Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Felénk is elkezdték vágni.Az első táblát 80 q -ra saccolták,és 60 lett belőle.A második tábla nem érte el az 50-et .Valószínüleg a korai szárazság annyira stresszelte a kukit,h.a Juni legvégén jött csapadék már elkésett.20 évből talán kétszer emlékszek ilyen gyenge termésre.Már előre reszketünk az aratástól.Lesz itt rendesen hidegzuhany sok termelőnek.
Amúgy nem lesznek jók a kukoricák itt borsodba.... rengeteg a felsült amik most 15ös vizűek, a miénk csont zöld volt még , és így volt átlag 21es vize, ilyet még nem láttunk, messziről a növény alapján 35ös víznek nézett ki....másik véglett pio waxy kuki kinéz 17 es vizűnek , elszáradt növény.... és 25-28 a vize....
haggyátok meg ezeket a 10-en tonnás eredményeket a vevőtalálkozókra télre, minden kereskedő azt totózza most , hogy milyen is lesz a termés, ha meghallják, olvassák ezeket az eredményeket,majd nézhetjük a hármast az elején...(nem hittem, de nemrég beszéltem egy nagynak a képviselőjével, és mondta , hogy a fórumokat rendszeresen olvassa............)
mit tettél a kuki alá???
erre ugy lettek 8-9 tonnák hogy vetéskor raktak alá keveset vagy semmit és volt olyan is aki csak baktériumot nyomott alá és semmi mást majdnem kiakadtam!!!
én meg raktam vetéskor alá keveset szervestrágyázva is volt és még raktam neki állományba is még nem vágtuk le de én nagyon kíváncsi leszek!!!
tegnap éjszaka le lett vágva a kuki(szerencsére szellős volt az idő és nem volt harmat) ,amelyiket a ....ok loptak elég szépen.....a többi leszárad szépen lábon... dkc 4590 114q/ha fizető súllyal 7,5 hektár átlagában....soha rosszabbat...ma szóltak telefonon hogy 6.... biciklivel zsákokkal indul a kukoricatábla felé...
Békésmegyében levágtuk a kukoricát. Lucius bruttó 9,5t 15,3 vizzel, DK440 5,8-7,5t 15,5 vizzel, DKC4590 9,3t 17,5 vizzel. A Dekalbok összel csirketrágyát kaptak, ezt osztották be, a Lucius PK keveréket ősszel 2q-t és 1q MAs-t vetéskor. A DK440 csalódás volt, ilyet nem csinált már 5 éve. Tökig felszáradt, valószínű a csirketrágya nitrogénje megperzselte, no meg a több hónapig tartó aszály.
én 10 tonnát azért vártam volna és még várok is a sajáttól! de amugy a kevesebbnél sem fogok sírni! csak megjegyeztem hogy többnek néztek ki de mégis ennyi...
azért van ellenpélda is... Ma levágtak mellettem egy elég szépen kinéző táblát, és hozzánk hozták be szárítóba. Én mázsáltam, és mivel tudom, hogy mekkora a telek pontosan vissza tudom osztani.
Ide azonban nem merem leírni, mert aztán megint kapok a fejemre, hogy rontom a piacot! De azt megsúgom, hogy Feri bácsi kapaszkodhat!
itt is aszalódott szemek vannak. ha megtekersz egy fejet szinte zörögnek a szemek, mert nincs kitelve. súly nem lesz. igaz szárítóba sem kell nagyon vinni.
erre végeztek a napraforgóval és már álltak is bele a kukoricába 15.6 os vizeket is mértek koraiak ezek az enyém 450 FAO és 24 es vize 2 hét mulva jo lenne leszedni mert buza még talán bele férne!
19-20 körül mértünk tegnap, kb 1,5-2 hét múlva akarom szedni addigra talán már az átvétel is megindul, remélem sokat nem kell szárítani. Most még nálunk nincs ki átvenné. Egyébként meg ne írjatok semmi aggodalmaskodó szöveget, mert "agrozsolt" kollégánk sasol és le leszel b...va érte, FOGADD EL ÚGY AHOGY VAN EZ MG. VAGY NE GAZDÁLKODJ! Na de ki nem sz...ja le "agrozsoltot"????
Október végi aratással vizesre 20-as vízig előzetes információ most kb. 4000 levonás nélkül, felrakott súlyra.
Sajnos nálunk nagyon rossz lett az eredmény. Szárazra visszaszámolva nem lesz 60 mázsa az átlag Ráadásul még sok a víz is, 29-34 között területtől függően. Az egyik területen a késői kelés miatt még 45-50 !!! körüli a víz, nem tudom beérik-e még
És ötezer plusz komp a száraz azonnali szállítással...Állítólag 98 netto árat is ajánlanak a szójáért a 96-ot már megadja mindenki...(csak nem nagyon hangoztatja
Én beszéltem ma egy ismerőssel, akik vágtak Szabadegyházára nedves kukit. Azt mondta visszaszámolva 120q/ha. Nem tudom, jók felénk a kukik, de egy kicsit kétkedve fogattam.
