Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
400 dolcsi/t az neked kevés ? ( bár szerintem nem 1140 hanem olyan 850 cent most egy bushel)
én emlkészem azokra az időkre amikor 80 usd-ért adtuk a kukorica tonnáját és akkor se haltunk éhen
A véka ugye eredetileg űrmérték, budai vékának találtam meghatározását kilóban, ami jelen meghatározás szerint 23,35 Kg. Ami mostani dollár árfolyamon számolva 10800 Ft/q-t jelent.
Nagy darab földeket bejártam, hát kukorica az átlagoknak a 30% talán ha lesz. Ahogy én láttam a nagy sebességnél aminél vezetek.. Sajnos van ahol semmi.
Folytatódhat a kukorica árfolyamának további emelkedése, aminek oka, hogy továbbra is rendkívül száraz időjárás várható az Amerikai főbb gabonatermelő régióiban. A gabona árfolyamában közel két hete emelkedő trend figyelhető meg; jelenleg vékánkénti 1,14 dolláros ár közelében mozog az árfolyam.
A termések 1988 óta nem voltak ennyire rossz állapotban, amikor a gabonatermelés 31%-kal esett vissza. A helyzetet jól szemlélteti Indiana állam helyzete: az előző éves termés holdonként 143,1 vékát tett ki, míg az idei évre az előrejelzések holdonként 113,3 vékányi mennyiséget valószínűsítenek.
Nekünk annak idején a munhahelyi főnököm azt mondta,akkor érik a kukorica a határban,mikor a cigágylovak virgonckodnak és nagyokat finganak a kocsi előtt:)
Felénk ( pár faluval arrébb szerencsére) bemennek a kukoricába aratás előtt, és ledobálják a csöveket a földre. Learatják, böngészni meg ugye szabad? Többet találnak így
Hát ha a körzetit kell hívni akkor azt kell hívni!
Nincs mese mi is azt hívtuk a falopásnál azt hiszem.
Azszép lehet mikor a kombájnnal találkoznak
Olyan izgalmas!
kombájnolás közben találtunk már mi is vedérbe szedve kukit egymás után 3-om vedérrel!
Mire reagálni tudtunk volna már kiköpte a vedret hátul a kombájn!
Te is földim vagy ha jól emlékszek... az a helyzet hogy szerintem nem akadály nekik annyira mert legalább nincs szem előtt... sajnos. Mi fogtunk már úgy kukorica tolvajt, hogy épp azt szedték oldalról amit vágni akartunk, mikor mentünk bemenekültek a kukoricába. Egyik oldalról kombájn másik oldalról traktor, nem tudtak merre menni.
Ami érdekes volt, hogy hívtuk a 107-et... Békéscsaba jelentkezik, sajnos nem tudnak mit tenni, mert nem az ő körzetük, 112-re szeged jelentkezik, ugyanaz a szitu, a körzeti megbízott számát kellett megszerezni kint a föld közepén aki aztán kijött egy kollégájával és intézkedtek.
Ez eszméletlen !
16 zsák !!!
Ha így megy akkor aratásig leszednek mindent!
Ez nagyon elkeserítő dolog !
Meg kell érdeklődni valami jogásztól hogy a földeden is agyon lehet-e verni a szarkákat vagy sem?
Mert elvileg magántulajdon védelmében lehet erőteljesen fellépni ha jól tudom.
De ha mégsem akarsz verekedni velük akkor jelentsd be a rendőrségen jöjjenek ki nézzenek szét egy napot járőrözzenek azzal is legalább egy kicsit lássák hogy fenforgás van hogy tudják hogy keresik őket érezzék egy kicsit kellemetlenül magukat a tolvajok.
Ettől persze nem fog változni semmi de had féljenek egy kicsit!
Ezek már azt hiszik mindent lehet !
Tavaj fatolvaj gyerekektől (12-14 éves) vitettem el a bicikliket meg a fűrészeket .
Bevitték őket egy estét bent töltöttek és gyorsitott eljárásban kapott az annuk és az apjuk egy pénzbüntetést.
A bicajt visszakapták a fűrészt azt hiszem nem !
A fáért meg nekem kellett bemenni a rendőrségre.
Azótta a fasor ép és érintetlen érdekes nem?
Lopnak ugyan úgy de az enyémbe nem mennek egyenlőre!
Mi idén a csórelós utcától távolabra vetettünk kukoricát és eddig bevált a dolog lusták menni érte több kilómétert.
A közeli területekre meg lucernát káposztát napraforgót raktunk.
