Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Volt itt a fórumon,aki megmagyarázta miért.Szerintem igaza van.Ahol fajtasorba 10 mázsát tettek,és lett 25 mázsa átlag,fajta soron kívül,jóval kevesebb műtrágyával,sokkal többet adott.Hátha beszámol újból a tapasztalatokról.De mi is így jártunk 2012-be.Minél több tápanyag,annál kevesebb termés.
na most szögezzük le ,hogy amióta elvetettük esett rá az eső vagy kétszer ez az ország keleti részén van,itt tiszta sivatag van mindenhol.
Ha esett volna olyan tengeri lenne hogy csak na.
Pedig a koral nem is egy veszett nagy fajta...
Én már csak akkor szoktam ilyet rakni, ha már nincs más a raktárban.
De nálunk a piók se muzsikálnak 7 ak-s homokon , de a jobb földeken sincs különbség a kws és a pió között (eddig).De majd a mázsa megmondja
Mi ebben az évben vetettünk először KWS Koralt, de eddig tetszik, jobbnak tűnik, mint a Furió. Tavaly P 0017-es is volt, az hamarabb kezdett felsülni, mint a Furió.
Bocs hogy meg megzavarom itt a dolgokat de olyan kérdésem volna hogy nem tudtok olyan helyet ahol lehet kukorica törtszemet venni? Olyan 20-30q biztosan kellene majd...legjobb volna komárom esztergom megye környékén, de ha csak távolabb van az se baj....itt nálunk kb csak kihalás útján lehet bekerülni a szárító listájára....
mondom hogy ugyna abbnaa táblában van midn a 2 kukorica a pion méregzöld a kws halvány sárga és nincs rajta némelyiken csö a pion meg kib..ott nagy csövek vannak és midnegyiken ott a második is de azt ne mfogja kineveleni és nem homok meg agyag hanem 20 ak s föld .....
én az idén fogadtam meg hogy nem vetek többet kws t ezelött 2 évvel meg most is aszályban nem hoz csövet mellette a pioneer 3 szor nagyobb csövet hozott és sokkal szebb egy táblában a kws másodjára szivat meg szervestrágyázzott földben !!!
ha lesz még kis eső, akkor amazok teljesen kinevelik a főcsövet, és a kis cső is hoz még 10-20 mázsát, ha nem lesz, akkor lesz tartaléktápanyaga a főcsőre. Szerintem nem ez lesz a legjobb
RAGT sixxtus, legjobb földünkbe ez került, hogy sajnos vagy nem sajnos azt majd a mázsa eldönti, de mindenesetre ez egy csövet hoz többnyire, amég a pio és syngenta hibridjei mind bevállalták a kettőt.
nem minden évbe kuki van benne,gondolhatod. persze vannak disznók és bikák az udvaron,láblógatás na az nincs. ugy mondanám elkeseredett vagyok,persze nem adom fel az álmaimat ilyen könnyen. ahogy mondani szokták sokat alszik még kint! neked meg bő termést kivánok.
Válasz #10264. hozzászólásra
Félreértettél szerintem. Nem tudom, hogy milliomos lettél-e vagy sem, de nem is érdekel. Én azt találtam viccesnek, hogy 9 éve folyamatosan 8 tonna felett aratsz és most, hogy lesz egy gyengébb éved, azt írod, hogy abbahagyod a gazdálkodást. Na, szerintem ez a vicces.
És igen, az a is hibás stratégia, hogy ha nem lesz termésed, akkor nem tudsz jövőre vetni. Valamint azt is tudomásul kell venni, hogy 8 hektár kukoricából nem lehet egész évben megélni. Évente összesen max egy hét munkát igényel, majd 53 hét láblógatás. Csinálni kell mellette mást vagy pedig nem kukoricát vetni, hanem sokkal munkaigényesebb, de jövedelmezőbb kultúrát...
Sajnos ez már csak így lesz ha bőséges kukitermés lesz....így járt a meggy....a kalászos....nyomott árat mondanak almára is...a napráé sem lesz egetverően magas..és hát a kukorica....rekordtermést mondanak?
Nem csak akkor kell csinálni,mikor minden jól megy.Nekünk most hiába esik,és terem,ha nem lesz ára a kukinak.Mai ár 3750.2012-be mikor itt 0-1 tonnás átlagok voltak,7000 ft-os árral,akkor te arattál 7 tonna fölött.Egy kis matek,és rájössz,hogy neked jobb a helyzeted.
én 30mázsa/hektár-nak is tudnék örülni. hajdú-bihar román határ mellett. térdig ér,címert kilökte de meg sült. borzasztó hogy itt nem esik pár milliméter,de semmi több. igaz még csak 9 éve gazdálkodok,de 80mázsa alatt sose volt kukim. összesen 7 hektár van,valószínű egy gazdával kevesebb lesz jövőre.
Nálunk tavaly 40-45 mázsás átlagok voltak, sokan arattak 100körülit...
