Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
aki partos földeket művel, az tudja hogy milyen mély gyökere van a tengerinek
akkor lehet jól meglátni, mikor szép nagy vízmosás van a föld közepén.
A vastag mellékgyökerek 30 cm-ig mennek le. a vékonyabbak nagyon mélyre. 2-3 méter biztos.
Válasz #7190. hozzászólásra
Csak ez az egy tábla van rossz helyen ,de ott mindenkiét meglopták . Az a szerencse az kis darab a nagyobb tábla messzebb van sokkal!
Én nem panaszkodtam csak azt mondom hogy nem trágyáztam nem gyomirtóztam mert a teheneknek vetettem hogy lekaszálom ledarálom szárastól és eletetem.
Ezért is van ilyen gazba.
Válasz #7175. hozzászólásra
Mit akarsz ezek jó csövek ,valakinek semmi sincs tedd össze a kezed ,hogy ilyen termésed van! Jártam az országban egy két helyen , valaki ugrálna örömében ,ha ilyen kukoricája lenne!
A színe az a másiké,Jól lement a fekete hasa ám.
Nagy volt a böce mikor született?
Könnyen kinyomta vagy segítség kellett neki?
Én ha észre veszem hogy elleni akar mindig segítek ha kell ha nem,biztosra megyek.
Mikor az mt-m ellett jártam ki minden éjjel 3 óránként kb 1 hétig mert kicsit elhúzta az ellést,aztán mikor ellet a szemtelen nappal.
Mindig így járok,a másiknál meg ugyan úgy jártam ki 3 óránként aztán egyszer nem mentem mert hulla voltam már nem emlékszem,de azt hiszem erdőn voltunk egész nap,na mindegy nem bírtam felkelni hozzá,megyek reggel és látom ám hogy 2 boci szopja a tehenet hát az mt-é elszabadult a másik tehén meg megellett közbe,na nem is kellett reggel fejnem mert nem volt mit.
Szép emlékek ezek,remélem még lesz egy párszor részem benne.
Egy panelos ezt fel se tudja fogni hogy milyen érzés.
elvileg lehet...nálunk itt a kertben olyan homok van,hogy ha a macska fingik egyet abból biztos homokvihar lesz
na most,a legnagyobb forróságban a nyáron ott állt a kisteher kb egy hétig egy helyben...alatta minden kiszáradt tán még most sem jött helyre...körülötte ahol a gyom kicsit feljött nem volt ilyen probléma,akkor most kiszívja a vizet a talajból a gyom vagy sem
bár az sem lehet mindegy,hogy mekkora a dudva benne
Ja és azt hozzá kell hogy tegyem mert akkoriban nagyon szarul esett titokban.
Mindenki mondta itt a környéken hogy mit akarok én ezzel az öreg szar géppel,mert ezzel nem lehet normálisan földet művelni.
Mert itt mindenkinek akinek van új mtz meg ih megy jon deer van.
Most én röhögöm ki őket mert hiába van nekik de a kukoricájuk egyiknek se különb mint az enyém hiába van az új műanyag játék traktoruk.
Az ég világon semmit.
Nem volt célom hogy szép legyen pont azért mert úgyis eletetem,és tavaly is kukorica volt benne de akkor is eletettem mert nem én vetettem és iszonyú ritkán kelt ki mert a maszek szarul vetette és nem volt mag a földbe.
Pontosan igazad van. Akinek nagyon fasza lett a vegyszerezés annak már régen felszáradt a kukorica és a napraforgó is. Tudniillik a nem tud a gyomoktól bejutni a napfény. A műtrágyázásnál is annak látszott meg a hatás jobban, akinek kicsit gyomos volt az alja. Nem sok, de a reggeli harmatok is felvehető vizet biztosítanak a növény számára. Igaz a szakkönyvek szerint a gyommentes tábla a legjobb, mindenkinek arra kell törekedni, de most az járt jobban, aki a gyengébb vegyszert választotta. Jobban fog kijönni a végelszámolásban.
Hát mondjuk ha esik az eső,és utána jó az idő és megnézed hogy ahol gazos ott sokkal tovább marad nedves a föld teteje mint ott ahol tiszta a terep.
