Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekünk tavaj volt parlagfűmagunk kb 5 zsákkal!
Tiszta rostált cucc volt!
Úgy vigyáztunk rá mint valami hasadóanyagra
Nem nyugodtunk míg a kazánba el nem tüzeltük mindet!
Ha valakinek van haragosa annak tudok segíteni a beszerzésben!
De ez nagyon gonosz dolog!
Papagályal próbáltuk megetetni de nem kellett neki mert keserű a magja.
Én ezt répaföldbe termeltem ki!
Hiába permeteztem én,a cirok meg a disznóparéj meg a szulák kiment teljesen,ez meg egy picit megrozsdásodott a levele,kapott egy esőt és újból zöldült is és meg kicsinyeik is nőttek.
Érdekes hogy se őz se semmi nem megy a földre,most irtom fűkaszával,csillaggal.
Van olyan is ami akkora 140cm magas aszára meg olyan 8 9cm vastag.Még jó hogy csak 500nöl van,fele kész is holnap jön a másik fele.
Azon gondolkodtam hogy tényleg megszedem a magját és jövőre körbe vetem vele a kukoricát hogy ne menjen bele a vad,meg a fekete csőtörő se.
Az a vicc az egészben, hogy talán üzletet is lehetne csinálni belőle! Igaz nem biztos, hogy a maszlaggal.
Járnak hozzám kísérletezgetni olyan cégek, akiket növényvédőszer gyártók bíznak meg kisparcellás kíséletek beállítására, na most tavaly felhív az egyik, hogy nem-e tudok jó selyemmályvás területet, mert szedne magot a kísérletekhez, ugyanis nekik ezt meg kell venni és aranyáron mérik! (csak tudnám kik?) Sajnos tudtam, szarásig volt vele az egyik répaföld, örült is mint majom a farkának, megért hálálkodni. Az idén is hívott már, mondtam is neki, ha így folytatódik a klimatikus cirkusz, jövőre parlagon hagyok egy területet, hadd nőjön, csak meg kell találni a megfelelően szelektív gyomirtószert, ami kíméli a mályvát!
Ja még elfelejtettem.
Virágos kertbe,cserepes virágként is lehet termelni,legyet szúnyogot nem zavarja,jó hatással van a körülötte lévő élővilágra.
Ugyanakkor termelhető legelőn is mert az állatok nem tapossák és eszik meg.
Távol tartja a szomszédokat kellemes illatával.
Érdeklődni,és rendeléseket leadni,
ezen a számon lehet.
06húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúsz...........................................
ma teljesen kiakadtam. a helyi tápbolt a tápok árát 450el megemelte. mi lesz itt akkor jövőre, ha már most emelt??? drágul az előállítás mert nincs termés. itt szarni fogunk jövőre.. szerencsére az itthoni állománynak engedek be elég kukit jövőre, de jövőre teljesen tápmentes jószágaim lesznek, nem költök egy forintot sem tápra, főleg ha majd 20 kg lesz négyezer, habár már most 3050 ft...
Ez az ottani benzinkútas mi van a Strasszerral csináltata a pályázatot erre az istállóra? "Jó sok marhája van"...A tavak meg a Bikali ág-jé voltak,gondolom...ezeket meg lehetett venni?
250mm az a határ amiböl megismételhetö az idei év...az alatt meg még ez sem...Mf-nek, idén sem vetek csak ha esösre fordul és abban ugye megegyezhetünk,hogy annyi esö meg nem eshet ami akadályozhatná a vetést
Szerintem kukorica marhára kevés lesz hiába lett több vetve mint előző év(ek)ben a repcék helyére is került ugye részben meg amúgyis....
Jártam nyírségbennógrádban pest megyében, ott van normális kukorica ahol öntöznek, illetve egykét folyó völgyében zártabb helyen ahol esett is meg olyan a klíma. Hozzáteszem mi is egy ilyen helyen vagyunk hálaIstennek lesz termés kukoricánál vannak csövek zöld a szára, de azért sül fel és nehezen viselik a kemény UV-t ittis meleg és forróság van.
Napraforgók pl xarok lesznek a kezdeti zsír kinézethez képest, repcét bebuktuk 100%-ban ugye így a kukorica amire támaszkodunk majd, hálaIstennek úgynézki van mire.
