Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
nyugi nálunk is ennyik az átlagok (heves) pedig nem gagyi mag került a földbe tanulság inkább napra jövőre van is rá lehetőség :-) + az elvetett repcék 70 % a kuka pedig minden adott volt a jó keléshez csak esni felejtett el :-(
nyugi nálunk is ennyik az átlagok (heves) pedig nem gagyi mag került a földbe tanulság inkább napra jövőre van is rá lehetőség :-) + az elvetett repcék 70 % a kuka pedig minden adott volt a jó keléshez csak esni felejtett el :-(
Én most a Man kolléga által megvalósított forgásérzékelőn gondolkodom, csak attól tartok hogy nem mindegyik km óra vezetékét lehet hosszabbítani mert mintha régebben próbálkoztam volna ilyesmivel de nem jött össze...
Nekem szotyimagba volt idén kettö grizly medve.Egész kupac anyagot dobáltam ki a beléböl mire megindult ujra.Kukiban 2006-ba volt egy jo kis esemény.Az elevátorok behajto- eloszto tengelyének a végére rakott propeller letekeredett és kilazult a rugo és megállt a hajtás .Nem vettem észre és telepakolta a rosta szekrényt.Egy délután ráment mire ujra helyre állt a gépezet.Azota a tükörben mindig figyelem.
Eddig jó volt, két nap ment eddig még csak , nem sokat. De tegnap este csúnyán megszívtam, sötétedett, de mondom még azt az ötszáz métert leszedem befejezem. Lesem a tükröt hogy hátul dobja-e a csuhéjt de ugye este nem látom... Hát a felénél meg is jött a baj egy igen nagy maci, ledobta a szalmarázó szíjat, és jól megrakta magát, este nem is boldogultunk vele , még délelőtt is kellett egy pár óra mire megfejtettük.
Tegnap vágtam egy komoly gazdának 3t-ás gaztengert,legjobb munkája az sa-ának volt.2-esbe full felvariálva toltam neki teljesen lengedett astallal.Kombájn után elvétve volt egy két csuta,elötte amit vágtam 8t-ás pio y12 vörslött a föld a csutátol.
Válasz #9536. hozzászólásra
Az igaz, hogy május, júniusban volt eső (140 mm), de ha még a szemkitelítődésre is jött volna egy 30-40 mm, akkor mázsákkal több lett volna, de nagyon jó ez így is!
Itt a leggyengébb kukink, 50% vadkár kb. Kis darab siló miatt lett vetve de mégsem kellett, kemény 40 q 18 as vízzel, a többi ettől már csak jobb lehet.
De ha volt júniusban akkor a másik két hónapban már azzal el volt!! Nálunk három hónapig nem volt júni, júli, augusztus!! Ha legalább júniban lett volna 30-40 mili akkor itt is 100q lett volna!! De tudod esővel könnyű termelni, meg ahol nem felejtenek el vetni mert olyan a föld ott is könnyű!!
Kukorica levágva.
27 ha átlaga 11 tonna/ha.
Ebben volt 5 tonnás és 13 tonnás tábla is, de szerencsére az 5-ösből kevés volt
Dkc 4590, 4964 és Pio 0017. A leggyengébb a pio volt, bár az olcsó mag is viszonylag, de nálunk a dekalbok nagyon beváltak.
10-15 AK-s földek, július - augusztusban szinte semmi csapadék.
Én is elkezdtem, a legjobb 70mázsát adott 17-18közötti vizekkel de 44mázsa is jött le 2 hektáros kis tábláról összesen szóval
Felénk az a hír járja, hogy a dunántólon kivétel nélkül mindenhol rekord közeli termések vannak közben meg itt most olvasom hogy mindenütt féltermés az a rekord termés...
Üdv mindenkinek.!
Kws Koralt vágott már valaki az idén.
17, meg 19-es a vize de még a lábán áll Szabolcsban. Nem tudom mire számítsak.
Köszi a segítséget!
Felénk Zalába 41-42 körül adnak a kukoricáért.
Sokan arattak már, de mi még nem.
17-19,5-ig mértem mindent.
Jövö hétvégé felé lehet tervezni.
Vadkár nagy, jégkár is, aszálykár.
50mázsa felett tippelem így is a termést.
Hamarosan kiderül.
Ma is leesett 7mm eső.
Búzavetés megkezdödött.
Micsoda világ van. Azt kell számolnom, hogy hogy kisebb a veszteség:
- ha tűröm, hogy napi 4-5 mázsát ellopjanak
- ha levágjuk most, és kifizetem a szárítást.
