Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem mindig Pr van,de tök mindegy,ha nem kap vizet,felsül ez is.2-3 hónap věz nélkül,30fokos nčha 40fokos melegbe,az azért megterhelö,enyhén fčlsivatagi éghajlat.Mig a tengeri c4es meleg čs vězigényes növčny.Inkĺbb szubtropusi,mint mediterrŕn,meg sivatagi növčny.A feje tüzbe lŕba vězbe kell legyen.
Én ma törtem egyik tábláról csöveket.
Foltokban még zöld nagyrésze teljesen levan száradva jóideje. Kicsit korábban gabona aratás tájékán űber rekordnak nézett ki, egészen tavasztól végig a környék legszebb kukoricája volt.
Lényeg, hogy a megsült részeken 3csőről kell lemorzsolni a szemeket, hogy a kis kézi Dickey John nedvességmérő pohara megteljen, a jó részekről tört csőről meg nem fér bele a pohárba az összes szem, 1 csőről.
A gyengének 22-23-as a víze, a jó résznek 36-37. Ez lenne a normális, a tábla mélyebb részein ezt tudja a többi megsült. Szerintem 30mázsát fog adni kb, lehet 40-et a jó részek végett...
Anno a DK537-es volt favorit ebben a ligában, azt hiszem az is 510-es volt és mindig agyonvert mindent nálunk, és ráadásul mocskosul olcsó volt a többihez képest! ki is vonták a forgalomból, azóta csak elvétve van nálunk dekalb!
akkor nyugodtan alszom,ez a leggyérebb tábla,megint rábeszéltek a szar dekalbra(10heki),valami 510-es faó,de soha többet ebböl,marad a pió,az sokkal szebbnek tűnik
Mostanra is gondolok, meg a tavasszal eladottra, meg majd az akkorira.Szoktam mondani volt, nekem elég volna a 70-80g/ha csak ne kelljen szárítani meg a 4500 ár.(de a 70-80g gondolva)
Kétszer 5mm volt most, meg egész nyáron 2*1mm, ha ez július 5-10 között lett volna akkor a fejem sem fájna a termés mennyiség miatt, csak az ára miatt.
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy olyat lehet/szoktak csinálni hogy a felvásárló üzemhez beviszem a kukoricámat megnézetni hogy hanyas a víze ? előre is köszönöm nincs tapasztalatom ebben.
Hát ezaz A foltok...Már elfelejtettem hol is laksz Múltkor veled beszéltem az expón ugye,elmesélted fél életed Ja csapadék elmúlt 1 órában 8 milli...Megnéztem talajt, hát a szóma nem engedte átázni fődet, Ezt MÁRTI néni nem mondta hogy ezzel is számolni kell...Ahun meg nincs szalma, ott 1.5 cm beázott...Lóf...ra se elég. Megástam 1 szelvényt kemény mint a vidia.. Ennyit a szuperjelentős csapadékról...
nosza rajta, oszd meg a nagy okosságodat te is!
Miért nem az?
Jöhet, szerinted miért NEM szuper kuki a kép alapján?
Szerintem azért jó mert 1 nagy cső meg legalább 1 közepes van rajta és szinte csupa zöld a növény, plusz most nagy valószínűséggel kaphat 5-10-20 mm csapadékot is még.
24596 hozzászólás
Ja a képek.
Ma voltam kint megnézni a kukoricát. Végre megjött az eső.
Nálunk 25mm esett 1.5-2 hónap után.
Szerintetek még használ neki az eső ?
Válasz #9043. hozzászólásra
6km
Válasz #9041. hozzászólásra
Holnap is lessz D.váron Agrár-Bétánál Pioneer bemutató, oda én megyek, tied messzebb van
Válasz #9036. hozzászólásra
igen netto
Válasz #9040. hozzászólásra
dombóvár mellett
Válasz #9039. hozzászólásra
Ha jól olvasom fajtabemutatóról van szó. Ha nem titok meg lehet kérdezni hogy hol lesz?
Válasz #9038. hozzászólásra
gyere nézd meg kedden ,honnan írsz?
Válasz #9022. hozzászólásra
Helló
caussade bemutatóról van képed?
Milyen a kukorica?
Válasz #9033. hozzászólásra
Hát nem nagyon szarnak be az erölködéstől!! Csak javul még ha kiderül, hogy nem lesz termés csak annyi mint 2012-ben.
Válasz #9033. hozzászólásra
Ugye ez nettó?
Válasz #9018. hozzászólásra
Nekem mindig Pr van,de tök mindegy,ha nem kap vizet,felsül ez is.2-3 hónap věz nélkül,30fokos nčha 40fokos melegbe,az azért megterhelö,enyhén fčlsivatagi éghajlat.Mig a tengeri c4es meleg čs vězigényes növčny.Inkĺbb szubtropusi,mint mediterrŕn,meg sivatagi növčny.A feje tüzbe lŕba vězbe kell legyen.
Válasz #9023. hozzászólásra
tizenvalahány. még nem tudok konkrétat
Válasz #9017. hozzászólásra
42-t fizet a szeszgyár
Én ma törtem egyik tábláról csöveket.
Foltokban még zöld nagyrésze teljesen levan száradva jóideje. Kicsit korábban gabona aratás tájékán űber rekordnak nézett ki, egészen tavasztól végig a környék legszebb kukoricája volt.