Lehet hogy ahol gazos ott a pára tartalom tovább nagyobb mint a tisztább helyeken.
Gondolom én,egy átlagos paraszt megfigyelő gyerek.
Azt lehet hogy köze nincs ennek se hozzá,hanem ez egy egyszerű csoda lehet.
Elvileg a gaznak nagyobb a víz felvételi képessége mint akár melyik haszon növénynek,úgyhogy inkább el kellett volna hogy szívja tőle.
Holnap úgyis megyek szárat vágni majd rakok fel néhány képet.
Én is vetettem direkt a teheneknek egy 800nölt kb zölden etetem ágdarálóval darálom nekik csövessen.Két részletbe lett elvetve,már nem sok van mert a szebbjét sajnáltam nekik adni,így több mint felét ott hagytam,akkora gaz van benne hogy magasabb mint én,pedig nem vagyok törpe.Direkt nem gyomirtóztam benne csak sorművelőt meg kapálógépet használtam,és hatalmas csövek vannak rajta 2 3 db hogy vajon mitől lehet azt nem tudom
nem is vetőmag lett vetve oda hanem sima csávázás nélküli kukorica ami épp volt itthon.
Bezzeg a 3ha-m,mondjuk az itteniekhez képest jó az is,de ha ilyen lenne mint ez akkor örülnék mint majom a farkának.
Sziasztok!
Tegnap voltam a Karancs hegy alatt( Salgótarján) és akkora méregzöld szinű kukoricát silóztak, hogy a Fortschritt nem látszott ki belőle. Úgy látszik itt a hegyvidéken akkor jó, ha nem esik. A Szlovák ismerősöm is azt mondja, hogy fönn a Tátrába 7 tonnás temés lett.
24598 hozzászólás
aki partos földeket művel, az tudja hogy milyen mély gyökere van a tengerinek![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
akkor lehet jól meglátni, mikor szép nagy vízmosás van a föld közepén.
A vastag mellékgyökerek 30 cm-ig mennek le. a vékonyabbak nagyon mélyre. 2-3 méter biztos.
Igen, a lucernáé megközelíti a 7-8 métert.
Válasz #7195. hozzászólásra
A lucerna akár 7méter.(előfordul még mélyebben is)
Válasz #7195. hozzászólásra
Az jó sok mi nem semmi?
Válasz #7194. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
200cm ?????????
Válasz #7192. hozzászólásra
Szárazságban igyekszik mélyebbre hatolni,akár 200cm,de a gyökérzet nagyobb része a felső 30-35cm található.
Válasz #7192. hozzászólásra
Minél mélyebben szán-tol annál jobban lemegy és jobban bírja a szárazságot!
A kukorica gyökere milyen mélyre megy le?
Válasz #7190. hozzászólásra
Csak ez az egy tábla van rossz helyen ,de ott mindenkiét meglopták . Az a szerencse az kis darab a nagyobb tábla messzebb van sokkal!
Válasz #7189. hozzászólásra
én a helyedben annyi embert vennék fel őrnek, amennyi tábla van... este 6-tól reggel 8-ig.
Válasz #7188. hozzászólásra
Nálunk már a kisebbség lopja a kukoricát ,de ha rajta kapom őket bedöngölöm őket a traktorral a földbe !
http://www.agroinform.com/aktualis/Termenyarak-Az-aszaly-ellenere-atlagos-a-gabonatermes-az-EU-ban/20120901-19917/![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Ehhez mit szóltok?
Bocsássa meg a világ, hogy már megint kezdik itt a politikát, és lejjebb akarják nyomni a kuki árát!?
Mi lessz itt?!
Búzával jól járt mindenki, és most a kukit nem adják könnyen... holott az egész EU-ban aszály van, az USA--ról nem is beszélve... ÉS 2%-al több termésre várnak?
Kitől?! az atyaúristentől?
Válasz #7178. hozzászólásra
Én nem panaszkodtam csak azt mondom hogy nem trágyáztam nem gyomirtóztam mert a teheneknek vetettem hogy lekaszálom ledarálom szárastól és eletetem.
Ezért is van ilyen gazba.
Válasz #7177. hozzászólásra
Nem Baranyába.
