betakarítani.....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #13344. hozzászólásáraEsőben 2%!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz vattac #13345. hozzászólásáraazonnalira vagy jövő évi szállításra?
MAi ár kukoricára, 40.000+fa/to (dunántúl)
Válasz medikus #13343. hozzászólására![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz szanberg #13341. hozzászólására![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Ares 826 #13336. hozzászólásárakintre tudod közvetlenül eladni?vagy a papírt is meg lehet etetni a tyúkkal-disznóval felétek?itt tudatosan fékezi a jó idő miatt is az aratást mindenki hogy ne kelljen Jerikó falai alá billentgetni.tetszik-nem tetszik ez tőke a pénz meg csak pénz.
Válasz Tree #13340. hozzászólásárakb. 2%-ot
Válasz szanberg #13339. hozzászólásáraPl van egy lábon 17 es vizes kuki...esőbe elkezded a lucskos csuhéjjal vágni...mennyire megy a vize fel kb?
Jaaa meg kérdezem tőled h kis fao s 300 as körüli kukim van és ma elvágtam 3 szárat és zöld a szára..miért van ez?
Válasz Tree #13338. hozzászólásáraHa kell akkor vágom esőben is, de idénre már eleget dolgoztam lucsokban, víztől csöpögő csövekben, így bízom a hétre jósolt jóidőben.
Igen sok hektárt esőben vágtam idén is, hogy haladjon a sajátom mert tudtam ha jóidő lesz akkor mindenki egyszerre akar mindent és bedugulás lesz, még így is lett pedig mire mások elkezdtek esztergálni sajátomból esőközben levettem vagy 120-130hektárt már.
Válasz szanberg #13334. hozzászólásáraEsőbe vágjátok? A csuhéjtól nem lesz agyonn vizes a szem? Vagy annyit nem visz be a gép h összevizezze??
Válasz sanyi1965 #13335. hozzászólásáraHát ink lenne levágva..de esélyt se látok mikor lesz levágva...kezd fusztrálni![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz sanyi1965 #13335. hozzászólásáraÉs akkor szerinted a dollár és az euró az mi, ropogós valuta vagy csak az is festékes papír?????![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Tree #13332. hozzászólásáraörülj barátom hogy kint alszik,mikor az arany is bebukik mint most ez lesz a valuta nem más.a forint lassan csak festékes papír.
Válasz Tree #13330. hozzászólásáraEsik.
pedig még lenne vagy 50 hektár kb.
vághatnánk végülis, eddig mentünk ilyen esőben csak most bízunk a jövőheti jóidőben, hátha kellemesebb körülmények között is belehetne fejezni a vágást majd.
Most szántani sem lehet, annyira ragad mancsol minden...
Válasz Tree #13332. hozzászólásáraSzárazba 90-100 mázsa. Ezt honnan fifikáztad ki? Mennyid van?
Válasz Büresz #13331. hozzászólásáraHogy adta neked? Nekem kinn van mind...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Am pont 600 km vagy ide...ugyhogy nem tudsz segiteni..
Válasz Tree #13330. hozzászólására2 hete nincs mit vágnom. El kéne mennem valahova besegíteni.
Üdv.na a hétvégén vágjátok a kukit?
Válasz határjáró #13328. hozzászólására Nem gondoltam ám komolyan!![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz Sz_Pisti #13327. hozzászólásáraKis termés és kis ár, akkor az culi.
Nagy termés kis ár még elmegy.
Válasz dr.T #13325. hozzászólására
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Látod-látod, én mindig mondom, a nagyobb terméssel midig csak a gond van:
- több tápanyagot vesz ki a talajból
- több a szállítandó tömeg
- több a telepi költség (tisztítás+szárítás)
- több utána az iparűzési adó
Nagy termés nagy gond, kis termés, kis gond!
Válasz medikus #13324. hozzászólásáraCsak bééééééééééééééééééragadt a gombja.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásáraAkkor tobbet fizettel a szallitasert mindt az aratasert.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz szanberg #13323. hozzászólásáraTalán remeg a kezed?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásáraEnnek örülök, úgyis, hogy nem én állok vagy nem állok a főd szélén, de egyébként ennyin áll vagy bukik egy sikeres betakarítás sokesetben.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásáraEnnek örülök, úgyis, hogy nem én állok vagy nem állok a főd szélén, de egyébként ennyin áll vagy bukik egy sikeres betakarítás sokesetben.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Dinnyés Laci #13312. hozzászólásáraMost! De csak azért,mert az Merci motoros!
