Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #7936. hozzászólásra
dicsőség ide vagy oda, de pl. nekünk 1 hektáron van 10ft hasznunk, a másiknak meg van 1ft de neki van 1000hektár, neki már bőven lesz 1000 haszna míg mi a örülhetünk a nagyobb átlagunknak és nyalogathatjuk a.........
Annyi kukorica volt , de volt krumpli ,van káposzta , és sütőtök míg a rohadt őzek mindet meg nem rágták, kevés eper , pár gyümölcs fa , mogyoró bokrok , alma feldolgozás , és munka hely, és kösz jól vagyok nekem nem kell se lamborgimi traktor, se autó .
Kivéve ha az ilyenféle dicsőség rendszeres Vetőmagosoktól tudjuk, hogy a mi termésátlagunk javarészt nem igen marad el a környékbeli több száz meg ezer hektáros cégek és emberkék átlagától és ebből a dicsőségből azért ha nem is kacsalábon forgó palotában de el lehet éldegélni
Detto... aki agyon trágyázta annak idő előtt kisült, aki kevesebbet rakott rá és nem adott töménytelen mennyiséget neki annak jobb lett, de tudok olyat aki semmit sem rakott rá mert sajnálta rá a pénzt arra a 3 hektárjára és jól sikerült.
Kérlek alássan volt , több földet elvitt előlem a piszok , és a 30 hektár kukoricáján termett annyi mint nekem a picivel kevesebb mint 1-en én szerves trágyát szórattam marhát disznót lovat , ö meg drazsirozot magot vagy mi fenét meg mű trágyát. Ahogy olvasom többeket vertem ami nekem jól esik , de megértem hogy nekik nem.
Kérlek utáljatok , de akkor is jól esik a lelkemnek , hogy kevesebb mint 1 hektáron , kölcsön vetőgéppel mert nincs saját, de több kukoricám lett mint a 100 hektáros gazdáknak és nyereségem is volt . Bocsika de ez ki kívánkozott , ha nem írom le fúrta volna az oldalam.
Úgy tűnik az országban nem nagyon hiszik, hogy rossz lesz a termés. A kommentekből az látszik, mintha a laikus vélemények szerint a gazdák aljas ármánykodása emelné az árakat a terméseredmények meghamisításával.
Van olyan vélemény is, hogy támogatás megvonás meg vagyonelkobzás a termelőktől, a termés pedig igen is jó lesz
Igen, É-Borsodban valóban jók a kukoricák. A késői vetés bevállalása idén nagyon bejött, hozzátéve a túlsúlyos nitrogén és kálium trágyázást. A virágzás a hőhullám után történt, a kötés tökéletes volt (30 + fok) a hiányzó csapadék ellenére is. Mondjuk voltak időszakok, amikor már látszott a kukoricán, hogy szenved a vízhiánytól, szerencsére egy-két zápor segített. Az állomány kellő nagyságúra növése (2 m-től) után viszont a talaj a csapadékhiány ellenére is nedves maradt a felszín alatt (?), a kukorica fejlődése és szemtelítődése szinte tökéletesnek mondható. Állományklíma + a kálium hatása lehet szerintem oka a fokozott stressztűrésnek (értékelhető csapadék mellett természetesen).
Szándékosan nem írtam le mennyi az (X) mert van itt egy két "tőzsdeszakértő" és leharapja a fejemet hogy 30 hektár kukoricatermés bediktálása után összeborul a kukoricapiac.Ez csak azonos tápagyagviszonyok mellett a fajták közötti különbséget hivatott megmutatni.
Ejj már na felnőtt élet erős emberek , oszt úgy civakodnak mint az óvodások eszem telefaxom meg áll , nem csak olyan szépek, de olyan okosak is vagytok mint egy rántotthús , ha egymást cukkoljátok valami könnyebb lesz , max csak a vérnyomásotok megy fel. Azt a cudar mindenit ,most meg megéheztem pedig pont fogyni akarok .
24597 hozzászólás
Válasz #7945. hozzászólásra
Ja egyszer fent máskor lent. Csak azt nem tudom most hol vagyok.
Válasz #7943. hozzászólásra
akkor 2 Valtra a valkontul------
Válasz #7944. hozzászólásra
az kifejezetten fax szitu
borura derü mindig......
