Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.56 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A jobbacska földeken már elfonnyadt a levélzet. Van olyan rész nem kevés, ahol csak térdig ér.
A jövő hét szerintem véglegesen kivégzi azokat is, amik még éppen élnek....
Válasz #5336. hozzászólásra
Hát ha valamikor, akkor most NEM érdemes kötni semmit, semennyiért, mert egyrészt bizonytalan a termés, másrészt mennek felfelé az árak!
Csak nem értem,miért telefonálnak?Hiszen még a termés sem látszódik.Mit gondolnak,ha felsül minden,honnan szedjük elő??Ez kinek volna jó,megint egy nem teljesített év,huza vona pereskedés?Szerintem normális kereskedő békén hagyja a parasztot,van neki épp elég baja.Majd,ha levonul ez az aszály,szeptemberbe megnézzük mi maradt,a kereskedő is nyitott szemmel jár,és akkor meglehet egyezni,ha van min.
Azt mondjátok megismétlődik a 2007-es szezon?
Én csak azt tudom, hogy mi abban az évben kaptuk a legtöbbet a kukiért, azt azóta sem sikerült felülmúlni!
így ahogy mondod, nem tud olyan gyorsan nőni a bibe, ahogy szárad le. és mire meg lehűl a levegő, arra meg itt lesznek a bogarak. csütörtökön az eminens már megadta magát, de errefelé minden más kukorica is magába van már fordulva...
Nem számoltam még , nem tudom, annyit tudok ha nem csinálom sokkal többet vesztek.
Az víz m3 árát még nem tudom.
Éjjel megyünk, a gázolajár adott, hektáronként egy 25-30 mm akarok kiadni.
38 fokon fog történni a beporzás szerintem a csövek fele szmhiányos lesz,függetlenül a hibridtöl,amelyik kukorica nem kapott komolyabb esőt az elmúlt két hétben annak a napjai meg vannak számlálva,
le merem fogadni,hogy egy hét múlva sokan fogják siratni az idei évet(többek közt én is)
Most jöttem haza a kukoricáktól, akkora köd volt hogy csorog a lecsapódott párás köd a kukorica leveleken, természetesen ez nem pótolja az esőt vagy öntözést,csupán levegővétel,túlélés.
Ha így megy tovább a jövőhéten ahol tudunk öntöznünk kell.Csak az roppant költséges, de ez a kisebbik rossz.
Hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ, hétfőn akár 38 fok is lehet. Enyhülésnek nyoma sincs.
Gyorshír: szombattól szerdáig, 5 napon keresztül tartó hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ.
Legfrissebb előrejelzésünk szerint pénteken 32, hétvégén 35, hétfőn már akár 38 fokos kánikula lehet délutánonként. A napi melegrekordok is megdőlhetnek.
A következő egy hétben érdemi lehűlés nem várható!
Sajnos a következő hét megadja majd a kegyelemdöfést a többi sornak is.
Az elkövetkező 7-8 napos 35-38 fokos hőség nálunk is rendberakja az éppen címerhányásban lévő kukoricákat (de a naprát is).
Itt egyesek 2-3 csőről ábrándoznak tövenként, én már csak egy féllel számolok.
Mennyi lenne az ár amit már lekötnétek? Sokan várják még a további emelkedést mivel az USA-ban óriási a szárazság, de azért hirtelen be is zuhanhat ez az ár!
jó az elvetek,nem is vitatom,de itt van ,együtt élünk a gmo-val az élet sok oldalán,itt van csak feltupírozva ez a téma,az árba meg nem számít semmi,ha tulkínálat van olcsó ha kevés van akkor meg drága,és aztán mindeggy hogy esetleg kezelt vagy kezeletlen,egy hét alatt 7-8000ft tonnánkénti ármozgás,ebbe mi kis csóró magyarok nem sokat befolyásolunk
Annak a kukoricának amit mi ebben az országban termelünk, jelentős része élelmiszeripari felhasználásra kerül. Ráadásul olyan országokban ahol erre van hosszabb távú fizetőképes kereslet.
Nagy ostobaság lenne elveszteni ezeket a piacokat, azért mert a gmo-val mondjuk 3 forinttal kisebb a kilónkénti önköltség.
Meg azért a hosszabb távú hatásairól sem tudunk semmit.