Nem kell itt beszarni,szólni kell a Magyar Gárdának...A rendőrséget meg leszarni,ők is leszarnak ha szólsz nekik...Élesen szembe kell állítani a dolgokat,bármilyen áron...
Laknak itt pár házzal arrébb... mindennap jönnek az autóval tele van a csomagtartó úgy hogy nem lehet lecsukni és néha még a hátsó ülés is tele kukoricás zsákokkal, de persze földjük egy szál sem... Az a baj hogy tavaly meg tavaly előtt kitalálták, hogy leszedik lemorzsolják és eladják és volt aki vett tőlük, így rászoktak és idén már elég nagy tételeket hoznak, de egyszer jusson fülbe, hogy valaki vett tőlük azzal az emberrel együtt lesznek feljelentve.
Viszont az áfakörösnek jobban meg van kötve a keze, jobban a körmére néznek, mindent tételesen el kell számolnia számlákkal/szerződésekkel igazolva. Míg egy nem áfakörös számolhat "államilag megállapított értékekkel" is, pl üzemanyagnorma alapján. stb.
Ki kell számolni, hogy kinek mi a jobb.
Mondjuk legyen az 10.000 Ft nettóban.
Ebben az esetben egy áfakörös 10ezerért adja el (az új szabályozás szerint ÁFA-mentesen, a fordított ÁFA miatt)
Egy nem áfakörös meg 11.200-ért
Kompenzációs felár ennek a rövidítése.
A termény vétel ára + 12% kompenzációs felár, legalább is nálunk így van. Ez még hozzá jön a vétel árhoz, tehát ha valami 6000ft+kompenzációs felár = 6000+720(ez a 12% a 6000-nek) 6720 ft
Már a múltkor is akartam kérdezni hogy mi az hogy +komp?
Ezt a termelőnek kell állnia hogy átviszi a komp a vízen?
Hát ez mekkora köcsögség?
Ez legalább olyan mint mikor viszik a marhát és azt mondják hogy 7% levonnak súlyveszteség miatt,de könyörgöm én mikor elmegyek mondjuk malacokat venni nem vonhatok le 7%ot súlyveszteség miatt.
Vagy ha elmegyek veszek 10q kukoricát mondjam az eladónak hogy ő állja a fuvart?
Mekkora egy f..sz..pók!!
24598 hozzászólás
Válasz #6995. hozzászólásra
bocs de valaki lejjebb azt irta ,hogy 1,14 usd vékája,és ha 25 kg 250 ft az kevés
Válasz #6993. hozzászólásra
800 cent körül van az árfolyam vékánként.
jah de hogy Te nem így értetted amit mondtál... most esett le
400 dolcsi/t az neked kevés ? ( bár szerintem nem 1140 hanem olyan 850 cent most egy bushel)
én emlkészem azokra az időkre amikor 80 usd-ért adtuk a kukorica tonnáját és akkor se haltunk éhen
1000/24= 41,666666666
41,666666666*1,14= 47,5
47,5*221= 10497,5
De ahogy itt mutatják, nem 24 hanem 25 a váltószám.
Válasz #6990. hozzászólásra
ha 24 kg 1,14usd akkor valami nem jó mert az kurva kevés
ez már jól hangzik, de kiaz aki ennyit ad érte nállunk.Inkább eladják a malacot.
Ma mértem kukit, szőkéje 16.3%
tarka zőld száron 32.3% nedv,tart még várok vele.
Kukoricánál 25,4 kg= 1 bushel
Válasz #6987. hozzászólásra
A véka ugye eredetileg űrmérték, budai vékának találtam meghatározását kilóban, ami jelen meghatározás szerint 23,35 Kg. Ami mostani dollár árfolyamon számolva 10800 Ft/q-t jelent.
Nagy darab földeket bejártam, hát kukorica az átlagoknak a 30% talán ha lesz. Ahogy én láttam a nagy sebességnél aminél vezetek.. Sajnos van ahol semmi.
Válasz #6985. hozzászólásra
Jelentkezhetek én nem látok semmit.... maszekba lehetne?
Válasz #6984. hozzászólásra
átszámolva mennyi is az ár
Válasz #6985. hozzászólásra
olyan ismerős az a visszapillantó
Kukorica fajtasor ,érdemes HD minőségben megnézni,ha már úgy van feltöltve.
Folytatódhat a kukorica árfolyamának további emelkedése, aminek oka, hogy továbbra is rendkívül száraz időjárás várható az Amerikai főbb gabonatermelő régióiban. A gabona árfolyamában közel két hete emelkedő trend figyelhető meg; jelenleg vékánkénti 1,14 dolláros ár közelében mozog az árfolyam.
