Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ma jártam SZENTES és környékén!! Arra fele lassan lehet zsirozni és olajozni a kukorica adaptereket!! Szerintem az országba még ilyen korán soha sem kezdödött meg a kukorica betakaritása mint most!!
Max 4 t
Vannak külömbségek,föld, vetésidő,elővetemény és hibrid függvényében elég heterogén a határ, de végső konzekvenciát majd csak betakarítás után tudunk levonni
A fajtasor kukorica elővetemény után jó földben, elég jó.
20-25% az már biztos 0 termés azt már lehetne zúzni,olyan mint a képen , marha nagyra nőtt de cső az semmi
Ha hosszú tenyészidejűek , akkor még fognak alakulni ha kaptatok ti is mostanában esőket. Felénk volt mostanság eső jócskán , és azt hittem már késő van , de mégis alakult egy kicsit a helyzet az elmúlt 2 hetihez képest.
Mondjuk így is elvitte az aszály , max 4 -4,5 tonna átlagra számítok.
nekem a kws csinálta ezt! a szélső árnyékos oldalon szélső 2 sor hatalmas csöve beljebb egy szál se és ilyen szakáll is csak pár helyen volt ..... pedig 3 méter körüli volt a kuki!
Nem gondoltam volna mire képes a kukorica.A múlt heti 14mm sokat tett a 440en.Sok cső érdekesen, de hozza a szemet.Alig akartam hinni a szememnek.Rekord az nem lesz, de 10g-val már többre számolok, amit a múltkor írtam, tehát 35g/ha.
Nah azért nem mindenhol... nem lesz rekord, még nyilván 70q sem, de amig élünk remélünk. A Benczúr iskolánál betaláltak a bogarak a többi sok szódával remélem elmegy. Teljes de kis csövek vannak.
"Mosom kezeimet" amíg még lehet,mert lassan már arra sem lesz víz,nemhogy eső...Jaaa és már éjszaka alig lehet autózni,mivel annyi kukoricamoly lepke csapódik a szélvédőkre...ami bizony lepkénkét közel egy egy csövet jelent,kárban...Ezt nem látja senki?Óriási katasztrófát jelent majd ez...elképzelek egy két gabonakereskedőt amint törölgeti a szélvédőjét és közben fogalma sincs,hogy mit(ill kiket) törölnek le ( a földről)...és arról sem hogy mi történik most a határban
Meg bizony helyettem és helyeted is..!! De a te meg az én pénzemböl!! És szerintem a kukoricánk árábol is születik valaki autójában egy két opciós extra!!!
Sajnos nem voltam itthon vagy 4 napig, és nem tudom, hogy ki hogy áll a kukoricával. Lesz az idén új dzsipó vagy nem? Bár vannak olyanok is, akik már megvették az új dzsippet.
Ha nem hiszed számold ki!
A költségei a naprának elég magasak.
A talajmunkát és a vetést mondjuk ugyanannyi költséggel megoldod eddig oké.
De a naprát járatni kell tölteni kell 1x legalább meg kell kapálni és le kell kézzel aratni.És a kapálás és a bugaverés nagyon költséges dolog!
Nembeszélve a szárítást rostálási veszteséget stb.
Ezzel szemben a tritikálé nem igényel a vetése után semmit maximum egy kis tápanyagot tavasszal de azt a napra is meghálálja ha szórod.
És az aratása kivan egy 20-as ból.
Szóval a tritikálé maradjunk annyiban hogy tud annyit mint a buga.
Van itt valami érdekesség ma voltam kint földeken, valami alien petét rakott a kukoricámra:O
Luxxus Duo Most beljebb csövek nem az igaziak, műtrágyás vetés volt, Esőt nem kapott:(
Nem messze DKC4995 Szintén műtrágyás vetés, a kukorica több mint 2M magas de csövek:( lehet még ebből valami?
Széle csalóka mert ott ilyen..
És még mindig a legnagyobb meglepetés 20km vel arébb homokon, műtrágya nélkül DKC4995 a kukorca max 150CM magas de nem birja el a csöveket akkorák:))
24597 hozzászólás
Ma jártam SZENTES és környékén!! Arra fele lassan lehet zsirozni és olajozni a kukorica adaptereket!! Szerintem az országba még ilyen korán soha sem kezdödött meg a kukorica betakaritása mint most!!