Válasz #7925. hozzászólásra
A dinnye nem volt rossz meg azé van még pár heki kukorica ami aratva lesz de ez az év akkor is veszteséges lessz
Válasz #7942. hozzászólásra
na ja lett is 3t átlag
Válasz #7933. hozzászólásra
mekkora mák ha nincs lé niha hehee
Na jósszakát menni kell , reggel kelni kell.
Válasz #7938. hozzászólásra
ez is irónikus vicc volt mint a tied,nem hagyhattam ki
Válasz #7936. hozzászólásra
dicsőség ide vagy oda, de pl. nekünk 1 hektáron van 10ft hasznunk, a másiknak meg van 1ft de neki van 1000hektár, neki már bőven lesz 1000 haszna míg mi a örülhetünk a nagyobb átlagunknak és nyalogathatjuk a.........
Válasz #7935. hozzászólásra
Annyi kukorica volt , de volt krumpli ,van káposzta , és sütőtök míg a rohadt őzek mindet meg nem rágták, kevés eper , pár gyümölcs fa , mogyoró bokrok , alma feldolgozás , és munka hely, és kösz jól vagyok nekem nem kell se lamborgimi traktor, se autó .
Válasz #7931. hozzászólásra
kössz
a siker mint olyan mármár az életformánk lett mint olyan
Válasz #7934. hozzászólásra
Kivéve ha az ilyenféle dicsőség rendszeres Vetőmagosoktól tudjuk, hogy a mi termésátlagunk javarészt nem igen marad el a környékbeli több száz meg ezer hektáros cégek és emberkék átlagától és ebből a dicsőségből azért ha nem is kacsalábon forgó palotában de el lehet éldegélni
Válasz #7934. hozzászólásra
meg 1 hektárból
Válasz #7924. hozzászólásra
Csak az a baj hogy manapság a dicsöségböl nem nagyon lehet megélni..
Válasz #7930. hozzászólásra
tavaly nem volt lé szórásra,elvitte a jég ,igy most van kukoricám
Válasz #7929. hozzászólásra
Detto... aki agyon trágyázta annak idő előtt kisült, aki kevesebbet rakott rá és nem adott töménytelen mennyiséget neki annak jobb lett, de tudok olyat aki semmit sem rakott rá mert sajnálta rá a pénzt arra a 3 hektárjára és jól sikerült.
Válasz #7928. hozzászólásra
majd 4 év múlva újra lesz kuki , van még egy kis káposzta , krumpli már felszedve eladva . Azért sok sikert nektek jövőre 100 hektárosok.
Válasz #7929. hozzászólásra
faxnak a szóró mi?
ha nem vóna nem szórtá vóna
Válasz #7927. hozzászólásra
aki itt trágyázott annak kisült,0-ás eredménye lett
Válasz #7927. hozzászólásra
igen
verjél többeket a továbbiakban is----
Válasz #7926. hozzászólásra
Kérlek alássan volt , több földet elvitt előlem a piszok , és a 30 hektár kukoricáján termett annyi mint nekem a picivel kevesebb mint 1-en én szerves trágyát szórattam marhát disznót lovat , ö meg drazsirozot magot vagy mi fenét meg mű trágyát. Ahogy olvasom többeket vertem ami nekem jól esik , de megértem hogy nekik nem.
Válasz #7924. hozzászólásra
Előnyben voltál ha a 100 hektárosnak 1 hektár kukoricája sem volt vetve
Válasz #7923. hozzászólásra
mit nekünk 1 100as 1es kukika......
ha bejött a dinnye nemiga!
Válasz #7923. hozzászólásra
Kérlek utáljatok , de akkor is jól esik a lelkemnek , hogy kevesebb mint 1 hektáron , kölcsön vetőgéppel mert nincs saját, de több kukoricám lett mint a 100 hektáros gazdáknak és nyereségem is volt . Bocsika de ez ki kívánkozott , ha nem írom le fúrta volna az oldalam.
Válasz #7922. hozzászólásra
akkor 100 1-est
Válasz #7921. hozzászólásra
1 100mázsást....
