Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én a multkori kolléga miatt raktam fel aki a szépet akarta silóztatni,nálam is ez az egyetlen kép ami felkerül(t),nem fájdítva az aszálysujtotta kollégák szívét,itt is vannak gondok keményen
nálunk se mind ilyen a lúciuson már lefele álnak a csövek(ha annak nevezhető)és a homokon már aranysárga az egész növény,de az a legrövidebb tenyészidejűnk ,sőt ez egyetlen 400 alatti fajtám ,a többi 450-510-ig azok jobban bírják
Értem, nekünk is a lazitottakba lesz jobb kuki, a dombosabb földrészeken meg semmi hihetetlen mennyi különbség van köztük pedig ugyan ugy lett megmunkálva.
A kukoricának vége elcsattant a tavalyi szinten muzsikál az egész országban . Korán dörzsölte mindenki a markát.már most látni a szabadpiacon 5000ft/tonna alatt kukoricát venni szinte lehetetlen .
Gyomaendrőd-Törökszentmiklós vonaltól nyugatra "szépen" fel vannak sülve a kukoricák, viszont attól keletre egész tűrhetőnek mondható. A Hajdúság a jó föld és a viszonylag sok csapadék miatt bírja szerintem.
Válasz #8566. hozzászólásra
Mint látható a seregély eszi de piszkosul!!! Addig amíg nem lesz kemény a szeme, vagy rá nem talál a szőlőre ezt eszi !!! Így nehéz lesz megbecsülni, mi lett volna ha!!!Átlagosan 2 cső van rajta.Tavaly befaragtam a DK4590 el!! Elsőnek sült meg ugyan ebben a földben!!! A 2.4 hektáron lett 14 zsák!!!
A héten végigjártam az országot, pest körül dunántúlon, hajdúságban mindenhol megfordultam...
Hatalmas bajok vannak. Már nálunk is innen gondoltam máshol is látok csúnyákat. Hajdúság jobban kitart mint bárhol máshol, igaz szerintem minden öntöző berendezés spriccelt ami csak üzemelni képes.
Pest körül mintha október lenne totál száraz cső nélküli szecsak kukoricák hatalmas tálákban. Sunántúlon mélyebb helyeken zöld de már alulról keményen felszáradó volt atrendi. Nálunk is lentről kőkeményen száradnak fel furulyáznak sőt mintha nem is lenne levelük úgy összerántják magukat sajnos.
Napraforgók is száradnak el sül fel az egész határ, sajnos nem kapunk esőt.
Komoly bajok vannak harmad gyenge termések várhatóak mindenhol
Válasz #8564. hozzászólásra
Semmi öntözés,Ammóniumnitrát vetés előtt 2q és kultivátorozáskor szintén 2q.8 aranykoronás föld!Eső nem érte jún közepe óta,most a múlt héten össz 5mm!
Szia MEDIKUS! Én is a környéken gazdálkodom. Jól néz ki az állomány(ahhoz képest amiket a környéken látok)! Mi volt a technológia? Mennyi műganét kapott? Milyen földön? Öntözés? Köszi
Ezt ha jól látom akkor homok? Mekkora termésátlagod szokott lenne ezen a homokon? Nekem van egy terület amin barna homok van azon gondolkodom hogy oda teszek kukoricát...
A teljesen zöld kukorica az csemege borsó utáni vetés. A távolban látható a Linear is.
Ez a Nagyhegyesi határban készült. A gyomirtózás meg a volt erdőm területén, ami május 30-ai vetés és azutáni gyomírtózás, és a Laudis fogja az akác jövéseket.
Szoboszlón van, tudom, de amiről én beszélek, ott nincs. Balmazújváros felé nem fordultunk, a Hortobágynak vettük az irányt. Ott viszont van szárazság rendesen. Képet meg ide is szabad ám, nemcsak a fotóalbumba.
Itt sokkal többen megnéznénk.
