Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha nem csal a memóriám a nitrogén tartalom 3% alatt kevés, 3-5% jó, 5% fölött túlzott.Eddig kétszer csináltattam ilyet életembe, de csak a nitrogén adag miatt.A többi igazából (szerintem) nem számít.
Nyugalom kijön ott a cső is! Nyilván az a jó fajta aminél együttvirágzás van, de némi eltérés nem a világ vége. Ha még akkor is folyamatban lesz a beporzás nincs aggodalomra ok.
Levélanalízis eredményeket m/m%-ban kaptam meg tud valaki segíteni értelmezni az adatokat?
Gondolom van egy táblázat amiből ki lehet nézni az értékeket hogy sok vagy kevés!
basszus...milyen talaj....mint a tengerfenék....:O Ilyent még nem is láttam....Nálunk itt Somogyban csak akkor ilyen ha cementet szórsz a tetejére..:D Bár a kukoricák nálunk is...rohadt jók...( azért írtam ide, hogy örüljenek csak a kereskedők..mert úgyis tudják, hogy idén bagóért lehet venni kamionszámra...:/ )
"Ennyire gazos földnél" Öntözött területen mit vár az ember?A gyomnövények 90%-a (a képen is látszik) a kövér porcsin ami szereti a sok vizet.
Egy régebbi vitához visszatérve készítettem saját képet a fatty csövéről.
Nem a legjobb példa, de nem egy fattyasodó hibrid.
Eső szempontjából itt már nem lesz gáz, ( persze hogy a repcéből mi marad így az már más kérdés....) Szépek a kukik, de még sokat alszik kint, és ha ez folytatódik ami a képen van akkor megintcsak nem kell sokat aratni.....
Az a te dolgod mivel értesz egyet . Tapasztalatot kérdeztek és én közöltem,tavaly fajtasorban 2 t. val maradtak alul az azonos fao számu dekalb és pio hibridekkel szemben.Pio dekalb 9 t körül NS 7t körül .
Ezzel nem értek egyet, hogy -2t.
Ha vki nagyon intenyíven csinálja, akkor lehet ahol a pio, dekalb 14-15t tud, ott nem adja meg ezt.
De nomrál körülmények között simán tudják hozni a 8-10t-t.
A legnagyobb bajuk, hogy nehezen adják le a vizet.
felénk a tábla két szélsö során vannak megint cska csövek beljebb csak kezd jönni de ha ne mesik a héten jeelntös essö akkor ne mlesz megint semmi mint 2012 ben volt
Kinek hogy áll a kukorica a dupla csöveséggel? Errefelé majdnem mind bevállalta a két csövet, kérdés hogy nem-e lesz sok egy kicsit az ambcióból...
A szomszédnak meg sok 3 és 4(!) csőkezdeménnyel bír..
Érdekes lesz.
Reggel óta esik az eső Szabadszálláson a tanyaviláőgban. Nekem a csemege kuki 2 méternél is magasabb és van olyan amin 3 cső is van. Sajnálom hogy nem tudunk kicsi esőt odaküldeni ahol szükség lenne rá.
Ez a darab nem a miénk. A miénk egy kicsit jobb. De ha a következő 2-3 napban nem kapnak legalább vagy 30 mm akkor...........
Két éve ugyan az volt itt is. Akkor 20q/ha volt az átlag.
Ebből nem lesz már kukorica. Jobban jársz ha silózod, vagy zúzod. Ne reménykedj! Nekem is ilyen volt 2 éve, sőt ennél picit szebb (mert magasabb volt) de nem lett a végén csak 19q/ha. Volt olyan terület ahol semmi sem volt. Kinyomta a címert a csövet nem, majd 2-3 hét múlva egy eső után jött a cső. Csak nem volt aki beporozza. Le kell nyomni, ne is lásd csak bánkódsz érte.
A 10 napból 20 lett mert közben volt két kissebb eső ami meghosszabbította az életét de úgyis zúzás lesz a vége. Ami kidobta a címert az még elvan valahogy ott "legel" a környék összes kukoricabogara ami meg nem dobta ki az olyan mint a Kukaccsősz képén .
Itt a legjobban az bosszant, hogy hiába a nagy szakértelem, és a rengeteg odafigyelés, odaadás, ha nem esik az eső...! Csodát nem tudunk tenni, maximum öntözni! Tényleg sajnálom, hogy ilyen állapotok vannak nálatok. Múltkorába a napraforgóról is tettél fel képet, gondolom az sincs sokkal jobb helyzetben...
Válasz #10158. hozzászólásra
az elmult 2 évben nekem is volt f73-as,nem fogsz benn csalódni,de már nem lesz kapható...ha jól tudom vagy 7 évig volt standard a gosz-vszt-nél....
Nálunk nagy gáz van. Hajdú-Bihar keleti része. Nem nagyon kell keresgélni az ilyen táblákat. Mai képek. Április közepi vetés.
