Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #13295. hozzászólásáraSzabolcs megye közepe..1500 hekire kb
2 kombájn van...de lehet h 1800 heki is van...saccolok kb itt a települések között..
Válasz Bandita29 #13293. hozzászólásáraNa ezt igy jó.csak mint mondtam félek belevágni..nem értek a kombájnhoz..sose kombájnoltam....516 ost nem néztem még..de nézegetem hogy mondtad..hátha leaz annyi bátorság bennem..nekem is lenne maszekom csak nem tudom mennyi...de a sajátot letolnám már minden pénzt megérne..engem okt 20 óta hitegetnek..ott vagyunk h lassan 1 hónapja és ki tudja mikor ér ide a gép...és még hányan várjuk...én szépen eldolgozgatnék..nem kell nekem azt 50 heki..csak szépen kis 2 3 hekisek..kis gép ára hátha megtérülne..baja hátha nem sok lenne..2-3 éve erősen gondolkodok..aki mer az nyer
Válasz Tree #13292. hozzászólásáraTe tudod. Nekem 516os van,volt idén 15hektár kukoricám,adapterem nem volt.Ismerős vágta tavaly,most még október végén is hitegetett,meguntam. Lett egy asztal,gyorsan átszereltem,és gó. Lett annyi maszek is,hogy az adapter ára visszajött.
Válasz Bandita29 #13291. hozzászólásáraAaaa nem merek belevágni...kis 5
14 es forschritt az tuti nem...a dominátorokat meg nem tudom kigazdálkodni..mást nem néztem...kis maszekokra
mondjuk jó lenne...sok kis 1 hekisek vannak itt...azokat senki nem szereti én levágnám...de félek belevágni...sose volt kombájnom...félek tőle nagyon...belenyúlok aztán paff
Válasz Tree #13290. hozzászólásáraAz össz területed nem tudom mennyi,de nem gondolkodtál még saját kombájnban? Nem a sokmillás csicsásban,hanem egy régebbi ami egy kisgazdaságban szépen elduruzsol,és akkor amikor te jónak látod.
Válasz szanberg #13287. hozzászólásáraReméljük.jövő hétre jó időt mond hátha sorra kerülök...4 5 6 nap alatt sokat is szárad meg a kombájn is sokat halad..
Válasz Tree #13286. hozzászólásáraNyílván ha ilyen szárító leállás van porondon azt egy stabil aratónak figyelembe kell vennie mert 2hektárért senki sem fogja újraindítani a tornyot, de 22-ért már igen.
Válasz szanberg #13284. hozzászólásáraSzabolcsi vagyok.Értem,én is ilyenre gondoltam.jó nyilván van aki vacilál veletek h ennyi meg annyi..meg nincs kocsi üríteni de itt kifejezetten kértem h hozzanak magukkal kocsit h ne engem szidjon a kombájnos h nincs kocsi.igazából azért izgulok h nehogy leálljon az átvétel vagy a szárító már ne menjen mikor nekem vágnák...mert tárolni sajnos nem tudok még1 kocsival se....
Válasz Tree #13282. hozzászólásáramert sok a meló és a kicsikkel ugyanúgy elmegy az idő de nem halad a hektár. Ezt is megkell érteni, nem a kicsik lenézéséről van szó, hanem arról, hogy ha ők ebből élnek akkor a számukra ésszerű dolgokkal foglalkoznak előbb. Nem fontossági sorrend ez, hanem ésszerűségi sorrend.
A kis parcelláknál mindig baj van a szállítójárművekkel, marad a tartályban 10q de nincsen másik pótkocsi, addig nemtud tovább vágni mást stb...
Mondjuk én úgy szoktam, hogy ahol a saját földjeim vannak vagy valamelyik maszek meló, ott lehetőség szerint levágom az összes parcellát ha egy mód van rá.
Az biztos, hogy a gazda sosem fogja ezt megérteni ami a kombájnos fejében zajlik, mert mindenkinek a sajátja a legfontosabb, a kombájnosnak mivel a másik oldalon áll így az ésszerűség, de a gazda ezt meg érzelmi oldalra tereli és már meg is van a sértődés részéről, pedig nem kéne, hogy így legyen.
