Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD401.77 FtCHF440.14 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is arra járok Debrecenbe!Azok a földek nagyon rendbe vannak végig!Nem győzök gyönyörködni bennük!Tisztességesen meg van művelve évek óta,Látszik is a a növényeken mindig, hogy van gazdájuk!
Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik hogy azok a táblák folyamatosan kapták az esőt!
Felénk is változatos a kuki helyzet sok szinte teljesen megsemmisült.Van ami szenved még kis satnya csövek is rajta.Meg van olyan ami szinte hibátlan sez pár kilométreren belül.Itt ami bejön dkc 3511 pio m34 meg a furio azok elég jok.Az aszáj lovag dkc4590 eléggé leszerepelt sajnos nekem is van 10ha belöle.De viszont a naprák szépek a neoma jol kötött tele van szemmel.
igy van...... akinek jóhelyen vannak a ---------legtöbbször sikkasztott födjei---------------- az kussol
mindig igyvolt
decsak mig ránem lesz lépve a .......ukra
mert akkor vonyitani fognak ------
Én is láttam a héten több fele szép kukoricát. Itt a fórumon szinte csak azt hallom, hogy milyen sz*r és még beszántani se jó lassan.
Ebből két dologra tudok gondolni: 1, akinek szép az is azt írja, hogy sz*r. 2, akinek szép kukorica van az nem ír ide és mélyen hallgat.
A 33as út mentén Debrecen/Nagyhegyes között láttam olyan 3 méter magas kukoricákat a hétvégén, amiknek semmi baja nem volt, alattuk nedves, puha, erdőillatú föld, minden öntözés nélkül.
Azt hiszem mindenkinek ilyen 40 AK-ás föld kellene...
Ne bánkódj,és főleg ne add fel.
Nekem még nem ment ki az egész de semmin nem lepődnék meg.Amit nm visz ki a fagy azt kiviszi a szárazság,amit meg az se azt majd a jég.
Nálam ahol kiszáradt ott még gaz sincs benne.
Mondjuk volt vetés utáni gyomirtás de az a ciroknak meg se kottyant,gondoltam hogy majd kelés utáni gyomirtás,de mivel permetezőm még nincs szóltam maszeknak nem is egynek de nem tudták elvállalni mert a sajátjukat nyomatták mert akkor még egyfojtába esett,így hát a felülkezelés elmaradt.Nem ijedtem meg 2x srmüvelőztem nem is lett rossz.De most.....
Én fotót nem merek csinálni olyan sz*r a kukoricánk. Idén csak 12,5 ha kukorica lett vetve (DKC3511 és PIO Styra), de ebből egy 6 ha-os táblánk a május 18. napi Pápa közeli -2/3 fokos fagy miatt teljesen lebarnult, lefeküdt, elszáradt. Utána csodával határos módon (számomra hihetetlenül) kezdte lassan nagy nehezen kiheverni, újra tolta a leveleket, aztán jött az extrém szárazság és hőhullám a tavalyi aszály után (0 tartalék a földekben). Néhány mm-es adagokban, ami szinte mindig azonnal fel is száradt összesen: Május 57 mm, Június 43 mm, Július 51 mm. A 12,5 ha-ból kb. 7,5 ha-on alig térdig érő vagy alig nagyobb 60-100 százalékig elszáradt növények, a többi szemmagasságig és egy nagyon kevés fej fölé ér. Csövek nincsnek vagy kicsik vagy rosszul termékenyültek, talán átlagba lesz 10q/ha A gaz is felverte, mert a Jumbo Turbo kezelés után nem nőtt meg a kukorica, nem tudott árnyékolni, így a gyom is elvitte még azt a kevés csapadékot is
Felénk sok hasonlót látni, van amit már lekaszáltak vagy silóztak, sz*r érzés
Tudod az árfolyam az kormány független valamennyire, ha nyalod a seggét a tőkéseknek lent van, ha meg nem cumiztatnak, nehéz eltalálni a normális középutat, nagy a felelőség rajtuk, de te zet nem érted szerintem!!! Mert csak te számítasz semmi és senki más én ezt látom!!
Jó éjt!!
Az sem jó mert a krumpli kirohad a földben a földeken a tavacskákban nem terem semmi a gabonákat gomba támadja majd ha csapadékosabb lesz az időjárás.
Felénk rengetegen panaszkodtak hogy már most bajok vannak a vízszintekkel a kutakban. Több kutban leapadt a vizszint több métert .
Az ásott kuta is kiszáradtak több helyen.
És mifelénk még volt is csapadék néha néha.
Ha mégegy ilyen év jön akkor vége mindennek!
nem lesz miből locsolni mert még a tisza is ki fog száradni!
Hát milyen kukoricátok van nektek?
Hogy tonnákról beszéltek.
Én az 50q/ha nak is nagyon nagyon örülnék de attól tartok hogy még ezt se éri el.
Pedig sokat vártam tőle mikor még ilyen volt mint a képen.
De már beletörődtem hogy nem az én hibám,max nem adunk el egy szemet sem.