Ajánlom a kiváló várható termésen örömködő "szakpolitikusaink " figyelmébe!
Sajnos nem tudom hogy mennyi volt, mert nem szoktam felírni. De idén szerencsére nem volt belőle hiány! a legutóbbi hidegfontból is lejött több mint 50 mili a holnapitól egy kicsit tartok mert naracs riasztás adtak ki zivatarra.. bízok benne hogy nem lesz jég
(Baranya)
PR37F73
Úgy vettem észre hogy ez a fajta kifejezetten szereti ezeket a 35-40 fokokat, csak nedvesség legyen alatta. 11 nap alatt nőtt 70cm-t a legnagyobb forróságban, a legalsó kép 11 napja készült akkor kb 170cm magas volt, ma mértem most 240cm viszont nagyon hajlamos a fattyasodásra, még a gyengébb homoktalajokon is fattyas.
április 29-i vetés
24596 hozzászólás
Válasz #10199. hozzászólásra
Válasz #10193. hozzászólásra
A felső leveleken a csíkosság nem cink hiányt jelent?
Válasz #10198. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #10197. hozzászólásra
Ha nem csal a memóriám a nitrogén tartalom 3% alatt kevés, 3-5% jó, 5% fölött túlzott.Eddig kétszer csináltattam ilyet életembe, de csak a nitrogén adag miatt.A többi igazából (szerintem) nem számít.
Válasz #10194. hozzászólásra
Nyugalom kijön ott a cső is! Nyilván az a jó fajta aminél együttvirágzás van, de némi eltérés nem a világ vége. Ha még akkor is folyamatban lesz a beporzás nincs aggodalomra ok.
Levélanalízis eredményeket m/m%-ban kaptam meg tud valaki segíteni értelmezni az adatokat?
Gondolom van egy táblázat amiből ki lehet nézni az értékeket hogy sok vagy kevés!
Válasz #10195. hozzászólásra
Hát ez fosó homok ,pont a temető mellett van
Válasz #10187. hozzászólásra
basszus...milyen talaj....mint a tengerfenék....:O Ilyent még nem is láttam....Nálunk itt Somogyban csak akkor ilyen ha cementet szórsz a tetejére..:D Bár a kukoricák nálunk is...rohadt jók...( azért írtam ide, hogy örüljenek csak a kereskedők..mert úgyis tudják, hogy idén bagóért lehet venni kamionszámra...:/ )
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy kint van a címer de cső nincs lehet még türelmetlen vagyok?
Válasz #10191. hozzászólásra
"Ennyire gazos földnél" Öntözött területen mit vár az ember?A gyomnövények 90%-a (a képen is látszik) a kövér porcsin ami szereti a sok vizet.
Egy régebbi vitához visszatérve készítettem saját képet a fatty csövéről.
Nem a legjobb példa, de nem egy fattyasodó hibrid.
Válasz #10162. hozzászólásra
2012-ben mennyit arattatok?
Válasz #10177. hozzászólásra
Ennyire gazos földnél ha kettő lesz örüljél annak is, négy cső soha nem lesz rajta!!
Jaj Istenem ,Kukaccsősz !
De sajnálom, ugyan így jártam én is nagyobb területekkel .12-ben.
Csak ott lett kukorica ahol volt lehetőség öntözni.
Eső szempontjából itt már nem lesz gáz, ( persze hogy a repcéből mi marad így az már más kérdés....) Szépek a kukik, de még sokat alszik kint, és ha ez folytatódik ami a képen van akkor megintcsak nem kell sokat aratni.....
Válasz #10185. hozzászólásra
Az a te dolgod mivel értesz egyet . Tapasztalatot kérdeztek és én közöltem,tavaly fajtasorban 2 t. val maradtak alul az azonos fao számu dekalb és pio hibridekkel szemben.Pio dekalb 9 t körül NS 7t körül .
Na itt a Nyírségben ilyen van! Kicsi is ,meg nagy is akad
Válasz #10179. hozzászólásra
próbára van vetve 420,Mari,288
Eddig nem rossz, de majd a mázsa modja meg
Válasz #10183. hozzászólásra
Ezzel nem értek egyet, hogy -2t.
Ha vki nagyon intenyíven csinálja, akkor lehet ahol a pio, dekalb 14-15t tud, ott nem adja meg ezt.
De nomrál körülmények között simán tudják hozni a 8-10t-t.
A legnagyobb bajuk, hogy nehezen adják le a vizet.
Egyet v. kettőt kiválaszt ,azt fogja kinevelni!
Pio dekalb - 2t
Sziasztok.Valaki tud idei kukoricára árat mondani?Hol lehetne jó áron kötni?Tolna megye környékén.
Válasz #10180. hozzászólásra
Szerinte,ezek jók.
