Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
ma két különböző dealer keresett meg kuki ügyben. tiszta pánikban vannak. mindkettő azt mondta, hogy mielött lepacsiznék mással, mindenképp hivjam fel őket. mintha összebeszéltek volna, hogy bedől a kukiár
nem értették, hogy a 20-as kukit miért nem viszem azonnal a száritóba. leszárad az saját magától is, minek erőltessem
Nyugi nem fog lemenni sokáig, mert nagyon fogynak a földekről a kuki táblák!! Beszéltem egy haverral nemsokára ők is végeznek tavaj meg ilyenkor kezték a kukit vágni!! Vissza fog menni arra az 50 szintre hamarosan én azt gondolom!!!
ÜDV! Mondja már meg valaki - hogy meg is értsem - hogy mitől jó nedvesen levágni, és szártani a kukoricát, mikor - az időjárást figyelembe véve-magától is megszáradna. Arról nem is beszélve, hogy minél hamarabb kerül raktárba,annál több lesz a tárolás költsége. Szóval nem igazán értem,hova a sietség...
Válasz #4236. hozzászólásra
Itt is lekopaszodott a határ...
1-1 éppen aratott tábla körül több a vadász mint a szállítójármü,mert a vadak is összeszorultak , alig van már álló kuk.
Válasz #4234. hozzászólásra
Én itt Baranyában ámulok bámulok a 14-15 tonnás kukterméseket olvasva...itt meg aratjuk a 3,5t-tól a max10t-ig termő qrva heterogén táblákat...
Nálad 2010-ben szakadt az éső mint nekem a könnyem miatta és neked jött egy kis meleg és nőt mindened mint állat!!! Most meg az eső kevés volt és cumi a homok. Nálunk ket szélsőség van homok meg tuján, van fogalmad mi lehetett ott!!
különben meg nálunk is hasonló a helyzet. számolgattuk, hogy a környékben jó ha fele lesz a termés, mint tavaly. itt tavaly az nem aratott kukit, aki elfelejtett vetni
Itt is már lehetne aratni a kukoricákat, 18-20körüli vizek vannak a korai 270 FAO-s anyagoknál is, de a héten már befejezzük a búzavetést, aztán tisztalappal nem keveredve hétvége felé elkezdem vágni azthiszem.
Igaz ha nemjön meg az elsőfokos vetőmag a héten akkor jövőhéten még azt kellessz vetni, node majd lesz valahogy. Jövőhétre még jó időt mondott lekéne tolni jórészét a kukoricának hogy minél könnyebb lenne később ha beesőzik!?!?!?!?
kíváncsi vagyok az átlagokra, de szerintem kisebbfajta csalódás lesz, 7tonna körül várok tőle azért.
Üdv . Tegnap mi is levágtuk az NK Symba-t, egyik darab kb110g/ha lett, a másik kicsit gyengébb tábla ami kicsit süjjedt is még vetéskor és ezáltal kicsit hiányosabb az meg 90g/ha, viz átlag 17%, ezek olyan 20-22 Ak- sföldek. Az ismerősnek 290 mázsa lett ebből a fajtából 3,2 ha-on 17Ak-s földönn
én a f 38 ra vagyok kíváncsi mert kicsit ritkásnak tűnik a vetés de most 15 ös vízzel is 28 dekás csövet szedtem róla és az csak közepes volt !! pénteken vagy szombaton vágjuk!
Itt mifelénk is van 15 tonnás kuki, de annak is 20 felett van a vize. Tul koran meg hiaba veted, ha a talajhomerseklet nem megfelelo. Biztosan a talaj minosege jobb
Itt felénk jó földön sem tudtak sokkal jobbat produkálni.Itt az egyik palinak volt fajtakísérlete más konkurens márkákkal a létező összes leverte.Nem kicsit.Szerintem egy 0!
Ezt lehet hogy nem fogod elhinni, a timakos képviselőnek is aztmondták hogy hazudik amikor beszélgetett a parnerével a termésről.
Saját összeállítás:
1q 35NP
0,5q SULFAMMO23
0,5q PATENT KALI
0,5q PÉTISÓ
Elővetemény búza, mást nem kapott.
Kérlek.ha nem titok írd meg a fajta nevét jövőre hagy legyen nekem is csúcs termés.(öntözni nem tudok)az idén én LG.23.06-ost vetettem 14% víz és 70q/ha és viszonylag ez Pécs környékén jónak mondható.
Nekünk volt,illetve kisérleti fajtasorban van!
Nagyon jól teljesített 6,5 ha átlagában 140,35q 16-os vízzel vágtuk.Várhattunk volna még vele csakhát a barna testvéreinknek is nagyon megtetszett ez a tábla...
Ráadásul nem is egy nagyszám földbe volt vetve (24-25 aranykorona értékű)Lehet az idén ez lesz a rekord,bár még a 4995ben bízok egy kicsit jobb eredményben.