Nekem épen emiatt forog a fejemben, hogy felhagyok minden ilyen munkával, elmegyek szezon előtti csöndben az alföldre ahová járok holtidőben, aztán itthon az olyan nagyobb maszekokat akik ki tudják várni míg leveszem pár nap alatt a sajátomat, jellemzően ezek 10-20km-re annak tőlem és kész. Azt hittem, hogy mindenkinek eleget tudok tenni, de lehetne még 5 ilyen kombájnom ugyanennyi hektárra, akkor sem menne ez és nem én miattam...
helyileg hol vagy?
Válasz szanberg #13281. hozzászólásáraHátha jövő héten lecsapják az enyémet is.szóltam 2 embernek is már....azt miért csinálják a kombájnosok h a kicsiket a végére hagyják??
Válasz Tree #13280. hozzászólásáraLesz ahol decemberbe fog szaladni az tuti, de ha ilyen marad az idő akkor még itt is talán, hiszen már november másfelében vagyunk és esik hó eső minden...
Tárolókkal van gond, de folyamatosan pakolnak mindenhol exportra, úgy látom időben kötöttek a kereskedők tovább nagyobb volumeneket, így végül biztosan befér mindenhová a termény majd.
Válasz szanberg #13279. hozzászólásáraTe mint hozzáértő kolega szerinted meddig fog tartani az idei szezon kukinál? Lesz e elég tároló kapacitás illetve decemberi aratás lesz e?
Válasz Tree #13278. hozzászólásárahóba az a baj, hogy kikeni a gép belét vele és jéggé símul benne, minden rosta minden eldugul és lefagy ha sok belemegy
Válasz Tree #13270. hozzászólásáraÚgy hogy mikor hazaviszed a szárítóból,majd nálad begyullad!A szárítás régen ment!Úgy,hogy a Tsz,(gazdaság) adott táblákat folyamatosan hordta be,ahol a FAO szám táblán belül állandó volt.Most meg garabónként változik!
Válasz borda77 (Joe) #13263. hozzászólásáraIgen vetéssel van kihelyezve 3-4 q/hektár ,,ősszel én semmit sem adok a földnek max 4 évente istállótrágyát de nincs is 150q termésem :-)Lehet az idén kipróbálhattam volna 8-12 q műtrágyával talán majd egyszer :-)Néha hüledezve olvasom a fórumon ki és hogyan aknázza ki a föld termés maximalizálását és inkább a mezőgazdaság konzervatívabb változatát folytatom.Lényegében erre az évre minden munkámat befejeztem az kukorica aratást én október 6.-án lezártam
Kedves Fórumozók! Dunántúlon gazdálkodunk, milyen árakat hallotok kukoricára, decemberre 3800+komp mondtak nekem. Érdekelne még, hogy korai dekalbok (búzát vetnék után) hogy teljesítettek az utóbbi években, idén 4717 volt nekünk! köszönöm
Válasz Tree #13270. hozzászólásáraJól bemelegszik,akkor olcsóbb a szárítás,mivel már elő van melegítve a kukorica. A halomban esőt kapott szem csak felületi nedvességet kap,könnyen le is adja.Mire áthalad a garton,felvonókon,elötisztítón,addigra összekeveredik a szárazabbal.
Válasz .Feco. #13269. hozzászólásáraArra kíváncsi lennék hogy a halom beljese pl 20 as a kívűlje pl csurig ázott 40 es..hogy lesz az egyforma száraz pl 13 as minden szem...meg hogy nem füllik be 5 6 naig igy összetolva kupacba..
Válasz Tree #13266. hozzászólásáranekünk is. és? ki van az fizetve, nem fog az sem tönkremenni, sem bedögleni, leszárad és annyi. lesz a vize 1%-al több átlagban, annyit a legtöbben úgyis elcsalnak belőle. Az idén aki csak tető alá borogat annak nem sok megy be, aki meg halmoz annak néha meg-megázik. ennyi.
Válasz Tree #13267. hozzászólásáraPersze mert ennek a szárítása+rosta 600Ft/mázsa és 3400-ért megy napi áron a száraz kukorica, így már meg is van, csak úgy írd le, hogy nyersen kapsz érte ennyit.
