Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ami el lett vetve április elején, azok még "jók", még bírják ( meddig??), de az április végiek nem tudom hogy nevelik meg a csöveket, szemeket 40 napja 2mm eső, van itt egy gyümölcsös jégriasztással, már én is kezdem hinni a hiedelmeket, mert minden eső a másik városban esett le özönvízszerűen. Oda átlósan 10 km-re vannak a földjeim , ott semmi..
Hasonló a helyzet Lajosmizsén is:
P9578 - lucerna után! Április 20-án vetve 63e. szemmel.
Összel NPK 0-10-28 200kg
Tavasszal Yara 8-24-24 starter és kultivátorozásnál 100kg pétisó.
A bökkenő az, hogy Július eleje óta összesen 4mm csapadék volt.
A tábla kb fele "magasabb részek" felsült azon már nem segít a várva várt eső, A több talán még megéri... Azt nem tudom mikortól reménytelen a dolog?
azért most minden kukorica fog teremni valamennyit nem úgy mint tavaly és lesznek jó táblák is. tavaly beállt 52-58 közé szerintem most 45-50 között lessz de aratáskor 40 is lehet
Ma viszont gyönyörű szép kukit és naprát láttam! Útban Hortobágyra Hajdúszovát és Hajdúszoboszló között méregzöld minden, egyetlen levél sincs még elsülve, hatalmas, életerős csövek! Mintha nem is ezen az országrészen lettem volna.
Az király akkor én nem szólok semmitAz első kép az enyém a második nem ,de én vetettem egy fajta a kettő ,de pétisót biztos nem kapott meg a gyomirtózás is sántít szerintem
Hát hallod, én sem tudom elképzelni hogy ne legyen abból egy 5-8t közötti termés.Tavaly hihetetlen gyenge kukikból ahol a tábla 85%-a cső nélkül volt ,csak a laposabb részein kötött be ott voltak 1,5-4t ig/ha.
Meglátom hogy most is kikerüli- e az eső .
Látszat csal mert egy jó kondiban lévő kukirol van szó valóban, de a talajból kiment a víz fehéres szürkén liszt száraz.Nincs utánpótlás, nincs miből élnie. Erre rátesz ez a gyönyörű strand idő is.
Ez jo kukoricának mondhato itt bács megyében olvasom ,hogy halason gazdálkodsz egyik haveromnak már majdnem felsült ő is arrafelé gazdálkodik, mi kiskőrös környékén de itt van már ami full sárga eső nuku a multkor sem volt pedig irták...... Szerintem ne silozd azt le.
regisztrálj be a farmit-ra ,de a legjobb a syngenta-é csak az 4 napra előre adja csak,a köpönyeg összevissza irkál(ami csapadékot jelzett már előre ,térdig állnánk a vízben)
És méééér???
A 3., 4. képen jól látszik, hogy szépen sül felfelé. De vannak foltok, ahol ennél is rosszabb a helyzet.
S ha azt mondom, hogy a búza meg 25q/heki lett, akkor is úúúúútáltok?
24596 hozzászólás
Válasz #8544. hozzászólásra
Prófééta szóljon belőled hehe.
Válasz #8536. hozzászólásra
Szerintem ezt nem csak a nap égeti, hanem a sok kaja is alulról. Mi ezért nem szoktunk kukoricát rakni lucerna után. Inkább kalászost.
Ahogy elnézem a radart, a Kisalföld most kap egy kis esőt!
Válasz #8540. hozzászólásra
40nap az még jó, mert itt 55 napja semmi értelmes mérnivaló
Válasz #8539. hozzászólásra
mármint molyosak..
Nálunk is elég durván molyosak a kukoricák, már a szárak is törnek el derékba
Ami el lett vetve április elején, azok még "jók", még bírják ( meddig??), de az április végiek nem tudom hogy nevelik meg a csöveket, szemeket 40 napja 2mm eső, van itt egy gyümölcsös jégriasztással, már én is kezdem hinni a hiedelmeket, mert minden eső a másik városban esett le özönvízszerűen. Oda átlósan 10 km-re vannak a földjeim , ott semmi..
Válasz #8537. hozzászólásra
Erre a forgók olyanok, néhol.
Válasz #8531. hozzászólásra
Már irtam jó párszor hogy a kutya az mindig a csomóra SZ-ik
Válasz #8497. hozzászólásra
A négycsöveset kellett volna fotózzad.
Látom ott is eszi rendesen a moly az 5276-ot,itt minden második cső rágott.
Válasz #8535. hozzászólásra
Igen, akkor lett beszántva.
Válasz #8534. hozzászólásra
Mikor törted fel a lucernát, még ősszel?
Válasz #8523. hozzászólásra
Hasonló a helyzet Lajosmizsén is:
P9578 - lucerna után! Április 20-án vetve 63e. szemmel.
Összel NPK 0-10-28 200kg
Tavasszal Yara 8-24-24 starter és kultivátorozásnál 100kg pétisó.
A bökkenő az, hogy Július eleje óta összesen 4mm csapadék volt.
A tábla kb fele "magasabb részek" felsült azon már nem segít a várva várt eső, A több talán még megéri... Azt nem tudom mikortól reménytelen a dolog?
Válasz #8522. hozzászólásra
azért most minden kukorica fog teremni valamennyit nem úgy mint tavaly és lesznek jó táblák is. tavaly beállt 52-58 közé szerintem most 45-50 között lessz de aratáskor 40 is lehet
Válasz #8529. hozzászólásra
Ja, dobálta már két hete is, inkább csak mentem a menthetőt.