A fajtasort holnap vágjuk.
Szombatom beleállok, ha a kis domi is úgy akarja akkor talán jutok is valamire, jó lenne levágni, 15-16 között van a víz, rekord nem lesz az biztos. Hétközbe én nem tom mert melóhely is van.
Szombatom beleállok, ha a kis domi is úgy akarja akkor talán jutok is valamire, jó lenne levágni, 15-16 között van a víz, rekord nem lesz az biztos. Hétközbe én nem tom mert melóhely is van.
kukorica árról, mit tudtok?
Békés megyében: 4600+áfa? mit gondoltok érdemes várni vagy inkább eladni? a tőzsde ugrál, de a napraforgót rendesen lenyomták.
24596 hozzászólás
Válasz #4245. hozzászólásra
Szevasz barátom mivel elfoglalt vagyok ezért kevésbé követem az eseményeket ezért magyarázd már el hogy most akkor mi is van valójában???
Válasz #4244. hozzászólásra
ma két különböző dealer keresett meg kuki ügyben. tiszta pánikban vannak. mindkettő azt mondta, hogy mielött lepacsiznék mással, mindenképp hivjam fel őket. mintha összebeszéltek volna, hogy bedől a kukiár
nem értették, hogy a 20-as kukit miért nem viszem azonnal a száritóba. leszárad az saját magától is, minek erőltessem
Válasz #4242. hozzászólásra
Nyugi nem fog lemenni sokáig, mert nagyon fogynak a földekről a kuki táblák!! Beszéltem egy haverral nemsokára ők is végeznek tavaj meg ilyenkor kezték a kukit vágni!! Vissza fog menni arra az 50 szintre hamarosan én azt gondolom!!!
ÜDV! Mondja már meg valaki - hogy meg is értsem - hogy mitől jó nedvesen levágni, és szártani a kukoricát, mikor - az időjárást figyelembe véve-magától is megszáradna. Arról nem is beszélve, hogy minél hamarabb kerül raktárba,annál több lesz a tárolás költsége. Szóval nem igazán értem,hova a sietség...
hallottam ma, hogy lemegy az ár 40 alá
Tegnap rosszul írtam, nem 1 hét, már a jövő hét elején nem lesz vágni való kukorica a határban.
Válasz #4235. hozzászólásra
igen, itt is 6-9,5t között mozog
a 15 tonnás az nem 2hekiről szaladt le véletlenül?
Válasz #4237. hozzászólásra
Azokra még vadászni sem lehetne... mert ugye párzási idényben nem etikus és nemdebár egész évben az van...
Itt is lekopaszodott a határ...
1-1 éppen aratott tábla körül több a vadász mint a szállítójármü,mert a vadak is összeszorultak , alig van már álló kuk.
Ellopták a kokerók????
Válasz #4235. hozzászólásra
Nem láttam még nagy termést, 1 hét múlva már nem lesz kukorica a határba, de lehet hogy annyi sem kell neki.
Válasz #4234. hozzászólásra
Én itt Baranyában ámulok bámulok a 14-15 tonnás kukterméseket olvasva...itt meg aratjuk a 3,5t-tól a max10t-ig termő qrva heterogén táblákat...
Válasz #4233. hozzászólásra
Nálad 2010-ben szakadt az éső mint nekem a könnyem miatta és neked jött egy kis meleg és nőt mindened mint állat!!! Most meg az eső kevés volt és cumi a homok. Nálunk ket szélsőség van homok meg tuján, van fogalmad mi lehetett ott!!
Válasz #4232. hozzászólásra
különben meg nálunk is hasonló a helyzet. számolgattuk, hogy a környékben jó ha fele lesz a termés, mint tavaly. itt tavaly az nem aratott kukit, aki elfelejtett vetni
Válasz #4231. hozzászólásra
ÁÁÁ GMO-s volt és kitárcsázták míg Szabi csajozott..
Válasz #4229. hozzászólásra
lehet azért, mert az szotya volt
Válasz #4229. hozzászólásra
Felénk eltűnt a kuki a határból, pedig búza aratáskor még soknak tüntek a területek............
Itt is már lehetne aratni a kukoricákat, 18-20körüli vizek vannak a korai 270 FAO-s anyagoknál is, de a héten már befejezzük a búzavetést, aztán tisztalappal nem keveredve hétvége felé elkezdem vágni azthiszem.
Igaz ha nemjön meg az elsőfokos vetőmag a héten akkor jövőhéten még azt kellessz vetni, node majd lesz valahogy. Jövőhétre még jó időt mondott lekéne tolni jórészét a kukoricának hogy minél könnyebb lenne később ha beesőzik!?!?!?!?
kíváncsi vagyok az átlagokra, de szerintem kisebbfajta csalódás lesz, 7tonna körül várok tőle azért.
