Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Rabó001 #23095. hozzászólásáraNálunk most elég sok "körbenjáró" öntözőt telepítettek. Nem tudom, mennyire hatékony, mivel porlasztja a vizet, így gondolom elég sok a légkörben marad, főleg a 37 fokos forróságban. Biztosan jól kiszámították, de a belső fejeknél nem is látszik, hogy öntözne. Egymás mellett van kettő, 5 napja szedték le a csemegeborsót és már el is van vetve a csemege kukorica.
Válasz medikus #23092. hozzászólásáraHa vízben állna, mint írtad, az párologtatna annyit hogy nincs légköri aszály.
Félsivatagos helyeken is megtermelik a kukoricát, pedig ott aztán van meleg, meg eső sincs sok, pl. Las Vegas környéke, csak minden földön megy a centerpivot egyfolytában, alatta ott a 3 méteres kukorica.
Válasz Gatti #23091. hozzászólásáraDélután átküldtem hozzátok az esőt ,a harmadik kaszálás kint van nálunk/most készülne a borjú manna/,remélem nem haragszol érte kolléga.Itt egyébként a vakarászott földekbe megállt a kukorica ,zongorázni lehet a különbséget ,a szántottak jobban bírják.
Válasz Szlovákiából #23088. hozzászólásáraFelénk inkább azért nem vetettek mert mindenki fél az aszàlytól. Utóbbi években nagyon gyenge kukoricàk lettek erre.
Mi is idén csak annyit vetettünk amit a jószág megeszik.
Környékünkön nagyon kiegyenlítetlenek a kukoricák, már szenvednek a szárazságtól. Ráadásul sokkal kevesebbet vetettek, mert mindenki megijedt, hogy nem lesz gáz a szárításra, illetve arany áron lesz a szárítás.
Elején azért nem nőtt, mert hideg volt, most a szárazság és hőség kínozza.
Segitséget kérnék!
Olyan 120-150cm-es kukoricám 2 levele felszáradt jelenleg. Vizhiányban van,mert a talaj nagyon tömörödött és a müvelés is nagyon csekély volt.
Milyen lombtrágyával lehetne neki segiteni? A tábla szélei 8-10 sor durván ilyen mind2 fele.
Lefujnám motros hátival,de a kevés viz magas koncentráció nem okoz problémát. Egyálltalán ér valamit ha ilyen (15-20Liter) kevés lével fujunk?
Aminosavas készitményre gondoltam stressoldás miatt,hogy talán javitana állapotán?
Esetleg még Cinkes trágya is segitene.
Sokat lerágtak az özek és azokon elég gyakori az üszög képzödése,tegnap láttam.
Ma ilyen volt a kukorica. Kiderül jövő vasárnapra milyen lesz. Volt neki 5napja kb 20 mm csapadék . https://youtu.be/3_XIANqGknkitt egy kép a sőtét zőld a miénk sokat dobott a lombtrágya.
Válasz Gumóka #23074. hozzászólásáraMagas labda volt, én meg 2méter vagyok, nem nehéz lecsapni.
Amúgy jó géped van, süldő koronban nekemis volt, bár mostmár elölről is feltudnák rá ülni.
Válasz Gandhy #23066. hozzászólásáraÉn is majdnem így jártam csajozni, szezonban. Egyet se zavart, tudták a borotválkozási idő helyett is neki lesz jobb. Okosabb dög hozott magával baba pudert, hogy bekenje utána, vagy előtte kenegette magát vele.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraMaga a repce után napraforgó vetés az nem gond?
Anno Bábolna körül a 90-es években láttam sok napraforgo másodéves, sűrűre vetve, zoldtragyanak, szerintem gabona után. Akkor felénk még ismeretlen volt a zoldtragyazas, csak szakirodalomban láttuk.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraA repce rengeteg tápanyagot kiszed a földből ezt pótolni kell és még ott van a kérdés milyen lesz az időjárás abból a rengeteg műtrágyából mennyi fog hasznosulni .Napraforgó ára mélyen van az input költségek magasan tehát én ezt a kombinációt nem értem.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraNapraforgó azért más tészta! Ott egy desszikálás megoldja a dolgokat... A kukorica érése problémásabb, viszont vészmegoldásként ott a silózás ha úgy alakul a történet. ..
Válasz Apáé #23048. hozzászólásáraSzia ha jó a talaj és az idő is jó lesz novemberig akár nagyon jó is lehet. Régen vetettem június 25 körül 220 faost és 70q lett az átlag, minden az időjárástól függ.
Sziasztok,
Volt már köztetek aki nagyon alacsony, 40 kg nitrogén hatóanyaggal termesztett kukoricát? Mást nem kapott, előtte takarónövény volt, kapni fog még rhizomagicet és keserűsót.
