Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt mondom ne dőljetek be feltétlen az ukrán cuccnak, ez olyan mint a tőzsde, hír hallatára lemegy az ára mi odaadjuk alacsony áron, mikor a kereskedők már felvásárolták az a picit ami termett, akkor majd bejelentik hogy mégsem jön ukrán kukorica! Kereskedő kaszál:(
Na ma levágtuk az 5,4ha Dkc4983-at, az eredmény még levonás nélkül jelenleg 222,4q, ami kb 41q/ha körül van.
Ára pontosan csak holnap de kb 69000ft/tonna remélem!
Bevallották, hogy a 59.000Ft-os árat ennyiért kapják Ukrajnában, tehát míg ide gurul 3000-5000ft és levonhatják az 5% átrakási és törési kárt...elég drága lesz hogy ne érje meg behozni, nagy mennyiségben...
Én megmondom őszintén, nem sietek, kuki lesz bent újra.
Még nem is mértem. Itt még csak a bazi nagyok vágják, akik úgysem végeznek időben.
A héten azért lehet méretek egyet...
Ez a baj hogy behozzák az ukrán kukoricát hogy az állat tartóknak jó legyen de ezzel is csak ártanak a termelőknek de nagyon nem örülhetnek az állat tartók is mert az ukránoknak is kevés a kukorica így a magyart fogják kivinni ezáltal drágulni fog nemsokára a magyar sokkal több lesz mint így lenne így csak ártanak nekünk !
Tiszta haszon vannak agyament gazdák akik igy felsrofolják az árat .
szerintem 5-7 mázs búza elfogatható hektáronként 10 ig már megkell jól gondolni 10 mázsa fellet meg azon kel gondolkodnod mi marad neked amit eltudsz adni.
Vizet mértél már?
Búza lesz bent, vagy mért akarod már vágni?
Itt eddig csak az osztrákok indultak meg a 770-es lexivel... 50 körül adta nekik, 18-as vízzel.
a nagy táblában van valamennyi Brixxo és Poluxx, de baromi kicsik a csövek, ilyenek ezek a rövid fao-sok.
hasonló kötött földön a Dkc 440 68q-val jött le haveromnak. egy másik gazdatárs az oxxygen mellé vetette az Pio A24-et, a Piot én jobbnak látom.
amint levágtuk közlöm az eredményeket, szerintem hétvége fele lesz. a laposak még 25 fölöttiek.
egyébként nem rossz anyag az Oxxygen, de vannak tőle jobbak, amik nem sokkal drágábbak, vagy hasonló árban vannak.
Ma beszabultam egy 3 hekis 10tonnás kukoricába(tó melletti lapos, normál évben semmi nincs rajta viznyomás vágett) ,de volt 1-1,5 tonnás is,mai 24 heki átlaga 3,3tonna
Hogy el ne kiabáljam felénk még eddig nem (volt) jelentős a "vendégszedés". Nem volt átvétel egyik telepen sem, Holnap indulnak, igaz árat még ma nem mondtak, de még én sem tudom hogy eladjuk-e most, nem tudjuk azt sem hogy milyen feltételekkel fogadják tárolásra, azt mondta hogy holnap mindenre választ ad, lehet reggelre megálmodja, vagy holnapra megvilágosodik az elméje, vagy addigra beszél a konkurenciával(is)
Holnap én is levágok egy kis parcellát a kerítés mellett rögtön, kipróbálom a kombájnt mert szerdán vágjuk a pioneer portfólió farmot lefelé.
Nem mondom lehetne vágni mindent igaz vannak 23-as vízek simán, de ha nem mostanra tették volna ezt a betakarítást akkor a héten nemnagyon dübörögtek volna még a kombájnok, csak így a megkezdett táblát le kell ugye vágni máskülönben letörik a mezgerlők
Holnap én is levágok egy kis parcellát a kerítés mellett rögtön, kipróbálom a kombájnt mert szerdán vágjuk a pioneer portfólió farmot lefelé.