Válasz #6344. hozzászólásra
dettó ,3t-nak nagyon örülnénk
Válasz #6338. hozzászólásra
Nálunk is ilyen a határ 90%-a. szerintem nem lesz ezeken semmi
Válasz #6341. hozzászólásra
Max 4 t
Vannak külömbségek,föld, vetésidő,elővetemény és hibrid függvényében elég heterogén a határ, de végső konzekvenciát majd csak betakarítás után tudunk levonni
A fajtasor kukorica elővetemény után jó földben, elég jó.
20-25% az már biztos 0 termés azt már lehetne zúzni,olyan mint a képen , marha nagyra nőtt de cső az semmi
Válasz #6342. hozzászólásra
Volt egy gyanúm , hogy nem egyről beszélünk...
Válasz #6333. hozzászólásra
Bocsi szabolcsban a napraforgót (bugának ) is hívják
A bugaverést pedig napraforgó betakarításnak
Én csikos magról beszélek ami ha kombájnos vagy bugaverőgéppel lett betakarítva akkor az árából veszít nem is keveset.
A fekete mag az más tészta azt elismerem.
Válasz #6338. hozzászólásra
Faxa...
Mennyit nézel ki belőlük ?
Fao -k ?
Fajták közt vannak különbségek ?
Ha hosszú tenyészidejűek , akkor még fognak alakulni ha kaptatok ti is mostanában esőket. Felénk volt mostanság eső jócskán , és azt hittem már késő van , de mégis alakult egy kicsit a helyzet az elmúlt 2 hetihez képest.
Mondjuk így is elvitte az aszály , max 4 -4,5 tonna átlagra számítok.
Columbia ma délután!
Columbia ma délután!
Válasz #6331. hozzászólásra
Mi ezen a meglepő?
Itt a fél megye ilyen
Válasz #6334. hozzászólásra
nekem a kws csinálta ezt! a szélső árnyékos oldalon szélső 2 sor hatalmas csöve beljebb egy szál se és ilyen szakáll is csak pár helyen volt ..... pedig 3 méter körüli volt a kuki!
Válasz #6334. hozzászólásra
Nem az enyém, nem tudom milyen fajta, csak mellette kaszáltam a lucernát és akkor figyeltem fel rá.
Előző kaszálásnál még nagyon szép volt.
Az enyémbe is van ilyen sajna.
Milyen fajta a kuki ?
Válasz #6310. hozzászólásra
WTF ?
Kiszámoltam már néhányszor...
De fogalmam sincs milyen bugáról és bugaverésről beszélsz...
Figyu : olajnapraforgó , aratás és dől a lé...
Lehet hogy több a költség , de a bevétel is több.
Válasz #6330. hozzászólásra
ez majd később kiderül most még szerintem nem használható ha az lesz akkor majd szolnak ugyis!
Sziasztok!
Ilyet még soha nem láttam, ezt ma fotóztam.
Szép nagy szárú kukorica és cső egy szál sem, illetve amit a második képen látni.
Megjelent a "Kosár" mit lehet ezzel a csinálni????
Sziasztok!
Ma délutáni felvétel, az én kukoricám az idén még nem furolyázott, igaz, öntözöm! DKC-3511
Nem gondoltam volna mire képes a kukorica.A múlt heti 14mm sokat tett a 440en.Sok cső érdekesen, de hozza a szemet.Alig akartam hinni a szememnek.Rekord az nem lesz, de 10g-val már többre számolok, amit a múltkor írtam, tehát 35g/ha.
Válasz #6320. hozzászólásra
üdv,
az ország melyik részén?
Válasz #6317. hozzászólásra
Nah azért nem mindenhol... nem lesz rekord, még nyilván 70q sem, de amig élünk remélünk. A Benczúr iskolánál betaláltak a bogarak a többi sok szódával remélem elmegy. Teljes de kis csövek vannak.
Válasz #6322. hozzászólásra
az még 3 hét sincs...
