Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nálunk még bírja a homokba is pedig kellene az eső, mi 2 mázsa alap pétisót szórtunk vetés előtt bedolgozva, 2 ázsa komplex vetéskor 2 mázsa kultivátorral. De az eső kellene.
Igazad van kolléga...ez olyan mint az öntözés....kitaposok egy egy szektorban pl. 5oo kukoricát....de megmentek 50000 tövet....1:1oo hoz...elenyésző...nem kell ezzel foglalkozni...majd a kitaposott melletti 2 csövet hoz..:D
Azt kell mondjam már "több éves" tapasztalatunkból hogy a nitrosolozott kukorica jobban bírja az aszályt is. Nálunk is nyomja a meleg nem gyengén és a kukorica él mint hal a vízben nem furulyázik egyenlőre ( kopp kopp)
Ezért akarunk neki még egyszeri nitrosol mennyiséget kijuttatni kultivátorral!
Felén van aki úgy csinálja hogy rászórja a pétisót majd belemegy és betölti, így ami a sorközbe esik műtrágya az is a sorhoz kerül. De én régen nagy ívben csináltam de ha rosszul jön ki akkor többe taposok mint tolatva, de sokat számít a gyakorlat én lemértem több idő megy el a nagy ívben fordulással mint a tolatással. A lényeg agyunk a tengerinek rendesen agyagot
Pont ugyanannyit tapos ki mintha arasznyi lenne.....
Annyira féltek ettől a taposástól, de nincs mit tenni, mi nem is tolatgatunk soha a sorközbe vissza ahogy itt írjátok, sor végén fel a kapát (és a műtrágya szórót), nagy ívbe fordulás vissza mellé, le a kapát és már nyomod is a gázt...
Rengeteg idő elmegy a tolatgatásokkal, és akkor is taposol...
Amennyit kitaposol a forgóban annyival többet terem bent...
Higgyétek el ettől a kis taposásától még lehet 100 q -ás a tengeri!
(tavaly pl. 108q/ha volt)
na látod.....nekem is azt mondták, hogy papír nélkül nem lehet gazdálkodni..:D :D én meg mondtam nekik, hogy biztonságos termelési feltételek nélkül nem lehet...:)
Mi évek óta kultivátorozunk. és a sorhoz adunk műtrágyát is, Én úgy szoktam csinálni hogy amikor kifordulok akkor sorok közé állok majd visszatolatok és utánna ráfordulok a következő sorokra így csak annyit taposok amennyit a ki és beforduláskor elér, ja és felrakjuk a 920,3 -ra a vékony kereket így még kevesebb a tiprási kár. És nem mellékes hogy nem égeti meg a nővényt a műtrágya.
Szép nagy kukorica, de fordulókban nem tapos ki sokat ilyenkor? Nekem is kellene lenyomni ilyeneket, de majd fordulok 1-2-t bent azt meglátom mit taposok
24596 hozzászólás
a levélen mik azok a fehér foltok ? amugy most kezd itt is pipálni minden de viszont szépek még most én 160cm vagyok és magasabb nállam
Válasz #10000. hozzászólásra
3+3 +1
Kaptunk esőt is uh nem tudom a hatasat.
Válasz #9999. hozzászólásra
Látszik valami hatás?
5+5+1liter?
Válasz #9998. hozzászólásra
Én fújtam idén.
Próbálta valaki a natur agros lombtrágya szetett?
Active+plasma+mono zn?
Itt már gyülekezik a sok kis genyaú!
Válasz #9995. hozzászólásra
Válasz #9994. hozzászólásra
...ilyenre fog nőni a sok esőtől.....
Válasz #9990. hozzászólásra
Értem akkor most elég sokat költöttél tápanyagra
Válasz #9986. hozzászólásra
....és végre esett egy kicsi.......nem sok de ennek is örülünk, a homokon néhol furulyázó kuki rendbe rakja magát....
Válasz #9982. hozzászólásra
Igen a földre szórva de így sem illan el úgy mint a szilárd műtrágya. Vetéskor nyomtunk még 170kg komplexet is azt nem írtam.
Lemaratta kép
Hát igen. amikor megkapta a pétit utána volt 8mm csapadék. De azóta semmi. És ez már 4 hete volt kb.
Válasz #9986. hozzászólásra
Nem olyan régen még 10t termésről volt a téma nem?
Válasz #9983. hozzászólásra
Még 10 nap és sok helyen indúlhat a zúzás.
Válasz #9984. hozzászólásra
Hiába rakol alá egy tonna sót is ha nincs eső akkor b*szhatod
Felétek valószínüleg több nedvesség van a talajban
Nálunk még bírja a homokba is pedig kellene az eső, mi 2 mázsa alap pétisót szórtunk vetés előtt bedolgozva, 2 ázsa komplex vetéskor 2 mázsa kultivátorral. De az eső kellene.
Kukorica várhatóan sok régióban kapufa, ha marad a jelenlegi hosszú távú előrejelzés, (reméljük nem marad)
Válasz #9980. hozzászólásra
és az elsőt ugye maradt a föld tetején ahogy kiszórtad?
Válasz #9974. hozzászólásra
Igazad van kolléga...ez olyan mint az öntözés....kitaposok egy egy szektorban pl. 5oo kukoricát....de megmentek 50000 tövet....1:1oo hoz...elenyésző...nem kell ezzel foglalkozni...majd a kitaposott melletti 2 csövet hoz..:D
Válasz #9979. hozzászólásra
Az elsőt vetés előtt kapta glifóval egy menetbe permetezővel 150 liter \ ha . Aztán kapott még 150 litert sorközművelővel és most még 100 litert fog .