Válasz .Feco. #13265. hozzászólásáraIgazad legyen azt kívánom.mindenesetre itt nagyon akadozik minden..kombájnolás..szárítás...mondom több helyen napokig ázott a szabad ég alatt több ezer mázsa..
Válasz Tree #13262. hozzászólásáramondjuk ez így elég nagy szamárság, inkább valami szárítós nagyot akar szakítani, és midnenkit eteget, hogy gyorsan vigye befelé és adja elfelé fillérekért mert különben kint vész... perzse, tumultus van, meg torlódnak a szárítók, meg akadozik minden, de azért nagy áresést még nem hallottam (pláne ekkorát) és a végén mindennek lesz helye, ne aggódj...
Válasz dr.T #13261. hozzászólásáraCsináltuk műszakira és gondoltam ha már kivettük a szivattyút a helyiről akkor az olajat is lecseréljük.Igaz mint utóbb kiderült benne volt a könyviben is csak elfelejtettük hogy van.
Üdv.szerintetek a kuki felvásárlás leállhat?itt felenk kinn a kuki nagy része...raktár alig...szárítóknál ázott napokig a kuki...szerintetek???..ár 2800 plusz kompenzáció..a 20 as vizzel vágott...
Válasz 72 #13249. hozzászólásáraA drágább hibridek természetes,hogy jobban teljesítenek én nem variálom túl minden esetben 2 fajta kukoricát vetek és kb fele-fele arányban minden esetben 71 ezer tőszámmal ami mindig állandó az a DKC 5276 és P0017 volt az olcsó fajta ami idén volt először a kedvező időjárás miatt nem volt számottevő a két fajta közötti termés mennyiség .Viszont aszályos időben a DKC 5276 jól teljesít és nekem csalódást nem okozott még :-)Persze minden terület más és más 41-46 AK földeken gazdálkodom Békés -megyében .Jövőre kipróbálom ha egyszer véletlenül részegen jönnék haza valamelyik éjjel kimegyek a kukorica földre és megszámolom beállok egy 10 hektáros területbe és addig nincs lefekvés amig meg nem számoltam a töveket
Válasz szanberg #13250. hozzászólásáraAzt akartam kérdezni hogy milyen olaj kell a permetező szivattyújába.De akkor már csináltuk és nem halottam hogy rezeg a telefon.
Válasz dr.T #13252. hozzászólásáraArat nemtudok pontosan de olyan 200 koruli volt mert alltalaban ugyszoknak lenni,jovore nekem lessz dkc 5007 440 fao,kivancsi leszek milyen,mondom nekem a dkc az tetszik kisebb a szar es egyenletesebbek a csovek a sorban.
Válasz Sk Laci #13243. hozzászólására470 ,nekem is volt regen probara oxygen,de a pr38a24 az is 380 es az tobbet tudott,szarazsagban ugysem lessz annyi kulombseg
24598 hozzászólás
Válasz Mf-es? #13297. hozzászólásáraItt akinek van 50 ha,már kombájnt vesz.Igaz,nem minden esetbe hoz nyereséget,de ....
Válasz Tree #13296. hozzászólásáraJövőre akkor megyünk bérbe.
Válasz Mf-es? #13295. hozzászólásáraSzabolcs megye közepe..1500 hekire kb
2 kombájn van...de lehet h 1800 heki is van...saccolok kb itt a települések között..
Válasz Tree #13294. hozzászólásáraMerre van ez a kombájn hiány?
Válasz Bandita29 #13293. hozzászólásáraNa ezt igy jó.csak mint mondtam félek belevágni..nem értek a kombájnhoz..sose kombájnoltam....516 ost nem néztem még..de nézegetem hogy mondtad..hátha leaz annyi bátorság bennem..nekem is lenne maszekom csak nem tudom mennyi...de a sajátot letolnám már minden pénzt megérne..engem okt 20 óta hitegetnek..ott vagyunk h lassan 1 hónapja és ki tudja mikor ér ide a gép...és még hányan várjuk...én szépen eldolgozgatnék..nem kell nekem azt 50 heki..csak szépen kis 2 3 hekisek..kis gép ára hátha megtérülne..baja hátha nem sok lenne..2-3 éve erősen gondolkodok..aki mer az nyer![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tree #13292. hozzászólásáraTe tudod. Nekem 516os van,volt idén 15hektár kukoricám,adapterem nem volt.Ismerős vágta tavaly,most még október végén is hitegetett,meguntam. Lett egy asztal,gyorsan átszereltem,és gó. Lett annyi maszek is,hogy az adapter ára visszajött.