A termések 1988 óta nem voltak ennyire rossz állapotban, amikor a gabonatermelés 31%-kal esett vissza. A helyzetet jól szemlélteti Indiana állam helyzete: az előző éves termés holdonként 143,1 vékát tett ki, míg az idei évre az előrejelzések holdonként 113,3 vékányi mennyiséget valószínűsítenek.
Válasz #6981. hozzászólásra
somogy nyugati felén(Vése környéke)
Szerintem is lemegy a napra menni fog a kukorica aratás.
Válasz #6981. hozzászólásra
Értem köszi válaszotokat!
Válasz #6979. hozzászólásra
Miért várnánk?Több nem lesz,csak kevesebb.
Válasz #6979. hozzászólásra
tegnap mértünk már 15-17% nedvességet,nem dátumot nézünk,lemegy a napra utána mindjárt mehet a kukorica
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ti mikorra tervezitek a kukorica aratást. Elkezditek már szeptemberbe (ha ilyen meleg lesz várhatóan) vagy vártok október elejéig?
Üdv!
Válasz #6977. hozzászólásra
Nekünk annak idején a munhahelyi főnököm azt mondta,akkor érik a kukorica a határban,mikor a cigágylovak virgonckodnak és nagyokat finganak a kocsi előtt:)
Felénk ( pár faluval arrébb szerencsére) bemennek a kukoricába aratás előtt, és ledobálják a csöveket a földre. Learatják, böngészni meg ugye szabad? Többet találnak így
Válasz #6975. hozzászólásra
Hát ha a körzetit kell hívni akkor azt kell hívni!
Nincs mese mi is azt hívtuk a falopásnál azt hiszem.
Azszép lehet mikor a kombájnnal találkoznak
Olyan izgalmas!
kombájnolás közben találtunk már mi is vedérbe szedve kukit egymás után 3-om vedérrel!
Mire reagálni tudtunk volna már kiköpte a vedret hátul a kombájn!
Válasz #6974. hozzászólásra
Te is földim vagy ha jól emlékszek... az a helyzet hogy szerintem nem akadály nekik annyira mert legalább nincs szem előtt... sajnos. Mi fogtunk már úgy kukorica tolvajt, hogy épp azt szedték oldalról amit vágni akartunk, mikor mentünk bemenekültek a kukoricába. Egyik oldalról kombájn másik oldalról traktor, nem tudtak merre menni.
Ami érdekes volt, hogy hívtuk a 107-et... Békéscsaba jelentkezik, sajnos nem tudnak mit tenni, mert nem az ő körzetük, 112-re szeged jelentkezik, ugyanaz a szitu, a körzeti megbízott számát kellett megszerezni kint a föld közepén aki aztán kijött egy kollégájával és intézkedtek.
Válasz #6971. hozzászólásra
Ez eszméletlen !
16 zsák !!!
Ha így megy akkor aratásig leszednek mindent!
Ez nagyon elkeserítő dolog !
Meg kell érdeklődni valami jogásztól hogy a földeden is agyon lehet-e verni a szarkákat vagy sem?
Mert elvileg magántulajdon védelmében lehet erőteljesen fellépni ha jól tudom.
De ha mégsem akarsz verekedni velük akkor jelentsd be a rendőrségen jöjjenek ki nézzenek szét egy napot járőrözzenek azzal is legalább egy kicsit lássák hogy fenforgás van hogy tudják hogy keresik őket érezzék egy kicsit kellemetlenül magukat a tolvajok.
Ettől persze nem fog változni semmi de had féljenek egy kicsit!
Ezek már azt hiszik mindent lehet !
Tavaj fatolvaj gyerekektől (12-14 éves) vitettem el a bicikliket meg a fűrészeket .
Bevitték őket egy estét bent töltöttek és gyorsitott eljárásban kapott az annuk és az apjuk egy pénzbüntetést.
A bicajt visszakapták a fűrészt azt hiszem nem !
A fáért meg nekem kellett bemenni a rendőrségre.
Azótta a fasor ép és érintetlen érdekes nem?
Lopnak ugyan úgy de az enyémbe nem mennek egyenlőre!
Mi idén a csórelós utcától távolabra vetettünk kukoricát és eddig bevált a dolog lusták menni érte több kilómétert.
A közeli területekre meg lucernát káposztát napraforgót raktunk.
Nem kell itt beszarni,szólni kell a Magyar Gárdának...A rendőrséget meg leszarni,ők is leszarnak ha szólsz nekik...Élesen szembe kell állítani a dolgokat,bármilyen áron...