Felénk ma belekóstoltak többen is a kukoricába.
Hát elég nagy pofáraesés volt.A várt 9-10 tonna helyett
7-7,5 lett.
Az enyém még félig zöld,bízom benne,hogy ennél jobb lesz.
24596 hozzászólás
Ma csíptünk egy kis N 01-et .
Átlagba 15,5 a vize .
A forgó és egy szikesebb széle ment le ami kb 65 q-t mutat .
Remélhetőleg a jobb részeken ad 70-80 -at...
Válasz #4040. hozzászólásra
mi környékünkön már csak nekünk van kukorica mert 500 as fao s amugy mindenki le is zuzta már öket!
Felénk is elkezdték vágni.Az első táblát 80 q -ra saccolták,és 60 lett belőle.A második tábla nem érte el az 50-et .Valószínüleg a korai szárazság annyira stresszelte a kukit,h.a Juni legvégén jött csapadék már elkésett.20 évből talán kétszer emlékszek ilyen gyenge termésre.Már előre reszketünk az aratástól.Lesz itt rendesen hidegzuhany sok termelőnek.
Válasz #4038. hozzászólásra
2q yara 8-24-24 vetéssel egymenetbe , vetés előtt bedolgozva meg 2q MAS
Válasz #4039. hozzászólásra
Amúgy nem lesznek jók a kukoricák itt borsodba.... rengeteg a felsült amik most 15ös vizűek, a miénk csont zöld volt még , és így volt átlag 21es vize, ilyet még nem láttunk, messziről a növény alapján 35ös víznek nézett ki....másik véglett pio waxy kuki kinéz 17 es vizűnek , elszáradt növény.... és 25-28 a vize....
Felénk is dörgölik lefelé rendesen de szállító járművek nem igazán rohangálnak !
Győr környékén még nem láttam vágni senkit
Válasz #4036. hozzászólásra
haggyátok meg ezeket a 10-en tonnás eredményeket a vevőtalálkozókra télre, minden kereskedő azt totózza most , hogy milyen is lesz a termés, ha meghallják, olvassák ezeket az eredményeket,majd nézhetjük a hármast az elején...(nem hittem, de nemrég beszéltem egy nagynak a képviselőjével, és mondta , hogy a fórumokat rendszeresen olvassa............)
mit tettél a kuki alá???
erre ugy lettek 8-9 tonnák hogy vetéskor raktak alá keveset vagy semmit és volt olyan is aki csak baktériumot nyomott alá és semmi mást majdnem kiakadtam!!!
én meg raktam vetéskor alá keveset szervestrágyázva is volt és még raktam neki állományba is még nem vágtuk le de én nagyon kíváncsi leszek!!!
Menj ki és gyújtsd körbe !!!!!!!!!!
tegnap éjszaka le lett vágva a kuki(szerencsére szellős volt az idő és nem volt harmat) ,amelyiket a ....ok loptak elég szépen.....a többi leszárad szépen lábon... dkc 4590 114q/ha fizető súllyal 7,5 hektár átlagában....soha rosszabbat...ma szóltak telefonon hogy 6.... biciklivel zsákokkal indul a kukoricatábla felé...
Moderálta: (3932) 2013-11-13 15:23:40
Válasz #4034. hozzászólásra
itt se dicsekedett eddig senki
én 300 métert vágtam 14.5% a vize, had száradjon még
a termés sokkal kevesebb lesz a vártnál
a qrva életbe beleálltunk eddig 1-3 !!!!!tonna átlagok vannak,félve állok a sajátba
Válasz #4032. hozzászólásra
Jövőhéten beleállok a kansasba,az is elég jól néz ki.Felénk itt meglesznek a 100-as átlagok
Válasz #4031. hozzászólásra
Ma vágtam dkc4590 114q/ha 17-es vízzel
Békésmegyében levágtuk a kukoricát. Lucius bruttó 9,5t 15,3 vizzel, DK440 5,8-7,5t 15,5 vizzel, DKC4590 9,3t 17,5 vizzel. A Dekalbok összel csirketrágyát kaptak, ezt osztották be, a Lucius PK keveréket ősszel 2q-t és 1q MAs-t vetéskor. A DK440 csalódás volt, ilyet nem csinált már 5 éve. Tökig felszáradt, valószínű a csirketrágya nitrogénje megperzselte, no meg a több hónapig tartó aszály.
Felénk is egyre több kukoricát vágtak már le.
A legtöbb 8-9 tonna közötti,de volt 5 tonnás is.
Válasz #4026. hozzászólásra
én 10 tonnát azért vártam volna és még várok is a sajáttól! de amugy a kevesebbnél sem fogok sírni! csak megjegyeztem hogy többnek néztek ki de mégis ennyi...