Nem mondom lehetne vágni mindent igaz vannak 23-as vízek simán, de ha nem mostanra tették volna ezt a betakarítást akkor a héten nemnagyon dübörögtek volna még a kombájnok, csak így a megkezdett táblát le kell ugye vágni máskülönben letörik a mezgerlők
95q 14,9-es víz
4q 27%, pétisó, réti talaj, kukorica elővetemény, április végi vetés
(ennek a táblának nem szóltak, hogy aszály volt vagy van. kár, hogy csak 1,3ha)
homok
20q-át se nézett senki sem belőle
55q-val és 17,6-os vizzel jött le. Voltak részek amik később indultak meg innan a magasabb víz. A laposokban térdig sem ért, meg is lepett a végeredmény. A fajta ugyanaz, műtrágya is, csak itt az elővetemény repce volt. Ráadásul a barnák a 200 méteres dülőt megfőzték, meg csipegtek is már belőle, ezért is vágtuk le.
5ha átlaga 68,5q 17,1%
Korábban raktam képeket a fajtáról.
Még lesz egy 13ha-os jégverte tábla, kötött réti talajon, hétvége fele vágjuk.
űdv mindenkinek olyan kérdésem lenne hogy van vagy 20 mázsa kukoricám morzsolt és le szeretném adni gabona felvásárlonak igaz nem tudom milyen a viztartalma de elég száraz kb mennyit vonnak majd le csak hogy tudjak számolni vagy hogy zajlik ez?
90 fokos inkább.20ha lett igy lazitozva mire kiderült hogy az uj adagolo 4-ik eleme nem szállit elég nitrot.Vissza lett a felujitott régi szerelve aztán már ment rendesen füst és erölködés mentesen.Lenne video rola oriási a különbség még hangra is else hinné az ember.Pedig száraz és kemény nehéz talajok voltak.Most lettek felszántva trágya szorás után nagyon jo szántás lett pedig full száraz.Azért a lazitás megtette a hatást az tuti.A 3x35 ih ekét 35-40cm mélyen 7-8km/h vitte a 1025.3-as.30-35l/ha fogyasztással.A 892.2 az már vérszegényebben ugyan ilyen ekével egy borozdába a 100-as lekörözte mindig.
24597 hozzászólás
holnap szeretnénk beleállni
Itt a linkben találtok egy KOMBÁJNT is.http://www.agroinform.com/aktualis/Idojaras-Agrarmeterologia-2012-a-kukorica-fekete-eve/20120927-20030/
Pioneer PR38V12 2hektár 233.9q 17.9-es vízzel!
Válasz #7739. hozzászólásra
Nekünk ugyanezen fajta, igaz 30 AK-s földön 9.3 t/ha (plusz amit a vadak leettek). Pedig az éves csapadék max. 320 mm volt hóval együtt.
Azt mondom ne dőljetek be feltétlen az ukrán cuccnak, ez olyan mint a tőzsde, hír hallatára lemegy az ára mi odaadjuk alacsony áron, mikor a kereskedők már felvásárolták az a picit ami termett, akkor majd bejelentik hogy mégsem jön ukrán kukorica! Kereskedő kaszál:(
aki teheti tárolja be!!!
Válasz #7741. hozzászólásra
Bocs PK 10-24.
Válasz #6489. hozzászólásra
Sziasztok,
Pio 9025, 40e. tő/ha 200kg NP10-24, Merlinflexx, tápkultivátoral 100 kg Mas, utolsó értékelhető csapadék július 10 körül..
eredmény:
2,5 tonna/ha. 14,5% vizzel. (szept 14-én)
A jelentős része felsült, az mélyebb területeken egész szép volt a termés.
A környékben 0,5 tonnákat is arattak...
Sziasztok!
Na ma levágtuk az 5,4ha Dkc4983-at, az eredmény még levonás nélkül jelenleg 222,4q, ami kb 41q/ha körül van.
Ára pontosan csak holnap de kb 69000ft/tonna remélem!
