Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egy kicsit óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Inkább naponta 10 mm két hétig mint 100 mm. Mi kaptunk 100 mm-t fél óra alatt még áprilisban akkor értettem meg hogy a kukorica miért is tengeri. Az igaz hogy kialakult de 1-1,5Ha megfulladt a víz alatt 20Ha-ból
Május végi vetés öntözve van folyamatosan.Mindenféle fajta maradék mag és van benne piros és fehér kuki is meglátjuk milyen lesz.Kb 400 négyszegöl a terület.
Őszintén sajnállak én nem merek feltenni képet a kukiról igaz nem sok van 1,5 hektár ,de még ilyen termésem nem volt pedig már gazdálkodunk 1980 -óta van vagy 3,5 méter a kukorica mindenki a szomszédok akik látták azt mondták még ilyet nem láttak ! Én örülők neki ,de takarmánynak lesz hízónak ,meg tyúkoknak kacsák vannak nekünk ,ne kelljen a Tescos húst venni
Köszönom az infókat mindenkinek.
A Koral. Nem tudok sóval vetni, 12L Phyla bacival vettem spc-vel.
3q 34est kapott sor mellé amikor térdig ért. (A képen a legjava van)
Hála ISTENNEK most ázik.
Az alsó képeken rágja valami, mi lehet? Nagy bajt csinálhat?
Köszönöm.
Válasz #8403. hozzászólásra
Az valóban igaz hogy nagyon magas, már azt nézem ha a kombájn belemegy csak a fülke tető lessz ki. Néhány tíz éve termelek kukoricát de még ilyen magas nem volt, de lehet hogy akkor sem tévedek ha azt mondom hogy látni sem láttam.
Ehhez a zöld tömeghez sok kaja is pia kellhet valóban szerintem egy jó évben sokat tudhat,
Mai fotókat azért nem készítettem mert a korábbi 8197 hsz-hez viszonyítva csak a csövek vastagodtak egy kicsit minden ugyan úgy néz ki. a kezdeti felsülés nem fokozódott illetve az természetes hogy aszály esetén ami a cső alat van levél szárad, mert így védi a csövet.
Az én kukoricáim,mind lazítottba van.Dekalb majdnem talpig zöld.Én azt gondolom,kipumpálta a talajból a vizet,a szárába.Dekalb,majdnem fele akkora szárú.Ahol van cső,ott fejmagasságban.
Válasz #8398. hozzászólásra
Ez nem egészen így van mert. nekem van dkc-4590, mellette44-90 asonkának nincsen szégyenkezni valója .Az utóbbi elmult 3 esőshullámbol most kapott előszőr 5 mm esőt megvolt a 40fokos rekord is ma voltam kint de még bírja és elég impulziv benyomást kelt. Visznt szereti a mélyszántást.(meg az spc vetőgépet) agyagos kapirgált földeket nem kedveli.Fotóm most nincsen de majd teszek fel. Mind ez 12-20ak K. kötöttben.
a 4490-es ehhet képest még olyan jól néz ki? akkor az tényleg bírja ezt a szaharát. amúgy meg ennyit a zöld színről is. (írtad korábban, hogy a sonka lehagyta nyár elején) ...
kws koral 16000.zsák kws kimenas29000 zsák EGYMÁS MELLÉ VETVE KORAL AKELÉS OTA JOBB A CSÖVEK SZEBBEK KÁR VOLT 13000FT TÖBBET ADNI A KIMENASZÉRT EZ TUTI
24596 hozzászólás
Válasz #8445. hozzászólásra
A képek lemaradtak
Válasz #8441. hozzászólásra
Egy kicsit óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Inkább naponta 10 mm két hétig mint 100 mm. Mi kaptunk 100 mm-t fél óra alatt még áprilisban akkor értettem meg hogy a kukorica miért is tengeri. Az igaz hogy kialakult de 1-1,5Ha megfulladt a víz alatt 20Ha-ból
Válasz #8443. hozzászólásra
Eső,víz.
forint vagy euró?
Csak azért nem mondom, hogy nálunk ilyen-e, mert nincs időm kimenni, meg kedvem se a szívemet fájdítani
Válasz #8440. hozzászólásra
100 mili jól jönne.
Válasz #8439. hozzászólásra
beárkoltad?
Válasz #8437. hozzászólásra
Itt nem a gyom a lényeg!!
Válasz #8436. hozzászólásra
Csak úgy nyelné a vizet!
Válasz #8436. hozzászólásra
kicsit gyomos
Május végi vetés öntözve van folyamatosan.Mindenféle fajta maradék mag és van benne piros és fehér kuki is meglátjuk milyen lesz.Kb 400 négyszegöl a terület.
kéne egy kis eső
Válasz #8431. hozzászólásra
Válasz #8430. hozzászólásra
DKC 4590
Válasz #8428. hozzászólásra
PIO P9494
Válasz #8428. hozzászólásra
Jó talaj jó kuki
PIO M34 tegnapi képek.
Válasz #8416. hozzászólásra
Csak Békés megyében látam ilyen földeket, azért mertem tippelni.
Válasz #8425. hozzászólásra
Szabolcsi. A szélső soron látszik a felsülés ,de beljebb jó zöld. Pétisót csak a kettes képen lévő kapott vetés előtt.
Dekalb 440
Sajnos a vaddisznók is szeretik!
Válasz #8423. hozzászólásra
Itt azzal sincs baj két csőt szépen kineveli ,legalább is eddig úgy néz ki!