Majd nyáron,40 fokban!
Válasz Sz_Pisti #13313. hozzászólásárabocs; nagyon=nagyok
Válasz szanberg #13284. hozzászólásáraNem vagyunk nagyon, de szerintem alap, hogy megtisztelem a kombájnost azzal, hogy szervezek annyi szállítót, hogy ne emiatt álljon a kombájn. Ha nekünk nincs elég pótkocsi vagy messzebbre kell szállítani, akkor vagy a kombájnos vállalkozótól kérek még szállítókat vagy a más idegen bérszállítót intézünk.
Napraforgóban egy S670 jött el aratni hozzánk, és az sem állt egy percet sem, pedig 20-25 km távolságra hordtuk.
Válasz medikus #13311. hozzászólásáraitt a környéken mindjárt tudok 3 ból 3 at ami nem forralja a vizet![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraA 106-ban 100ból kettőt sem találsz ami nem kávéfőző!!!!!!!!!Az eszed megeszi!Kezdő kombájnosnak nem való!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Válasz Bandita29 #13307. hozzászólásáraErősítesz a döntésben..ha lesz valami konkrétum megkereslek....![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz kukaccsosz #13308. hozzászólásáraKöszönöm a kérdésed,sejtettem,hogy nem fogja mindenki kitörő lelkesedéssel fogadni az alábbi társalgást.![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Ma voltam elszámolni. 15 hektárom volt,a szemét,és víz százalék levonás után maradt 132,3 t + ami itthon maradt kb 50tonna nyersen azt lesavaztuk. Várom a csipogást a számlára.
Válasz Bandita29 #13307. hozzászólásáraÉs mi a helyzet a kukoricával?![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraA másik dolog ami mellette szól,hogy olcsó az alkatrész hozzá. Nem akarlak semmire rábeszélni...
Nyáron vettem egy ifa motort,igaz öntöző szivattyút hajt nálam,de ugyan ez van a kombájnban is. Erőgép szabályzós adagolóval kompletten 130 Mátyás volt.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáraAttól,hogy egy kombájnban (vagy bármi másban) megfő a motor,arról még nem a gép tehet.Ott az ülésben volt a legnagyobb hiba. Nálunk is mig fater aratott,ha elment a víz,vagy rászállt a por a hűtőtakaróra,és felforrt,az 7szentség hogy csak akkor vette észre,mikor lefulladt a motor,hiába mutatott az óra bármit.(már lassan 10 éve,hogy nem engedem aratni az öreget) Kínomban nem tudtam jobbat kitalálni,minthogy tettem 95fokos vízgombát a motorba a műszerfalba pedig egy teherautó tolatócsipogóját. Ha nincs olajnyomás,vagy túl meleg a víz,akkor csipog,de hangosan.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile offtopic](/oldforum/images/smiles/offtopic.gif)
Bocs az off-ért.
Válasz Tree #13304. hozzászólásáranem kell tőle félni,ha baja is lesz valamikor nagyon olcsó relativ hozzá minden.
ismerős kicserélte 106-ra mondjuk olcsóra na aztán szopott vele több évig,cserélt benne motort stb.
leszakadt a szelep.tört mindent.
Válasz kori01 #13303. hozzászólásáraUgyanerre gondoltam..csak félek az 514 től...kis egyszerű gép..de félek..nem tudom miért a 106 os jobban tetszik csak kuuuvvaa drága..legalábbis nekem...az 514 esebe itt régebben volt h 2x főtt meg az ifa motor benne egy nyáron..gátrepedés,hajtókar kinézett a blokkon...
Válasz Tree #13292. hozzászólásáraPedig 514-est nézegess erősen, a többivel csak szopnál egy 106 is 4milla alatt nincs ami jó,persze van 2-3 milláért is de dupláját ráguritod.
Kisparcellákba az 514 tuti.
Válasz medikus #13299. hozzászólásáraNem én javasoltam,csak azt írtam a kollégának,hogy nekem az van. Tudom magamtól is,hogy a 14-es jóval egyszerűbb,ami nekem van csak az ellenségemnek kivánnám,attól független,hogy 1 csapágyhibával meglett az egész szezon amit arattam idén.
Válasz dr.T #13300. hozzászólásáraMeg a 514 amugy is kiforotabb
Válasz medikus #13299. hozzászólásáraHat jokepu 516 nehez talallni manapsag.
Válasz Tree #13292. hozzászólásáraTényleg,ha nem volt géped,nehogy már "kis 514"-el kezdj,vegyél 516-ot!Azzal nem lesz bajod!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)