Idén talán jobb a helyzet...pláne ha ma jön 15-20mm eső.
A kassiusomon néhol még a fattyon is fej jön..ideje lenne normális termés, még ha ár nem is lesz..6éve van meg a kuhn maxima kb azóta nem arattunk 10tonnás kukit max bérbe!
Nem a technológia a hibás, általában nincs eső....
24596 hozzászólás
Válasz #10271. hozzászólásra
Ez 180 kg mast kapott vetéssel egybe.
Válasz #10298. hozzászólásra
Volt itt a fórumon,aki megmagyarázta miért.Szerintem igaza van.Ahol fajtasorba 10 mázsát tettek,és lett 25 mázsa átlag,fajta soron kívül,jóval kevesebb műtrágyával,sokkal többet adott.Hátha beszámol újból a tapasztalatokról.De mi is így jártunk 2012-be.Minél több tápanyag,annál kevesebb termés.
na most szögezzük le ,hogy amióta elvetettük esett rá az eső vagy kétszer ez az ország keleti részén van,itt tiszta sivatag van mindenhol.
Ha esett volna olyan tengeri lenne hogy csak na.
Válasz #10296. hozzászólásra
Én a felét adtam pétisóból és gyönyörű a tengeri
Válasz #10297. hozzászólásra
Jaa bocs nem tudtam! Ami nem kapott annyit mellettünk az már előtte 3héttel felsült.
Válasz #10296. hozzászólásra
Pont a 7 mázsa műtrágya miatt sült fel.
Mi most próbáltuk először a kws-t korált,többet nem lesz mig a többi elvolt ugy ahogy, ez felsült mint a szar.
Majd nem 7mázsa műtrágya mellett.
Válasz #10291. hozzászólásra
Hódmezővásárhelyen kapsz,amennyi kell.
Válasz #10293. hozzászólásra
Pedig a koral nem is egy veszett nagy fajta...
Én már csak akkor szoktam ilyet rakni, ha már nincs más a raktárban.
De nálunk a piók se muzsikálnak 7 ak-s homokon , de a jobb földeken sincs különbség a kws és a pió között (eddig).De majd a mázsa megmondja
Válasz #10290. hozzászólásra
Mi ebben az évben vetettünk először KWS Koralt, de eddig tetszik, jobbnak tűnik, mint a Furió. Tavaly P 0017-es is volt, az hamarabb kezdett felsülni, mint a Furió.
Válasz #10288. hozzászólásra
milyen fajta? mert lehet nem egy kategória a kettő
egyébként nekem is és a környéken is a piók szebbet mutatnak
Bocs hogy meg megzavarom itt a dolgokat de olyan kérdésem volna hogy nem tudtok olyan helyet ahol lehet kukorica törtszemet venni? Olyan 20-30q biztosan kellene majd...legjobb volna komárom esztergom megye környékén, de ha csak távolabb van az se baj....itt nálunk kb csak kihalás útján lehet bekerülni a szárító listájára....
Válasz #10284. hozzászólásra
Én kws koralt,meg valami olcsóbb piót vetettem egy táblába.Lentebb van kép.Látszik a virágzáson.Egyenlőre nincs nagy különbség.
a zuhanópályát mindig gabonával vetette akolhoz is mert lárga
Válasz #10287. hozzászólásra
mondom hogy ugyna abbnaa táblában van midn a 2 kukorica a pion méregzöld a kws halvány sárga és nincs rajta némelyiken csö a pion meg kib..ott nagy csövek vannak és midnegyiken ott a második is de azt ne mfogja kineveleni és nem homok meg agyag hanem 20 ak s föld .....
pici melyik kukorica szereti a homokot-agyaggal szervestrágyázva eső nélkül.
örüljünk ha jó termés lesz,ha nem ők szponzorálták nem kell odaadni nekik.
Válasz #10283. hozzászólásra
persze ....... az amerikaiak meg még inkább ne tegyenek fel képeket mert nekik vagy 1 millioszor több hektárjuk van 20 tonnásbol
Válasz #10277. hozzászólásra
én az idén fogadtam meg hogy nem vetek többet kws t ezelött 2 évvel meg most is aszályban nem hoz csövet mellette a pioneer 3 szor nagyobb csövet hozott és sokkal szebb egy táblában a kws másodjára szivat meg szervestrágyázzott földben !!!
Válasz #10278. hozzászólásra
tüntessed már el ezeket a képeket a pi...ba, Így sem lesz ára de ha még ezt mutogatod akkor még jobban leverik majd!!
Válasz #10281. hozzászólásra
Három cső van rajta.
ha jól látom állékony a szár elbírja a két csövet .