De az tuti hogy mikor eljönnek az aratás napjai akkor meg esős idők lesznek hogy még ezt a keveset is szárítani keljen.
24597 hozzászólás
Válasz #6395. hozzászólásra
Nyíregyháza környékén ilyen csak egy cső van rajta !Még szerencse ,hogy sűrűn vetettem STIRA .
hát igen 250 mm esővel
de itt 70 mm volt eddig
ez egy szar fajta, ez akkor tud jól teremni, ha van eső, de azt meg nem tudod előre
az biztos hogy nekem soha nem lesz többet ilyen, mert még egy kicsit sem bírja az aszályt
A sokat szidott 4590, elmúlt 100 napba 250mili esővel, A/4 lap van alátéve viszonyításnak, átlag 16 soros a cső...
Válasz #6385. hozzászólásra
Én is arra járok Debrecenbe!Azok a földek nagyon rendbe vannak végig!Nem győzök gyönyörködni bennük!Tisztességesen meg van művelve évek óta,Látszik is a a növényeken mindig, hogy van gazdájuk!
Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik hogy azok a táblák folyamatosan kapták az esőt!
Válasz #6385. hozzászólásra
Nekem a Nagyhegyes-Szoboszló út melletti kukim mellett valamelyik nap majdnem elakadtam a LandCruiserrel... Lefenképezzem?
(nem volt öntözve ;-)
Válasz #6389. hozzászólásra
igen, nálunk is dobott egy hátast a 4590, találkozik is a zúzóval (38AK az anyag alatta)
Válasz #6390. hozzászólásra
nagyon vigyorogsz
teli vagy sikkasztottakkal mi?
vonyitani foxxxxx heheehheheee
Válasz #6388. hozzászólásra
tán tapasztalat heci?? he
Felénk is változatos a kuki helyzet sok szinte teljesen megsemmisült.Van ami szenved még kis satnya csövek is rajta.Meg van olyan ami szinte hibátlan sez pár kilométreren belül.Itt ami bejön dkc 3511 pio m34 meg a furio azok elég jok.Az aszáj lovag dkc4590 eléggé leszerepelt sajnos nekem is van 10ha belöle.De viszont a naprák szépek a neoma jol kötött tele van szemmel.
Válasz #6386. hozzászólásra
igy van...... akinek jóhelyen vannak a ---------legtöbbször sikkasztott födjei---------------- az kussol
mindig igyvolt
decsak mig ránem lesz lépve a .......ukra
mert akkor vonyitani fognak ------
Válasz #6386. hozzászólásra
Ez nagyon jó írás!! Kezdenek az emberek kiokosodni!!!
Én is láttam a héten több fele szép kukoricát. Itt a fórumon szinte csak azt hallom, hogy milyen sz*r és még beszántani se jó lassan.
Ebből két dologra tudok gondolni: 1, akinek szép az is azt írja, hogy sz*r. 2, akinek szép kukorica van az nem ír ide és mélyen hallgat.
A 33as út mentén Debrecen/Nagyhegyes között láttam olyan 3 méter magas kukoricákat a hétvégén, amiknek semmi baja nem volt, alattuk nedves, puha, erdőillatú föld, minden öntözés nélkül.
Azt hiszem mindenkinek ilyen 40 AK-ás föld kellene...
Válasz #6383. hozzászólásra
dettó! - a gaz is kiszáradt, döbbenet!
Válasz #6382. hozzászólásra
Ne bánkódj,és főleg ne add fel.
Nekem még nem ment ki az egész de semmin nem lepődnék meg.Amit nm visz ki a fagy azt kiviszi a szárazság,amit meg az se azt majd a jég.
Nálam ahol kiszáradt ott még gaz sincs benne.
Mondjuk volt vetés utáni gyomirtás de az a ciroknak meg se kottyant,gondoltam hogy majd kelés utáni gyomirtás,de mivel permetezőm még nincs szóltam maszeknak nem is egynek de nem tudták elvállalni mert a sajátjukat nyomatták mert akkor még egyfojtába esett,így hát a felülkezelés elmaradt.Nem ijedtem meg 2x srmüvelőztem nem is lett rossz.De most.....
Én fotót nem merek csinálni olyan sz*r a kukoricánk. Idén csak 12,5 ha kukorica lett vetve (DKC3511 és PIO Styra), de ebből egy 6 ha-os táblánk a május 18. napi Pápa közeli -2/3 fokos fagy miatt teljesen lebarnult, lefeküdt, elszáradt. Utána csodával határos módon (számomra hihetetlenül) kezdte lassan nagy nehezen kiheverni, újra tolta a leveleket, aztán jött az extrém szárazság és hőhullám a tavalyi aszály után (0 tartalék a földekben). Néhány mm-es adagokban, ami szinte mindig azonnal fel is száradt összesen: Május 57 mm, Június 43 mm, Július 51 mm. A 12,5 ha-ból kb. 7,5 ha-on alig térdig érő vagy alig nagyobb 60-100 százalékig elszáradt növények, a többi szemmagasságig és egy nagyon kevés fej fölé ér. Csövek nincsnek vagy kicsik vagy rosszul termékenyültek, talán átlagba lesz 10q/ha A gaz is felverte, mert a Jumbo Turbo kezelés után nem nőtt meg a kukorica, nem tudott árnyékolni, így a gyom is elvitte még azt a kevés csapadékot is
Felénk sok hasonlót látni, van amit már lekaszáltak vagy silóztak, sz*r érzés
Tegnapelőtti kép 4-es főút mellett. Intezíven locsolják.