Válasz #6323. hozzászólásra
"Mosom kezeimet" amíg még lehet,mert lassan már arra sem lesz víz,nemhogy eső...Jaaa és már éjszaka alig lehet autózni,mivel annyi kukoricamoly lepke csapódik a szélvédőkre...ami bizony lepkénkét közel egy egy csövet jelent,kárban...Ezt nem látja senki?Óriási katasztrófát jelent majd ez...elképzelek egy két gabonakereskedőt amint törölgeti a szélvédőjét és közben fogalma sincs,hogy mit(ill kiket) törölnek le ( a földről)...és arról sem hogy mi történik most a határban
Válasz #6322. hozzászólásra
Meg a ------nak fessed az ördögöt a falra Puntz-i-------
Két hét forróság jön,ami elsöpör minden reményt...
idén én nem a kombájn típusát, hanem a csőtörőjét fogom kiválasztani... na ilyen sem volt még erre
kukorica ár: 6160+komp.
Válasz #6315. hozzászólásra
Ugyan már!!Inkább már akkorában játszanak hogy akár mekora B f ok vagy akár mekora kár éri is öket már nem tudnak le padlózni..Pláne nem-1 év alatt!!
itt is hasonló, de van rosszabb is
Orosházi kukorica helyzet.
Válasz #6313. hozzászólásra
Nekem még marad a szétrohadt hármas golf. A dzsipót elvitte a kukorica.
Válasz #6314. hozzászólásra
Az ilyen ismerősöknek örülni kell, és tanulni tőlük! Ők legalább értenek a földhöz...
Válasz #6311. hozzászólásra
Sajna Én is ismerek 1 emberkét , aki 55 hekit sílóztatott és jövőhéten jön az új Navarája.
Mondanom se kell ,h nem lízenges lex......
Te voltál?
Meg bizony helyettem és helyeted is..!! De a te meg az én pénzemböl!! És szerintem a kukoricánk árábol is születik valaki autójában egy két opciós extra!!!
Sajnos nem voltam itthon vagy 4 napig, és nem tudom, hogy ki hogy áll a kukoricával. Lesz az idén új dzsipó vagy nem? Bár vannak olyanok is, akik már megvették az új dzsippet.
Válasz #6274. hozzászólásra
Ha nem hiszed számold ki!
A költségei a naprának elég magasak.
A talajmunkát és a vetést mondjuk ugyanannyi költséggel megoldod eddig oké.
De a naprát járatni kell tölteni kell 1x legalább meg kell kapálni és le kell kézzel aratni.És a kapálás és a bugaverés nagyon költséges dolog!
Nembeszélve a szárítást rostálási veszteséget stb.
Ezzel szemben a tritikálé nem igényel a vetése után semmit maximum egy kis tápanyagot tavasszal de azt a napra is meghálálja ha szórod.
És az aratása kivan egy 20-as ból.
Szóval a tritikálé maradjunk annyiban hogy tud annyit mint a buga.
Válasz #6308. hozzászólásra
Köszi a segítséget, igazábol tettem pár kunkort a kukoricába ott a szélén találtam ezt ez egy ilyet, rajta hagytam...
Válasz #6306. hozzászólásra
Bocs de ez az üszökgomba.
még mindig homok folyt...
Van itt valami érdekesség ma voltam kint földeken, valami alien petét rakott a kukoricámra:O
Luxxus Duo Most beljebb csövek nem az igaziak, műtrágyás vetés volt, Esőt nem kapott:(
Nem messze DKC4995 Szintén műtrágyás vetés, a kukorica több mint 2M magas de csövek:( lehet még ebből valami?
Széle csalóka mert ott ilyen..
És még mindig a legnagyobb meglepetés 20km vel arébb homokon, műtrágya nélkül DKC4995 a kukorca max 150CM magas de nem birja el a csöveket akkorák:))
Válasz #6303. hozzászólásra
azt meg ki mondta én rilok
Válasz #6299. hozzászólásra
Kételkednek, még a végén politikai pályára lépnek.
Válasz #6302. hozzászólásra
hát ne is rijjatok
meg persze Fecót idézve
ne is rinyájjatok itten jobbrabaara
irány dolgozni hehehe
Válasz #6301. hozzászólásra
jo van na értem 1 kicsit de ha szereztél volna akor se fakadtak volna sirva töle tavaj mint most
Válasz #6300. hozzászólásra
tavaly nehezen szereztem vona idei képet heló
Válasz #6299. hozzászólásra
tavaj mi értelme let volna ha beteszed ?
Válasz #6296. hozzászólásra
SB ezek télleg azt hiszik h. annyira állnak a kábelomon h. most vágom ide be a 2010est???
2év pause után?
Válasz #6296. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=mJ1bVesGsbo&feature=player_detailpagede ez is ide valo