Viszont nagyon sajnálom akinek felsültek a kultúrái, kegyetlen helyzetek uralkodnak hová tűntek a kiegyensúlyzott régebbi átlagos idők!?!?!?!?!?!
Persze de ha a kereskedő szemszögéből nézem akkor nem is csodálkozom hogy csönd van! Ha ki bír tartani az ember és van hol raktározni akkor már lehet némi szerencséje ! (talán)
Jó a duma mit a bróker böfög de hát ö ebből él.....lesz itt még ne mulass mindenhol szárazság van szinte ! Amcsik, oroszok ...stb ezt az évet meg szívtuk ! Ezért nem is mondanak árakat sőt alig két hete még arról beszéltek hogy kötés sincs a kukra mert még nem tudni a végét...! Persze azért nem vak senki sem...olcsón akar venni tavasszal pedig drágán eladni ! A hétköznapi kis fogyasztó még nem is sejti mi vár rá a boltban mikor megnézi az árakat úgy a tavasz környékén !
Én örültem volna ha csak annyi hó lett volna,az avatárom tavaly első hóesés után lett csinálva és utána még egyszer ennyi lett.
Átlagot veszünk akkor szerintem volt azért bőven 7 felett országszerte.
Ennyiért szerintem nem szabad eladni akkor se ha már le van aratva,itt nálunk a búza 7500/q nehogy már a kuki olcsóbb legyen mikor 3000 mindig drágább szokott lenni.
El kell tárolni azt tavasszal majd el elviszik még lehet hogy 10e ért is.
bács kiskun déli részén vagyok
tegnap előtt beszéltem egy felvásárlóval
most 6000+komp árat mondott a kukira
azt mondta, hogy nem is fog emelkedni mert annyira nem olyan rossza a helyzet
azt mondta, hogy vannak 1-t tól 10t kukik is
nem szóltam rá semmit
csak előtte 1 hétel körbejártam a fél országot gyula-szeged-szekszárd siófok-keszthely vonalban, de én nem láttam 10 t kukit
Én az vettem észre,ha télen nagy hó van akkor nyáron kevés eső,ha télen kis vagy nincs is szinte hó akkor nyáron van eső bőven.
Jó lenne egy hónap abból a 2010 évből.
24598 hozzászólás
Válasz #6946. hozzászólásra
Ez a régire most...múltkor 67+kompit mondtál
Válasz #6946. hozzászólásra
köszi
Válasz #6945. hozzászólásra
65+fav.komp.
Orosháza környékén tud valaki árakat az új kukoricára?
Válasz #6943. hozzászólásra
Itt mar semmit nem adnak,es 30000 orankent a jaguar
mennyit lehet kérni a silozott kukoricánál a tonnájáért ??
Válasz #6941. hozzászólásra
Nekünk tavaj volt parlagfűmagunk kb 5 zsákkal!
Tiszta rostált cucc volt!
Úgy vigyáztunk rá mint valami hasadóanyagra
Nem nyugodtunk míg a kazánba el nem tüzeltük mindet!
Ha valakinek van haragosa annak tudok segíteni a beszerzésben!
De ez nagyon gonosz dolog!
Papagályal próbáltuk megetetni de nem kellett neki mert keserű a magja.
Válasz #6940. hozzászólásra
Én ezt répaföldbe termeltem ki!
Hiába permeteztem én,a cirok meg a disznóparéj meg a szulák kiment teljesen,ez meg egy picit megrozsdásodott a levele,kapott egy esőt és újból zöldült is és meg kicsinyeik is nőttek.
Érdekes hogy se őz se semmi nem megy a földre,most irtom fűkaszával,csillaggal.
Van olyan is ami akkora 140cm magas aszára meg olyan 8 9cm vastag.Még jó hogy csak 500nöl van,fele kész is holnap jön a másik fele.
Azon gondolkodtam hogy tényleg megszedem a magját és jövőre körbe vetem vele a kukoricát hogy ne menjen bele a vad,meg a fekete csőtörő se.
Válasz #6937. hozzászólásra
Az a vicc az egészben, hogy talán üzletet is lehetne csinálni belőle! Igaz nem biztos, hogy a maszlaggal.
