Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.56 FtUSD400.96 FtCHF441.31 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #10652. hozzászólásra
Kicsit ront a helyzeten hogy a szára még zőld és még fog is maradni, lehet hogy valamennyit vissza nedvesít a kézi morzsoláshoz képest.
Itt nálunk a környéken mindenki folyamatosan arról áradozik, hogy milyen jó lesz a termés. Kíváncsiságból összehasonlítottam a vegetációs görbéket az előző évekével + a KSH megyei adataival, hát nem tudom...
Majd az idő eldönti.
persze hogy van, betárolod és vársz vele következő tavaszig.
ha szerencséje lesz felmegy 41-45.000-re, ha meg nem, akkor beesik 30-34.000-re.
A mezőgazdálkodásnak a legérdekesebb része az értékesÍtés
Kicsit lemaradtam! Kukoricánál létezikmég a 101 jurós garantárárasfelvásárlás?Valamikor támogatásunkból ezt a rendszert felépitették!!! Amit hallok nagyágyu cégek ezalattakarnakkötni!!!!!
Válasz #10620. hozzászólásra
Igen, de ha kint hagyod, nem lehet megszántani ősszel... Ha meg elmarad az őszi szántás, a tavaszi szántás miatt meg a következő év lesz gyenge... Főleg egy száraz tél+tavasz esetén...
"A vetés után kikelt fiatal növényeket keresik fel migráció és/vagy rajzás során a szárnyas levéltetvek. Szaporodásuk májusban és júniusban jellemző, kolóniák kialakulásában érzékelhető. Ezt követően a kukoricaállományok ökológiai okok miatt (magas hőmérséklet, alacsony relatív páratartalom, csapadékhiány) elnéptelenednek. Ismételt betelepedésükre szeptembertől számíthatunk. Ilyenkor az egyedszám sokszor meghaladja a tavaszit. A levéltetvek szúró-szívó szájszervükkel folyékony táplálékot fogyasztanak. A növényekbe juttatott enzimatikus nyálváladék toxikus hatásának következményeként a levelek sárgulnak, esetleg elhalnak akkor, ha a kolónia mérete nagy felületet foglal el. A levéltetvek táplálkozása kiterjed még a címerre és a csuhélevelekre. A közvetlen kártétel mellett jelentős a vírusterjesztő tevékenység és a mézharmattermelés, amelyen korompenész telepedhet meg."
Felénk már rég volt jó kukoricatermés, tavaly is 40 mázsák voltak, 2010-be sok csapadék volt, akkor sem volt több 7tonnánál...
Idén talán végre lenne egy jó termés, de ennek se lehet örülni, csak gondolkodjunk, hogy mi lesz vele......velünk!
Abból a 3400-ból levonsz még 4-5% szárítást, tisztítást, betárolást, szállítást, és mindjárt 2700-ra jön ki a vége 10t/ha már kevés is hogy jól jöjjünk ki belőle Ja és várható hogy lejjeb mennek az árak
google translateval forditod angolrol? vagy ismeretlenebb nyelvrol ezert teved ennyit a translate?
elképesztő, szerintem te se érted, néha.
persze itt mindenki érti :)
ha érted :)
Az szép ár, sztem aratással mindennel benne lesz 250ezerbe a kuki nekem, mivel bérmunka minden.. ha nem többe...sok minden nem marad rajt, vagy 1-2-3hónapig tárolás...?
Kukoricaár várhatóan függ a devizahitelespertől!! Bankok a finanszirozók!! Integrátorcégeket bankfinanszirozza! ÁTi mint termelővel veled szóbaseáll! Integrátort köti a Csendőrpertuviszony! Mármint ő tegez- temeg magázod!! Kiadjaneked a batyut havi 2%-ra átvétel napi piaciáron!!! Hamagadnakfinanszirozol nincsszerződés! Miértis? Integrátorikamattámogatás??? Idén Végignézegettem 1 Uborkafelvásárlássalfoglalkozócéget!! Iszonyupiramis!! Felvásárló kapjutalékot Őstermelőire leadja,alsóvezetö ugyanugy, középvezetö szintén, és mindenki uborkáttermel!! Ezeknek a kompenzációsfelár nemáfacsalás esetleg fiktivszámlázás? Mindezek a teszek!!
Egyetértek....akinek még most tejesedik az belehuzhatja a fszát a kukoricájába....nem hiszem hogy ez az időjárás kihúzza fagy nélkül októberig....tavaly is megfagyott a lábán a kukorica vágtuk is 24-25 ös vízzel, ....nálunk már főleg az LG elég kemény, igaz hogy még nem mértem...jöhetne még vagy 3 hét fasza jó meleg..