Dkc 4590 2.4 hektár, 7q!!!Alacsony réti talaj.
Bevallották, hogy a 59.000Ft-os árat ennyiért kapják Ukrajnában, tehát míg ide gurul 3000-5000ft és levonhatják az 5% átrakási és törési kárt...elég drága lesz hogy ne érje meg behozni, nagy mennyiségben...
Válasz #7736. hozzászólásra
Újkér Tsz.
Meg tudnád írni, hogy konkrétan hol?
Győr-Moson-Sopron megye 67000+áfa/t
Válasz #7729. hozzászólásra
Én megmondom őszintén, nem sietek, kuki lesz bent újra.
Még nem is mértem. Itt még csak a bazi nagyok vágják, akik úgysem végeznek időben.
A héten azért lehet méretek egyet...
Ez a baj hogy behozzák az ukrán kukoricát hogy az állat tartóknak jó legyen de ezzel is csak ártanak a termelőknek de nagyon nem örülhetnek az állat tartók is mert az ukránoknak is kevés a kukorica így a magyart fogják kivinni ezáltal drágulni fog nemsokára a magyar sokkal több lesz mint így lenne így csak ártanak nekünk !
Válasz #7722. hozzászólásra
Ééés semmi reklámot nem csinálsz a szerdai vágásnak?
Nem hallottátok.Ukrán kukorica kb 1000000 tonna két részletben 59-62000ft/tonna áron a jószágtartók megsegitésére...
Felétek is megy a kukorica ára lefelé ? ennyi kukorica lenne,vagy lenyomják az árat ?
Válasz #7726. hozzászólásra
17 körül volt a múlt hét pénteken, jah búza menne bele, ha el tudjuk művelni a helyét ebben a qrva aszályban, nálad mi a helyzet?
Válasz #7712. hozzászólásra
Tiszta haszon vannak agyament gazdák akik igy felsrofolják az árat .
szerintem 5-7 mázs búza elfogatható hektáronként 10 ig már megkell jól gondolni 10 mázsa fellet meg azon kel gondolkodnod mi marad neked amit eltudsz adni.
Válasz #7725. hozzászólásra
Felénk 0-30g-ig, fajtától függetlenül, lapos földeken van jobb termés.
Válasz #7723. hozzászólásra
Vizet mértél már?
Búza lesz bent, vagy mért akarod már vágni?
Itt eddig csak az osztrákok indultak meg a 770-es lexivel... 50 körül adta nekik, 18-as vízzel.
Válasz #7719. hozzászólásra
a nagy táblában van valamennyi Brixxo és Poluxx, de baromi kicsik a csövek, ilyenek ezek a rövid fao-sok.
hasonló kötött földön a Dkc 440 68q-val jött le haveromnak. egy másik gazdatárs az oxxygen mellé vetette az Pio A24-et, a Piot én jobbnak látom.
amint levágtuk közlöm az eredményeket, szerintem hétvége fele lesz. a laposak még 25 fölöttiek.
egyébként nem rossz anyag az Oxxygen, de vannak tőle jobbak, amik nem sokkal drágábbak, vagy hasonló árban vannak.
felétek milyen?
Ma beszabultam egy 3 hekis 10tonnás kukoricába(tó melletti lapos, normál évben semmi nincs rajta viznyomás vágett) ,de volt 1-1,5 tonnás is,mai 24 heki átlaga 3,3tonna
Válasz #7721. hozzászólásra
Hogy el ne kiabáljam felénk még eddig nem (volt) jelentős a "vendégszedés". Nem volt átvétel egyik telepen sem, Holnap indulnak, igaz árat még ma nem mondtak, de még én sem tudom hogy eladjuk-e most, nem tudjuk azt sem hogy milyen feltételekkel fogadják tárolásra, azt mondta hogy holnap mindenre választ ad, lehet reggelre megálmodja, vagy holnapra megvilágosodik az elméje, vagy addigra beszél a konkurenciával(is)
holnaptól indul az átvétel, ha az idő engedi meg a kis domi is úgy gondolja akkor a hét vége felé megpróbálkozunkfélve.....