Válasz #8422. hozzászólásra
Itt is magas, de a csöveket, szemeket nem tudja rendesen nevelni.
Válasz #8420. hozzászólásra
Őszintén sajnállak én nem merek feltenni képet a kukiról igaz nem sok van 1,5 hektár ,de még ilyen termésem nem volt pedig már gazdálkodunk 1980 -óta van vagy 3,5 méter a kukorica mindenki a szomszédok akik látták azt mondták még ilyet nem láttak ! Én örülők neki ,de takarmánynak lesz hízónak ,meg tyúkoknak kacsák vannak nekünk ,ne kelljen a Tescos húst venni
Válasz #8419. hozzászólásra Pápa környékén nagyot fognak bukni akik kukoricát tették meg fő növénynek.Bukni fogok én is a szójával!
Válasz #8419. hozzászólásra
Meg már 40napja csak az a kétmili amelyik tegnap reggelre esett.
Pápa környékén már most a kukoricák fele csak silónak lesz jó.Ha most esne 20mm eső akkor sem segítene rajtuk ,de 10 napig semmi eső a láthatáron.
Válasz #8417. hozzászólásra
Füzesgyarmat.
Válasz #8416. hozzászólásra
Aki látott már Békés megyei földet, az bármikor fel tudja ismerni azt! Egyébként melyik részén Békés megyének?
Válasz #8413. hozzászólásra
Miért látszik a földön?Egyébként igen.
Válasz #8413. hozzászólásra
A makett Grand kanyonok alapján nem lennék meglepődve rajta, ha ott lenne!
Válasz #8410. hozzászólásra
Kukoricamoly-lárva kártételnek tűnik.
Válasz #8406. hozzászólásra
Ez valahol Békés megyében van?
Válasz #8411. hozzászólásra
Akkor kinevelte volna a 3. csövet is.
Nagyon szép akkor a mi 100 mm körüli csapadékunkal milyen lenne?
Köszönom az infókat mindenkinek.
A Koral. Nem tudok sóval vetni, 12L Phyla bacival vettem spc-vel.
3q 34est kapott sor mellé amikor térdig ért. (A képen a legjava van)
Hála ISTENNEK most ázik.
Az alsó képeken rágja valami, mi lehet? Nagy bajt csinálhat?
Köszönöm.
Válasz #8408. hozzászólásra
persze, aztán minden tábla szélére még rámpát kéne építened, hogy fel tudjál hajtani a 20 centi töltésre?
Szép,no meg ebből a talajból kellene az enyém re egy 10-20cm es réteg.
De ezért egyáltalán nem útállak.
Válasz #8403. hozzászólásra
Az valóban igaz hogy nagyon magas, már azt nézem ha a kombájn belemegy csak a fülke tető lessz ki. Néhány tíz éve termelek kukoricát de még ilyen magas nem volt, de lehet hogy akkor sem tévedek ha azt mondom hogy látni sem láttam.
Ehhez a zöld tömeghez sok kaja is pia kellhet valóban szerintem egy jó évben sokat tudhat,
Mai fotókat azért nem készítettem mert a korábbi 8197 hsz-hez viszonyítva csak a csövek vastagodtak egy kicsit minden ugyan úgy néz ki. a kezdeti felsülés nem fokozódott illetve az természetes hogy aszály esetén ami a cső alat van levél szárad, mert így védi a csövet.
DKC 4590 eső nélkül
Érdekes,vannak benne ilyen zöld foltok.
Nyár elején lehagyta,most meg feladta.
Válasz #8402. hozzászólásra
Az én kukoricáim,mind lazítottba van.Dekalb majdnem talpig zöld.Én azt gondolom,kipumpálta a talajból a vizet,a szárába.Dekalb,majdnem fele akkora szárú.Ahol van cső,ott fejmagasságban.
Ez nem egészen így van mert. nekem van dkc-4590, mellette44-90 asonkának nincsen szégyenkezni valója .Az utóbbi elmult 3 esőshullámbol most kapott előszőr 5 mm esőt megvolt a 40fokos rekord is ma voltam kint de még bírja és elég impulziv benyomást kelt. Visznt szereti a mélyszántást.(meg az spc vetőgépet) agyagos kapirgált földeket nem kedveli.Fotóm most nincsen de majd teszek fel. Mind ez 12-20ak K. kötöttben.
Válasz #8400. hozzászólásra
gondolod, hogy alulmúlod a tavalyi eredményemet?
6q/ha kb 200 eFt költségből
kukorica tervésverseny idei győztese én vagyok, persze a negatív győztes
dkc 440
vetéskor 2q 6-24-24 komplex
kultizáskor 2,5q pétisó
Válasz #8396. hozzászólásra
Van Koral,2376,KOrnelius,9361,Oxxygen.Koral,Oxxygen bírja a legjobban.
Válasz #8395. hozzászólásra
a 4490-es ehhet képest még olyan jól néz ki? akkor az tényleg bírja ezt a szaharát. amúgy meg ennyit a zöld színről is. (írtad korábban, hogy a sonka lehagyta nyár elején) ...
kws koral 16000.zsák kws kimenas29000 zsák EGYMÁS MELLÉ VETVE KORAL AKELÉS OTA JOBB A CSÖVEK SZEBBEK KÁR VOLT 13000FT TÖBBET ADNI A KIMENASZÉRT EZ TUTI