24596 hozzászólás
Válasz #10652. hozzászólásra
Kicsit ront a helyzeten hogy a szára még zőld és még fog is maradni, lehet hogy valamennyit vissza nedvesít a kézi morzsoláshoz képest.
Válasz #10651. hozzászólásra
Én is ma néztem igaz nem mértem de két hét alatt nagyon sokat ért nem sokkal lehet 20 fölött
Válasz #10640. hozzászólásra
Mai mérés
Sonka - vékonyabb csövek:20,3%
Vastagabbak, 25,5%
Április 01-vetés
10 napot saccolok és indulhat a betakarítás.
Válasz #10649. hozzászólásra
Bocs, lemaradt: Tolna megyéről van szó.
Itt nálunk a környéken mindenki folyamatosan arról áradozik, hogy milyen jó lesz a termés. Kíváncsiságból összehasonlítottam a vegetációs görbéket az előző évekével + a KSH megyei adataival, hát nem tudom...
Majd az idő eldönti.
Válasz #10641. hozzászólásra
Azt most pont silózni lenne jó.
Én tegnap mértem R.A.G.T Bergxxon Remélem jól írtam a fajtát!
Még egyenlőre nyugi, fog az még jönni sokat lefelé
Válasz #10644. hozzászólásra
http://1.bp.blogspot.com/-TpIc2xVkGME/ToI60g0CslI/AAAAAAAABtE/SqF3EiFwJEw/s400/IMG_2673.JPG
Válasz #10643. hozzászólásra
a szem ahol csatlakozik a tuskóhoz, ha ott fekete akkor megszűnt a tápanyag beépülés és vízleadás van.
Válasz #10642. hozzászólásra
Milyen fekete réteg?
augusztus vége van, még legalább 2-3 hét mire a fekete réteg kialakul és elkezdődhet a leszáradás
csak kiváncsiságból Dkc 4795... 38-40közti vizzel,...nagy szopás lesz a szárítás,ha csapadékos lesz az ősz
Mért most valaki vizet kukoricánál?
Válasz #10593. hozzászólásra
Haver ez egy szerencsejáték. Tudni kell leszokni róla.
Válasz #10636. hozzászólásra
Amivel viszik a Dunán a járműveket!!
Válasz #10636. hozzászólásra
Kompenzáció.
Válasz #10629. hozzászólásra
Mi a "komp"?
Válasz #10634. hozzászólásra
Hát akkor a jövő évi terményt 2 év múlva értékesíted!
Válasz #10633. hozzászólásra
arról nem beszélve ,hogy idénre is kell bevétel ,ahhoz hogy jővőre , a jővő évi terméssel együtt a 2 eladás ne legyen sok...
Válasz #10632. hozzászólásra
Vagy vagy, ez igaz de ez sok tényezős dolog szerintem!
Válasz #10631. hozzászólásra
persze hogy van, betárolod és vársz vele következő tavaszig.
ha szerencséje lesz felmegy 41-45.000-re, ha meg nem, akkor beesik 30-34.000-re.
A mezőgazdálkodásnak a legérdekesebb része az értékesÍtés
Nem jó de van más választásod?????
Jelen állás szerint jónak mondható
3700 +komp jó ár?
Válasz #10626. hozzászólásra
2 sor grúberba,tökéletes a napraforgó.
Kicsit lemaradtam! Kukoricánál létezikmég a 101 jurós garantárárasfelvásárlás?Valamikor támogatásunkból ezt a rendszert felépitették!!! Amit hallok nagyágyu cégek ezalattakarnakkötni!!!!!
Igen, de ha kint hagyod, nem lehet megszántani ősszel... Ha meg elmarad az őszi szántás, a tavaszi szántás miatt meg a következő év lesz gyenge... Főleg egy száraz tél+tavasz esetén...
Válasz #10622. hozzászólásra
Szóval, én foglalkoznék a dologgal.
Válasz #10622. hozzászólásra
"A vetés után kikelt fiatal növényeket keresik fel migráció és/vagy rajzás során a szárnyas levéltetvek. Szaporodásuk májusban és júniusban jellemző, kolóniák kialakulásában érzékelhető. Ezt követően a kukoricaállományok ökológiai okok miatt (magas hőmérséklet, alacsony relatív páratartalom, csapadékhiány) elnéptelenednek. Ismételt betelepedésükre szeptembertől számíthatunk. Ilyenkor az egyedszám sokszor meghaladja a tavaszit. A levéltetvek szúró-szívó szájszervükkel folyékony táplálékot fogyasztanak. A növényekbe juttatott enzimatikus nyálváladék toxikus hatásának következményeként a levelek sárgulnak, esetleg elhalnak akkor, ha a kolónia mérete nagy felületet foglal el. A levéltetvek táplálkozása kiterjed még a címerre és a csuhélevelekre. A közvetlen kártétel mellett jelentős a vírusterjesztő tevékenység és a mézharmattermelés, amelyen korompenész telepedhet meg."