Én nagy jövőt látok a géntechnológiában, de szerintem nem az élelmiszereknél kéne erőltetni a fejlesztést,
csináljanak olajat termő fákat vagy ilyesmiket, ja hogy ez valakiknek nem érdeke
24597 hozzászólás
Válasz #5343. hozzászólásra
Erre meg az időjárás, de már el is döntötte sokaknak.
A K V megsül......
Mutassatok vlm vizen ülő rétitalajos ....... növinyzetet végre......
Léccii
Melyik az MV?
Válasz #5343. hozzászólásra
melyik melyik ?
MV vs DKC, de a végsőt különbséget majd a mázsa dönti el
Válasz #5341. hozzászólásra
Részvétem
Válasz #5339. hozzászólásra
A jobbacska földeken már elfonnyadt a levélzet. Van olyan rész nem kevés, ahol csak térdig ér.
A jövő hét szerintem véglegesen kivégzi azokat is, amik még éppen élnek....
Válasz #5338. hozzászólásra
remélem nem a 2007-es film "képkockái" kezdődnek a holnapi nappal...
Válasz #5338. hozzászólásra
Game over???
Válasz #5337. hozzászólásra
Felénk a kukoricából már tutkó' nem lesz dzsipó. Kisült mind.
Válasz #5336. hozzászólásra
Hát ha valamikor, akkor most NEM érdemes kötni semmit, semennyiért, mert egyrészt bizonytalan a termés, másrészt mennek felfelé az árak!
Mi meg szerdán kötöttük 43-ért, ma meg már 45
Válasz #5333. hozzászólásra
Csak nem értem,miért telefonálnak?Hiszen még a termés sem látszódik.Mit gondolnak,ha felsül minden,honnan szedjük elő??Ez kinek volna jó,megint egy nem teljesített év,huza vona pereskedés?Szerintem normális kereskedő békén hagyja a parasztot,van neki épp elég baja.Majd,ha levonul ez az aszály,szeptemberbe megnézzük mi maradt,a kereskedő is nyitott szemmel jár,és akkor meglehet egyezni,ha van min.
Válasz #5333. hozzászólásra
akkor a jövő hét utáni héten milyen telefonokat fogsz kapni...
Válasz #5327. hozzászólásra
Nekem már 49,5-ért telefonáltak...basszus "mi lesz" itt,percről perce mennek fel az árak?
Válasz #5330. hozzászólásra
hidd el, értettem amit mondtál, ellenben nem vágtad, amit én mondtam
Azt mondjátok megismétlődik a 2007-es szezon?
Én csak azt tudom, hogy mi abban az évben kaptuk a legtöbbet a kukiért, azt azóta sem sikerült felülmúlni!
Válasz #5329. hozzászólásra
nem q, hanem forint/kg
Válasz #5328. hozzászólásra
így ahogy mondod, még lehet 55 mázsa kukorica.
de az is lehet, hogy csak a fele lesz...
Válasz #5327. hozzászólásra
ahogy elnézem a helyzetet, lehet még 55 is belöle
itt ma 49-ért kötnének
Válasz #5323. hozzászólásra
így ahogy mondod, nem tud olyan gyorsan nőni a bibe, ahogy szárad le. és mire meg lehűl a levegő, arra meg itt lesznek a bogarak. csütörtökön az eminens már megadta magát, de errefelé minden más kukorica is magába van már fordulva...
Válasz #5323. hozzászólásra
neked már virágzik?
Válasz #5319. hozzászólásra
Nem számoltam még , nem tudom, annyit tudok ha nem csinálom sokkal többet vesztek.
Az víz m3 árát még nem tudom.
Éjjel megyünk, a gázolajár adott, hektáronként egy 25-30 mm akarok kiadni.
38 fokon fog történni a beporzás szerintem a csövek fele szmhiányos lesz,függetlenül a hibridtöl,amelyik kukorica nem kapott komolyabb esőt az elmúlt két hétben annak a napjai meg vannak számlálva,
le merem fogadni,hogy egy hét múlva sokan fogják siratni az idei évet(többek közt én is)
Válasz #5321. hozzászólásra
ugyanígy vagyok én is!
Válasz #5320. hozzászólásra
Még nem látok csövet,vagy komoly esőt,nem kötök semennyit.
Válasz #5303. hozzászólásra
az egy kicsit soknak tűnik!