Üdv . Tegnap mi is levágtuk az NK Symba-t, egyik darab kb110g/ha lett, a másik kicsit gyengébb tábla ami kicsit süjjedt is még vetéskor és ezáltal kicsit hiányosabb az meg 90g/ha, viz átlag 17%, ezek olyan 20-22 Ak- sföldek. Az ismerősnek 290 mázsa lett ebből a fajtából 3,2 ha-on 17Ak-s földönn
Válasz #4225. hozzászólásra
akkor még egy 7 .
csak a vadak rá ne menjek
Válasz #4224. hozzászólásra
2nap 1fok.
ha hinni lehet a köpönyegnek nem lesz csapadék egy darabig 25 fokkal,
mennyi nedvesség leadással lehet számolni,ilyen körülmények között 1 hét alatt?
Válasz #4220. hozzászólásra
jövő héten jön a papucsos és leszedjük a fajtasorokat. érdekes lesz
Az N 01 le van . Kb 50 hektár volt , a vize átlagban stabilan 14 ,5 alatt volt szárítás nélkül .
Kb 65 mázsát adott kombájn tisztán.
Nem nagy szám . Mondjuk még volna mit javítani a technológián . Alighanem így is ez a falu rekord...
Nagyon megviselte az aszály a kukoricákat.
Válasz #4218. hozzászólásra
enyém vizesebb
... majd ne felejtsd el megírni, hogy milyen lett!
ma néztem az 5276-ot 20-22 a víz
én a f 38 ra vagyok kíváncsi mert kicsit ritkásnak tűnik a vetés de most 15 ös vízzel is 28 dekás csövet szedtem róla és az csak közepes volt !! pénteken vagy szombaton vágjuk!
Válasz #4216. hozzászólásra
Hétfőn néztem a v52 még 22 volt a vize és kis tulzással mondhatom,hogy talpig zöld.
Itt mifelénk is van 15 tonnás kuki, de annak is 20 felett van a vize. Tul koran meg hiaba veted, ha a talajhomerseklet nem megfelelo. Biztosan a talaj minosege jobb
Májusi morzsoltra számolva(13,5)csak 136,84q/ha
Látom,hogy nem csak én fogadom (kérdkedve)ezt a REKORDOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #4211. hozzászólásra
Mondam hogy nem hiszik el.....
Válasz #4206. hozzászólásra
Itt felénk jó földön sem tudtak sokkal jobbat produkálni.Itt az egyik palinak volt fajtakísérlete más konkurens márkákkal a létező összes leverte.Nem kicsit.Szerintem egy 0!
Válasz #4210. hozzászólásra
ja én meg nem adtam neki semmit, sőt el sem vetettem, ott a pajtában a zsák mellett adott 250 mázsát ehhez mit szóltok, ez ám a valami!!!
Válasz #4204. hozzászólásra
Ezt lehet hogy nem fogod elhinni, a timakos képviselőnek is aztmondták hogy hazudik amikor beszélgetett a parnerével a termésről.
Saját összeállítás:
1q 35NP
0,5q SULFAMMO23
0,5q PATENT KALI
0,5q PÉTISÓ
Elővetemény búza, mást nem kapott.
Válasz #4205. hozzászólásra
150 mázsás termésnél még a 3000 is nagy ár.
Válasz #4205. hozzászólásra
Merre jársz már megint?
Válasz #4206. hozzászólásra
A Phileaxx-ról érdeklődtem...
Kérlek.ha nem titok írd meg a fajta nevét jövőre hagy legyen nekem is csúcs termés.(öntözni nem tudok)az idén én LG.23.06-ost vetettem 14% víz és 70q/ha és viszonylag ez Pécs környékén jónak mondható.
Látom holnap 3800 lesz a kukorica
Válasz #4203. hozzászólásra
És ehhez a 140 mázsához mennyi kaja kellett neki?
Válasz #4196. hozzászólásra
Nekünk volt,illetve kisérleti fajtasorban van!
Nagyon jól teljesített 6,5 ha átlagában 140,35q 16-os vízzel vágtuk.Várhattunk volna még vele csakhát a barna testvéreinknek is nagyon megtetszett ez a tábla...
Ráadásul nem is egy nagyszám földbe volt vetve (24-25 aranykorona értékű)Lehet az idén ez lesz a rekord,bár még a 4995ben bízok egy kicsit jobb eredményben.
A fajtasort holnap vágjuk.
Válasz #4197. hozzászólásra
Nem egy helyen mérték..., van ez így.
Válasz #4198. hozzászólásra
Válasz #4198. hozzászólásra
kukorica árról, mit tudtok?
Békés megyében: 4600+áfa? mit gondoltok érdemes várni vagy inkább eladni? a tőzsde ugrál, de a napraforgót rendesen lenyomták.
kuki levágva de a kisebbség is dolgozott benne rendesen az eredmény hm hm átlagos
Válasz #4193. hozzászólásra
Ne baxd meg 9.2 a vize... és hétfőn nem volt jó? akkor tán még 10.5 is lehetett...