Válasz Bandita29 #13291. hozzászólásáraAaaa nem merek belevágni...kis 5![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
14 es forschritt az tuti nem...a dominátorokat meg nem tudom kigazdálkodni..mást nem néztem...kis maszekokra
mondjuk jó lenne...sok kis 1 hekisek vannak itt...azokat senki nem szereti én levágnám...de félek belevágni...sose volt kombájnom...félek tőle nagyon...belenyúlok aztán paff
Válasz Tree #13290. hozzászólásáraAz össz területed nem tudom mennyi,de nem gondolkodtál még saját kombájnban? Nem a sokmillás csicsásban,hanem egy régebbi ami egy kisgazdaságban szépen elduruzsol,és akkor amikor te jónak látod.
Válasz Bandita29 #13289. hozzászólásáraLópikula
5 heki..mert ide nem jutott forgó..
Válasz Tree #13288. hozzászólásáraMekkora területed van?
Válasz szanberg #13287. hozzászólásáraReméljük.jövő hétre jó időt mond hátha sorra kerülök...4 5 6 nap alatt sokat is szárad meg a kombájn is sokat halad..![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tree #13286. hozzászólásáraNyílván ha ilyen szárító leállás van porondon azt egy stabil aratónak figyelembe kell vennie mert 2hektárért senki sem fogja újraindítani a tornyot, de 22-ért már igen.
Válasz szanberg #13284. hozzászólásáraSzabolcsi vagyok.Értem,én is ilyenre gondoltam.jó nyilván van aki vacilál veletek h ennyi meg annyi..meg nincs kocsi üríteni de itt kifejezetten kértem h hozzanak magukkal kocsit h ne engem szidjon a kombájnos h nincs kocsi.igazából azért izgulok h nehogy leálljon az átvétel vagy a szárító már ne menjen mikor nekem vágnák...mert tárolni sajnos nem tudok még1 kocsival se....![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz Tree #13282. hozzászólásáramert sok a meló és a kicsikkel ugyanúgy elmegy az idő de nem halad a hektár. Ezt is megkell érteni, nem a kicsik lenézéséről van szó, hanem arról, hogy ha ők ebből élnek akkor a számukra ésszerű dolgokkal foglalkoznak előbb. Nem fontossági sorrend ez, hanem ésszerűségi sorrend.
A kis parcelláknál mindig baj van a szállítójárművekkel, marad a tartályban 10q de nincsen másik pótkocsi, addig nemtud tovább vágni mást stb...
Mondjuk én úgy szoktam, hogy ahol a saját földjeim vannak vagy valamelyik maszek meló, ott lehetőség szerint levágom az összes parcellát ha egy mód van rá.
Az biztos, hogy a gazda sosem fogja ezt megérteni ami a kombájnos fejében zajlik, mert mindenkinek a sajátja a legfontosabb, a kombájnosnak mivel a másik oldalon áll így az ésszerűség, de a gazda ezt meg érzelmi oldalra tereli és már meg is van a sértődés részéről, pedig nem kéne, hogy így legyen.
Nekem épen emiatt forog a fejemben, hogy felhagyok minden ilyen munkával, elmegyek szezon előtti csöndben az alföldre ahová járok holtidőben, aztán itthon az olyan nagyobb maszekokat akik ki tudják várni míg leveszem pár nap alatt a sajátomat, jellemzően ezek 10-20km-re annak tőlem és kész. Azt hittem, hogy mindenkinek eleget tudok tenni, de lehetne még 5 ilyen kombájnom ugyanennyi hektárra, akkor sem menne ez és nem én miattam...
helyileg hol vagy?