A föld biztos hogy teljesen fel volt töltve tavaszra. Összel sem volt már száraz. Annyi hogy ahol magasabb a terület, ott sül, a többi még nem (majd most). Kiváncsi leszek a végeredményre, Majd megosztom. És mi van a lucerna talajdrénező hatásával? Az nem működik?
Jó volna tudni, hogy szántáskor milyen volt a talaj, akkor mennyire volt száraz, de szerintem is ilyen száraz időben nem a legjobb előveteménye a kukoricának
Nálunk aki szórta, mintha sose fogyna el, annak hetekkel hamarabb száradt el minden. Bár ott a fajtákkal is lehettek gondok. Ősszel felhúzott lucerna föld sok téli csapadékkal sem lett volna elég a kukoricának?
A búza persze 72q-t adott benne... az nagyon szerette.
Ezt most rosszúl gondolod koma!
a kukoricát a vastag anyag élteti minél több nitró van alatta.
Lucerna után mélyen száraz a főd, vízhiányból fog eredni az elszáradás hiddel.
Tavaly foltokban ahol szóráskor mondjuk dupla annyi nitró ment ki ott még ősszel is zöld volt a kukorica ahol csak a szimpla alap technológia (160-180kg nitrogén hatóanyag) ott már előtte régen elszáradt.
24596 hozzászólás
Válasz #8590. hozzászólásra
Mi műtrágyát kapott az idén?
Válasz #8594. hozzászólásra
Én a multkori kolléga miatt raktam fel aki a szépet akarta silóztatni,nálam is ez az egyetlen kép ami felkerül(t),nem fájdítva az aszálysujtotta kollégák szívét,itt is vannak gondok keményen
Válasz #8593. hozzászólásra
Jó fotókat nem lesz szabad feltenni ,mert kinyírnak bennünket a kollégák én már csak cső törőzéskor teszek fel ,hogy mi lett belőle addig szünet
Válasz #8592. hozzászólásra
nálunk se mind ilyen a lúciuson már lefele álnak a csövek(ha annak nevezhető)és a homokon már aranysárga az egész növény,de az a legrövidebb tenyészidejűnk ,sőt ez egyetlen 400 alatti fajtám ,a többi 450-510-ig azok jobban bírják
Válasz #8590. hozzászólásra
Értem, nekünk is a lazitottakba lesz jobb kuki, a dombosabb földrészeken meg semmi hihetetlen mennyi különbség van köztük pedig ugyan ugy lett megmunkálva.
Válasz #8589. hozzászólásra
Persze sílózd le mos mindenki ezt csinálja
Válasz #8588. hozzászólásra
PIO V 52 12ak-s agyagos tavaly lazított, idén rolexel lezárt,és 1 gruberes aágy
Ebből lesz valami?
Válasz #8582. hozzászólásra
Milyen fajta és milyen a talaj?
Válasz #8583. hozzászólásra
június 23óta 2mm(qrva sok),a jó talajművelés és fajta választás
szerintem silózd le, az a biztos
Válasz #8584. hozzászólásra
Nyugi csak cukkol engem!!
Ember le sílózni , valaki ezért össze tenné a két kezét vazze
Nálatok volt eső ne sírjon a szád halgassssssss vazeeeeeeeeeee!!
Válasz #8581. hozzászólásra
Ezt mennyire saccolodvagy silózzam le
Válasz #8567. hozzászólásra
Pedig lesz 3-4 hektáron 100q!!
Válasz #8572. hozzászólásra
én meg Tarcalon voltam és arra jó kukik voltak
Válasz #8578. hozzászólásra
No igen, az sem mellékes....
Válasz #8577. hozzászólásra
és még furulyázik is...
de szeretnék ilyen anyagot magamnak.
"Sunántúlon mélyebb helyeken zöld de már alulról keményen felszáradó volt atrendi. " Ha már a kukik állapota siralmas, legalább ezzel megnevettettél.