Ájj gyerekek ez az MV Tarján kukorica:(( Vanahol foltokban csak 60cm magas csövek nélkül, valahol meg 2 cső, nem is tudom érdemes e aratni 2Ha lesz kb 30 mázsa!
Gyullaggyon ki a traktorom, a mégegyszer ilyet vetek! :)
Tündérbogár!
Lent van ott egy olyan link, hogy impresszum, ott megtalálod Bence elérhetőségét. Vele megegyeztek egy korrekt árban, és kapsz rendes bannert az oldalon. Ha smucig disznó vagy, akkor ott az apróhirdetési lehetőség is. De a fórumot teleszemetelni ősi román szokás.
Uff. Beszéltem.
ÜDV!Túl nedves kukorica esetén lenne értelme a desszikálásnak? Van valakinek gyakorlati tapasztalata? El lehetne érni vele az optimális13.5%-os szintet?
Kérdeznék.....
A múlt heti fagy, ami -4 -6 körüli volt hatással lehet e a kukorica vízleadására......?
Voltak helyek ahol fagy előtt zöld volt még a kukorica level, fagy után persze most megsárgul....
Fog még leadni vizet vagy már jelentős javulást nem kell tőle várni?
Fagy előtt már vágtunk egy darabot 10 tonna fölötti terméssel.....
Az elmult par napban ovatosan emelkedik a kukorica itthoni tozsdei ara, foleg a jovo tavaszi hataridore. Annak ellenere, hogy a varhato termest ovatosan felfele korrigaljak: http://www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/egye/tenyleg_sok_az_iden_a_kukorica_a_hatosagnak_lesz_igaza.3266.html
Az egesz vilagra szolo termesbecsles kesni fog az USA kormany leallasa miatt, igy nem tudjuk, hogy mi van a rank leginkabb hatassal levo ukran es roman adatokkal.
Ha a szem včgčt a hegyénčl letöröd,s van kifejezett fekete folt,akkor a mag mŕr megčrt.Lehet desszikŕlni,ha mŕs nem,Ha nincs fekete folt,akkor nem,mert bezsugorodik,s ha rĺjön a keverö miért van nem veszik meg. Itt volt ilyen mŕr.
Ez könnyen elöfordulhat 1,szar a fajta, 2,besült a csö, az aszŕlyba,s a szŕraz koro szĺrŕbol kinlodik aszalodik.Mert fčléretten sanyargott a melegbe.S igyekszik a növčny magŕt felŕldozva is,bečrlelni a termčsét,hogy az a lehetö legtöbb tĺpanyagot halmozhassa fel. Igy mčg fčlig meddig čl a csö! A fajtabaj is lehet,nekem az agyonfavorizŕlt pio N01,Y12 késöbb jött le 2hčttel nyersen 16% amikor a 400as pio K85 ös olcso mag 13al 110q teljesitett. 2011ben.Azota drŕga mag felejtös,elövetemčny buza ami szervetrŕgyĺt is kapott. Ez a 2 lehet. De itt nŕlad szerintem az a baj,hogy az aszĺly a legrosszabb idöben črte, Mčghogy van termčs meg a duma meg a duma. Vilŕgpiac bla bla bla. Higyje aki akarja a kupec dumŕt.
24597 hozzászólás
Válasz #9541. hozzászólásra
Az igen 140 mili május, június!!! Mit nem adtam volna júniban 50 miliért!!! Így könnyű termelni!!
Válasz #9531. hozzászólásra
ezt felejtsd el...
Válasz #9542. hozzászólásra
Ma mi is egész nap cső törőztünk ,de egy két gazdánál ledobtuk a láncot a dudva miatt Volt közben eső is ,maradt holnapra is ,de esőt mond
Válasz #9544. hozzászólásra
Én most a Man kolléga által megvalósított forgásérzékelőn gondolkodom, csak attól tartok hogy nem mindegyik km óra vezetékét lehet hosszabbítani mert mintha régebben próbálkoztam volna ilyesmivel de nem jött össze...
Válasz #9543. hozzászólásra
Nekem szotyimagba volt idén kettö grizly medve.Egész kupac anyagot dobáltam ki a beléböl mire megindult ujra.Kukiban 2006-ba volt egy jo kis esemény.Az elevátorok behajto- eloszto tengelyének a végére rakott propeller letekeredett és kilazult a rugo és megállt a hajtás .Nem vettem észre és telepakolta a rosta szekrényt.Egy délután ráment mire ujra helyre állt a gépezet.Azota a tükörben mindig figyelem.