Válasz Tree #13282. hozzászólásáraPróbáld ki és majd rájössz![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz szanberg #13281. hozzászólásáraHátha jövő héten lecsapják az enyémet is.szóltam 2 embernek is már....azt miért csinálják a kombájnosok h a kicsiket a végére hagyják??![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tree #13280. hozzászólásáraLesz ahol decemberbe fog szaladni az tuti, de ha ilyen marad az idő akkor még itt is talán, hiszen már november másfelében vagyunk és esik hó eső minden...
Tárolókkal van gond, de folyamatosan pakolnak mindenhol exportra, úgy látom időben kötöttek a kereskedők tovább nagyobb volumeneket, így végül biztosan befér mindenhová a termény majd.
Válasz szanberg #13279. hozzászólásáraTe mint hozzáértő kolega szerinted meddig fog tartani az idei szezon kukinál? Lesz e elég tároló kapacitás illetve decemberi
aratás lesz e?
Válasz Tree #13278. hozzászólásárahóba az a baj, hogy kikeni a gép belét vele és jéggé símul benne, minden rosta minden eldugul és lefagy ha sok belemegy
Üdv kis havazás sokat tesz rá a vízre?mondjuk aki hnap arat hóba az jó tud lenni?
Válasz vattac #13272. hozzászólásáraMifelénk is ilyen árban mozog /Komárom megye/. És van egy olyan érzésem hogy ez jobb nemigen lesz.
Válasz Tree #13270. hozzászólásáraÚgy hogy mikor hazaviszed a szárítóból,majd nálad begyullad!A szárítás régen ment!Úgy,hogy a Tsz,(gazdaság) adott táblákat folyamatosan hordta be,ahol a FAO szám táblán belül állandó volt.Most meg garabónként változik!
Válasz csoppika #13274. hozzászólásáraHa nincs eszed legyen noteszed.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz 72 #13259. hozzászólásáraHehe...mi van, ha a felénél hívják telefonon, oszt elfelejti?
Válasz borda77 (Joe) #13263. hozzászólásáraIgen vetéssel van kihelyezve 3-4 q/hektár ,,ősszel én semmit sem adok a földnek max 4 évente istállótrágyát de nincs is 150q termésem :-)Lehet az idén kipróbálhattam volna 8-12 q műtrágyával talán majd egyszer :-)Néha hüledezve olvasom a fórumon ki és hogyan aknázza ki a föld termés maximalizálását és inkább a mezőgazdaság konzervatívabb változatát folytatom.Lényegében erre az évre minden munkámat befejeztem az kukorica aratást én október 6.-án lezártam
Kedves Fórumozók! Dunántúlon gazdálkodunk, milyen árakat hallotok kukoricára, decemberre 3800+komp mondtak nekem. Érdekelne még, hogy korai dekalbok (búzát vetnék után) hogy teljesítettek az utóbbi években, idén 4717 volt nekünk! köszönöm
Válasz Tree #13270. hozzászólásáraJól bemelegszik,akkor olcsóbb a szárítás,mivel már elő van melegítve a kukorica. A halomban esőt kapott szem csak felületi nedvességet kap,könnyen le is adja.Mire áthalad a garton,felvonókon,elötisztítón,addigra összekeveredik a szárazabbal.
Válasz .Feco. #13269. hozzászólásáraArra kíváncsi lennék hogy a halom beljese pl 20 as a kívűlje pl csurig ázott 40 es..hogy lesz az egyforma száraz pl 13 as minden szem...meg hogy nem füllik be 5 6 naig igy összetolva kupacba..![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tree #13266. hozzászólásáranekünk is. és? ki van az fizetve, nem fog az sem tönkremenni, sem bedögleni, leszárad és annyi. lesz a vize 1%-al több átlagban, annyit a legtöbben úgyis elcsalnak belőle. Az idén aki csak tető alá borogat annak nem sok megy be, aki meg halmoz annak néha meg-megázik. ennyi.
Válasz Tree #13267. hozzászólásáraPersze mert ennek a szárítása+rosta 600Ft/mázsa és 3400-ért megy napi áron a száraz kukorica, így már meg is van, csak úgy írd le, hogy nyersen kapsz érte ennyit.
