Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
3 napja voltam amerre ma, a kukoricák... napraforgók helyzete sem rózsás.., A Zrt által vetett kukorica nagyon jó volt, a csoroszlyás géppel vetettek rosszak, most már egy szinten vannak.Az őszi szántást mi felénk semmiféle technológia nem pótolja.
nekem már tavaly gyanús volt ez az aszálylovag idén nem is vetettem még a fajtasorba sem viszont mertem nagyot álmodni és vetettem jó sok 5007-et és 4995öt .... na ezek a legszarabb parcellám pedig a legjobb földekbe kerültek
mivel a kukorica 100 g-onként 8-12 mg C-vitamint tartalmaz, ami aszkorbinsav, a citromsav meg oxi-trikarbalilsav, így a C6H8O6-ot C6H8O7-re kell átalakítani ....úgyhogy jó sok kell ... ami nem is baj
Válasz #3721. hozzászólásra
Nyilván naon sok vagon!
Van 1 ismerős , sztem Neki lottózni kellene ,mert elég jól ráérez a dolgokra.
Valamikor márc. fele mondja :figyeld meg ,h aszályos év jön.Ő a DKC 4795 (aszálylovag) vetőmagot vetett,Eddig nem is volt gond.Tnap hív , h Pajám , nem locsolunk , mert a DKC "padlón"van , mondom , h figyi Nekem a N01 még bírja , de időszerű lenne , mert kibaxottul nem akar az égi áldás jönni!
Az országos kukorica termés,most törik derékba,min 50 százalékkal...Zalában meg valami hihetelen mannyiségű bogár invázió van...Méghogy hússz százalékkal csökken majd a kukorica ár,ekkora baromságot...Senkit ne tévesszen meg meg egy két nagyobb záport kapott terület ,mert ezek százalék töredékek és ha ezek sem kapnak majd, akkor ezek is lesúlytóan fognak kinézni...
Válasz #3717. hozzászólásra
Figyi!
Sztem , hiába várjuk ezt a kibaxott esőt , minden előrejelzés 0 mm-t mutat , az egész hétre ,csak kedd reggelre lex ,ha lex vmi 2-3 mm.
A másik , ha így nem fog esni , akkor a 40-50 q , még jó is lenne ,de sztem ebből v tárcsa v sílózás lesz.
Igaz ,h a jobb vmagok (nem reklám) még azért 1-2 hétig lehet , h elvolnának , de a 35-38 fok odabax.
Hát ez az, bizony nagyon is meg vannak számlálva azok a napok, mivel mindenki jól tudja, hogy a kukoricának a címerhányás és a tejesérés között van a legnagyobb szüksége csapadékra, ha hiány van ebben az időszakban július közepe-augusztus, akkor akár 50%-os termésveszteség is bekövetkezhet,úgy, mint 2007-ben amikor felénk (Tolna megye)50q/ha, már csodaszámba ment, mikor az átlagos hozamok olyan 100-130q/ha között alakulnak jó években,nem marad más csak várni és várni az esőt................
itt is megvannak számlálva a kuki napjai..nem birja a 40 fokot nedvesség nélkül hiába is van 10 centi után már vizes föld nagy a tömeg itt mindegyiken 2 cső van és nem tom meddig lehet ezt még birni
Válasz #3714. hozzászólásra
Sztem a kuki napjai megvannak számolva , ha max. 3-5 napig nem jön vmi jó kis kosza felhőből vagy 10-20 mm eső , akkor valszeg kancsó lesz a vége.Már aki , nem bír locsolni/öntözni.Erre fele 40-50 mm-el nyomják , de oda-vissza.Vagyis ha kiér a végére , akkor előről kezdik.
Tehát akkor mi a helyzet a 3 csövűvel?
Nem olvastatok vlm. tudományos cuccot mostanság mi a tényállás ez ügyben?
De jöhet a száraz tapasztalat is mennyit ad le a 3 girhes kalász......... esetleg megöntözzük no......
Az amerikai exportőrök összesen 1,14 millió tonna kukoricát szállítottak ismeretlen célországokba az USDA adatai szerint, ebből 360 ezer tonnát az augusztus 31-ével befejeződő kereskedési évben szállítanak le, a többit a következő pedig évben. Az ismeretlen importőr valószínűleg Kína lehet.
Ukrajnában a búzaaratás valószínűleg kisebb volumenű lesz a sok esőzések miatt, mint amiről az előrejelzések szóltak. Oroszország után Ukrajna lehet a második legnagyobb búzaexportőr a volt szovjet blokk országai közül a 2011-2012-es kereskedési évben.