Válasz #4024. hozzászólásra
azért van ellenpélda is... Ma levágtak mellettem egy elég szépen kinéző táblát, és hozzánk hozták be szárítóba. Én mázsáltam, és mivel tudom, hogy mekkora a telek pontosan vissza tudom osztani.
Ide azonban nem merem leírni, mert aztán megint kapok a fejemre, hogy rontom a piacot! De azt megsúgom, hogy Feri bácsi kapaszkodhat!
és annyi nem elég??????
én örülnék annak!
itt is aszalódott szemek vannak. ha megtekersz egy fejet szinte zörögnek a szemek, mert nincs kitelve. súly nem lesz. igaz szárítóba sem kell nagyon vinni.
tényleg meglepetések lesznek kukoricában ugyanis a legszebb kukoricát levágták ma aminek párja nem volt a közelbe és 9 tonna hektárja 12 es vízzel!
erre végeztek a napraforgóval és már álltak is bele a kukoricába 15.6 os vizeket is mértek koraiak ezek az enyém 450 FAO és 24 es vize 2 hét mulva jo lenne leszedni mert buza még talán bele férne!
Válasz #4020. hozzászólásra
ez a tüske nagyot szúrt tegnap,látom még mindig sajog:))
Válasz #4020. hozzászólásra
Aha, értem. Akkor majd vigyázok a számra
Válasz #4018. hozzászólásra
19-20 körül mértünk tegnap, kb 1,5-2 hét múlva akarom szedni addigra talán már az átvétel is megindul, remélem sokat nem kell szárítani. Most még nálunk nincs ki átvenné. Egyébként meg ne írjatok semmi aggodalmaskodó szöveget, mert "agrozsolt" kollégánk sasol és le leszel b...va érte, FOGADD EL ÚGY AHOGY VAN EZ MG. VAGY NE GAZDÁLKODJ! Na de ki nem sz...ja le "agrozsoltot"????
Én adnám nyersen,de az enyémnek még 24-25-ös a vize.
Október végi aratással vizesre 20-as vízig előzetes információ most kb. 4000 levonás nélkül, felrakott súlyra.
Sajnos nálunk nagyon rossz lett az eredmény. Szárazra visszaszámolva nem lesz 60 mázsa az átlag Ráadásul még sok a víz is, 29-34 között területtől függően. Az egyik területen a késői kelés miatt még 45-50 !!! körüli a víz, nem tudom beérik-e még
4500+komp kötöttem 1 hete Hajdú-Biharba jobbat nem találtam...
Válasz #4015. hozzászólásra
Ne gondolkozzál nyomjad, had menjen!! Ebben a formában király az ár!!
Ma hallottam 42000-et nyersre 20-21 vízig.Semmi levonás,semmi fuvar.Szerintem ez nem rossz.
Ráadásul az euro is erősödött ma rendesen.
Most 5000,de emelkedik még.
Szerintem még 5,5-ig felmegy.
Válasz #4011. hozzászólásra
Nettó 4800,hetente 2 x van kifizetés.
merre tart a kukorica ára, tudtok-e valamit,szerintem
olcsóbb nem lesz, inkább drágább, mert nem lesz a várt hozam
ma énis mértem 24 es vizet 35dekás csővel szeptember végére reményekedek lemegy 16 körülire! F38
Ma mértem nedvességet Monalisa 15,5-18,0
N01- 23,5
DKC 4490- 23,5
száraz lesz a kukorica, de nem lesz rekord kb.60-65q
Tegnap én kötöttem egy kicsit 5000-ért Baranyában.
Hol igértek 5000 Ft + komp. árat? Nálunk Hajdu-biharban csak 4700, 4800-at igértek.
És ötezer plusz komp a száraz azonnali szállítással...Állítólag 98 netto árat is ajánlanak a szójáért a 96-ot már megadja mindenki...(csak nem nagyon hangoztatja
Baranyában úgy hallottam 4000 a nyers kuki 22 % vízig.
3 % szemét levonás.
Itt Bács-Kiskunban ma vágtak 13-as vízzel kukoricát a homokosabb területen.
Válasz #3999. hozzászólásra
én 2 ha-on is örülnék annyinak
két hete 30+os volt a vize tegnap mértem 16-17%
Válasz #3999. hozzászólásra
Üdv! Mennyiért veszik most Szabadegyházára a nyers kukoricát?
Nekem egy kicsit nagy számnak tűnik,de miért ne?
Én is örűlnék annyinak.
Én beszéltem ma egy ismerőssel, akik vágtak Szabadegyházára nedves kukit. Azt mondta visszaszámolva 120q/ha. Nem tudom, jók felénk a kukik, de egy kicsit kétkedve fogattam.
Felénk ma belekóstoltak többen is a kukoricába.
Hát elég nagy pofáraesés volt.A várt 9-10 tonna helyett
7-7,5 lett.
Az enyém még félig zöld,bízom benne,hogy ennél jobb lesz.
Válasz #3996. hozzászólásra
Hát igen kár előre számolni, mert nagy tud lenni a pofára esés mikor a kombájn megy egy kört!!