Válasz Tree #13266. hozzászólásáraJa és a ma vágott![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
20 as vizü kuki 2800plusz komp.ezt
2 en is mondták...
Válasz .Feco. #13265. hozzászólásáraIgazad legyen azt kívánom.mindenesetre itt nagyon akadozik minden..kombájnolás..szárítás...mondom több helyen napokig ázott a szabad ég alatt több ezer mázsa..
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Tree #13262. hozzászólásáramondjuk ez így elég nagy szamárság, inkább valami szárítós nagyot akar szakítani, és midnenkit eteget, hogy gyorsan vigye befelé és adja elfelé fillérekért mert különben kint vész... perzse, tumultus van, meg torlódnak a szárítók, meg akadozik minden, de azért nagy áresést még nem hallottam (pláne ekkorát) és a végén mindennek lesz helye, ne aggódj...
Válasz dr.T #13261. hozzászólásáraCsináltuk műszakira és gondoltam ha már kivettük a szivattyút a helyiről akkor az olajat is lecseréljük.Igaz mint utóbb kiderült benne volt a könyviben is csak elfelejtettük hogy van.
Válasz zeli39 #13258. hozzászólásáramit teszel hozzá vetéssel egy menetben műkakit?
Üdv.szerintetek a kuki felvásárlás leállhat?itt felenk kinn a kuki nagy része...raktár alig...szárítóknál ázott napokig a kuki...szerintetek???..ár 2800 plusz kompenzáció..a 20 as vizzel vágott...![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz 72 #13260. hozzászólásáraMiert volt valami gondod?
Válasz dr.T #13257. hozzászólásáraOk,köszönöm.Már túl vagyunk rajta,de egy életre megjegyeztem.
Válasz zeli39 #13258. hozzászólásáraEzt az optimizmust már szeretem,nem szabad megijedni pár százezer tő összeszámolásától!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz 72 #13249. hozzászólásáraA drágább hibridek természetes,hogy jobban teljesítenek én nem variálom túl minden esetben 2 fajta kukoricát vetek és kb fele-fele arányban minden esetben 71 ezer tőszámmal ami mindig állandó az a DKC 5276 és P0017 volt az olcsó fajta ami idén volt először a kedvező időjárás miatt nem volt számottevő a két fajta közötti termés mennyiség .Viszont aszályos időben a DKC 5276 jól teljesít és nekem csalódást nem okozott még :-)Persze minden terület más és más 41-46 AK földeken gazdálkodom Békés -megyében .Jövőre kipróbálom ha egyszer véletlenül részegen jönnék haza valamelyik éjjel kimegyek a kukorica földre és megszámolom beállok egy 10 hektáros területbe és addig nincs lefekvés amig meg nem számoltam a töveket![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz 72 #13254. hozzászólásáraAsvanyi motoroloaj 15w40
Válasz határjáró #13255. hozzászólásáraAkkor ugyanott van mindt az 5143.
Válasz dr.T #13253. hozzászólásáraNekünk már 2 éve van 5007-es. Kiváló tengeri, 12 tonnat szedtünk le hektáronként.
Válasz szanberg #13250. hozzászólásáraAzt akartam kérdezni hogy milyen olaj kell a permetező szivattyújába.De akkor már csináltuk és nem halottam hogy rezeg a telefon.
Válasz dr.T #13252. hozzászólásáraArat nemtudok pontosan de olyan 200 koruli volt mert alltalaban ugyszoknak lenni,jovore nekem lessz dkc 5007 440 fao,kivancsi leszek milyen,mondom nekem a dkc az tetszik kisebb a szar es egyenletesebbek a csovek a sorban.
Válasz Sk Laci #13243. hozzászólására470 ,nekem is volt regen probara oxygen,de a pr38a24 az is 380 es az tobbet tudott,szarazsagban ugysem lessz annyi kulombseg
Üdv.35 mm eso volt.ma bolond szép.reggel mehetnek a kombájnok aratni?
Válasz 72 #13249. hozzászólásáraHívtál a minap kétszer is, visszacsörögtem de már nem vetted fel.
Mi volt a szitu?
Nálam a drágább hibridek jobban teljesítettek,és azonos faó számon belül is nagy volt az eltérés.(saját kísérlet)