Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Túl sok a tápanyag az a gond biztos, más már nem lehet!! Nekem is van 1 tábla több éven keszresztül volt folyamatosan trágyázva és kicsi benne a kukszi, szerintem nem tud a kis növény mit kezdeni a sok anyaggal! Másik föld ettől van 800 méterre és a kukszi meg 2-szer akkora!!
Ahol kevés csapadék van ott vigyáznak a vízmegőrzésre, s nem csinálják.Nálunk egyszer muszáj, a szomszédom van hogy háromszor is remek kukoricái szoktak lenni.
karbamid és keserü só de ajáloták még a kálium szulfátot is.. csak azt nem rendeltem meg igy nem is tudtam meg kapni.. Nálam ez amolyan vak repülés minden böl egy keveset!! Mert anyira minuszba vannak a növények hogy nem tudom túl adagolni egyiket sem..
Mézga 5mázsát pakolt sormellé!
Nem ez a hiba oka szerintem. Mi is raktunk 3mázsa pétisót sima ügy.
De szerintem egyszerre akkorsem jó az a nagy mennyiség, alákell bedolgozni részben vagy sormellé adni még neki.
Nekem is ez a véleményem!! 5 liter árért rakok bele vagy 10 valahány kiló cuccut nehogy ne legyen már jobb és hatásosabb!! Pláne amit ithol kotyvasztanak..Kiváncsi lennék ha azt valaki frankón be vizsgálná hogy mi lenne a végeredmény!!!
Válasz #4861. hozzászólásra
Ez símán matematika és nem kérdés .15-18 AK földön a 10 ton. kuki símán megvan, de egy 30 aranykoronáson nemterem ugyan olyan befektetéssel 20tonna.Támogatás meg még is csak duplája.Persze ez úgy érdekes ha aranykorona szerint van az ár meghatározva.
Dehogy is nem....csak abból a szerből már igen csak kevés van....(istálló trágya) Itt még van1-2 kis gazda ki a háztái kertjét ápolja vele ! De meg is lehet nézni benne a terményt !
-fajta
-vetésidő
-elővetemények(elmúlt 3 év)
-talajművelés,menetszám
-egyiken gyomirtó szermaradvány
-egyik nem rég szervestrágyázott , vagy nagyobb adag komplexet kapott valaha a másikhoz képest
Én azt választom hogy a fö öszetevöket megvásárolgatom por formájában és magam kevergetem össze!! Én ebben hiszek és nem abban hogy a kanna alján lötyögö valamit vegyem meg drága pénzért!!!
Válasz #4904. hozzászólásra
sajnos ez a borzasztó nagy csapadékhiány erre késztet minket.Nem lesz más választás csak a lombtrágyázás.
De melyiket is???
Lassan kezdhetünk át álni az USA teknológiára és többet kell hogy fújunk levélre ment egyébként tetünk.. Én sem vagyok a szemesekkel megelégedve!! Egyik növényünkön sem látom azt a HÚB meg ott !! Pedig már elég sok cucot ki nyomtunk mi is..
Ez már kereskedelmi menyiség!!! Tiz ével ezelött 2-3 m meglehetet ugyan ezt a termést csinálni ólcsó magból olcsó mütrágyából most meg már minden a plafonon van és még sincs termés na akkor hol a hiba?? Még a jó öreg VOLGA kukorica is megteremte a maga 10T-ját!!!Válasz #4898. hozzászólásra
Válasz #4897. hozzászólásra
2000 körül van, én 60 kg karbamidot tettem 3000 liter vizhez ami 12 hekire ment. Többet is simán elbírt volna de a hatása ennyinek is látványos volt.
Vetéskor ment 360 kg 27%-os, most kultival adjak még neki 250-300 kg ????
Mondjuk az is szóba került, hogy mikor megjött a péti és egy pár bigbe belenéztem iszonyatos erős ammónia szaga volt....erre azt mondják, hogy lehet ez a fő gond, odabaxott a csírának és át kell, hogy vészelje......amúgy ki kelt mind csak össze vissza........
24596 hozzászólás
Válasz #4864. hozzászólásra
3.000.-huf-ért megnézhetitek........
Bocsi, ez 1 prosiból kimásolt kép...tápelemhiányos tünetekről..........és foszfor hiányra utal.