Válasz #9539. hozzászólásra
Eddig jó volt, két nap ment eddig még csak , nem sokat. De tegnap este csúnyán megszívtam, sötétedett, de mondom még azt az ötszáz métert leszedem befejezem. Lesem a tükröt hogy hátul dobja-e a csuhéjt de ugye este nem látom... Hát a felénél meg is jött a baj egy igen nagy maci, ledobta a szalmarázó szíjat, és jól megrakta magát, este nem is boldogultunk vele , még délelőtt is kellett egy pár óra mire megfejtettük.
Válasz #9538. hozzászólásra
Tegnap vágtam egy komoly gazdának 3t-ás gaztengert,legjobb munkája az sa-ának volt.2-esbe full felvariálva toltam neki teljesen lengedett astallal.Kombájn után elvétve volt egy két csuta,elötte amit vágtam 8t-ás pio y12 vörslött a föld a csutátol.
Válasz #9536. hozzászólásra
Az igaz, hogy május, júniusban volt eső (140 mm), de ha még a szemkitelítődésre is jött volna egy 30-40 mm, akkor mázsákkal több lett volna, de nagyon jó ez így is!
Válasz #9527. hozzászólásra
7.1t/ha 16.9-es átlag vízzel.Tűrhető szerintem.
Válasz #9538. hozzászólásra
A tuningolt asztal jol szuperál?
Itt a leggyengébb kukink, 50% vadkár kb. Kis darab siló miatt lett vetve de mégsem kellett, kemény 40 q 18 as vízzel, a többi ettől már csak jobb lehet.
Válasz #9534. hozzászólásra
Nekem a 4590 80.5q adott ha.Jo vizekkel 13.5-14.5 között.Még esök elött levágva.
De ha volt júniusban akkor a másik két hónapban már azzal el volt!! Nálunk három hónapig nem volt júni, júli, augusztus!! Ha legalább júniban lett volna 30-40 mili akkor itt is 100q lett volna!! De tudod esővel könnyű termelni, meg ahol nem felejtenek el vetni mert olyan a föld ott is könnyű!!
Kukorica levágva.
27 ha átlaga 11 tonna/ha.
Ebben volt 5 tonnás és 13 tonnás tábla is, de szerencsére az 5-ösből kevés volt
Dkc 4590, 4964 és Pio 0017. A leggyengébb a pio volt, bár az olcsó mag is viszonylag, de nálunk a dekalbok nagyon beváltak.
10-15 AK-s földek, július - augusztusban szinte semmi csapadék.
Rekord termés éppen nincs, nálunk legalábbis. 16-17-es vízzel vágunk. Elvétve akadnak 10 tonnás darabok, de az átlag 8 körül alakul.
Válasz #9524. hozzászólásra
Melyik része??
Én is elkezdtem, a legjobb 70mázsát adott 17-18közötti vizekkel de 44mázsa is jött le 2 hektáros kis tábláról összesen szóval
Felénk az a hír járja, hogy a dunántólon kivétel nélkül mindenhol rekord közeli termések vannak közben meg itt most olvasom hogy mindenütt féltermés az a rekord termés...
dkc 5276 ,1500kodráton becsőtörözve 101mázsa
Válasz #9526. hozzászólásra
Nem volt ott elba va semmi.Cumira tett az időjárás + szétrepedt a talaj 1m mélyen.
borsodból tud valaki árakat?35-öt halottam,ez hallatlan.
Üdv mindenkinek.!
Kws Koralt vágott már valaki az idén.
17, meg 19-es a vize de még a lábán áll Szabolcsban. Nem tudom mire számítsak.
Köszi a segítséget!
Válasz #9519. hozzászólásra
Nekem 0.3-on lesz annyi,dokikám!Lehet elba..ták a vetést!
Válasz #9524. hozzászólásra
gratulálok, el is adtad?
ja Bács-Kiskun lemaradt
ja Bács-Kiskun lemaradt
Pioneer PR37M81 9Ha 8,4t víz:16,3
Ma lejött két tábla Nk Thermo.70-85q között.15-16-os vizzel pedig totál lesülve szinte levél sem volt rajta már.
Hajdú, bérmunka! 100 q/ha. 18.9 víz DK440 azt hiszem!
dkc 5276 :4,3t 20-as viz. ZALA
Mv Tarján 56mázsa/ha 14-es vizzel fejérben
Felénk Zalába 41-42 körül adnak a kukoricáért.
Sokan arattak már, de mi még nem.
17-19,5-ig mértem mindent.
Jövö hétvégé felé lehet tervezni.
Vadkár nagy, jégkár is, aszálykár.
50mázsa felett tippelem így is a termést.
Hamarosan kiderül.
Ma is leesett 7mm eső.
Búzavetés megkezdödött.