A szárazság mellett ne felejtsétek a bogarakat sem.
Én tegnap fujattam le az összes kukimat.
Beültem a hidasba a pilóta mellé, hihetetlen mennyiségű bogár van.
És most jöjjön egy kis zenei aláfestés.
A nóta címe: A gázcserenyílások záródásának legszebbik példája, azaz a furulyázó kukorica, összefoglaló néven CSAPADÉK hiány..................
Nézd RSándor,nekem van még mellette a Pioneertól a Colomba,valamint egy kevés DK 471,ez utóbbi egy hulladék ,tiszta fattyas,lehet még igy is fog tudni 9 tonnát,de a 8.5 ha Koppány most ugy néz ki hogy 2.8 m magas,2 csö,tehát lehet hogy benne van az a 12 tonna,de én csak csőtörőzők ugy hogy a vizleadás nálam csak másodlagos,tulajdonképpen csak azért vettem meg,mert az MV cég hatalmas akciot tartott a tavasszal,70000 szem volt 17000ft-netto,holott ez a fajta ezelötti években 30000ft körül volt,a Colombáról meg köztudott hogy a 90-es évek végén a Dekalb 527-el évekig kenterbe verték a társakat,igaz hogy 22 % viz alá egyik sem akarózott bemenni,de engem ez annyira nem érdekel,csak a súly illetve a szép cső.A Colombáról még annyit,hogy aki nekünk is szokott kombájnolni plusz még van vagy 800ha bérmunkája,nos ő mondotta volt hogy 2001-2002 tájékán az első 14tonna/ha-os kukoricát a Colombából vágták...a Koppányról talán még annyit,hogy szerintem martonvásáron csak nem felejtettek el kukoricát nemesiteni,azért mégiscsak ők adták az első hibridkukoricát közép európában
Válasz #3696. hozzászólásra Engem is érdekelne ez e fajta. Nincs gond a nagy szártömeggel szántáskor? Hogy adja le a vizet? Volt már máskor koppány vetve neked? Hány tonnát tudott hektáronként?/Egyébként én is szabolcsi vagyok/
24596 hozzászólás
Válasz #3745. hozzászólásra
135mm, ez épp annyi, hogy eddig kibirta most viszont már szenved
Válasz #3744. hozzászólásra
Mennyi eső esett arrafelé a tenyészidőben?
Válasz #3743. hozzászólásra
nagyszombaton (ápr 23)
Válasz #3742. hozzászólásra
Szép kuk! Mikor lett vetve?
Válasz #3732. hozzászólásra
itt ilyen ez a hibrid,még bírja a kiképzést, kérdés az, hogy meddig?
A grúberolásba vetett kukoricák, napraforgók milyenek?
Jobban tartja a föld a nedvességet? Hasonlóan furujázik a kuki? Minden tapasztalat érdekel...
üdv
Aszály sujttota térséget kapnak-e valamilyen segítséget akiknek hitelük van.
Válasz #3738. hozzászólásra
jó korán keltél itt még az is meglátszik ahol az eke 2 centivel fentebb járt mert ugye a körülmények nem voltak a leg ideálisabbbak
3 napja voltam amerre ma, a kukoricák... napraforgók helyzete sem rózsás.., A Zrt által vetett kukorica nagyon jó volt, a csoroszlyás géppel vetettek rosszak, most már egy szinten vannak.Az őszi szántást mi felénk semmiféle technológia nem pótolja.
Hogy alakulnak a kuki árak mostanság? tud valaki valamit?
Válasz #3733. hozzászólásra
Na ja annak könnyü aki műtrágya nélkül ilyen kukoricát tud termelni(mert nálad úgye nincs nagy adagú "pénz kiszórás"...)
na van 4es is 1et talátam
5ös lehet e????
nobazmeg holnap keresek 1 5lövetűt akkor heheheehehehe
Válasz #3732. hozzászólásra
A profilképemen is 3511es van! 4 cső! :D:D
Válasz #3731. hozzászólásra
3511SSSSSSSS
Válasz #3728. hozzászólásra
Milyen fajta kukorica ez?
Válasz #3729. hozzászólásra
no majd ideparkolok a locsolómmal ehhez az 5 höz aztán locsolgatom majd......oszt megnézzük
ki kéne viteleznem
full vizet neki
Válasz #3728. hozzászólásra
Sok cső = kis cső...