Válasz #7718. hozzászólásra
Üdv. Na végre egyí RAGT-os hozzászólás. A környéken milyenek voltak vetve?Az volna a lényeg hogy a dekalbhoz vagy máshoz képest mit mutat.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Ragt Oxxygen
95q 14,9-es víz
4q 27%, pétisó, réti talaj, kukorica elővetemény, április végi vetés
(ennek a táblának nem szóltak, hogy aszály volt vagy van. kár, hogy csak 1,3ha)
homok
20q-át se nézett senki sem belőle
55q-val és 17,6-os vizzel jött le. Voltak részek amik később indultak meg innan a magasabb víz. A laposokban térdig sem ért, meg is lepett a végeredmény. A fajta ugyanaz, műtrágya is, csak itt az elővetemény repce volt. Ráadásul a barnák a 200 méteres dülőt megfőzték, meg csipegtek is már belőle, ezért is vágtuk le.
5ha átlaga 68,5q 17,1%
Korábban raktam képeket a fajtáról.
Még lesz egy 13ha-os jégverte tábla, kötött réti talajon, hétvége fele vágjuk.
Válasz #7716. hozzászólásra
megverete a jég és visszamaradt
Válasz #7714. hozzászólásra
Mitől ilyen vízes még?
Válasz #7714. hozzászólásra
abbol ad le a héten 6-7%-ot hétvégére 30 fokot jeleznek
Válasz #7713. hozzászólásra
27
Válasz #7709. hozzászólásra
az a kérdés,hogy mennyiből ????
Ja a földbérlet az 70 ezer/ha.
Itt eddig a "rekord" 0.8to/ha.
Ami 2to/ha lett annak a vize 16-os.
Válasz #7709. hozzászólásra
2, esetleg 3 % lead.
ilyenkor mennyit szárad egy hét alatt a kukorica?
Válasz #7704. hozzászólásra
Basszus..a héten aratom én is kolléga....hol volt ez a jó eredmény?? én is somogyi vagyok...
Válasz #7706. hozzászólásra
3% szemét+ 13 feletti nedvesség feletti vízre a súlyelvonás.
Nekem 1q eső költség áfásan 625 ft volt.
űdv mindenkinek olyan kérdésem lenne hogy van vagy 20 mázsa kukoricám morzsolt és le szeretném adni gabona felvásárlonak igaz nem tudom milyen a viztartalma de elég száraz kb mennyit vonnak majd le csak hogy tudjak számolni vagy hogy zajlik ez?
Üdv mindenkinek!!!
Először fórumozok itt!Kérdésem az lenne ,hogy valakinek van tapasztalata Pioneer PR38V12-es kukoricáról?Válaszukat köszönöm!
Üdv:Pirger
somogy 43ha 1,8t/ha, sajnos
Szinte már versenyeznek: a gazda vagy a lopó szedi le előbb a terményt?
Kinek van vetve pioneer p9400? és mik a tapasztalatok??
Válasz #7700. hozzászólásra
Ujabb képek az aratásrol.
Válasz #7698. hozzászólásra
90 fokos inkább.20ha lett igy lazitozva mire kiderült hogy az uj adagolo 4-ik eleme nem szállit elég nitrot.Vissza lett a felujitott régi szerelve aztán már ment rendesen füst és erölködés mentesen.Lenne video rola oriási a különbség még hangra is else hinné az ember.Pedig száraz és kemény nehéz talajok voltak.Most lettek felszántva trágya szorás után nagyon jo szántás lett pedig full száraz.Azért a lazitás megtette a hatást az tuti.A 3x35 ih ekét 35-40cm mélyen 7-8km/h vitte a 1025.3-as.30-35l/ha fogyasztással.A 892.2 az már vérszegényebben ugyan ilyen ekével egy borozdába a 100-as lekörözte mindig.
Válasz #7689. hozzászólásra
Hát itt sem 50 fokos a motorban a víz!!