Válasz #8575. hozzászólásra
inkább eladni lehetetlen
A kukoricának vége elcsattant a tavalyi szinten muzsikál az egész országban . Korán dörzsölte mindenki a markát.már most látni a szabadpiacon 5000ft/tonna alatt kukoricát venni szinte lehetetlen .
Gyomaendrőd-Törökszentmiklós vonaltól nyugatra "szépen" fel vannak sülve a kukoricák, viszont attól keletre egész tűrhetőnek mondható. A Hajdúság a jó föld és a viszonylag sok csapadék miatt bírja szerintem.
Válasz #8566. hozzászólásra
Mint látható a seregély eszi de piszkosul!!! Addig amíg nem lesz kemény a szeme, vagy rá nem talál a szőlőre ezt eszi !!! Így nehéz lesz megbecsülni, mi lett volna ha!!!Átlagosan 2 cső van rajta.Tavaly befaragtam a DK4590 el!! Elsőnek sült meg ugyan ebben a földben!!! A 2.4 hektáron lett 14 zsák!!!
A héten végigjártam az országot, pest körül dunántúlon, hajdúságban mindenhol megfordultam...
Hatalmas bajok vannak. Már nálunk is innen gondoltam máshol is látok csúnyákat. Hajdúság jobban kitart mint bárhol máshol, igaz szerintem minden öntöző berendezés spriccelt ami csak üzemelni képes.
Pest körül mintha október lenne totál száraz cső nélküli szecsak kukoricák hatalmas tálákban. Sunántúlon mélyebb helyeken zöld de már alulról keményen felszáradó volt atrendi. Nálunk is lentről kőkeményen száradnak fel furulyáznak sőt mintha nem is lenne levelük úgy összerántják magukat sajnos.
Napraforgók is száradnak el sül fel az egész határ, sajnos nem kapunk esőt.
Komoly bajok vannak harmad gyenge termések várhatóak mindenhol
Válasz #8570. hozzászólásra
amelyik kukorica még bírta a múlt hetet, annak ez a hét fog betenni, én ki se megyek megnézni...
Válasz #8569. hozzászólásra
Felénk 6-7t se biztos hogy lesz..tavaly 2tonnás átlag volt..
Válasz #8568. hozzászólásra
6-7t az önköltség ára jelenlegi áron.Akkor miért is termelünk???
Válasz #8567. hozzászólásra
Mi már a 6-7 tonnással is meglennék elégedve erre
Ma voltam Nagykanizsa Dombovár útvonalon,mindenhol sül fel a kukorica!!
10tonnákat el lehet felejteni!!
Válasz #8565. hozzászólásra
Szépen mutat Majd a végén is írjál már légyszi az eredményről pár sort
Válasz #8564. hozzászólásra
Semmi öntözés,Ammóniumnitrát vetés előtt 2q és kultivátorozáskor szintén 2q.8 aranykoronás föld!Eső nem érte jún közepe óta,most a múlt héten össz 5mm!
Válasz #8563. hozzászólásra
Szia MEDIKUS! Én is a környéken gazdálkodom. Jól néz ki az állomány(ahhoz képest amiket a környéken látok)! Mi volt a technológia? Mennyi műganét kapott? Milyen földön? Öntözés? Köszi
MV Botond! Kecskemét mellett. És a kártevői!!! és ami marad!!
Válasz #8561. hozzászólásra
Ez csak egy négyszáz öles darab , csak azért vetettem be ne legyen parlagon nem tudok átlagot mondani
Válasz #8551. hozzászólásra
Ezt ha jól látom akkor homok? Mekkora termésátlagod szokott lenne ezen a homokon? Nekem van egy terület amin barna homok van azon gondolkodom hogy oda teszek kukoricát...
Válasz #8559. hozzászólásra
Köszi, így nem kell keresgélni.
(Nagyhegyesnél príma út van végre!)
Válasz #8558. hozzászólásra
íme tavaly készült határszemle.
http://www.agroinform.com/felhasznalo.php?uid=36511&gid=578
Íme
Egy napon tortént a fényképezés.