Moderálta: Szabi. (11018) 2012-05-31 16:05:17
Válasz #4944. hozzászólásra
nem gyomírtó,mert itt is van ,és még nem volt gyomírtózva,addig nem is akarják míg kicsit észhez nem tér
Válasz #4864. hozzászólásra
Ma láttam a határba ilyen kukit,meg gazdatársammal is beszéltünk róla.Gyom irtó okozza.
Válasz #4942. hozzászólásra
Üdv, egy talajvizsgálat lehet hogy nem ártana meg.
Mert valami gátolja a tápanyagfelvételt. Szerintem.
Válasz #4924. hozzászólásra
Túl sok a tápanyag az a gond biztos, más már nem lehet!! Nekem is van 1 tábla több éven keszresztül volt folyamatosan trágyázva és kicsi benne a kukszi, szerintem nem tud a kis növény mit kezdeni a sok anyaggal! Másik föld ettől van 800 méterre és a kukszi meg 2-szer akkora!!
Raktam egy gyöngyszemet a sárba
Válasz #4931. hozzászólásra
Odabaxtam neki hagy szóljon hehe
Válasz #4938. hozzászólásra
Válasz #4937. hozzászólásra
Ennek a "lehúzásnak" legalább annyi haszna lesz jővőre,mint a "meghúzatásnak" idén
Válasz #4934. hozzászólásra
Láttad az én képeimet lehúzták, talán jogosan, de húzatás után szinte élénken mintha percről percre nőtt volna.
Látom te is mersz bátor lenni "ideje volt"
Ahol kevés csapadék van ott vigyáznak a vízmegőrzésre, s nem csinálják.Nálunk egyszer muszáj, a szomszédom van hogy háromszor is remek kukoricái szoktak lenni.
Válasz #4933. hozzászólásra
soha életemben nem sultiztam kukoricát. most egy táblába meg csinálom minden 2. 6sort
Válasz #4919. hozzászólásra
Szép tiszta meghúzatod, be fog zöldülni.
Válasz #4923. hozzászólásra
Erre is láttam ilyen táblákat, nem az erős vetés utáni gyomirtás?
Válasz #4929. hozzászólásra
gratula! látom mertél bátor lenni
Válasz #4928. hozzászólásra
karbamid és keserü só de ajáloták még a kálium szulfátot is.. csak azt nem rendeltem meg igy nem is tudtam meg kapni.. Nálam ez amolyan vak repülés minden böl egy keveset!! Mert anyira minuszba vannak a növények hogy nem tudom túl adagolni egyiket sem..
Válasz #4920. hozzászólásra
Jaa meg szomszéd ferti-t vetett sormellé meg kapával is semmi különbség pétisóhoz képest!
Nem hiszem hogy ilyen probléma lenne
Válasz #4921. hozzászólásra
És milyen cuccot raksz bele?N-p-k ,stb.??Miből mennyit?
Válasz #4922. hozzászólásra
Mézga 5mázsát pakolt sormellé!
Nem ez a hiba oka szerintem. Mi is raktunk 3mázsa pétisót sima ügy.
De szerintem egyszerre akkorsem jó az a nagy mennyiség, alákell bedolgozni részben vagy sormellé adni még neki.
Válasz #4925. hozzászólásra
Válasz #4924. hozzászólásra
Szerintem te is úgy vagy a kukoricáddal mint én a NAPRÁ-val kezdem szégyelni hogy az enyém!!!
Válasz #4922. hozzászólásra
Ahol öntöztem mert paprika is van benne ott sem különb.
Amúgy erre is készültem:
De ha már itt tartunk!! Mik lehetnek a kukorica levél fonákján a sárga foltok???
Válasz #4920. hozzászólásra
Szerintem csak víz hiánya van ennek...
De 200 kiló sor mellé nem árthat...
Válasz #4917. hozzászólásra
Nekem is ez a véleményem!! 5 liter árért rakok bele vagy 10 valahány kiló cuccut nehogy ne legyen már jobb és hatásosabb!! Pláne amit ithol kotyvasztanak..Kiváncsi lennék ha azt valaki frankón be vizsgálná hogy mi lenne a végeredmény!!!
Válasz #4898. hozzászólásra
Tegyek még ???
Mennyit ?????????????
Pillanatképek a határból:
Válasz #4917. hozzászólásra
Tehát amióta port használsz, jobbnak látod a terményt?
Milyen POR ez?
Válasz #4909. hozzászólásra
Miota kipróbáltam a por alaki cuccot jobban elhiszem,hogy benne v az anyag.Persze lehet,hogy csak magamat csapom be vele.