Járnak hozzám kísérletezgetni olyan cégek, akiket növényvédőszer gyártók bíznak meg kisparcellás kíséletek beállítására, na most tavaly felhív az egyik, hogy nem-e tudok jó selyemmályvás területet, mert szedne magot a kísérletekhez, ugyanis nekik ezt meg kell venni és aranyáron mérik! (csak tudnám kik?) Sajnos tudtam, szarásig volt vele az egyik répaföld, örült is mint majom a farkának, megért hálálkodni. Az idén is hívott már, mondtam is neki, ha így folytatódik a klimatikus cirkusz, jövőre parlagon hagyok egy területet, hadd nőjön, csak meg kell találni a megfelelően szelektív gyomirtószert, ami kíméli a mályvát!
Ja még elfelejtettem.
Virágos kertbe,cserepes virágként is lehet termelni,legyet szúnyogot nem zavarja,jó hatással van a körülötte lévő élővilágra.
Ugyanakkor termelhető legelőn is mert az állatok nem tapossák és eszik meg.
Távol tartja a szomszédokat kellemes illatával.
Érdeklődni,és rendeléseket leadni,
ezen a számon lehet.
06húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúsz...........................................
Ha kellene véletlen valakinek SZÁRAZSÁGTŰRŐ de kimondottan SZÁRAZSÁGTŰRŐ csattanó maszlag mag,nálam lehet rendelni 1000ft/kg +postaköltség 100%kelési arány garantált,vizet nem igényel egyáltalán.
ma teljesen kiakadtam. a helyi tápbolt a tápok árát 450el megemelte. mi lesz itt akkor jövőre, ha már most emelt??? drágul az előállítás mert nincs termés. itt szarni fogunk jövőre.. szerencsére az itthoni állománynak engedek be elég kukit jövőre, de jövőre teljesen tápmentes jószágaim lesznek, nem költök egy forintot sem tápra, főleg ha majd 20 kg lesz négyezer, habár már most 3050 ft...
Válasz #6934. hozzászólásra
attol a 20 militől ami két hónap alatt esett le, de öt részletben nem is várható,
Válasz #6933. hozzászólásra
Tanyán sehol nincs jó kuk?
Válasz #6932. hozzászólásra
a mocsoládi tó az önkormányzathoz került és bérli tőle egy pénzes ember és normálisan csinálja,és a "kutasnak" már más könyvel
Válasz #6929. hozzászólásra
Ez az ottani benzinkútas mi van a Strasszerral csináltata a pályázatot erre az istállóra? "Jó sok marhája van"...A tavak meg a Bikali ág-jé voltak,gondolom...ezeket meg lehetett venni?
Válasz #6930. hozzászólásra
Itt beszéltünk róla talán 2 napja!!
Válasz #6916. hozzászólásra
Melyiket???
Válasz #6928. hozzászólásra
Makrom kft silózott ,a tavak 2 cégé
AVálasz #6927. hozzászólásra
Alsómocsoládon voltam...Te nagyon szépek azok a tavak
A kukoricákat kinek silózták már le?
Válasz #6926. hozzászólásra
mit kerestél erre?öcsi nem én vagyok az más
Válasz #6925. hozzászólásra
Ott leszek Öcsi"...de nagyon kritikus leszek...Különben tegnap elött már láttam...Ott van a portád elött az ut mellett
Válasz #6924. hozzászólásra
gyere el jövő héten egy bemutatóra
Válasz #6894. hozzászólásra
250mm az a határ amiböl megismételhetö az idei év...az alatt meg még ez sem...Mf-nek, idén sem vetek csak ha esösre fordul és abban ugye megegyezhetünk,hogy annyi esö meg nem eshet ami akadályozhatná a vetést
parasztszingli
nem fontos rá szorni. csak érdeklödtem
akor ahova a kukit veteted az biokert?
Szerintem kukorica marhára kevés lesz hiába lett több vetve mint előző év(ek)ben a repcék helyére is került ugye részben meg amúgyis....
Jártam nyírségbennógrádban pest megyében, ott van normális kukorica ahol öntöznek, illetve egykét folyó völgyében zártabb helyen ahol esett is meg olyan a klíma. Hozzáteszem mi is egy ilyen helyen vagyunk hálaIstennek lesz termés kukoricánál vannak csövek zöld a szára, de azért sül fel és nehezen viselik a kemény UV-t ittis meleg és forróság van.
Napraforgók pl xarok lesznek a kezdeti zsír kinézethez képest, repcét bebuktuk 100%-ban ugye így a kukorica amire támaszkodunk majd, hálaIstennek úgynézki van mire.