Válasz #10279. hozzászólásra
Mv koppány
dzotya ez 2376 .
az idén a nálunk közkedvelt resedán túlléptek a kws extensiv hibridjei
Válasz #10275. hozzászólásra
ha lesz még kis eső, akkor amazok teljesen kinevelik a főcsövet, és a kis cső is hoz még 10-20 mázsát, ha nem lesz, akkor lesz tartaléktápanyaga a főcsőre. Szerintem nem ez lesz a legjobb
RAGT sixxtus, legjobb földünkbe ez került, hogy sajnos vagy nem sajnos azt majd a mázsa eldönti, de mindenesetre ez egy csövet hoz többnyire, amég a pio és syngenta hibridjei mind bevállalták a kettőt.
Mi most így állunk. PR N01 és 9175 . 16 és 18 sor.
12 ha lucerna mehet a tehenek alá aljnak
Nálunk is esik az eső,esik a kukorica ára !
Válasz #10266. hozzászólásra
nem minden évbe kuki van benne,gondolhatod. persze vannak disznók és bikák az udvaron,láblógatás na az nincs. ugy mondanám elkeseredett vagyok,persze nem adom fel az álmaimat ilyen könnyen. ahogy mondani szokták sokat alszik még kint! neked meg bő termést kivánok.
Válasz #10268. hozzászólásra
Köszi most is kapja az esőt ,ilyen jó kuki már régen volt ezen a földön
Válasz #10246. hozzászólásra
elég jónak néz ki
remélem holnap esik, mert itt semmi,szinte sivatag van hajduba.
elkelne 50mm de 100is.
Válasz #10264. hozzászólásra
Félreértettél szerintem. Nem tudom, hogy milliomos lettél-e vagy sem, de nem is érdekel. Én azt találtam viccesnek, hogy 9 éve folyamatosan 8 tonna felett aratsz és most, hogy lesz egy gyengébb éved, azt írod, hogy abbahagyod a gazdálkodást. Na, szerintem ez a vicces.
És igen, az a is hibás stratégia, hogy ha nem lesz termésed, akkor nem tudsz jövőre vetni. Valamint azt is tudomásul kell venni, hogy 8 hektár kukoricából nem lehet egész évben megélni. Évente összesen max egy hét munkát igényel, majd 53 hét láblógatás. Csinálni kell mellette mást vagy pedig nem kukoricát vetni, hanem sokkal munkaigényesebb, de jövedelmezőbb kultúrát...
Válasz #10255. hozzászólásra
értem én mit mondasz,akkor vettem a 82es mtz-t. most adjam el hogy jövőre tudjak vetni.. nehéz dolgok ezek.
Válasz #10263. hozzászólásra
összesen 8 hektáron gazdálkodom,szerinted milliomos lettem belőle vagy mi? azt is az utolsó négyzetméterig vettem.. de örüljél magadnak.
Válasz #10254. hozzászólásra
9 éve gazdálkodsz, eddig 8t alatt nem volt... most lesz egy gyenge éved és abbahagyod. Hát persze...hogyne...
Jol mennek az árak lefelé.Még jön egy két jo esö és még csökkentenek rajta.
Válasz #10259. hozzászólásra
cargill.Naprát nem kérdeztem.Azt kötöttem 1 tonna/ha.93-ba.Többi megy amennyi lesz.
Válasz #10259. hozzászólásra
Akarom mondani kinél ennyi???
Válasz #10256. hozzászólásra
Kinál ennyi??? Napra árat tudsz??
Válasz #10241. hozzászólásra
Mi is igy jártunk, perelni próbáljuk őket, de mi lesz a vége? Bizonytalan...
Sajnos ez már csak így lesz ha bőséges kukitermés lesz....így járt a meggy....a kalászos....nyomott árat mondanak almára is...a napráé sem lesz egetverően magas..és hát a kukorica....rekordtermést mondanak?
Válasz #10255. hozzászólásra
"Friss ár"3690.
Válasz #10254. hozzászólásra
Nem csak akkor kell csinálni,mikor minden jól megy.Nekünk most hiába esik,és terem,ha nem lesz ára a kukinak.Mai ár 3750.2012-be mikor itt 0-1 tonnás átlagok voltak,7000 ft-os árral,akkor te arattál 7 tonna fölött.Egy kis matek,és rájössz,hogy neked jobb a helyzeted.
én 30mázsa/hektár-nak is tudnék örülni. hajdú-bihar román határ mellett. térdig ér,címert kilökte de meg sült. borzasztó hogy itt nem esik pár milliméter,de semmi több. igaz még csak 9 éve gazdálkodok,de 80mázsa alatt sose volt kukim. összesen 7 hektár van,valószínű egy gazdával kevesebb lesz jövőre.
Válasz #10252. hozzászólásra
Nálunk tavaly 40-45 mázsás átlagok voltak, sokan arattak 100körülit...
Idén talán jobb a helyzet...pláne ha ma jön 15-20mm eső.
A kassiusomon néhol még a fattyon is fej jön..ideje lenne normális termés, még ha ár nem is lesz..6éve van meg a kuhn maxima kb azóta nem arattunk 10tonnás kukit max bérbe!
Nem a technológia a hibás, általában nincs eső....