Válasz #4861. hozzászólásra
Ez símán matematika és nem kérdés .15-18 AK földön a 10 ton. kuki símán megvan, de egy 30 aranykoronáson nemterem ugyan olyan befektetéssel 20tonna.Támogatás meg még is csak duplája.Persze ez úgy érdekes ha aranykorona szerint van az ár meghatározva.
Válasz #4885. hozzászólásra
Ez nagyon szép kukoricácska. (hol található?)
Válasz #4913. hozzászólásra
Holnap hozok én neked ganézott földről képet..........nem lesz jobb megnyugtatlak......3 éve folyamatosan kapja a 10-12 T-088-asal..........
Válasz #4911. hozzászólásra
Dehogy is nem....csak abból a szerből már igen csak kevés van....(istálló trágya) Itt még van1-2 kis gazda ki a háztái kertjét ápolja vele ! De meg is lehet nézni benne a terményt !
Na?Nitrosol?Kukira?5-10 liter/ha?Valaki csinálta már?
Válasz #4910. hozzászólásra
Hiszed vagy sem, nincs más.......
Válasz #4876. hozzászólásra
Az lehetetlen...
Kell legyen más is...
-fajta
-vetésidő
-elővetemények(elmúlt 3 év)
-talajművelés,menetszám
-egyiken gyomirtó szermaradvány
-egyik nem rég szervestrágyázott , vagy nagyobb adag komplexet kapott valaha a másikhoz képest
A gyengében be volt kapcsolva a szóró ?
Válasz #4908. hozzászólásra
Én azt választom hogy a fö öszetevöket megvásárolgatom por formájában és magam kevergetem össze!! Én ebben hiszek és nem abban hogy a kanna alján lötyögö valamit vegyem meg drága pénzért!!!
Válasz #4904. hozzászólásra
sajnos ez a borzasztó nagy csapadékhiány erre késztet minket.Nem lesz más választás csak a lombtrágyázás.
De melyiket is???
Pont a Csöppmixet akartam kérdezni tőletek, hogy mi a véleményetek?
Válasz #4905. hozzászólásra
Ferticare zn-es volt egy pár zacsival, wuxal zinkes is akadt, meg epso combitop.
Válasz #4902. hozzászólásra
És mivel lombtrágyázol?Én szórtam egy kis kísérletet csöpp mix1-est,de nem látok különbséget.
Válasz #4902. hozzászólásra
Lassan kezdhetünk át álni az USA teknológiára és többet kell hogy fújunk levélre ment egyébként tetünk.. Én sem vagyok a szemesekkel megelégedve!! Egyik növényünkön sem látom azt a HÚB meg ott !! Pedig már elég sok cucot ki nyomtunk mi is..
Válasz #4899. hozzászólásra
És ha egy 5-10 liter/ha nitrosolt kapna??Nem egyszerűbb?
Válasz #4899. hozzászólásra
Már-már hallok 20 kg/ha mennyiségeket is. Ma néztem a lombtrágyázott kukikat, 3. napja szórtam és kezdenek látszani a kezelt-kezeletlen részek......
Válasz #4896. hozzászólásra
Ez engem is érdekelne!! Hol vannak a PROFI- kukoricások és a csemegések??
Ez már kereskedelmi menyiség!!! Tiz ével ezelött 2-3 m meglehetet ugyan ezt a termést csinálni ólcsó magból olcsó mütrágyából most meg már minden a plafonon van és még sincs termés na akkor hol a hiba?? Még a jó öreg VOLGA kukorica is megteremte a maga 10T-ját!!!Válasz #4898. hozzászólásra
Válasz #4897. hozzászólásra
2000 körül van, én 60 kg karbamidot tettem 3000 liter vizhez ami 12 hekire ment. Többet is simán elbírt volna de a hatása ennyinek is látványos volt.
Vetéskor ment 360 kg 27%-os, most kultival adjak még neki 250-300 kg ????
Mondjuk az is szóba került, hogy mikor megjött a péti és egy pár bigbe belenéztem iszonyatos erős ammónia szaga volt....erre azt mondják, hogy lehet ez a fő gond, odabaxott a csírának és át kell, hogy vészelje......amúgy ki kelt mind csak össze vissza........
Válasz #4894. hozzászólásra
Zintrac-nak mi a hektár költsége?