Válasz #7181. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nyissátok ki a rostát a kombájnon!!! Azért kár pocsékolni a gázolajat!!!
ma jött felénk egy vvadász az alföldről ott kombájn alól 140 Eft ért adta a makut, a kukira 9700 at mondott a szójára meg 22000 et!
Az utóbbi kettő nekem kicsit gyanus de az első korrektnek tűnik!
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Én is ugrálnék.
Válasz #7180. hozzászólásra
Ja, ez pont így szokott működni...
tegnap arattunk 500kg/ha kukit![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Tavaszig minden éhes paraszt betárol aztán 300euróé eladja?![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Látja é vlk az éhes parasztok jövőjét itten????
Meg is csókolná azt a "bizonyost"!!
Válasz #7175. hozzászólásra
Mit akarsz ezek jó csövek ,valakinek semmi sincs tedd össze a kezed ,hogy ilyen termésed van! Jártam az országban egy két helyen , valaki ugrálna örömében ,ha ilyen kukoricája lenne!
Válasz #7176. hozzászólásra
Ez "rományiában" van ugye?????
De a kúrva verebek már elkezdték csipegetni a cső tetejét,nem értem hogy a kis cső mért nem jó nekik.Mert mindig a nagy csőnek a tetejét szemezik le.
Válasz #7174. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105514_Fenykep0538.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105556_Fenykep0539.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105636_Fenykep0540.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105715_Fenykep0541.jpg)
1 hónappal későbbi vetés ugyan abba a földbe.
Beígért képek.1. vetés![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105050_Fenykep0535.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105304_Fenykep0536.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120901105344_Fenykep0537.jpg)
Válasz #7146. hozzászólásra
Igen.
Válasz #7167. hozzászólásra
Az jó volna, de ez nem lesz annyi,15 körül számoltam, már mindenféleképp osztottam, szoroztam.Már megkavarodtam...
Válasz #7170. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
amíg el nem folyt a magzatvize addig nyomott...utána feladta
azt mondta az állatorvos,hogy biztos elfáradt a nagy melegben
Válasz #7169. hozzászólásra
Hát elég nagy hasa volt.
Válasz #7168. hozzászólásra
nehezen ellett...4-en húztuk ki
Válasz #7166. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A színe az a másiké,Jól lement a fekete hasa ám.
Nagy volt a böce mikor született?
Könnyen kinyomta vagy segítség kellett neki?
Én ha észre veszem hogy elleni akar mindig segítek ha kell ha nem,biztosra megyek.
Mikor az mt-m ellett jártam ki minden éjjel 3 óránként kb 1 hétig mert kicsit elhúzta az ellést,aztán mikor ellet a szemtelen nappal.
Mindig így járok,a másiknál meg ugyan úgy jártam ki 3 óránként aztán egyszer nem mentem mert hulla voltam már nem emlékszem,de azt hiszem erdőn voltunk egész nap,na mindegy nem bírtam felkelni hozzá,megyek reggel és látom ám hogy 2 boci szopja a tehenet hát az mt-é elszabadult a másik tehén meg megellett közbe,na nem is kellett reggel fejnem mert nem volt mit.
Szép emlékek ezek,remélem még lesz egy párszor részem benne.
Egy panelos ezt fel se tudja fogni hogy milyen érzés.
Válasz #7143. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
5t az nemjó?
Válasz #7164. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
azaz a "fekete" az anyja
Válasz #7156. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
elvileg lehet...nálunk itt a kertben olyan homok van,hogy ha a macska fingik egyet abból biztos homokvihar lesz
na most,a legnagyobb forróságban a nyáron ott állt a kisteher kb egy hétig egy helyben...alatta minden kiszáradt tán még most sem jött helyre...körülötte ahol a gyom kicsit feljött nem volt ilyen probléma,akkor most kiszívja a vizet a talajból a gyom vagy sem
bár az sem lehet mindegy,hogy mekkora a dudva benne
Válasz #7152. hozzászólásra
A fekete borját meg hová dugtad el?
Vagy ez az?
Szép ám,megéri a pénzét a kis boci.
rakok majd holnap képet.