Válasz #6971. hozzászólásra
Laknak itt pár házzal arrébb... mindennap jönnek az autóval tele van a csomagtartó úgy hogy nem lehet lecsukni és néha még a hátsó ülés is tele kukoricás zsákokkal, de persze földjük egy szál sem... Az a baj hogy tavaly meg tavaly előtt kitalálták, hogy leszedik lemorzsolják és eladják és volt aki vett tőlük, így rászoktak és idén már elég nagy tételeket hoznak, de egyszer jusson fülbe, hogy valaki vett tőlük azzal az emberrel együtt lesznek feljelentve.
ma délelőtt szétnéztem a kuki táblák kötzött az egyikben voltak látogatók
pár zsák teleszedve+a földre sorbahajigálva
2 vödör+egy pár papucs
összesen 16 táposzsák lett tele
itt az a divat, hogy korán reggel leszedik és este kimennek érte vagy fordítva
csak egyszer találkoznák valamelyikkel a kukiföldemen, nyomorékká verném
Válasz #6963. hozzászólásra
Hú de nevet.
Válasz #6967. hozzászólásra
Az e heti aszály még átírja az árakat!
Válasz #6951. hozzászólásra
Nem 7 hanem 8%-ot vonnak le.
Valami infó esetleg a kukorica szerződésekről, árakról?
Válasz #6962. hozzászólásra
Nagyon ász vagy !
Hát, hogy még hangot is kapott......behalok
Válasz #6964. hozzászólásra
Már ott van,csak lejjebb.Nem vagy naprakész a fórumon.
Válasz #6962. hozzászólásra
A teljesség kedvéért legyen már itt ez a videója is ennek a feltöltőnek
Válasz #6958. hozzászólásra
Viszont az áfakörösnek jobban meg van kötve a keze, jobban a körmére néznek, mindent tételesen el kell számolnia számlákkal/szerződésekkel igazolva. Míg egy nem áfakörös számolhat "államilag megállapított értékekkel" is, pl üzemanyagnorma alapján. stb.
Ki kell számolni, hogy kinek mi a jobb.
Válasz #6958. hozzászólásra
egyszerű,be kell lépni az áfakörbe,és ti is olcsóbban kapjátok
Mikor eladod a bikát pl, akkor neked is kell kapnod 7%-ot pluszba, ez kompenzálja elvileg amit lenyeltél áfát.
Válasz #6953. hozzászólásra
Egy áfakörös,meg a 12700 ft-os alkatrészt 10000-ért vesz meg.A kompenzációs,meg 12700 ft-ért.
Válasz #6956. hozzászólásra
(úgy látszik ma már csak ilyen lassú maradok :-)
Válasz #6954. hozzászólásra
Az ... aki nem kérdez, mert az bután marad ;)
Válasz #6954. hozzászólásra
senki nem úgy születik hogy tudjon mindent
általában kérdezéssel jut előre ez lehet szakember, ismerős egy fórum vagy a google
Na ezért nem mertem megkérdezni már a múltkor se.
Én meg azt hittem hogy a komp hajóhoz van köze.
Mekkora egy ..... vagyok én.
+komp = +12% kompenzációs felár, az ÁFA _helyett_
Mondjuk legyen az 10.000 Ft nettóban.
Ebben az esetben egy áfakörös 10ezerért adja el (az új szabályozás szerint ÁFA-mentesen, a fordított ÁFA miatt)
Egy nem áfakörös meg 11.200-ért
Kompenzációs felár ennek a rövidítése.
A termény vétel ára + 12% kompenzációs felár, legalább is nálunk így van. Ez még hozzá jön a vétel árhoz, tehát ha valami 6000ft+kompenzációs felár = 6000+720(ez a 12% a 6000-nek) 6720 ft
Válasz #6948. hozzászólásra
Már a múltkor is akartam kérdezni hogy mi az hogy +komp?
Ezt a termelőnek kell állnia hogy átviszi a komp a vízen?
Hát ez mekkora köcsögség?
Ez legalább olyan mint mikor viszik a marhát és azt mondják hogy 7% levonnak súlyveszteség miatt,de könyörgöm én mikor elmegyek mondjuk malacokat venni nem vonhatok le 7%ot súlyveszteség miatt.
Vagy ha elmegyek veszek 10q kukoricát mondjam az eladónak hogy ő állja a fuvart?
Mekkora egy f..sz..pók!!
Válasz #6944. hozzászólásra
Nem kell odaadni.Számoljátok ki,mennyi tápanyag van a szárba!Ráadásul ez szerves,a műtrágya szervetlen.
Válasz #6944. hozzászólásra Rohadékok ...mi az hogy semmit sem adnak!!!