őrült vagy
nekem is le kell egy 100-ast zúzni
Válasz #7918. hozzászólásra
HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ BAXKI!!
ma felajánlottak 25 heki kukoricát ,a terméséért levághatnám,körbejártam átjártam,otthagytam
ma levágtunk egy darab kukoricát 9,5Ha 5460kg az össz. termés úgy hogy megkapott mindent amit csak tudtunk adni neki
Válasz #7874. hozzászólásra
Szabolcs....a homok 6-7 AK-s, de a földek többsége is csak 8-16 között van...egyetlen hektár van a határban ami 19 AK-s
Úgy tűnik az országban nem nagyon hiszik, hogy rossz lesz a termés. A kommentekből az látszik, mintha a laikus vélemények szerint a gazdák aljas ármánykodása emelné az árakat a terméseredmények meghamisításával.
Van olyan vélemény is, hogy támogatás megvonás meg vagyonelkobzás a termelőktől, a termés pedig igen is jó lesz
http://www.origo.hu/gazdasag/komment/20121004-elvitte-a-kukoricatermest-az-aszaly.html?SYSref=NONE&cmnt_page=1
Nekik tuti ha lőnek .
Válasz #7913. hozzászólásra
Köszi!
Akkor lesz pörköltnekvaló...
Válasz #7912. hozzászólásra
Ma jó hangulatom van, tehát nem kell a sarokba állnod :o) 2 vadász 2 lesen várja ma a röfiket , remélem ma vérük áztatja a földem .
Válasz #7900. hozzászólásra
Csak mond meg mennyit álljak a sarokban
És a felvásárlók mennyibe veszik most körülbelül?
Válasz #7905. hozzászólásra
És itt az eredménye. Tudják ezt nagyon jól a nepperek is.
Ki tudja hol a vége!!!!!!!
http://bet.hu/topmenu/kereskedesi_adatok/arupiac/hataridos_gabonatermek
Akkor én jobb helyzetbe vagyok tőled 40aksföld a foltosom , az árok túloldala meg 5ak tőlem 1200 métere meg 100ak földek vannak .
Válasz #7904. hozzászólásra
Nálam meg 20 cm-en ként, csak lefelé!
Lemaradt h IRGUM-BURGUM !!
Válasz #7878. hozzászólásra
Ez igaz...ezek szerint a téli csapadék majdani ismeretében sem tudhatunk semmit,mit hoz a "holnap"...
Válasz #7882. hozzászólásra
Igen, É-Borsodban valóban jók a kukoricák. A késői vetés bevállalása idén nagyon bejött, hozzátéve a túlsúlyos nitrogén és kálium trágyázást. A virágzás a hőhullám után történt, a kötés tökéletes volt (30 + fok) a hiányzó csapadék ellenére is. Mondjuk voltak időszakok, amikor már látszott a kukoricán, hogy szenved a vízhiánytól, szerencsére egy-két zápor segített. Az állomány kellő nagyságúra növése (2 m-től) után viszont a talaj a csapadékhiány ellenére is nedves maradt a felszín alatt (?), a kukorica fejlődése és szemtelítődése szinte tökéletesnek mondható. Állományklíma + a kálium hatása lehet szerintem oka a fokozott stressztűrésnek (értékelhető csapadék mellett természetesen).
Jó nektek nálam 3 méterenként változik a talaj , aki nem hiszi nézze meg .http://wikimapia.org/#lat=47.396864&lon=19.3716458&z=19&l=21&m=b
Válasz #7902. hozzászólásra
Szándékosan nem írtam le mennyi az (X) mert van itt egy két "tőzsdeszakértő" és leharapja a fejemet hogy 30 hektár kukoricatermés bediktálása után összeborul a kukoricapiac.Ez csak azonos tápagyagviszonyok mellett a fajták közötti különbséget hivatott megmutatni.
Válasz #7886. hozzászólásra
Hát ezt jól leírtad X+ valamennyi de ebből is látszik a külömbség de azért nem mindegy hogy az X az 5q vagy 60q
kell egy kis életet vinni a fórumra
Ejj már na felnőtt élet erős emberek , oszt úgy civakodnak mint az óvodások eszem telefaxom meg áll , nem csak olyan szépek, de olyan okosak is vagytok mint egy rántotthús , ha egymást cukkoljátok valami könnyebb lesz , max csak a vérnyomásotok megy fel. Azt a cudar mindenit ,most meg megéheztem pedig pont fogyni akarok .
Most olvasgattam vissza, FÓRUM TÁRSAK több türelmet EGYMÁSHOZ!!!
Válasz #7896. hozzászólásra
Csináltam én is úgy, legalább kitudtam egy kicsivel egészíteni a családi kasszát.Jó az úgy nincs időd unatkozni.