Ja és azt hozzá kell hogy tegyem mert akkoriban nagyon szarul esett titokban.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mindenki mondta itt a környéken hogy mit akarok én ezzel az öreg szar géppel,mert ezzel nem lehet normálisan földet művelni.
Mert itt mindenkinek akinek van új mtz meg ih megy jon deer van.
Most én röhögöm ki őket mert hiába van nekik de a kukoricájuk egyiknek se különb mint az enyém hiába van az új műanyag játék traktoruk.
Válasz #7159. hozzászólásra
Az ég világon semmit.
Nem volt célom hogy szép legyen pont azért mert úgyis eletetem,és tavaly is kukorica volt benne de akkor is eletettem mert nem én vetettem és iszonyú ritkán kelt ki mert a maszek szarul vetette és nem volt mag a földbe.
Pontosan igazad van. Akinek nagyon fasza lett a vegyszerezés annak már régen felszáradt a kukorica és a napraforgó is. Tudniillik a nem tud a gyomoktól bejutni a napfény. A műtrágyázásnál is annak látszott meg a hatás jobban, akinek kicsit gyomos volt az alja. Nem sok, de a reggeli harmatok is felvehető vizet biztosítanak a növény számára. Igaz a szakkönyvek szerint a gyommentes tábla a legjobb, mindenkinek arra kell törekedni, de most az járt jobban, aki a gyengébb vegyszert választotta. Jobban fog kijönni a végelszámolásban.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #7158. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Akkor jövőre gazos kukoricát ültetek én is...
Műtrágyát mit raktál a gazos alá?
Vagy szerves kakit?
Válasz #7155. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Hát mondjuk ha esik az eső,és utána jó az idő és megnézed hogy ahol gazos ott sokkal tovább marad nedves a föld teteje mint ott ahol tiszta a terep.
Lehet hogy ahol gazos ott a pára tartalom tovább nagyobb mint a tisztább helyeken.
Gondolom én,egy átlagos paraszt megfigyelő gyerek.
Azt lehet hogy köze nincs ennek se hozzá,hanem ez egy egyszerű csoda lehet.
Válasz #7156. hozzászólásra
Gyakorlatilag is......
Válasz #7154. hozzászólásra
Elvileg a gaznak nagyobb a víz felvételi képessége mint akár melyik haszon növénynek,úgyhogy inkább el kellett volna hogy szívja tőle.
Holnap úgyis megyek szárat vágni majd rakok fel néhány képet.
Válasz #7154. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
.............nocsak gondold ezt át mégegyszer..........
Válasz #7153. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Lehet, hogy gyom nem engedte kiszáradni a talajt.
Válasz #7151. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Én is vetettem direkt a teheneknek egy 800nölt kb zölden etetem ágdarálóval darálom nekik csövessen.Két részletbe lett elvetve,már nem sok van mert a szebbjét sajnáltam nekik adni,így több mint felét ott hagytam,akkora gaz van benne hogy magasabb mint én,pedig nem vagyok törpe.Direkt nem gyomirtóztam benne csak sorművelőt meg kapálógépet használtam,és hatalmas csövek vannak rajta 2 3 db hogy vajon mitől lehet azt nem tudom
nem is vetőmag lett vetve oda hanem sima csávázás nélküli kukorica ami épp volt itthon.
Bezzeg a 3ha-m,mondjuk az itteniekhez képest jó az is,de ha ilyen lenne mint ez akkor örülnék mint majom a farkának.
Válasz #7148. hozzászólásra
az őzek meg rohadjanak meg ahol vannak...pár hete eltörte egy a lökhárítómat
haha...inkább lett volna lucerna rajta,de a tavalyi ősz és az idei tavasz betett neki
vagy-vagy alapon lett vetve és folyamatosan lett adva a marháknak...még szecskázom nekik csővel együtt
Persze mert a luci nitrogént termel, azért!!!
Sziasztok!
Tegnap voltam a Karancs hegy alatt( Salgótarján) és akkora méregzöld szinű kukoricát silóztak, hogy a Fortschritt nem látszott ki belőle. Úgy látszik itt a hegyvidéken akkor jó, ha nem esik. A Szlovák ismerősöm is azt mondja, hogy fönn a Tátrába 7 tonnás temés lett.