A teljesen zöld kukorica az csemege borsó utáni vetés. A távolban látható a Linear is.
Ez a Nagyhegyesi határban készült. A gyomirtózás meg a volt erdőm területén, ami május 30-ai vetés és azutáni gyomírtózás, és a Laudis fogja az akác jövéseket.
Az idén meg már elvétve maradt benne jövés.
Válasz #8556. hozzászólásra
Szoboszlón van, tudom, de amiről én beszélek, ott nincs. Balmazújváros felé nem fordultunk, a Hortobágynak vettük az irányt. Ott viszont van szárazság rendesen. Képet meg ide is szabad ám, nemcsak a fotóalbumba.
Itt sokkal többen megnéznénk.
Válasz #8554. hozzászólásra
Jó földek, az biztos.
De ott volt eső is bőségesen.
Hiába a sok ak, ha nem kap csapadékot.
Válasz #8531. hozzászólásra
Hajdúszoboszlón van Linear.
Ha időben megontözték a kukoricát, az meglátszik rajta.
Újváros éa Böszörmény közt is vannak ontozés nélküli talpig zöld kukoricák, és van ami már ötven centire fel van sülve.
Két nagy cső, ami ki fog fejlődni.
Virágzáskor mondtam, hogy nekünk már lesz kukorica.
Úgy is lett.
Három nappal ezelőtt reggel nyolc órakor az iskolások hazajöttek a munkából. Térdig sárosak voltak. Kérdeztem tőlük hol volt eső?
Nem volt csak a reggeli harmat. Nekünk és a kukoricának már annyi is elég.
Van két cső a kocsiban. Szerdán felteszem a fotóalbumomba.
Válasz #8537. hozzászólásra
Pontosan azt fotóztam! Az 5276-os volt a négycsöves. Most meg ilyen.
Válasz #8531. hozzászólásra
Akkor nem a semmiért kerül ott egy hektár föld 4-5 millióba.
Válasz #8552. hozzászólásra
A föld biztos hogy teljesen fel volt töltve tavaszra. Összel sem volt már száraz. Annyi hogy ahol magasabb a terület, ott sül, a többi még nem (majd most). Kiváncsi leszek a végeredményre, Majd megosztom. És mi van a lucerna talajdrénező hatásával? Az nem működik?
Válasz #8549. hozzászólásra
Jó volna tudni, hogy szántáskor milyen volt a talaj, akkor mennyire volt száraz, de szerintem is ilyen száraz időben nem a legjobb előveteménye a kukoricának
Válasz #8527. hozzászólásra
Homokra vetett júniusi kukorica be fog érni ez még ,vagy a héten ez is kiszárad a melegtől?A múlt héten kapott vagy 30 mm esőt.
Válasz #8544. hozzászólásra
az osztrákok felől jön valami.. villámlik rendesen, meg kicsit feltámadt a szél is.. Vas megye
Válasz #8548. hozzászólásra
Nálunk aki szórta, mintha sose fogyna el, annak hetekkel hamarabb száradt el minden. Bár ott a fajtákkal is lehettek gondok. Ősszel felhúzott lucerna föld sok téli csapadékkal sem lett volna elég a kukoricának?
A búza persze 72q-t adott benne... az nagyon szerette.
Válasz #8545. hozzászólásra
Ezt most rosszúl gondolod koma!
a kukoricát a vastag anyag élteti minél több nitró van alatta.
Lucerna után mélyen száraz a főd, vízhiányból fog eredni az elszáradás hiddel.
Tavaly foltokban ahol szóráskor mondjuk dupla annyi nitró ment ki ott még ősszel is zöld volt a kukorica ahol csak a szimpla alap technológia (160-180kg nitrogén hatóanyag) ott már előtte régen elszáradt.
Válasz #8534. hozzászólásra
Talán a magasabb FAO számúak, jobban bírják a légköri aszályt és a nagy hőséget.