Lényeg, hogy a megsült részeken 3csőről kell lemorzsolni a szemeket, hogy a kis kézi Dickey John nedvességmérő pohara megteljen, a jó részekről tört csőről meg nem fér bele a pohárba az összes szem, 1 csőről.
A gyengének 22-23-as a víze, a jó résznek 36-37. Ez lenne a normális, a tábla mélyebb részein ezt tudja a többi megsült. Szerintem 30mázsát fog adni kb, lehet 40-et a jó részek végett...
Válasz #9028. hozzászólásra
lehetne mit, vannak készen is kb 350-.ig már vágható ,és 200-tól már vannak
Lényeg a lényeg 10t kukoricák lesznek csak nem mindegy hány hektáron
Válasz #9027. hozzászólásra
OK Köszönöm, ott leszek!
Válasz #9027. hozzászólásra
Vágjátok is vagy csak nézegetitek?
Válasz #9024. hozzászólásra
1-től gyülekező az étteremnél(volt avanti kút)
IFA kamion vitte az anyagot
a teljes,sziget le lett aratva
Válasz #9022. hozzászólásra
Köszönöm a meghívást, szívesen, remélem nem tesznek keresztbe addig, hol lesz a bemutató!
Válasz #9016. hozzászólásra
hány ha-on jőtt őssze a 2 kamionnyi?
Válasz #9021. hozzászólásra
kedden caussade bemutató nálunk,nem ugrassz át?
Válasz #9018. hozzászólásra
Anno a DK537-es volt favorit ebben a ligában, azt hiszem az is 510-es volt és mindig agyonvert mindent nálunk, és ráadásul mocskosul olcsó volt a többihez képest! ki is vonták a forgalomból, azóta csak elvétve van nálunk dekalb!
Válasz #9019. hozzászólásra
Jó lesz ha annyi talán lesz mint a 2012-es évben országosan!!
Úgy látom szép lassan kúszik fel a kuki ára
Válasz #9012. hozzászólásra
akkor nyugodtan alszom,ez a leggyérebb tábla,megint rábeszéltek a szar dekalbra(10heki),valami 510-es faó,de soha többet ebböl,marad a pió,az sokkal szebbnek tűnik
Válasz #9016. hozzászólásra
És az ára mi ,mert a mienk is csont száraz?
Válasz #9014. hozzászólásra
jövő hét végén kiderül.
egyik haver ma vágott 16-os kukit 2 kamionnal
Válasz #9011. hozzászólásra
Az egy dolog menyivel vetetted,az számít most mennyi van.
Válasz #9012. hozzászólásra
Nálad lesz annyi??????
Ha jellemzőek ezek a csövek és eredmények akkor 6-7tonna között lesz valahol várhatóan!!!
55
6 csövet leszedtem lemorzsoltam,78deka,29,5es vize van mi várható,72000,rel vetve
Nem sok 10 tonnás lesz az idén se mint tavaly
Válasz #9006. hozzászólásra
A legjobb pillanatban nem volt, nem tudom mi lett volna, de.... majd lesz valahogy.
Válasz #9007. hozzászólásra
Mostanra is gondolok, meg a tavasszal eladottra, meg majd az akkorira.Szoktam mondani volt, nekem elég volna a 70-80g/ha csak ne kelljen szárítani meg a 4500 ár.(de a 70-80g gondolva)
Válasz #9005. hozzászólásra
Most nem fáj az ára miatt?
Válasz #9005. hozzászólásra
Jó 10 mili kihuzott volna 100qra ??????? óóóóó
Kétszer 5mm volt most, meg egész nyáron 2*1mm, ha ez július 5-10 között lett volna akkor a fejem sem fájna a termés mennyiség miatt, csak az ára miatt.
Válasz #9000. hozzászólásra
Szedjél minden honnan! Morzsold le,és úgy vidd méretni! Egy cső becsaphat! Még így is van szórás.
Válasz #9000. hozzászólásra Persze,hogy lehet! Biztosan van a faluban is mérője valakinek.
Válasz #9001. hozzászólásra
Köszönöm szépen!
Válasz #9000. hozzászólásra
Simán....Ha partner vagy, megnézik ingyé,hanem max. néhányszázforint
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy olyat lehet/szoktak csinálni hogy a felvásárló üzemhez beviszem a kukoricámat megnézetni hogy hanyas a víze ? előre is köszönöm nincs tapasztalatom ebben.
Válasz #8998. hozzászólásra
Hát ezaz A foltok...Már elfelejtettem hol is laksz Múltkor veled beszéltem az expón ugye,elmesélted fél életed Ja csapadék elmúlt 1 órában 8 milli...Megnéztem talajt, hát a szóma nem engedte átázni fődet, Ezt MÁRTI néni nem mondta hogy ezzel is számolni kell...Ahun meg nincs szalma, ott 1.5 cm beázott...Lóf...ra se elég. Megástam 1 szelvényt kemény mint a vidia.. Ennyit a szuperjelentős csapadékról...
Válasz #8989. hozzászólásra
Foltokba lesz 10 , csak nem nagyok a fótok....
Válasz #8985. hozzászólásra
nosza rajta, oszd meg a nagy okosságodat te is!
Miért nem az?
Jöhet, szerinted miért NEM szuper kuki a kép alapján?
Szerintem azért jó mert 1 nagy cső meg legalább 1 közepes van rajta és szinte csupa zöld a növény, plusz most nagy valószínűséggel kaphat 5-10-20 mm csapadékot is még.