Válasz #9514. hozzászólásra
Gondolod, hogy fog még száradni? Nehogy a száradásra várva lassan elkopjon....
valaki nemtudja az idei kukorica árakat ???
Micsoda világ van. Azt kell számolnom, hogy hogy kisebb a veszteség:
- ha tűröm, hogy napi 4-5 mázsát ellopjanak
- ha levágjuk most, és kifizetem a szárítást.
Lehet venni kéne egy puskát ...
Ájj gyerekek ez az MV Tarján kukorica:(( Vanahol foltokban csak 60cm magas csövek nélkül, valahol meg 2 cső, nem is tudom érdemes e aratni 2Ha lesz kb 30 mázsa!
Gyullaggyon ki a traktorom, a mégegyszer ilyet vetek! :)
Válasz #9497. hozzászólásra
Tündérbogár!
Lent van ott egy olyan link, hogy impresszum, ott megtalálod Bence elérhetőségét. Vele megegyeztek egy korrekt árban, és kapsz rendes bannert az oldalon. Ha smucig disznó vagy, akkor ott az apróhirdetési lehetőség is. De a fórumot teleszemetelni ősi román szokás.
Uff. Beszéltem.
Valaki vetett P9025 kukit? Milyen átlagok születtek, milyen talajon, mennyi kajával, milyen víztartalom mellett?
Kiskunsági aszályos területen DA SONKA letudva
Üzemi átlag 8t/ha 16-17 vizzel.
Válasz #9507. hozzászólásra
Üdv,nincs. Ráadásul így még a szár és levél maradványokat lehet takarmányozásra felhasználni.
Válasz #9506. hozzászólásra
Üdv, a fagy előtt néztem és most levél lefagyás után a vizet, de fél % a differencia.
Most már deszikkálásnak nincs értelme.
ÜDV!Túl nedves kukorica esetén lenne értelme a desszikálásnak? Van valakinek gyakorlati tapasztalata? El lehetne érni vele az optimális13.5%-os szintet?
Kérdeznék.....
A múlt heti fagy, ami -4 -6 körüli volt hatással lehet e a kukorica vízleadására......?
Voltak helyek ahol fagy előtt zöld volt még a kukorica level, fagy után persze most megsárgul....
Fog még leadni vizet vagy már jelentős javulást nem kell tőle várni?
Fagy előtt már vágtunk egy darabot 10 tonna fölötti terméssel.....
Válasz #9499. hozzászólásra
Üdv
1., Nem a csomagoláson feltüntetett FAO számú vetőmag volt a zsákban.
2., Deszikkálás nélkül jó esetben, 1-1,5 % hetente.
Az elmult par napban ovatosan emelkedik a kukorica itthoni tozsdei ara, foleg a jovo tavaszi hataridore. Annak ellenere, hogy a varhato termest ovatosan felfele korrigaljak: http://www.agrarszektor.hu/novenytermesztes/egye/tenyleg_sok_az_iden_a_kukorica_a_hatosagnak_lesz_igaza.3266.html
Az egesz vilagra szolo termesbecsles kesni fog az USA kormany leallasa miatt, igy nem tudjuk, hogy mi van a rank leginkabb hatassal levo ukran es roman adatokkal.
Ha a szem včgčt a hegyénčl letöröd,s van kifejezett fekete folt,akkor a mag mŕr megčrt.Lehet desszikŕlni,ha mŕs nem,Ha nincs fekete folt,akkor nem,mert bezsugorodik,s ha rĺjön a keverö miért van nem veszik meg. Itt volt ilyen mŕr.
Válasz #9484. hozzászólásra
Ez könnyen elöfordulhat 1,szar a fajta, 2,besült a csö, az aszŕlyba,s a szŕraz koro szĺrŕbol kinlodik aszalodik.Mert fčléretten sanyargott a melegbe.S igyekszik a növčny magŕt felŕldozva is,bečrlelni a termčsét,hogy az a lehetö legtöbb tĺpanyagot halmozhassa fel. Igy mčg fčlig meddig čl a csö! A fajtabaj is lehet,nekem az agyonfavorizŕlt pio N01,Y12 késöbb jött le 2hčttel nyersen 16% amikor a 400as pio K85 ös olcso mag 13al 110q teljesitett. 2011ben.Azota drŕga mag felejtös,elövetemčny buza ami szervetrŕgyĺt is kapott. Ez a 2 lehet. De itt nŕlad szerintem az a baj,hogy az aszĺly a legrosszabb idöben črte, Mčghogy van termčs meg a duma meg a duma. Vilŕgpiac bla bla bla. Higyje aki akarja a kupec dumŕt.
Sok műtrágya töltéskor meg sok eső????