Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Olyat mondok: ma hallottam, hogy a környékről (szabolcsban vagyok) jönnek a szlovákok kamionnal, teljesen legális, számlát ad meg stb. tehát nem feketén megy a dolog, lemérve bioetanolnak viszik a 30-as körüli víztartalmú kukit, 3500 pénzért
Nálam igazából magas volt a napra és a tányérral bement vagy 30-40 cm szár is mert akkora volt a primis, a tányérok nagyok és a kiszáradt napra súlya miatt esett ki az asztalból egyszerűen a tömeg és a lendület összeadódott és kiesett szárastól!!
Korábban ezt a gondot úgy oldottuk meg,hogy a szélső csőrőkre csavaroztam fel laposvasból meghajtott terelőt,mindkét oldalra,és ez a dölt naprát egyenesbe hozta,utánna már a lánc intézte a dogát,egyszerű és hasznos megoldás,tudom ajánlani!
Nekem az OROS-nál kidobálta oldalra, ha a napra jobb oldal felé volt dőlve és elvágta a betét kése, egyszerűen a fej lendülettel kirepült szárastól! Kellett rá a magasítás körbe!! Míg nem volt fent csak 5 sort lehetett vágni vele lefelé menet a jobbra állt tányéroknál!
Sarolta tavaly száraz évben homokos középkötött talajon 75q átlag 3q an sor mellé más nem. A sarolta idén nem mutatkozik vmi jonak a dekalbokkal kb szintben és az occitánnal.
Oldalt van terelőcsiga,inkább a ferdére rakja fel,de nem veszélyes,egy idő után visszaesik az asztalba,egyébként tetszik a melója,kb 30-35cm-s tarlót hagy a többit lezúzza!
Válasz #9226. hozzászólásra
Sarolta volt tavaly, szemre tetszetős szép korai fejlődés nagy széthajló levelek nagy hosszú csövek ,közepes termőhelyen 4-5t volt.Nagyon olcsó maghoz képest jól teljesít, inkább az átlag feletti,de nem kiemelkedő.
Nem normális dolog élelmiszerrel fűteni, pedig volt már rá máskor is példa és a következő évben meg is volt a böjtje, de az etanolgyártással ezt nagyban csinálják, amikor elpöfögjük a kocsikban.....
A tyuknak hagytunk 10q-t fél méter magasan 18-as vízzel, semmi baja nem volt. Az eső akkor cseszik ki vele főleg, ha a felálló cső csuhéjába megáll a víz
Sanyi bácsi, ha erre jársz majd... említetted múltkor, hogy a kukoricát, ahova szoktuk vinni onnan tudsz árat. Ha tudod, akkor skype-on fent leszek, nem biztos, hogy gép előtt, de be leszek jelentkezve, küldd el légyszíves, hogy mit tudsz árakról. Köszönöm!
Igazat szóltál, uff. Ettől még mondjuk nem tartunk ott, hogy olcsóbb lenne mint a tüzelő. Szerencsére és ezt lekopogom.
Amúgy lesz még baj. Beszéltünk az egyik nagy helyi tárolóval és azt mondták, hogy jelenleg azt sem tudják megígérni, hogy tárolni tudnak majd akárkinek is, mert szinte minden silójuk tele van búzával és ez nem csak náluk van így. Most ott tartanak, hogy lehet felvásárolni sem tudnak majd rendesen, mert nincs hely.
Tótkomlósra már hordják be a kukoricát. 16-os vizekkel mennek befelé és még 4 hétig terveznek kukorica felvásárlást. Egyetlen korrekt hozzáállást tanúsítottak, hogy azt mondták, hogy ha beesik egy nagyobb cég, akkor tőlük nem veszik meg, hogy legyen hely a kicsiknek.
Ne büntessen meg érte az isten de ha olcsóbb mint a tüzelő akkor miért ne???????? A mostani ár az nulla, emlékszel mekkora káosz volt a tavasszal a vetőmagok, és műkaki körül etették a termelőt, hogy nem lesz vegye meg horror pénzért, verték felfelé a vetőmag árát meg mindenét most meg szar az ár, átbaszták a termelőket a kupecok, remélem emlékszel még ????!!!
Válasz #9207. hozzászólásra
A rezsicsökkentés után is olcsóbb?Te eltüzelnéd az élelmiszert?, a takarmányt?HÁT EZT NEM ÉRTEM..... késő van lecsófesztivál után., de akkor sem.
Hát sokkal olcsóbb mint a szén, vagy a gáz!!! Igaz kicsit dolgozni kell vele de megéri!! Szedek én is vagy két pótkocsival, aztán had nyomja a meleget!!