Szerintetek várható rajta termés vagy erőltessek még rá valamennyi nitrogént! Talaj nagyon jó adottságú.
Köszönöm
24596 hozzászólás
Válasz Rabó001 #23095. hozzászólásáraNálunk most elég sok "körbenjáró" öntözőt telepítettek. Nem tudom, mennyire hatékony, mivel porlasztja a vizet, így gondolom elég sok a légkörben marad, főleg a 37 fokos forróságban. Biztosan jól kiszámították, de a belső fejeknél nem is látszik, hogy öntözne. Egymás mellett van kettő, 5 napja szedték le a csemegeborsót és már el is van vetve a csemege kukorica.
Válasz medikus #23092. hozzászólásáraHa vízben állna, mint írtad, az párologtatna annyit hogy nincs légköri aszály.
Félsivatagos helyeken is megtermelik a kukoricát, pedig ott aztán van meleg, meg eső sincs sok, pl. Las Vegas környéke, csak minden földön megy a centerpivot egyfolytában, alatta ott a 3 méteres kukorica.
Válasz szelindi1965 #23093. hozzászólására2,5 mm jött le :) most olyan párás a levegő mint a dzsungelbe
Válasz Gatti #23091. hozzászólásáraDélután átküldtem hozzátok az esőt ,a harmadik kaszálás kint van nálunk/most készülne a borjú manna/,remélem nem haragszol érte kolléga.Itt egyébként a vakarászott földekbe megállt a kukorica ,zongorázni lehet a különbséget ,a szántottak jobban bírják.
Válasz Rabó001 #23087. hozzászólásáraAkkor értelmezd!Nem cáfoltam semmit!
Válasz Szlovákiából #23090. hozzászólásáraDe itt az Alföldön már 3 éve szivat az időjárás
Válasz Gatti #23089. hozzászólásáraAz aszály minden növényt megvisel, nekem tavaly 17 mázsa tavaszi árpám termett hektáronként.
Válasz Szlovákiából #23088. hozzászólásáraFelénk inkább azért nem vetettek mert mindenki fél az aszàlytól. Utóbbi években nagyon gyenge kukoricàk lettek erre.
Mi is idén csak annyit vetettünk amit a jószág megeszik.
Környékünkön nagyon kiegyenlítetlenek a kukoricák, már szenvednek a szárazságtól. Ráadásul sokkal kevesebbet vetettek, mert mindenki megijedt, hogy nem lesz gáz a szárításra, illetve arany áron lesz a szárítás.
Elején azért nem nőtt, mert hideg volt, most a szárazság és hőség kínozza.
Válasz medikus #23086. hozzászólásáraMost akkor víz igényes vagy nem? Kettővel lejjebb még azt írtad hogy lehet akarmennyi víz.
Válasz Apáé #23085. hozzászólásáraA kukorica nád növény!Víz igényes!A többi mese!
Válasz medikus #23083. hozzászólásáraKösz sokat segitettél!
Válasz Rabó001 #23078. hozzászólásáraVízben állhat,ha a légköri aszály fölülről szénné égeti!
Válasz Apáé #23082. hozzászólásáraMajd a szerdai 40 fok helyre teszi a többit is!
Segitséget kérnék!
Olyan 120-150cm-es kukoricám 2 levele felszáradt jelenleg. Vizhiányban van,mert a talaj nagyon tömörödött és a müvelés is nagyon csekély volt.
Milyen lombtrágyával lehetne neki segiteni? A tábla szélei 8-10 sor durván ilyen mind2 fele.
Lefujnám motros hátival,de a kevés viz magas koncentráció nem okoz problémát. Egyálltalán ér valamit ha ilyen (15-20Liter) kevés lével fujunk?
Aminosavas készitményre gondoltam stressoldás miatt,hogy talán javitana állapotán?
Esetleg még Cinkes trágya is segitene.
Sokat lerágtak az özek és azokon elég gyakori az üszög képzödése,tegnap láttam.
Ma ilyen volt a kukorica. Kiderül jövő vasárnapra milyen lesz. Volt neki 5napja kb 20 mm csapadék . https://youtu.be/3_XIANqGknkitt egy kép a sőtét zőld a miénk sokat dobott a lombtrágya.
Válasz mtz1221 #23079. hozzászólásáraAhogy a mondás tartja, Isten ad és elvesz!
Válasz kajszi_71823 #23075. hozzászólásáraAkkor valami neked sem arányos, ha nem a 200 mmel dicsekedsz.
Válasz boldizsár1988 #23077. hozzászólásáraNincs gond a 30+ fokkal, csak víz is legyen mellé.