Forrás
1ccer arattam ilyet, nem sok volt benne, megették a vadak
A zselnicemeggy levéltetű ilyenkor még tud valamilyen kárt csinálni? találtam benne néhány helyen
Válasz #10619. hozzászólásra
Felénk már rég volt jó kukoricatermés, tavaly is 40 mázsák voltak, 2010-be sok csapadék volt, akkor sem volt több 7tonnánál...
Idén talán végre lenne egy jó termés, de ennek se lehet örülni, csak gondolkodjunk, hogy mi lesz vele......velünk!
Válasz #10619. hozzászólásra
Kint kellene hagyni talpon,majd májusba aratni.
Válasz #10617. hozzászólásra
Abból a 3400-ból levonsz még 4-5% szárítást, tisztítást, betárolást, szállítást, és mindjárt 2700-ra jön ki a vége 10t/ha már kevés is hogy jól jöjjünk ki belőle Ja és várható hogy lejjeb mennek az árak
Válasz #10615. hozzászólásra
google translateval forditod angolrol? vagy ismeretlenebb nyelvrol ezert teved ennyit a translate?
elképesztő, szerintem te se érted, néha.
persze itt mindenki érti :)
ha érted :)
Válasz #10616. hozzászólásra
Az szép ár, sztem aratással mindennel benne lesz 250ezerbe a kuki nekem, mivel bérmunka minden.. ha nem többe...sok minden nem marad rajt, vagy 1-2-3hónapig tárolás...?
Válasz #10613. hozzászólásra
34000ft/T volt itt ma a kötés kukszira csongrád megye és még megy lefelé...
Válasz #10614. hozzászólásra
Kukoricaár várhatóan függ a devizahitelespertől!! Bankok a finanszirozók!! Integrátorcégeket bankfinanszirozza! ÁTi mint termelővel veled szóbaseáll! Integrátort köti a Csendőrpertuviszony! Mármint ő tegez- temeg magázod!! Kiadjaneked a batyut havi 2%-ra átvétel napi piaciáron!!! Hamagadnakfinanszirozol nincsszerződés! Miértis? Integrátorikamattámogatás??? Idén Végignézegettem 1 Uborkafelvásárlássalfoglalkozócéget!! Iszonyupiramis!! Felvásárló kapjutalékot Őstermelőire leadja,alsóvezetö ugyanugy, középvezetö szintén, és mindenki uborkáttermel!! Ezeknek a kompenzációsfelár nemáfacsalás esetleg fiktivszámlázás? Mindezek a teszek!!
Válasz #10613. hozzászólásra
A múlt hét elején a Trigó 34500/t Békésben
Valaki nem tudja hogy most mennyibe kötik a kukoricát?
Válasz #10608. hozzászólásra
Egyetértek....akinek még most tejesedik az belehuzhatja a fszát a kukoricájába....nem hiszem hogy ez az időjárás kihúzza fagy nélkül októberig....tavaly is megfagyott a lábán a kukorica vágtuk is 24-25 ös vízzel, ....nálunk már főleg az LG elég kemény, igaz hogy még nem mértem...jöhetne még vagy 3 hét fasza jó meleg..
Válasz #10591. hozzászólásra
Ilyen a mi szerencsénk! Tavaly dekalb volt inkább nem mondok semmit, most meg annyi eső volt, hogy ladikkal kellett menni!
Válasz #10589. hozzászólásra
Ha ilyen rossz lesz az ár akkor ezzel pakoljuk meg a kazánt! Tüzelőanyagként szerinted lehet tárolót bérelni????
Válasz #10605. hozzászólásra
Válasz #10607. hozzászólásra
Ha most tejesedik abból mikor lesz aratás???????? Már túl kellene lenni a "viasz" érési időn!!
lehet ilyen is?? már tejesedik
bakonyban lehet rekord termésű kukorica?????
Válasz #10604. hozzászólásra
Hát már miért ne önthetnéd be? Akkor úgy csinálhatnád, mint Dagobert bácsi! Csak ő a pénzben úszott...
Válasz #10601. hozzászólásra
Értem én ,de csak egy pótkocsi csöveset tüzelnék a többit úgy is le kell adnom a szobába nem önthetem be