Viszont nagyon sajnálom akinek felsültek a kultúrái, kegyetlen helyzetek uralkodnak hová tűntek a kiegyensúlyzott régebbi átlagos idők!?!?!?!?!?!
Válasz #6920. hozzászólásra
Nagy a csend az biztos...
Válasz #6919. hozzászólásra
Várd ki a végét!!
Válasz #6918. hozzászólásra
Persze de ha a kereskedő szemszögéből nézem akkor nem is csodálkozom hogy csönd van! Ha ki bír tartani az ember és van hol raktározni akkor már lehet némi szerencséje ! (talán)
Válasz #6917. hozzászólásra
Búzánál is nagy kussssss van, vagy tévedek???????
Válasz #6902. hozzászólásra
Jó a duma mit a bróker böfög de hát ö ebből él.....lesz itt még ne mulass mindenhol szárazság van szinte ! Amcsik, oroszok ...stb ezt az évet meg szívtuk ! Ezért nem is mondanak árakat sőt alig két hete még arról beszéltek hogy kötés sincs a kukra mert még nem tudni a végét...! Persze azért nem vak senki sem...olcsón akar venni tavasszal pedig drágán eladni ! A hétköznapi kis fogyasztó még nem is sejti mi vár rá a boltban mikor megnézi az árakat úgy a tavasz környékén !
Válasz #6915. hozzászólásra
Viszed a vibráló kezű öreget is??
Válasz #6914. hozzászólásra
Majd megyünk tapogatózni.........
Válasz #6912. hozzászólásra
Nem tudom a Dráva az egy különleges folyó.
A Dunát meg mondta a rádió meg a tv.
De ha gond van akkor ba..sz..hatjuk Zsófit.
Sok a szar az országban, de nem voltál mindenhol!!
Válasz #6911. hozzászólásra
Az is ki akar száradni???
Duna is közelít felé..
Mindegy hogy milyen a Zsófi a lényeg hogy bacha.......
Válasz #6910. hozzászólásra
Dráva mellett.
Van jó is meg rossz is elég szokványos név a zsófi.
Válasz #6903. hozzászólásra
Jó csaj a Zsófi???
Duna mellett lax???
Válasz #6906. hozzászólásra
Én örültem volna ha csak annyi hó lett volna,az avatárom tavaly első hóesés után lett csinálva és utána még egyszer ennyi lett.
Átlagot veszünk akkor szerintem volt azért bőven 7 felett országszerte.
A 10tonnát biztos 10hekin értette.
Akinek 10t-ja lesz az nyugodtan eladhatja 6000-ért
De akinek csak 1-2 vagy jobb esetben 3-4t terem az úgyse fogja odaadni.
Válasz #6900. hozzászólásra
én meg azt vettem észre hogy télen volt összvissz 5-7 centi hó kb 3 részletben, aztán egész nyáron meg volt 50 milli eső összvissz.
Ennyiért szerintem nem szabad eladni akkor se ha már le van aratva,itt nálunk a búza 7500/q nehogy már a kuki olcsóbb legyen mikor 3000 mindig drágább szokott lenni.
El kell tárolni azt tavasszal majd el elviszik még lehet hogy 10e ért is.
Válasz #6889. hozzászólásra
az általam beszúrt 08.10-i adatokkal számoltam, ott a link!
Mert nincs is.
Be vannak szarva ők is mert a komp se jár sokáig mert leér az alja ha nem esik az eső.
bács kiskun déli részén vagyok
tegnap előtt beszéltem egy felvásárlóval
most 6000+komp árat mondott a kukira
azt mondta, hogy nem is fog emelkedni mert annyira nem olyan rossza a helyzet
azt mondta, hogy vannak 1-t tól 10t kukik is
nem szóltam rá semmit
csak előtte 1 hétel körbejártam a fél országot gyula-szeged-szekszárd siófok-keszthely vonalban, de én nem láttam 10 t kukit
Válasz #6887. hozzászólásra
Rúzsa Sándor tanyája környékén
maps.google.hu-ba ezt másold 46.944139,19.826222
Én az vettem észre,ha télen nagy hó van akkor nyáron kevés eső,ha télen kis vagy nincs is szinte hó akkor nyáron van eső bőven.
Jó lenne egy hónap abból a 2010 évből.
Válasz #6891. hozzászólásra
Idén vagyis tavaly télen volt csapadék több mint 25cm mégis ba..sz..hatjuk Zsófit.