Válasz #6378. hozzászólásra
Tudod az árfolyam az kormány független valamennyire, ha nyalod a seggét a tőkéseknek lent van, ha meg nem cumiztatnak, nehéz eltalálni a normális középutat, nagy a felelőség rajtuk, de te zet nem érted szerintem!!! Mert csak te számítasz semmi és senki más én ezt látom!!
Jó éjt!!
Válasz #6338. hozzászólásra
sajnos igen
még jó h. csak a fél...
Válasz #6373. hozzászólásra
na miért is gondolkozz,és utána megint 300fölé
Válasz #6374. hozzászólásra
Súgog, deviza közép!!
Válasz #6357. hozzászólásra
Az sem jó mert a krumpli kirohad a földben a földeken a tavacskákban nem terem semmi a gabonákat gomba támadja majd ha csapadékosabb lesz az időjárás.
Felénk rengetegen panaszkodtak hogy már most bajok vannak a vízszintekkel a kutakban. Több kutban leapadt a vizszint több métert .
Az ásott kuta is kiszáradtak több helyen.
És mifelénk még volt is csapadék néha néha.
Ha mégegy ilyen év jön akkor vége mindennek!
nem lesz miből locsolni mert még a tisza is ki fog száradni!
Válasz #6372. hozzászólásra
Olyanokat mondanak, hogy forrósodik a levegő?
Válasz #6373. hozzászólásra
Ez a vételi nem az eladási.
Válasz #6371. hozzászólásra
278 vegyé baxki, lesz még 270 is!!!
Válasz #6371. hozzászólásra
kósa tudja a tutit
különben meg erről a szárazságról is a fidesz tehet
Válasz #6370. hozzászólásra
Ha beszélt akkor gyorsan veszek €-t !!!!!!!!!
Válasz #6369. hozzászólásra
mer aviktor megmondta
Válasz #6368. hozzászólásra
Talán már meteorológus is lettél ??????
(mindig hazudnak azok is...........)
Válasz #6366. hozzászólásra
Jövőre igazi jó év lesz, meglátod!!!
Válasz #6354. hozzászólásra
Kaszálás, silózás, a többi gyenge közepes talán.
Inkább ússzunk a sok esőtől, mert akkor legalább aratunk, nem úgy mint az idén.
Válasz #6361. hozzászólásra
Hú de jó hogy írod!
De ezt én is tudom
Ennyire nem vagyok hűűűűűű,de itt van ki ilyen 15t ről beszélnek.
Válasz #6362. hozzászólásra
Pedig az jön, meglátod!!!
Válasz #6358. hozzászólásra
Kezdhetet keresni a helyi csoportot, a belépési papír miatt, vagy küldjek van kinyomtatva?????
Ha ismétlődnének az évek, akkor most egy 2008-hoz hasonló évnek kéne következni. De ez nem egészen így működik. Majd jövőre megmondjuki
Válasz #6355. hozzászólásra
50q=5to
Akkor lehet hogy az spc-t el kéne kezdenem átalakítani rizs vető gépre?
Válasz #6356. hozzászólásra
Nem sült ki az egész csak van benne egy csík a közepébe.
ha jövőre úszunk, akkor a fideszre szavazok
Az idén nem, de jövőre úszni fogunk meglátod!!! Az évek ismétlődnek, jövőre rengeteg lesz a csapadék!!
Ez sütemény...
Hát milyen kukoricátok van nektek?
Hogy tonnákról beszéltek.
Én az 50q/ha nak is nagyon nagyon örülnék de attól tartok hogy még ezt se éri el.
Pedig sokat vártam tőle mikor még ilyen volt mint a képen.
De már beletörődtem hogy nem az én hibám,max nem adunk el egy szemet sem.
De az tuti hogy mikor eljönnek az aratás napjai akkor meg esős idők lesznek hogy még ezt a keveset is szárítani keljen.
Válasz #6353. hozzászólásra
Nálatok mi a pálya kukorica fronton, nagy az "opás" ?????
Válasz #6352. hozzászólásra
Látom van miből!
Sziasztok!
Ma délutáni felvétel, az én kukoricám az idén még nem furolyázott, igaz, öntözöm! DKC-3511
Válasz #6346. hozzászólásra
én már a 2-nek is
Válasz #6347. hozzászólásra
Én is jártam, hogy nem találkoztunk.
Válasz #6343. hozzászólásra
Válasz #6343. hozzászólásra
Nem baj ezért szeretem ezt a fórumot mert mindenki megoszthatja tapasztalatait tudását a gazdatársaival.
És ez jó!