Tegnap vágtunk KWS Clemenso viz 13% másfél hektárról a 8 tonnás ap pótkocsi magasitóval meg púpozva plussz a fordal bevittem 18 mázsát.
Ez tuti mert ma fel zsákoltuk.
Az emberek viszik mint a cukrot.
Lucerna lett kitörva műtrágya semmi.
24596 hozzászólás
Válasz #9248. hozzászólásra
nézzétek meg rendesen kinek adjátok cmr re!
Válasz #9246. hozzászólásra
Biztos,hogy a vásárló adja a számlát?
Válasz #9245. hozzászólásra
Bérmeló, Waxy 60 körül meg áll.
Olyat mondok: ma hallottam, hogy a környékről (szabolcsban vagyok) jönnek a szlovákok kamionnal, teljesen legális, számlát ad meg stb. tehát nem feketén megy a dolog, lemérve bioetanolnak viszik a 30-as körüli víztartalmú kukit, 3500 pénzért
Válasz #9239. hozzászólásra
Milyen az átlag?
Válasz #9242. hozzászólásra
Nálam igazából magas volt a napra és a tányérral bement vagy 30-40 cm szár is mert akkora volt a primis, a tányérok nagyok és a kiszáradt napra súlya miatt esett ki az asztalból egyszerűen a tömeg és a lendület összeadódott és kiesett szárastól!!
Válasz #9231. hozzászólásra
Értem! felénk még 22-25 körüliek.
Amugy sem sietős, hol van még a napravetés....
Fontos a jó vetésforgó.
Válasz #9241. hozzászólásra
Korábban ezt a gondot úgy oldottuk meg,hogy a szélső csőrőkre csavaroztam fel laposvasból meghajtott terelőt,mindkét oldalra,és ez a dölt naprát egyenesbe hozta,utánna már a lánc intézte a dogát,egyszerű és hasznos megoldás,tudom ajánlani!
Válasz #9237. hozzászólásra
Nekem az OROS-nál kidobálta oldalra, ha a napra jobb oldal felé volt dőlve és elvágta a betét kése, egyszerűen a fej lendülettel kirepült szárastól! Kellett rá a magasítás körbe!! Míg nem volt fent csak 5 sort lehetett vágni vele lefelé menet a jobbra állt tányéroknál!
Sarolta tavaly száraz évben homokos középkötött talajon 75q átlag 3q an sor mellé más nem. A sarolta idén nem mutatkozik vmi jonak a dekalbokkal kb szintben és az occitánnal.
Válasz #9235. hozzászólásra
Kb 80 heki már le vágva
Válasz #9232. hozzászólásra
Válasz #9236. hozzászólásra
Oldalt van terelőcsiga,inkább a ferdére rakja fel,de nem veszélyes,egy idő után visszaesik az asztalba,egyébként tetszik a melója,kb 30-35cm-s tarlót hagy a többit lezúzza!
Válasz #9234. hozzászólásra
Szia Feri, nem dobálja ki a naprát oldalt az asztal, kell a magasítás?????????
Akkor lassan megkezdődik a kukorica aratás úgy látom!!
Válasz #9230. hozzászólásra
Faxa válogatás! Tudnak ezek az oroszok!!!!!!
Válasz #9232. hozzászólásra
Te már ne nézegesd a "zöldet", csak sárga napszemüvegben.
Válasz #9230. hozzászólásra
Ez se rossz
Válasz #9227. hozzászólásra
Devyd
Pio N01, de van olyan tábla is belőle ahol 21-22-es a vize.
Válasz #9226. hozzászólásra
Sarolta volt tavaly, szemre tetszetős szép korai fejlődés nagy széthajló levelek nagy hosszú csövek ,közepes termőhelyen 4-5t volt.Nagyon olcsó maghoz képest jól teljesít, inkább az átlag feletti,de nem kiemelkedő.
Mai kép kori vetésű dekalb 5 mázsa műtrágya 63 mázsa 14.5%víz.
(barátomé)
Válasz #9225. hozzászólásra
Milyen fajta?
GK Csanád,Sarolta van e valakinek?Termőképessége érdekelne.Előre is köszönöm a válaszokat.
Ma mértem a leghamarabb leszárdt kukoricánkban szemnedvességet.
15-16% Lehetne vágni......
szia valaki vágot már kukoricát és milyen termés átlaga letneki ?
Válasz #9221. hozzászólásra
Azt hittem az NY. Kórógyra nem szoktunk szállítani. NY meg én úgy tudom nem vesznek kukoricát, mert ők csak azt termelnek.
