Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.97 FtUSD402.58 FtCHF442.09 FtGBP502.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
"A hétvégén meleg idő várható, heves zivatarok kevéssé valószínűek. A jövő hét elején egy újabb hidegfront lehűlést hoz, de a hét vége felé megérkezhet a második hőhullám is, amely az elmúlt napokhoz hasonló kánikulát okozhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
Csonka Tamás elmondta: a hétvégén nyárias, meleg idő várható. Szombaton 24-30, vasárnap 25-31 Celsius-fokra lehet számítani. Az elmúlt két napban tapasztalt heves zivatarok kevéssé valószínűek. Szombaton a középső országrészben illetve délnyugaton lehet záporeső, néhol zivatar. Hétfőn viszont újabb hidegfront érkezik, ennek következtében keddre 22-26 fokra esik vissza a hőmérséklet, szerdán 23-27 fok valószínű.
A meteorológus arra is kitért, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé megérkezhet a nyár második hőhulláma is. Elképzelhető, hogy júliussal visszatér az elmúlt napokhoz hasonló kánikula."
írtam a másik topikba is ezt már, sokszor nem a fajtákon múlik, hanem azon, hogy ilyen aszályos hét után ma melyik kuki kapott esőt és melyik nem
ez számít a legjobban hogy például egyik táblába akár 1 alkalommal is több esőt kapott
Én annyit tudok mondani,hogy haveromnál meg KWS fajtasor van olyan 7féle...meg ezek melett olyan 19ha dkc 4795 aszály lovag!
Van pio n01 40ha,kws 2376 26ha...szal tudok majd véleményt mondani én is ha valakit érdekel!!
Egyelőre mindegyik nől..homokosabb részek kezdenek furulyázni...tök mindegy melyik hibrid:D
jelenleg a legszebbje nyakig ér nekem.. 190cm vagyok...fejhozás még nincs!
Nem akarok okoskodni,de tavalyi tapasztalatból mondom ,hogy ezek a Caussade hibridek egy rakás sz.rok.Nekünk is volt tavaly szinte az összes fajta, de nagyon gyengén szerepeltek a többihez viszonyítva ezek 80-110q adtak a többi RAGT,DOW AGRO,DEKALB,PIONEER 120-148q és egy táblában volt elvetve.
Vegetációs időszakban ugyanilyen szépet mutatott mint a tied!Kíváncsi leszek a te eredményeidre is ősszel ha felteszed.
nyóc fajta van próbán ,van realli is,nagyban nem ,csak ha beválik,körbe nagy nemesítő 73-asa gyengébbnek tűnik,de ne a zöldállomány legyen jó hanem a sárga
itt megmondom öszintén a dekalb 2 héttel hamarabb pipált mint bármelyik más kukorica! most meg aztán a levelei olyan vékonyak hogy már be lehet látni a sorba!
tehát első dekalb ami legrosszabban viseli a szárazságot!!! a második a pio harmadik kws 4 ik meg ami a legjobb én is meglepödtem de egy magyar fajta talán MV de zöld fehér zsákban volt valami nagyon hidegtürö és korán lett vetve amig az összes márka pipál ennek hullámos a 35 fokba is a levele!
Folyamatosan emeljük a kaját.Dehát mikor 2600 volt az ár,nemlehetett megetetni,mert nem hozta vissza.A terv jövőre 2 mázsa komplex,meg nitrosol sor mellé pluszba.Szerintem az elég lesz.
Ezek szerinte inkább UP -DÉTES- kukoricát termesztesz?? Mifelénk is több kaját adnak már ennél pedig igencsak csóró környéken élek !! És azon nem gondolkodtál még akkor menyi kukoricád lenne ha kellő képen jól lakatnád?? Én azt tenném a helyedben
Kicsit sűrítettem a tőállományon,de a tápanyagon is emelni kell.2 mázsa pétit sor mellé,meg 11 kg karbamidot kapott levélre.Tavaly a 2 mázsa nitrogénnel tudott 100 mázsát.Ha lenne eső most is adná.
A kezdeti fejlődési erély és aratás után a pénztárca vastagsága nem feltétlenül van egyenes arányban. Lásd pl. E82 napraforgó kontra Neoma. De lehet hogy idén ez pont nem lesz igaz.
24597 hozzászólás
Válasz #5196. hozzászólásra
Ami már így néz ki, az egy 2 hektáros tábla több része. További 10,5 ha pedig rohamosan halad ebbe az irányba sajnos
Válasz #5195. hozzászólásra
Hány hektár van ebből??
Elég durva..10tonnát ebből nehezen nézek ki.....:S
Sajnos!!!