Erre Szabolcsba a homokon kezd felsülni,nem kukoricának való a 30+ fok..
Válasz kajszi_71823 #23073. hozzászólására
Válasz Gumóka #23074. hozzászólásáraMagas labda volt, én meg 2méter vagyok, nem nehéz lecsapni.
Amúgy jó géped van, süldő koronban nekemis volt, bár mostmár elölről is feltudnák rá ülni.
Válasz kajszi_71823 #23073. hozzászólásáraLátom mindenki kipihente magát
Válasz Gumóka #23072. hozzászólásáraha cm akkor jó, ha meg mm, akkor plàne.
Válasz Gandhy #23070. hozzászólásáraRégen mértem már, 175 körül.
Válasz Gandhy #23070. hozzászólásáraEngem az része apszolutt nem érdekel, ángyinak ha elég akkor jó. De hogy te miért rágódsz rajta.....
Válasz mtz1221 #23068. hozzászólásáraha 15O centi alatt van, a kukorica is kisebb
Válasz Gandhy #23066. hozzászólásáraÉn is majdnem így jártam csajozni, szezonban. Egyet se zavart, tudták a borotválkozási idő helyett is neki lesz jobb. Okosabb dög hozott magával baba pudert, hogy bekenje utána, vagy előtte kenegette magát vele.
Válasz Gandhy #23067. hozzászólásáraEngem az nem is érdekel, hogy téged miért is ?
Válasz Gumóka #23064. hozzászólásáraazért így is nehéz belőni, mert nem tudjuk mekkora a valós méreted
Válasz mtz1221 #23062. hozzászólásáraezzel a kipás fotóval egy szentföldi kibucban lenne igazán sikere
Válasz Gumóka #23064. hozzászólására
Válasz mtz1221 #23062. hozzászólásáraMáshogy nem tudtam mutatni az enyém mekkora
Válasz Balázs. #23059. hozzászólásáraMég nem, van aki korábban vettet, ott már kint a címer.
Válasz Gumóka #23058. hozzászólásáraNem társkereső ez a fórum. Vajdasági csajok felé nézegessél, azok bírják ezt a vad szakállas stílust.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraMaga a repce után napraforgó vetés az nem gond?
Anno Bábolna körül a 90-es években láttam sok napraforgo másodéves, sűrűre vetve, zoldtragyanak, szerintem gabona után. Akkor felénk még ismeretlen volt a zoldtragyazas, csak szakirodalomban láttuk.
Válasz Apáé #23048. hozzászólásáraSilonak esetleg meglehet próbálni, főleg öntözve.
Válasz Gumóka #23058. hozzászólásáraErre is így nézz ki a többségnek. Még nem babázik a tiéd sem ha jól látom
Eddig fasza, ma is ráesett egy 20-as
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraA repce rengeteg tápanyagot kiszed a földből ezt pótolni kell és még ott van a kérdés milyen lesz az időjárás abból a rengeteg műtrágyából mennyi fog hasznosulni .Napraforgó ára mélyen van az input költségek magasan tehát én ezt a kombinációt nem értem.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraSemmit…..itt is volt már többször próbálkozás…..
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraAzért az elég bátor dolog! Lehet gombaölőzni bőséggel ha jön még csapadék.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraDecemberben lehet le tudja majd vágni , kérdés ki fogja megszàritani a 15 ös napraforgót.
Válasz zsozsi51 #23051. hozzászólásáraNapraforgó azért más tészta! Ott egy desszikálás megoldja a dolgokat... A kukorica érése problémásabb, viszont vészmegoldásként ott a silózás ha úgy alakul a történet. ..
Válasz Apáé #23048. hozzászólásáraSzia ha jó a talaj és az idő is jó lesz novemberig akár nagyon jó is lehet. Régen vetettem június 25 körül 220 faost és 70q lett az átlag, minden az időjárástól függ.
Válasz R Sándor #23050. hozzászólásáraA héten láttam 2 leveles napraforgót repce után. Figyelemmel fogom kísérni, mit tudnak belőle kihozni.
Válasz Apáé #23048. hozzászólásáraMár a cirok is késő nem hogy a kukorica. max zöld trágyának.
Válasz Apáé #23048. hozzászólásáraSzerintem nem.
Holnap vetnék még kukoricát. Jun 30 lesz,lehet abból még valami szerintetek?
Sziasztok,
Volt már köztetek aki nagyon alacsony, 40 kg nitrogén hatóanyaggal termesztett kukoricát? Mást nem kapott, előtte takarónövény volt, kapni fog még rhizomagicet és keserűsót.
Szerintetek várható rajta termés vagy erőltessek még rá valamennyi nitrogént! Talaj nagyon jó adottságú.
Köszönöm