Válasz #9220. hozzászólásra
Most néztem a szuperinfót, de nem hirdeti még magát, nem mindig vesznek, azért szoktam én is elvinni máshova.
Válasz #9220. hozzászólásra
Az első, a másikat nem tudom, még nem hívtam, pedig nekem az ott van 300 méterre.
Válasz #9217. hozzászólásra
Kórógy vagy a másik?
Válasz #9212. hozzászólásra
Ha át megy a gépen, még 1.5 megy rá!!!
Válasz #9208. hozzászólásra
Hát látni azért videón .....A német gazda rendre vágja -bálázza- és megy az erőműbe.
Válasz #9210. hozzászólásra
Ott is ennyi.
Válasz #9206. hozzászólásra
Addig kell eladni, amíg veszik és ha mindenki beindul...
Nem normális dolog élelmiszerrel fűteni, pedig volt már rá máskor is példa és a következő évben meg is volt a böjtje, de az etanolgyártással ezt nagyban csinálják, amikor elpöfögjük a kocsikban.....
Válasz #9212. hozzászólásra
A tyuknak hagytunk 10q-t fél méter magasan 18-as vízzel, semmi baja nem volt. Az eső akkor cseszik ki vele főleg, ha a felálló cső csuhéjába megáll a víz
Válasz #9212. hozzászólásra 14 alatt kell lennie!
16% vízzel be lehet rakni kombájntól tárolóba?Most 16% a kukorica vize
esőtől sokat vissza nyersül?
Sanyi bácsi, ha erre jársz majd... említetted múltkor, hogy a kukoricát, ahova szoktuk vinni onnan tudsz árat. Ha tudod, akkor skype-on fent leszek, nem biztos, hogy gép előtt, de be leszek jelentkezve, küldd el légyszíves, hogy mit tudsz árakról. Köszönöm!
Válasz #9209. hozzászólásra
Igazat szóltál, uff. Ettől még mondjuk nem tartunk ott, hogy olcsóbb lenne mint a tüzelő. Szerencsére és ezt lekopogom.
Amúgy lesz még baj. Beszéltünk az egyik nagy helyi tárolóval és azt mondták, hogy jelenleg azt sem tudják megígérni, hogy tárolni tudnak majd akárkinek is, mert szinte minden silójuk tele van búzával és ez nem csak náluk van így. Most ott tartanak, hogy lehet felvásárolni sem tudnak majd rendesen, mert nincs hely.
Tótkomlósra már hordják be a kukoricát. 16-os vizekkel mennek befelé és még 4 hétig terveznek kukorica felvásárlást. Egyetlen korrekt hozzáállást tanúsítottak, hogy azt mondták, hogy ha beesik egy nagyobb cég, akkor tőlük nem veszik meg, hogy legyen hely a kicsiknek.
Most árra azt mondják, hogy 3800 nettó.
Ne büntessen meg érte az isten de ha olcsóbb mint a tüzelő akkor miért ne???????? A mostani ár az nulla, emlékszel mekkora káosz volt a tavasszal a vetőmagok, és műkaki körül etették a termelőt, hogy nem lesz vegye meg horror pénzért, verték felfelé a vetőmag árát meg mindenét most meg szar az ár, átbaszták a termelőket a kupecok, remélem emlékszel még ????!!!
Válasz #9207. hozzászólásra
A rezsicsökkentés után is olcsóbb?Te eltüzelnéd az élelmiszert?, a takarmányt?HÁT EZT NEM ÉRTEM..... késő van lecsófesztivál után., de akkor sem.
Válasz #9201. hozzászólásra
Hát sokkal olcsóbb mint a szén, vagy a gáz!!! Igaz kicsit dolgozni kell vele de megéri!! Szedek én is vagy két pótkocsival, aztán had nyomja a meleget!!
Válasz #9205. hozzászólásra
Ilyen vízzel ki vette meg?
Válasz #9204. hozzászólásra
Az enyém is lucernatörés volt.....
Tegnap vágtunk KWS Clemenso viz 13% másfél hektárról a 8 tonnás ap pótkocsi magasitóval meg púpozva plussz a fordal bevittem 18 mázsát.
Ez tuti mert ma fel zsákoltuk.
Az emberek viszik mint a cukrot.
Lucerna lett kitörva műtrágya semmi.
a
Válasz #9198. hozzászólásra
Hát az nem sok, inkább sokk!!
Válasz #9199. hozzászólásra
Ma 8:30-kor 18,5 vízzel Makón.
Válasz #9200. hozzászólásra
Akkor lehet ,hogy rászóltam még ,ha lejjebb megy az ára tényleg azzal fogok fűteni megint
Az akácfa kuglizva 3000 ft mázsája nálunk.