Ha nem jön sürgősen sok-sok eső, akkor mi kiszállunk a "versenyből" hamarosan
Volt egy komoly fagykásunk is, és ahol megfagyott a kukorica, ott kezdte volna kiheverni magát, de az aszály azt is hamarosan elviszi
Így állunk most kb.:
Válasz #5151. hozzászólásra
Ez most hol van,"felfüggesztve"?
Válasz #5191. hozzászólásra
Ez tehenészeté és tuti hogy trágyázva meg szántva volt de a homok odab.szott neki rendesen mert eső ugye nulla
Válasz #5189. hozzászólásra
Áááááá!Ezek még a jobb földeken vannak , habár ott is lehetne locsolni.
Válasz #5190. hozzászólásra
Én erre felé olyan földben láttam ilyet ami csak lazítva volt és tárcsázva.
Ma voltam kint határba és az alsó 2-3 levele a kukinak szinte fullra le van száradva De a réti talajon még jobban bírják
Válasz #5188. hozzászólásra
Ez nálatok van vagy az Shegyesi hatásba?
Válasz #5187. hozzászólásra
Naaaaaaaaa , ezeket a képeket akartam!
Válasz #5153. hozzászólásra
Ez is DKC "aszálylovag" , amely vízhez fohászkodott! he-he( még jó ,h locsolható helyen van)
Válasz #5185. hozzászólásra
Szárítva, vagy vizesen kombi alól??????????
Válasz #5184. hozzászólásra
Ismerősömnek 42 ezret(nettó) kínáltak az őszi betakarítású kukoricáért.
Válasz #5182. hozzászólásra
Sajnos nem a magyarországi időjárás, termésátlag határozza meg a felvásárlási árat. A világpiacon a magyar termés felfogható statisztikai hibának
Válasz #5177. hozzászólásra
itt is szép 0,3 mm ...
határszemle megvolt, nem furulyáznak a kék fajták (még)
azt hiszem kukoricát sem kell lekötni előre:
"A hétvégén meleg idő várható, heves zivatarok kevéssé valószínűek. A jövő hét elején egy újabb hidegfront lehűlést hoz, de a hét vége felé megérkezhet a második hőhullám is, amely az elmúlt napokhoz hasonló kánikulát okozhat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
Csonka Tamás elmondta: a hétvégén nyárias, meleg idő várható. Szombaton 24-30, vasárnap 25-31 Celsius-fokra lehet számítani. Az elmúlt két napban tapasztalt heves zivatarok kevéssé valószínűek. Szombaton a középső országrészben illetve délnyugaton lehet záporeső, néhol zivatar. Hétfőn viszont újabb hidegfront érkezik, ennek következtében keddre 22-26 fokra esik vissza a hőmérséklet, szerdán 23-27 fok valószínű.
A meteorológus arra is kitért, hogy a jelenlegi előrejelzések szerint a jövő hét vége felé megérkezhet a nyár második hőhulláma is. Elképzelhető, hogy júliussal visszatér az elmúlt napokhoz hasonló kánikula."
1hete volt ilyen az n01
Válasz #5179. hozzászólásra
Már mondom hogy nem fogja a csúcsot meg teremni..Még ilyen viz el látás mellet sem.. Hát akkor meg minek..
Nekem is van RAGT vetve ma kapott 40 milit áll a sorokban a víz!! Először van nekem, kíváncsi vagyok a végére mit terem!!
Válasz #5177. hozzászólásra
akkor örülj az 1-nek, mi semmit
Válasz #5176. hozzászólásra
Hát a mienk 1 millit kapott ma össz-vissz.
írtam a másik topikba is ezt már, sokszor nem a fajtákon múlik, hanem azon, hogy ilyen aszályos hét után ma melyik kuki kapott esőt és melyik nem
ez számít a legjobban hogy például egyik táblába akár 1 alkalommal is több esőt kapott
Én annyit tudok mondani,hogy haveromnál meg KWS fajtasor van olyan 7féle...meg ezek melett olyan 19ha dkc 4795 aszály lovag!
Van pio n01 40ha,kws 2376 26ha...szal tudok majd véleményt mondani én is ha valakit érdekel!!
Egyelőre mindegyik nől..homokosabb részek kezdenek furulyázni...tök mindegy melyik hibrid:D
jelenleg a legszebbje nyakig ér nekem.. 190cm vagyok...fejhozás még nincs!
Válasz #5172. hozzászólásra
ezért is csak kicsiben próbáljuk,messziröl jött ember azt mond amit akar, majd a mázsa megmondja
Válasz #5172. hozzászólásra
RAGT t mi is vetettünk pár sort de kisebb sokkal mint mellette a kws! majd kiderül milyen lesz!
Válasz #5161. hozzászólásra
Nem akarok okoskodni,de tavalyi tapasztalatból mondom ,hogy ezek a Caussade hibridek egy rakás sz.rok.Nekünk is volt tavaly szinte az összes fajta, de nagyon gyengén szerepeltek a többihez viszonyítva ezek 80-110q adtak a többi RAGT,DOW AGRO,DEKALB,PIONEER 120-148q és egy táblában volt elvetve.