Netek itt a 3ágú kukim.
Ezt a témát lovagoljátok meg parasztok......
Válasz #3723. hozzászólásra
.Feco. biztos tudja a váltószámot majd felokosít!
Válasz #3724. hozzászólásra
mi van nálatok? én még tök nyugodt vagyok. baromi jól bírják a kukik a körülményekhez képest. idén megmutatják magukat a fajták
Válasz #3724. hozzászólásra
Hát az a helyzet , h a LG magok itt még talán jobbak mint a drága Pios magok , kellemes meglepetés!:)
Válasz #3722. hozzászólásra
nekem már tavaly gyanús volt ez az aszálylovag idén nem is vetettem még a fajtasorba sem viszont mertem nagyot álmodni és vetettem jó sok 5007-et és 4995öt .... na ezek a legszarabb parcellám pedig a legjobb földekbe kerültek
mivel a kukorica 100 g-onként 8-12 mg C-vitamint tartalmaz, ami aszkorbinsav, a citromsav meg oxi-trikarbalilsav, így a C6H8O6-ot C6H8O7-re kell átalakítani ....úgyhogy jó sok kell ... ami nem is baj
Nyilván naon sok vagon!
Van 1 ismerős , sztem Neki lottózni kellene ,mert elég jól ráérez a dolgokra.
Valamikor márc. fele mondja :figyeld meg ,h aszályos év jön.Ő a DKC 4795 (aszálylovag) vetőmagot vetett,Eddig nem is volt gond.Tnap hív , h Pajám , nem locsolunk , mert a DKC "padlón"van , mondom , h figyi Nekem a N01 még bírja , de időszerű lenne , mert kibaxottul nem akar az égi áldás jönni!
szolnokon a kínaiak 60e tonna citromsavat állítanának elő évente kukiból. ehhez hány tonna tengeri kéne basszus?
Válasz #3719. hozzászólásra
Teljes igazad van.
Aki tud locsolni ,az sztem ismét akkorát kaszál , h csak naaaa!:)
Az országos kukorica termés,most törik derékba,min 50 százalékkal...Zalában meg valami hihetelen mannyiségű bogár invázió van...Méghogy hússz százalékkal csökken majd a kukorica ár,ekkora baromságot...Senkit ne tévesszen meg meg egy két nagyobb záport kapott terület ,mert ezek százalék töredékek és ha ezek sem kapnak majd, akkor ezek is lesúlytóan fognak kinézni...
Válasz #3717. hozzászólásra
Figyi!
Sztem , hiába várjuk ezt a kibaxott esőt , minden előrejelzés 0 mm-t mutat , az egész hétre ,csak kedd reggelre lex ,ha lex vmi 2-3 mm.
A másik , ha így nem fog esni , akkor a 40-50 q , még jó is lenne ,de sztem ebből v tárcsa v sílózás lesz.
Igaz ,h a jobb vmagok (nem reklám) még azért 1-2 hétig lehet , h elvolnának , de a 35-38 fok odabax.
Hát ez az, bizony nagyon is meg vannak számlálva azok a napok, mivel mindenki jól tudja, hogy a kukoricának a címerhányás és a tejesérés között van a legnagyobb szüksége csapadékra, ha hiány van ebben az időszakban július közepe-augusztus, akkor akár 50%-os termésveszteség is bekövetkezhet,úgy, mint 2007-ben amikor felénk (Tolna megye)50q/ha, már csodaszámba ment, mikor az átlagos hozamok olyan 100-130q/ha között alakulnak jó években,nem marad más csak várni és várni az esőt................
itt is megvannak számlálva a kuki napjai..nem birja a 40 fokot nedvesség nélkül hiába is van 10 centi után már vizes föld nagy a tömeg itt mindegyiken 2 cső van és nem tom meddig lehet ezt még birni
Válasz #3714. hozzászólásra
Sztem a kuki napjai megvannak számolva , ha max. 3-5 napig nem jön vmi jó kis kosza felhőből vagy 10-20 mm eső , akkor valszeg kancsó lesz a vége.Már aki , nem bír locsolni/öntözni.Erre fele 40-50 mm-el nyomják , de oda-vissza.Vagyis ha kiér a végére , akkor előről kezdik.
Válasz #3705. hozzászólásra
Nem furulyázik, hanem szaxafonozik.
A mieink még kicsit bírják, de a héten már jöhetne az eső, mert bajok is lehetnek.