5000+komp-ért már kötnétek?
Válasz #5318. hozzászólásra
mennyibe kerül 1mm víz/ha kijuttatása tokkal-vonóval?
Most jöttem haza a kukoricáktól, akkora köd volt hogy csorog a lecsapódott párás köd a kukorica leveleken, természetesen ez nem pótolja az esőt vagy öntözést,csupán levegővétel,túlélés.
Ha így megy tovább a jövőhéten ahol tudunk öntöznünk kell.Csak az roppant költséges, de ez a kisebbik rossz.
Válasz #5313. hozzászólásra
Hát akkor ezt az évet lehet beszotam
Válasz #5315. hozzászólásra
dekalbok milyenek ?
talajviz fölött 2 3 ......mel lévők?
Válasz #5314. hozzászólásra
Cent/véka
Válasz #5310. hozzászólásra
De qurvára sokan nézik majd most az eget a következő napokban...Jól látom 146dollár a szója ára? Ez most tonnánként?
Válasz #5312. hozzászólásra
Embertelen meleg jön
Hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ, hétfőn akár 38 fok is lehet. Enyhülésnek nyoma sincs.
Gyorshír: szombattól szerdáig, 5 napon keresztül tartó hőségriadót rendelt el az ÁNTSZ.
Legfrissebb előrejelzésünk szerint pénteken 32, hétvégén 35, hétfőn már akár 38 fokos kánikula lehet délutánonként. A napi melegrekordok is megdőlhetnek.
A következő egy hétben érdemi lehűlés nem várható!
Sajnos a következő hét megadja majd a kegyelemdöfést a többi sornak is.
Ez a középső sor talajmunka hiba lehet?
Mai kép
Sajnos nem biztos, hogy profitálni fogunk ebből a helyzetből.
Vérszemet kaptak az agrárpiaci befektetők - Miért ez a szárnyalás?
Az elkövetkező 7-8 napos 35-38 fokos hőség nálunk is rendberakja az éppen címerhányásban lévő kukoricákat (de a naprát is).
Itt egyesek 2-3 csőről ábrándoznak tövenként, én már csak egy féllel számolok.
Héten megfingatódik a szántóföldek királynője .....
Szürkül má az erdő is---
Válasz #5306. hozzászólásra
Naná
Csövesedünk meg címeresedünk
Válasz #5305. hozzászólásra
plusz komp?
Válasz #5303. hozzászólásra
Szerintem nem valós.Ma délután hívtak,cargill,fél hatig lehetne kötni,46000-be,minimum 200 tonna.
187 ajróért egy kicsit kötnék már... mert az az itthoni 38-39 fok átrendezheti a helyzetet hazánkban is
egy kolléga bemondása alapján ma 187 eur-ért lekötötte. gy-m-s megye.
Sziasztok!
Mennyi lenne az ár amit már lekötnétek? Sokan várják még a további emelkedést mivel az USA-ban óriási a szárazság, de azért hirtelen be is zuhanhat ez az ár!
Válasz #5300. hozzászólásra
Hol és ki?? Újkuki????????
Válasz #5295. hozzászólásra
Ma 48000-at kínáltak a kukiért
Válasz #5297. hozzászólásra
jó az elvetek,nem is vitatom,de itt van ,együtt élünk a gmo-val az élet sok oldalán,itt van csak feltupírozva ez a téma,az árba meg nem számít semmi,ha tulkínálat van olcsó ha kevés van akkor meg drága,és aztán mindeggy hogy esetleg kezelt vagy kezeletlen,egy hét alatt 7-8000ft tonnánkénti ármozgás,ebbe mi kis csóró magyarok nem sokat befolyásolunk
Annak a kukoricának amit mi ebben az országban termelünk, jelentős része élelmiszeripari felhasználásra kerül. Ráadásul olyan országokban ahol erre van hosszabb távú fizetőképes kereslet.
Nagy ostobaság lenne elveszteni ezeket a piacokat, azért mert a gmo-val mondjuk 3 forinttal kisebb a kilónkénti önköltség.
Meg azért a hosszabb távú hatásairól sem tudunk semmit.
Én nagy jövőt látok a géntechnológiában, de szerintem nem az élelmiszereknél kéne erőltetni a fejlesztést,
csináljanak olajat termő fákat vagy ilyesmiket, ja hogy ez valakiknek nem érdeke