Vegetációs időszakban ugyanilyen szépet mutatott mint a tied!Kíváncsi leszek a te eredményeidre is ősszel ha felteszed.
Válasz #5170. hozzászólásra
nyóc fajta van próbán ,van realli is,nagyban nem ,csak ha beválik,körbe nagy nemesítő 73-asa gyengébbnek tűnik,de ne a zöldállomány legyen jó hanem a sárga
Válasz #5163. hozzászólásra
Ha van vetve akkor a Reallit figyelgesd,én belelöktem a mély vízbe, a kékek közé.
Válasz #5164. hozzászólásra
Caussade ,francia nemesítő
Válasz #5165. hozzászólásra
Most kapott még tavasszal 60 liter/ha. baktériumot.
na mindenki dekalbos errefelé?.......
itt megmondom öszintén a dekalb 2 héttel hamarabb pipált mint bármelyik más kukorica! most meg aztán a levelei olyan vékonyak hogy már be lehet látni a sorba!
tehát első dekalb ami legrosszabban viseli a szárazságot!!! a második a pio harmadik kws 4 ik meg ami a legjobb én is meglepödtem de egy magyar fajta talán MV de zöld fehér zsákban volt valami nagyon hidegtürö és korán lett vetve amig az összes márka pipál ennek hullámos a 35 fokba is a levele!
itt ez a tapsztalat!
Válasz #5165. hozzászólásra
Folyamatosan emeljük a kaját.Dehát mikor 2600 volt az ár,nemlehetett megetetni,mert nem hozta vissza.A terv jövőre 2 mázsa komplex,meg nitrosol sor mellé pluszba.Szerintem az elég lesz.
Válasz #5158. hozzászólásra
Ezek szerinte inkább UP -DÉTES- kukoricát termesztesz?? Mifelénk is több kaját adnak már ennél pedig igencsak csóró környéken élek !! És azon nem gondolkodtál még akkor menyi kukoricád lenne ha kellő képen jól lakatnád?? Én azt tenném a helyedben
Válasz #5163. hozzászólásra
Valami különlegességek?Nemesítő?Mit vártok mázsába?
Válasz #5162. hozzászólásra
Válasz #5161. hozzászólásra
kitábláztam a kisérletiket eddig szépek esőt 10 napja kapott
Válasz #5159. hozzászólásra
kb.220 kg 34-es volt sor mellé.Az 4964 volt.Most is vetettem,meg 4626,5007-es van
Válasz #5158. hozzászólásra
Össz. 2q pétivel adott 100-at???
Az is 4795 volt?
Válasz #5157. hozzászólásra
Kicsit sűrítettem a tőállományon,de a tápanyagon is emelni kell.2 mázsa pétit sor mellé,meg 11 kg karbamidot kapott levélre.Tavaly a 2 mázsa nitrogénnel tudott 100 mázsát.Ha lenne eső most is adná.
Egy kicsit haloványnak tűnik!
Vagy csak a fényviszonyok csalósak?
Amúgy szép!
Válasz #5155. hozzászólásra
Látom nem lustálkodtál a tavasszal!!
Válasz #5154. hozzászólásra
Április 16.
Látom neked már dobja a csövet. Mikor vetetted?
DKC aszálylovag.
Válasz #5147. hozzászólásra
Igen, várom kíváncsian a végét én is , csak az a furcsa, hogy "aszálylovag" lévén hamarabb pipál Azért néhány képet is megosztok veletek
És még érdekesség képpen gazdatárs múltheti jégkárát Hál' istennek a mi napraforgótáblánk kb 1,5 km-re nem kapott semmi jeget
Válasz #5148. hozzászólásra
Azé' megnézném, hogy a kombájntól mikor pisilnek a bugyiba a kisjányok. :-)
Akinek most van egy 70millkacsokis földvétele kifüggesztve, az se egy új Lexionnal jött, hanem egy Kun hetessel.
Válasz #5149. hozzászólásra
Meg egy másik dolog is van: a dekalbok eleve jóval alacsonyabb növésűek.
Válasz #5141. hozzászólásra
A kezdeti fejlődési erély és aratás után a pénztárca vastagsága nem feltétlenül van egyenes arányban. Lásd pl. E82 napraforgó kontra Neoma. De lehet hogy idén ez pont nem lesz igaz.
Válasz #5146. hozzászólásra
Nekem is van nem hoz lázba iaz szeretem jobban mint autókat.
de használati eszköz, ütöm vágom néha karbantartom és kész.
nélküle nehezebb lenne az tény.
Ami igazán karaj koma az egy új kombájn! Mert ahol ilyen áll ott a dzsipó csak játékszer hehe