Válasz #3708. hozzászólásra
Tehát akkor mi a helyzet a 3 csövűvel?
Nem olvastatok vlm. tudományos cuccot mostanság mi a tényállás ez ügyben?
De jöhet a száraz tapasztalat is mennyit ad le a 3 girhes kalász......... esetleg megöntözzük no......
Válasz #3711. hozzászólásra
A mi piacunkat első sorba UKRAJNA rongálja.
Az amerikai exportőrök összesen 1,14 millió tonna kukoricát szállítottak ismeretlen célországokba az USDA adatai szerint, ebből 360 ezer tonnát az augusztus 31-ével befejeződő kereskedési évben szállítanak le, a többit a következő pedig évben. Az ismeretlen importőr valószínűleg Kína lehet.
Ukrajnában a búzaaratás valószínűleg kisebb volumenű lesz a sok esőzések miatt, mint amiről az előrejelzések szóltak. Oroszország után Ukrajna lehet a második legnagyobb búzaexportőr a volt szovjet blokk országai közül a 2011-2012-es kereskedési évben.
Válasz #3709. hozzászólásra
Vetésforgó volt vagy már sokadszorra vetetted a kukit?
A szárazság mellett ne felejtsétek a bogarakat sem.
Én tegnap fujattam le az összes kukimat.
Beültem a hidasba a pilóta mellé, hihetetlen mennyiségű bogár van.
3 cső jön mint az állat
mennyi is az ha minden 3x 200g lesz?????
derohadtul meggazdagszunk.......--------- megint mint mindig......
Válasz #3705. hozzászólásra
Sajna ezt a nótát sokan fogják/fogjuk megismerni ebbe az évbe!:)
És végül még egy kis PR37NO1!!!!!!!!!!!!!!
És most jöjjön egy kis zenei aláfestés.
A nóta címe: A gázcserenyílások záródásának legszebbik példája, azaz a furulyázó kukorica, összefoglaló néven CSAPADÉK hiány..................
Kukorica hibrid: PR37NO1
Milagro 6 OD hatása késő posztemergens kezelésben!!!!!
Válasz #3702. hozzászólásra Ok köszi a választ.
Nézd RSándor,nekem van még mellette a Pioneertól a Colomba,valamint egy kevés DK 471,ez utóbbi egy hulladék ,tiszta fattyas,lehet még igy is fog tudni 9 tonnát,de a 8.5 ha Koppány most ugy néz ki hogy 2.8 m magas,2 csö,tehát lehet hogy benne van az a 12 tonna,de én csak csőtörőzők ugy hogy a vizleadás nálam csak másodlagos,tulajdonképpen csak azért vettem meg,mert az MV cég hatalmas akciot tartott a tavasszal,70000 szem volt 17000ft-netto,holott ez a fajta ezelötti években 30000ft körül volt,a Colombáról meg köztudott hogy a 90-es évek végén a Dekalb 527-el évekig kenterbe verték a társakat,igaz hogy 22 % viz alá egyik sem akarózott bemenni,de engem ez annyira nem érdekel,csak a súly illetve a szép cső.A Colombáról még annyit,hogy aki nekünk is szokott kombájnolni plusz még van vagy 800ha bérmunkája,nos ő mondotta volt hogy 2001-2002 tájékán az első 14tonna/ha-os kukoricát a Colombából vágták...a Koppányról talán még annyit,hogy szerintem martonvásáron csak nem felejtettek el kukoricát nemesiteni,azért mégiscsak ők adták az első hibridkukoricát közép európában
Válasz #3696. hozzászólásra Engem is érdekelne ez e fajta. Nincs gond a nagy szártömeggel szántáskor? Hogy adja le a vizet? Volt már máskor koppány vetve neked? Hány tonnát tudott hektáronként?/Egyébként én is szabolcsi vagyok/
Nálunk Hajdu-bi 400 hektart silóztak silóznak le génkezelt volt az is de ha kilöki a cimert 500 m körzetbe mindet le kell!!!!
Válasz #3698. hozzászólásra
És persze nem károsult gazdák vannak a sor elején megint. A lényeg, hogy legalább tesznek a cucc ellen.
Válasz #3697. hozzászólásra
no egyenlőre csak 160 heki de itt a cikk
http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gazdasag-110405/genmodositott-kukoricat-kell-kitarcsazni.html
rádióban most mondták Baranyában több ezer hektár kukit tárcsáztatnak ki GMO szennyezés miatt?
ez igaz?