Ezt látva már meg sem kellett volna szólalnom.
Ma viszont gyönyörű szép kukit és naprát láttam! Útban Hortobágyra Hajdúszovát és Hajdúszoboszló között méregzöld minden, egyetlen levél sincs még elsülve, hatalmas, életerős csövek! Mintha nem is ezen az országrészen lettem volna.
Válasz #8519. hozzászólásra
Hogy milyenek tudtok lenni?! Csak a búza miatt???
Válasz #8527. hozzászólásra
Azért ez a kuki is kezdi ledobálni az alsó leveleit.
Válasz #8527. hozzászólásra
Látom még öntözni is tudod szerencsés vagy
NK Lucius, Békésszentandrás, május 10 körül vetve, két hete kapott 50mm körül...
Csütörtökig közel a negyven fokot mutatnak az előrejelzések. Lesz ára a búzának.
aztaqrva egyre több helyen lesz ilyen, pedig ti megadtátok neki a módját, ha nem is 100%-ba de nagyrészben és mégis xar
Az király akkor én nem szólok semmitAz első kép az enyém a második nem ,de én vetettem egy fajta a kettő ,de pétisót biztos nem kapott meg a gyomirtózás is sántít szerintem
Én is ha dicskedjek!
Nálunk már megfelezte a termést ez a kellemes afrikai klíma.
Ezen a második két képen egy silóhibrid van. A jövő héten kezdődik a silózás.
Válasz #8518. hozzászólásra
Fog az még alakulni szerintem felfelé is, még két hét ilyen idő és kampec az országban 4 millió tonna kukoricának!!!!
Válasz #8520. hozzászólásra
Hát hallod, én sem tudom elképzelni hogy ne legyen abból egy 5-8t közötti termés.Tavaly hihetetlen gyenge kukikból ahol a tábla 85%-a cső nélkül volt ,csak a laposabb részein kötött be ott voltak 1,5-4t ig/ha.
Válasz #8517. hozzászólásra
Meglátom hogy most is kikerüli- e az eső .
Látszat csal mert egy jó kondiban lévő kukirol van szó valóban, de a talajból kiment a víz fehéres szürkén liszt száraz.Nincs utánpótlás, nincs miből élnie. Erre rátesz ez a gyönyörű strand idő is.
Válasz #8499. hozzászólásra
ha annyi búza volt akkor bocs
Válasz #8503. hozzászólásra
nedves 42-41aug ,szept, száraz 45 novemberre
Válasz #8488. hozzászólásra
Ez jo kukoricának mondhato itt bács megyében olvasom ,hogy halason gazdálkodsz egyik haveromnak már majdnem felsült ő is arrafelé gazdálkodik, mi kiskőrös környékén de itt van már ami full sárga eső nuku a multkor sem volt pedig irták...... Szerintem ne silozd azt le.
Válasz #8514. hozzászólásra
Megtörtént. Csudijó! Köszönöm! Jó éjszakát Neked, és persze mindenkinek!
Válasz #8514. hozzászólásra
A köpönyeggel kapcsolatban teljesen igazad van.
A regizést meg mindjárt meg is csinálom.
Köszi!
Válasz #8513. hozzászólásra
regisztrálj be a farmit-ra ,de a legjobb a syngenta-é csak az 4 napra előre adja csak,a köpönyeg összevissza irkál(ami csapadékot jelzett már előre ,térdig állnánk a vízben)
Válasz #8511. hozzászólásra
Adná az ég, hogy úgy legyen! Még segítene talán.
De a "Köpönyeg" is azt ígért egészen ma estig, akkor meg hirtelen megváltoztatta, s már nem ígér.
Válasz #8511. hozzászólásra
Több honlap is azt ígéri... reméljük be is jön, csak ne legyen addigra késő.
Válasz #8506. hozzászólásra
a farmit.hu jövő hétvégére jelentős csapadékot igér
Válasz #8509. hozzászólásra
Hol mikor, és mit láttál??????
Válasz #8507. hozzászólásra
Te támogattad múltkor az öntözést a TV-ben!
Gratulálok.
Válasz #8507. hozzászólásra
Igen, tudom én.
Sőt, az időjárási előrejelzéseket látván nemcsak a két kezem, a két lábam is összeteszem, ha lesz annyi az átlag.
Válasz #8504. hozzászólásra
Az lehet de a semminél az is sokkal jobb, errefelé lesz akinek még 10 q sem lesz a termése hektáronként!!
Válasz #8505. hozzászólásra
"Hozzáférés megtagadva
Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez."
Válasz #8504. hozzászólásra
talán ezsegít
Válasz #8502. hozzászólásra
Kukiból nem nagy csúcs......
Válasz #8484. hozzászólásra
Na és mennyit van képük kínálni az árúért??????????????
Amit írtál annak a kétszerese lesz a termésed!!
Válasz #8500. hozzászólásra
Sajnos annyi.
De ha szerettek, annak örülök!
Ha csak 25 lett akkor szeretünk,
Válasz #8498. hozzászólásra
És méééér???
A 3., 4. képen jól látszik, hogy szépen sül felfelé. De vannak foltok, ahol ennél is rosszabb a helyzet.
S ha azt mondom, hogy a búza meg 25q/heki lett, akkor is úúúúútáltok?
Válasz #8497. hozzászólásra
téged is utálunk
Válasz #8486. hozzászólásra
Szóval most így néz ki: Dekalb 5276-os.
A következő képek meg a dűlő másik oldala, Miranda, kicsit kései vetés (május 9.)