Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4890. hozzászólásra
nálunk nagyon magas a magnéziumtartalma a talajnak ezért keserűsót csak gabonában szoktam néha használni, ezért ilyen tapasztalatom nincs.
Én még 2x belemennék a helyedben a zintrac-al amíg lehet, mert igaz hogy később ahogy nő a gyökérzet összeszedi magát de 10-20 mázsával is kevesebbet adhat ha nincs kezelve.
Ez most q nehéz kérdés...ezt már nem vagy talán éppen hogy és gyorsan...bár ez is dekalb és nyurgul felfelé mint záródna ...ha még szeretnéd tuningolni nitrogénnel ill van lehetőség akkor mindenképp...és most visszakérdeznék te hogy érzed?
Mindenképp végére járok, nagy tanulság lesz ez.........és drága mulatság. Szinte az összes mai emberke akivel beszéltem és elmondtam a helyzetet egybehangzóilag mondták, hogy terméskiesés + többlet víztartalomara készüljek fel.........
Zintracból hegyeim vannak, még tavaly felkészültem az idei kuki évre......
Azon agyalok, hogy ezt a yaras zinket keverhetném-e mondjuk epso combitop-al ami szintén zinkes, vagy hagyjam ezt az epsot ????(keserősó)
Válasz #4883. hozzászólásra
a gyenge meg az igen gyenge ellátottság között lehet ekkora különbség. A rosszabbik táblán esetleg nem 7 fölötti a ph? A lugosság még tovább növeli a cinkhiányt.
Nyomjál rá zintracot némi karbamiddal,2000 forintból megvan.
Válasz #4876. hozzászólásra
bővített talajvizsgálati eredményed van?
Nálam van olyan hogy csak út választja el a két táblát és az egyikben kiváló a cink ellátottság a másikban meg gyenge. Ott még nagyobb különbségek voltak mint nálad.
hát itt nem kicsi a különbség nekem meg 2010 volt olyan érzésem a linzivel mintha kint se lenne pedig 450kg szórtam ki kukira most péti van mind de egyenlőre még nem "JD ződ a tábla"
Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy 15-18AK-s földön kb milyen termésre lehet számítani. És mennyi lenne egy 30AK-s táblán? Tehát kevés földet vegyek, de jót, vagy sokat, de csak közepes minőségűt? Köszönöm szépen a válaszokat!
jól meg kell nézni kivel kötsz szerződést,A K..E qrta át a népet 4 éve, azzal nem is tárgyalnék (de még mindíg működik),mi ki lettünk anno fizetve rendesen,és azóta is ,nem szoktunk ingázni
24596 hozzászólás
Válasz #4895. hozzászólásra
Karbamidot mennyit érdemes?
Hagyd azt az epsot...és igen a karbamidot most nem kellene kihagyni mellé
nálunk nagyon magas a magnéziumtartalma a talajnak ezért keserűsót csak gabonában szoktam néha használni, ezért ilyen tapasztalatom nincs.
Én még 2x belemennék a helyedben a zintrac-al amíg lehet, mert igaz hogy később ahogy nő a gyökérzet összeszedi magát de 10-20 mázsával is kevesebbet adhat ha nincs kezelve.
Válasz #4891. hozzászólásra
Gond az,hogy nem te szórtál egyedül pétit.Én duslóit szórtam.Gyom irtóval ment az ecostop.
Válasz #4885. hozzászólásra
Ez most q nehéz kérdés...ezt már nem vagy talán éppen hogy és gyorsan...bár ez is dekalb és nyurgul felfelé mint záródna ...ha még szeretnéd tuningolni nitrogénnel ill van lehetőség akkor mindenképp...és most visszakérdeznék te hogy érzed?
Válasz #4889. hozzászólásra
Mindenképp végére járok, nagy tanulság lesz ez.........és drága mulatság. Szinte az összes mai emberke akivel beszéltem és elmondtam a helyzetet egybehangzóilag mondták, hogy terméskiesés + többlet víztartalomara készüljek fel.........
Válasz #4888. hozzászólásra
Zintracból hegyeim vannak, még tavaly felkészültem az idei kuki évre......
Azon agyalok, hogy ezt a yaras zinket keverhetném-e mondjuk epso combitop-al ami szintén zinkes, vagy hagyjam ezt az epsot ????(keserősó)
Válasz #4880. hozzászólásra
Nehogy úgy járj,mint én a bacikkal.
Válasz #4883. hozzászólásra
a gyenge meg az igen gyenge ellátottság között lehet ekkora különbség. A rosszabbik táblán esetleg nem 7 fölötti a ph? A lugosság még tovább növeli a cinkhiányt.
Nyomjál rá zintracot némi karbamiddal,2000 forintból megvan.
Válasz #4884. hozzászólásra
Válasz #4884. hozzászólásra
68ezer + a fatty !!!!
szomszéd még most ekekapázta a kukit.... ki mit mond megéri meghuzatni? bár már akadna a teteje
Válasz #4881. hozzászólásra
De a legalsó az k...a sűrű!!!!!!!!!!!!