Szerb ismerőstől kérdeztem,milyenek az NS magok.Nem jók,a régiek jobbak voltak.Ők is dekalb,limagraint használnak inkább.
akinek van vagy látott már NS kukoricát egy kis véleményt kérnék róla,vajon a Vajdasági fajtanemesitések mit tudnak...
attól nem kell félni hogy a 4 csövet kifogja nevelni
Ilyen eső után itt is kineveli a négy csövet...reméljük:
felénk a tábla két szélsö során vannak megint cska csövek beljebb csak kezd jönni de ha ne mesik a héten jeelntös essö akkor ne mlesz megint semmi mint 2012 ben volt
Kinek hogy áll a kukorica a dupla csöveséggel? Errefelé majdnem mind bevállalta a két csövet, kérdés hogy nem-e lesz sok egy kicsit az ambcióból...
A szomszédnak meg sok 3 és 4(!) csőkezdeménnyel bír..
Érdekes lesz.
4590-es egy héttel ezelőtt:
Hálistennek itt esik!
Reggel óta esik az eső Szabadszálláson a tanyaviláőgban. Nekem a csemege kuki 2 méternél is magasabb és van olyan amin 3 cső is van. Sajnálom hogy nem tudunk kicsi esőt odaküldeni ahol szükség lenne rá.
Kitartás
Válasz #10171. hozzászólásra
Ez a darab nem a miénk. A miénk egy kicsit jobb. De ha a következő 2-3 napban nem kapnak legalább vagy 30 mm akkor...........
Két éve ugyan az volt itt is. Akkor 20q/ha volt az átlag.
Ebből nem lesz már kukorica. Jobban jársz ha silózod, vagy zúzod. Ne reménykedj! Nekem is ilyen volt 2 éve, sőt ennél picit szebb (mert magasabb volt) de nem lett a végén csak 19q/ha. Volt olyan terület ahol semmi sem volt. Kinyomta a címert a csövet nem, majd 2-3 hét múlva egy eső után jött a cső. Csak nem volt aki beporozza. Le kell nyomni, ne is lásd csak bánkódsz érte.
Válasz #9992. hozzászólásra
A 10 napból 20 lett mert közben volt két kissebb eső ami meghosszabbította az életét de úgyis zúzás lesz a vége. Ami kidobta a címert az még elvan valahogy ott "legel" a környék összes kukoricabogara ami meg nem dobta ki az olyan mint a Kukaccsősz képén .
Itt a legjobban az bosszant, hogy hiába a nagy szakértelem, és a rengeteg odafigyelés, odaadás, ha nem esik az eső...! Csodát nem tudunk tenni, maximum öntözni! Tényleg sajnálom, hogy ilyen állapotok vannak nálatok. Múltkorába a napraforgóról is tettél fel képet, gondolom az sincs sokkal jobb helyzetben...
az elmult 2 évben nekem is volt f73-as,nem fogsz benn csalódni,de már nem lesz kapható...ha jól tudom vagy 7 évig volt standard a gosz-vszt-nél....
Sajnos jövőre el kell gondolkozni a vetésterven.... :(
ez a méreg nem a cián
Mikor esett ott utoljára úgy normális mennyiségben, talán tavaly
Ez elég durva hogy ilyen is van ebben az évben, 1 ilyen törpe országban ekkora kontrasztok ez felfoghatatlan
küldök felétek esöt nyugatról! talán segit! huss huss!
Nálunk nagy gáz van. Hajdú-Bihar keleti része. Nem nagyon kell keresgélni az ilyen táblákat. Mai képek. Április közepi vetés.
Ajánlom a kiváló várható termésen örömködő "szakpolitikusaink " figyelmébe!
Válasz #10159. hozzászólásra
Sajnos nem tudom hogy mennyi volt, mert nem szoktam felírni. De idén szerencsére nem volt belőle hiány! a legutóbbi hidegfontból is lejött több mint 50 mili a holnapitól egy kicsit tartok mert naracs riasztás adtak ki zivatarra.. bízok benne hogy nem lesz jég
(Baranya)
gratulálok, tényleg szép!
leírnád az elmúlt 4havi csapadékmennyiségeket ?
PR37F73
Úgy vettem észre hogy ez a fajta kifejezetten szereti ezeket a 35-40 fokokat, csak nedvesség legyen alatta. 11 nap alatt nőtt 70cm-t a legnagyobb forróságban, a legalsó kép 11 napja készült akkor kb 170cm magas volt, ma mértem most 240cm viszont nagyon hajlamos a fattyasodásra, még a gyengébb homoktalajokon is fattyas.
április 29-i vetés
Nálunk az egerek támadták meg a kukoricátnem az őzek, majd később a kisebbség támad azok ellopják a villanypásztort is
Válasz #10155. hozzászólásra
Válasz #10154. hozzászólásra
Villanypásztorral védekezel a vadak ellen?
Mai képek
DKC 4608
DKC 4014
Válasz #10152. hozzászólásra
Szabolcs Megyében ma is esett kora reggeltől 11 óráig vagy 15 mm most még a homokon is ilyen a kuki !