Válasz #9978. hozzászólásra
az első nitrosolt hogy kapta? és mennyit adtál neki?
Azt kell mondjam már "több éves" tapasztalatunkból hogy a nitrosolozott kukorica jobban bírja az aszályt is. Nálunk is nyomja a meleg nem gyengén és a kukorica él mint hal a vízben nem furulyázik egyenlőre ( kopp kopp)
Ezért akarunk neki még egyszeri nitrosol mennyiséget kijuttatni kultivátorral!
Felén van aki úgy csinálja hogy rászórja a pétisót majd belemegy és betölti, így ami a sorközbe esik műtrágya az is a sorhoz kerül. De én régen nagy ívben csináltam de ha rosszul jön ki akkor többe taposok mint tolatva, de sokat számít a gyakorlat én lemértem több idő megy el a nagy ívben fordulással mint a tolatással. A lényeg agyunk a tengerinek rendesen agyagot
Válasz #9975. hozzászólásra
mi is 4 soros kapával sorköz kultivátorozunk MTZ-vel!
Sor végén kicsit jobbra a kormányt aztán teljesen balra, (vagy fordítva) és visszafordul!
Válasz #9974. hozzászólásra
Igaz ,de én négysoros vetőgép után kapálok muszály kicsit visszatolnom
Válasz #9961. hozzászólásra
Pont ugyanannyit tapos ki mintha arasznyi lenne.....
Annyira féltek ettől a taposástól, de nincs mit tenni, mi nem is tolatgatunk soha a sorközbe vissza ahogy itt írjátok, sor végén fel a kapát (és a műtrágya szórót), nagy ívbe fordulás vissza mellé, le a kapát és már nyomod is a gázt...
Rengeteg idő elmegy a tolatgatásokkal, és akkor is taposol...
Amennyit kitaposol a forgóban annyival többet terem bent...
Higgyétek el ettől a kis taposásától még lehet 100 q -ás a tengeri!
(tavaly pl. 108q/ha volt)
Válasz #9971. hozzászólásra
ÉNY-on a homokosabb részeken már sűl ki...
és jön még 1 hét eső nélkül
Válasz #9971. hozzászólásra
ÉNY-on a homokosabb részeken már sűl ki...
és jön még 1 hét eső nélkül
Kukorica várhatóan........ felénk felfog sülni ha nem jön eső
Válasz #9969. hozzászólásra
Válasz #9964. hozzászólásra
na látod.....nekem is azt mondták, hogy papír nélkül nem lehet gazdálkodni..:D :D én meg mondtam nekik, hogy biztonságos termelési feltételek nélkül nem lehet...:)
Válasz #9967. hozzászólásra
Én is így navigálok benne ,csak sószóróval nyomom ki a pétisót ez van ezt kell szeretni ezt tudom kölcsönkérni a havertól!
Mi évek óta kultivátorozunk. és a sorhoz adunk műtrágyát is, Én úgy szoktam csinálni hogy amikor kifordulok akkor sorok közé állok majd visszatolatok és utánna ráfordulok a következő sorokra így csak annyit taposok amennyit a ki és beforduláskor elér, ja és felrakjuk a 920,3 -ra a vékony kereket így még kevesebb a tiprási kár. És nem mellékes hogy nem égeti meg a nővényt a műtrágya.
Inkább húzasd be felér egy pétisózással ,egy hét múlva nem ismered meg úgy megnyúlik a kukorica
Válasz #9952. hozzászólásra
Kár,hogy nem a felvásárlók fonnyadnak így.
Válasz #9962. hozzászólásra
Köszi, dehogy van sima Kertész Szakmunkásnak is jó az
Köszi a végén persze tapos ,egy kicsit de szerencsére az egyik végén mindegyik táblának ki lehet járni!
Válasz #9960. hozzászólásra
szép a kukoricád....neked biztos van felső fokú gyémántkalászos papírod..:)
Válasz #9960. hozzászólásra
Szép nagy kukorica, de fordulókban nem tapos ki sokat ilyenkor? Nekem is kellene lenyomni ilyeneket, de majd fordulok 1-2-t bent azt meglátom mit taposok
Válasz #9920. hozzászólásra
Sikerült be sor művelnem tegnap , ki sült a zsírom pedig nem sok van
Válasz #9958. hozzászólásra
Pontosan erről van szó... 4590-es, 4.7 q pétivel, de eső nélkül... Hiába a 40 AK-s föld....
Válasz #9957. hozzászólásra
Hiába akár mit megadsz neki a legjobb fajta is eső nélkűl nem sokkat ad.
Válasz #9956. hozzászólásra
Nem, nem, ez, az hogy még csak nem is homokos... Sőt, le sem írom, hány AK-s.... De látod, nem (csak) ezen múlik....
Válasz #9954. hozzászólásra
Ez homokos terűlet? Neked van sajnos igazad 10 ilyen nap és utánna jöhet a Duna vize is .
És még előttünk van vagy jó 100 napsütötte tüzes napocska
Válasz #9953. hozzászólásra
Pedig sajnos ugyanaz. Nem tudom lesz-e még belőle valami... Pedig milyen jól indult.... Talán ha esőhöz jutna, még.... Szerintetek???
Nem azt akarod evvel mondani hogy mind a kettő kép ugyan az a kukorica! Elhihetetlen hogy tőnkre tette az idő sajnos.