Válasz #4882. hozzászólásra
Cink gond van mindkettőben. Ma már beszéltem jó pár talajkóstolóssal, holnap jönnek az agrokémikus profok.....
bővített talajvizsgálati eredményed van?
Nálam van olyan hogy csak út választja el a két táblát és az egyikben kiváló a cink ellátottság a másikban meg gyenge. Ott még nagyobb különbségek voltak mint nálad.
Válasz #4879. hozzászólásra
4795, azért nézz ki csalamádénák, no meg, hogy jól érzi magát. Elméletileg ilyennek kéne lenni a felső 2 képesnek is, mert ugyan az........
Válasz #4877. hozzászólásra
Már vizsgálják.........Van belőle jó pár big......
Megnézetem a Linzit is és még van Tarnow-os kenesem is..........
Válasz #4869. hozzászólásra
Az a rengeteg fatty az mely fajtán van???????????
Hú ba meg
Érdemes lenne bevizsgáltatni a Pétit, már ha van maradék.
Válasz #4874. hozzászólásra
Egy út választja el a 2 területet amúgy minden egyforma. Ma megnéztem a tavalyi talajvizsgálatokat szinte semmi nincs ott sem különbség.
Válasz #4872. hozzászólásra
Ott már jó volt a vetőgép...........
Válasz #4870. hozzászólásra
Nem létezik egymás mellé van vetve, ugyanakkor, meg minden!?
hát itt nem kicsi a különbség nekem meg 2010 volt olyan érzésem a linzivel mintha kint se lenne pedig 450kg szórtam ki kukira most péti van mind de egyenlőre még nem "JD ződ a tábla"
A legalsó kép az mi csalamádé??????
Válasz #4868. hozzászólásra
Az, hogy a pirosnak magas a karotin tartalma. Etetéskor a csirkék húsa aranysárga, a tojás meg barna lesz tőle.
Valamit elbaxtam......Szóval a felső 2 a péti, az alsó 2 a linzi, amúgy minden egyforma............
Ez a Pét-i sós:
Ez meg a Linz-i sós:
Mi a különbség a sárga meg a bordó kukorica között?
Válasz #4864. hozzászólásra
Szép színes!! Húsvét már elmút, tedd el a festéket!!
Válasz #4864. hozzászólásra
Most is ilyen állapotba van ?
Válasz #4863. hozzászólásra
Én inkább többet vennék, közepes minőségűt!!
Válasz #4855. hozzászólásra
Válasz #4861. hozzászólásra
Keveset és jót.
Válasz #4861. hozzászólásra
nem csak az AK-án műlik hogy milyen termésed lesz, ezer más dologtól is
Sziasztok!
Érdeklődnék a hozzáértőktől, hogy 15-18AK-s földön kb milyen termésre lehet számítani. És mennyi lenne egy 30AK-s táblán? Tehát kevés földet vegyek, de jót, vagy sokat, de csak közepes minőségűt? Köszönöm szépen a válaszokat!
Válasz #4859. hozzászólásra
jól meg kell nézni kivel kötsz szerződést,A K..E qrta át a népet 4 éve, azzal nem is tárgyalnék (de még mindíg működik),mi ki lettünk anno fizetve rendesen,és azóta is ,nem szoktunk ingázni
Válasz #4801. hozzászólásra
légyszi,mi a garancia arra,hogy ha le van kötve 4500-al a kuki azt te meg fogod számolni annyival,vagy akár a szotyit 127000-el...
Válasz #4856. hozzászólásra
Idén nem volt vad földbe vetve.De gyomirtottam másnak és ahol acat folt volt ott kevés volt ez az anyag.
Válasz #4856. hozzászólásra
Amúgy "nekünk" meg a kuka után DR-ezettbe vetett napra gyenge egy kicsit.
Fogja a sok szármaradvány szerintem meg a tavalyi talajhatású kuk gyomirtó is...(Clio,Callisto)
Válasz #4855. hozzászólásra
Szépek ezek nagyon. A tisztaság behozza azt a kis hiányt...
A vadabb gyomosak mivel lettek szórva ?
Válasz #4843. hozzászólásra
Válasz #4843. hozzászólásra
Re...
Válasz #4849. hozzászólásra
Én a dió 896kft - töl vettem kifejezeten jó dolgokat véleményem szerint nem is túl drágán!! Keres rájuk és tájékozódj---
JÓÓÓÓÓ ÉÉCCCAAAKKKKÁÁÁTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTt !!!!!!!!!
Válasz #4850. hozzászólásra
1 nap még nem fog, egyenlőre 2 tartállyal fújtam el pár területben 1-1 fordulót, az 56 m, ha nem fog meglátszani akkor így jártam........
Válasz #4849. hozzászólásra
te írtad, hogy szórtad és nem látszik
Válasz #4848. hozzászólásra
Ne baxd ez sem jó ??? akkor mi a fax a jó, ha már ez sem ??? Tán a bacik ???
Válasz #4847. hozzászólásra
ezek a lombtrágyások is
Válasz #4846. hozzászólásra
MÉH ??????